Отговори
# 615
  • В царството на мечтите
Искам да попитам дали някои има буквата Ъ от магнитчетата на плодовите кисели млека. само тази буква ми остана да събера цялата азбука за моята принцеса. Praynig
И да се похваля с моята гордост. Хриси от началото на месеца си спинка самичка в стаята и ходи до тоалетната ползва памперси само когато спинка и почти винаги са сухи, ама нещо ме е страх да я оставя без тях.

# 616
jos, питах я като има слънце и той е навън по цял ден дали има нужда да му давам капки, но ми каза да не спирам.

Като е много силно слънцето слагам шапка, но по често е без нея.

Ако има и други деца с още незатворени фонтанели ще ми е интересно да разбера други педиатъри какво казват.

# 617
Здравейте на всички, отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Аз започнах работа, а Димитър е вкъщи с баба. В тази връзка и пиша. Напоследък, все по- често чета за проблемите на майките от големите градове, относно приема в детските градини. Аз се върнах на работа, благодарение на програмата " Отново на работа",  http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm, прилагам и линка към нея. Обобщено на кратко, потребители на програмата могат да бъдат семейства, чийто и двамата родители са на трудов договор, като единия от тях все още е по- майчинство. Дава ти се възможност да си избереш детегледачка/ може и роднина, стига да е регистриран в бюрото по труда като безработен/, а родителя по майчинство да има възможност да се върне на работа. Надявам се да съм била полезна. Позволих си да пиша тук, защото при нас във Видин, няма никаква медийна гласност за възможностите на кандидатстване. Сама намерих програмата, когато разбрах, че ще се връщам на работа. Не исках да давам Димитър на ясла- сега хем баба си го гледа, хем си и тече трудов стаж.

# 618
  • София
betonche, супер е станало при вас Simple Smile

По едно време имам спомени, че малко се беше позичерпал ресурса за плащане по тази програма. И имаше майки, които се оплакваха, че понеже няма пари, не могат да се възползват от програмата.

# 619
betonche, супер е станало при вас Simple Smile

По едно време имам спомени, че малко се беше позичерпал ресурса за плащане по тази програма. И имаше майки, които се оплакваха, че понеже няма пари, не могат да се възползват от програмата.

Напротив, програмата е нова и ще бъде продължена поради ниския процент на потребление. Предишната програма беше " В подкрепа на майчинството", но тя вече е затворена за кандидатстване.

# 620
  • София
Значи бъркам програмите  Embarassed
Хубаво е да има такава помощ. Но е хубаво и да дадат малко гласност на нещата.

Ох момичета, утре отивам до една школа, че вече е мн. наложително да се науча да карам.
Не ми се иска много с тия идиоти по пътя, но заради хлапета е много наложително вече.

Единия път - маршрутката се сучпила, няма резервна кола вместо счупената. Аз се метнах на такси, че в ясло-градината ме чакат децата.
После - липсва кола щото шофьорът дал положителна алкохолна проба. Натоварих се на един крак на следващата 'парашутка' и закъснях доста за работа.
Адския транспорт не ми е удобен.

# 621
и аз разбрах преди малко за новата програма от една майка от Варна, тя дори ще даде майчинството на майка си, която е безработна, до 3 годинки да гледа малката. Баткото ходи на градина.
И тя ще може спокойно да се върне на работа. За баткото ползваше предишната програма пак така, доволна е от гледането, което също е важно Wink
каза ми, че може да се избере човек от програмата, дори и да не е роднина, ако няма такъв под ръка...

v_spasova, късмет на курса. Няма страшно, с практика се научават доста неща Simple Smile
важно е винаги да се гледа навсякъде, и с периферното зрение, имам предвид.
Голямо удобство е Simple Smile

# 622
  • София
Да поясня - курсът ще е опреснителен, аз книжка в гардероба си имам  Rolling Eyes
Която книжка обаче не е мн. валидна щото като се бракувах и си смених фамилията, а не си смених книжката...
Та и това ще тр. да го свърша.

# 623
Да поясня - курсът ще е опреснителен, аз книжка в гардероба си имам  Rolling Eyes
Която книжка обаче не е мн. валидна щото като се бракувах и си смених фамилията, а не си смених книжката...
Та и това ще тр. да го свърша.

аа, приятно шофиране тогава Wink
п.п. смяната е голямо ходененасам-натам, но няма как...

# 624
  • Пловдив
Привееет Simple Smile
Аз се позагубих тези дни, но си Ви чета - просто няма кой знае какво ново покрай нас, затова си и трая Mr. Green

Сега, обаче, влизам да се похваля, че вече съм отпуска и лятото е пред мен smile3521 Мислехме средата на юни да отскочим до морето, но с това време... Затова пък, ще заминем с дребния на балкан, пък татито ни тук да изкарва парички Mr. Green
Та, бургаски мами, да Ви предупредя, че края на юли (по първоначални данни де, че то при нас нищо не е сигурно) ще сме в региона Peace
Надявам се тази година да се съберем, да се видим   bouquet
Лита, на теб държа най-много, да го видя колко е пораснал Мити, че нито пишеш, нито снимки публикуваш Mr. Green

v_spasova, успех с курса и безаварийно шофиране Peace
Ние напоследък все по-често не можем да разделим колата, та колкото и да не ми се искаше, май ще се налага закупуването на още една Rolling Eyes

# 625
  • София
Честит празник на всички дечица! Да са ни живи и здрави, щастливи и безгрижни Hug

# 626
  • Пловдив
Чести празник на всички малки, не толкова малки и големи дечица Simple Smile

Аз да се похваля, че снощи малкия ме изненада Mr. Green Вече пее песничката за часовника Heart Eyes
Имам и оплакване, ама днес не му е времето Mr. Green Ако не забравя утре, ще се включа Laughing

# 627
  • Варна
Честит празник!

Ние сме с варицела. #Cussing out

# 628
  • София
antonia, не се ядосвай - всяко зло за добре. Щом има да се кара, нека по-рано да се изкара това чудо.
Има кремчета за мазане на пъпките - дано на дечицата им помогнат и не ги сърби.

# 629
  • Варна
Яд ме е, че е баш за празника и си седим сами у дома. Излязохме за малко ама все търсим да няма много деца и хора около нас.
За сега само Дани е ошарен, чакам и батко му да се включи скоро. Като цяло добре я понася, само по пъпките можеш да го познаеш. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт