А как определяте количеството храна, което сервирате?

• 10 062
  • 95
  •   1
Отговори
# 60
Чак толкова не ги мисля гостите. Ако ги е срам да си поискат допълнително си е за тяхна сметка. Ако не им стигне да си дояждат в тях. И без друго на гости приемам само много близки хора, партита за непознати не давам, така че не седи пред мен такъв проблем.  Laughing  С не толкова близки познати и приятели се срещаме само навън и всеки да си поръчва.

# 61
А пък аз се чувствам несправила се, ако те започнат да си искат подправки или допълнително  Crazy

# 62
  • София
Чак толкова не ги мисля гостите. Ако ги е срам да си поискат допълнително си е за тяхна сметка. Ако не им стигне да си дояждат в тях. И без друго на гости приемам само много близки хора, партита за непознати не давам, така че не седи пред мен такъв проблем.  Laughing  С не толкова близки познати и приятели се срещаме само навън и всеки да си поръчва.

Абсолютно по същия начин мисля и действам и аз.
Който е дошъл у дома, се чувства като у дома си.

# 63
А пък аз се чувствам несправила се, ако те започнат да си искат подправки или допълнително  Crazy

А аз не. У нас солта се ползва в толкова малки количества (и само хималайска), че на всички гости им е безсолно, но това е положението. Мъжът ми трябва да яде безсолно. А имам един приятел, който соли докато чинията не побелее. Как да угодиш на такова?

# 64
Абе то ясно, че вкусове различни, но все пак ми се иска да съм сервирала и преценила така, че всеки да се храни спокойно, без притеснение да си иска още, без аз да ставам по сто пъти и тн.  Wink

# 65
Светкавица, е, едва ли изсипваш солницата върху салатата.
Отделно има калиева сол, или морска сол. Аз соля с последната.
Мазнината е необходима за усвояване на витамините. Едва ли ливваш със шишето върху салатата. Има сусамово олио и какви ли не други, но малко мазнина си трябва.
Няма как да ме убеди някой, че само от салата се пълнее. )

# 66
Светкавица, е, едва ли изсипваш солницата върху салатата.
Отделно има калиева сол, или морска сол. Аз соля с последната.
Мазнината е необходима за усвояване на витамините. Едва ли ливваш със шишето върху салатата. Има сусамово олио и какви ли не други, но малко мазнина си трябва.
Няма как да ме убеди някой, че само от салата се пълнее. )

А, не само от салата, разбира се.

# 67
Абе, пак да си кажа аз - влез в диетичния подфорум, щом и салата ти се лепи - явно от там ще трябва да черпиш идеи  Peace

# 68
Ми не е изключено - ако набиваш само въглехидрат (какъвто е салатата)..дори и да отслабнеш в началото, после пак ще трупнеш.. newsm78

# 69
На въпроса конкретно,с мъжа ми сме свикнали вече кой колко яде,децата има моменти когато не им е достатъчно това което съм им сложила и се налага да досипвам.
Сега порових из една дебела книга да видя какво пише вътре.Книгата е с рецепти за заведения за обществено хранене от 80-те години.Порциите на отделните ястия варират между 250-300 г.
Като за ястия със сос е 300г,печено/пържено с гарнитура е 150-170 г месо 50 г.сос (ако има такъв) 100г гарнитура,честно казано нямам си и идея колко е като количество ,ще претегля една порция ориз довечера да разбера колко ядем.

# 70
magarcho, не съм съгласна, че от салата ще трупнеш....и пак зависи каква, колко и как подправена я консумираш.
Напълнели от домати и краставици не съм виждала...

# 71
е, аз съм виждала..Wink
Не казвам дебели, а качили малко..

# 72
е, аз съм виждала..Wink
И такива ,които слагат много зехтин ,и си хапват салатата с питки съм виждала ...

# 73
е, аз съм виждала..Wink

Само от доматите и краставиците? Без нищо, ни сол, ни олио....)

# 74
На въпроса конкретно,с мъжа ми сме свикнали вече кой колко яде,децата има моменти когато не им е достатъчно това което съм им сложила и се налага да досипвам.
Сега порових из една дебела книга да видя какво пише вътре.Книгата е с рецепти за заведения за обществено хранене от 80-те години.Порциите на отделните ястия варират между 250-300 г.
Като за ястия със сос е 300г,печено/пържено с гарнитура е 150-170 г месо 50 г.сос (ако има такъв) 100г гарнитура,честно казано нямам си и идея колко е като количество ,ще претегля една порция ориз довечера да разбера колко ядем.

Това е ужасно малко за нас. Месото на скара или тиган - ми е поне 400гр - за да стигне за нас двамата, при положение, че сина не го яде. Гарнитурата - ако е пържени картофки - слагам почти половин кило. Ориз - една чаена чаша, което е предполагам към 200гр, обаче е достатъчно.

Да се напълнее обаче от салата е абсурдно. Там явно проблема е неправилна комбинация с други храни.

Общи условия

Активация на акаунт