Здравословно хранене за децата - 7

  • 67 009
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 6 790
Аз съм чела, че в сушените има повече захар от пресните.

# 556
  • София
  • Мнения: 460
 Аз купувам само био стафиди от ДМ. Ето тази статия ме провокира да го правя http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%97%D0%BD … .138830_at.1.html Този линк също е полезен, може и да е пускан, но... http://www.hrani.bg/articles/view/7/913

# 557
  • Мнения: 8 242
Никой не използва маграрин в сладкарската индустрия.
Всичкото масло е хидрогенирано - палмово, палмисто, кокосово и много други видове, смески и т.н. Теи масла са специално създадени за индустрията, за да имат определена твърдост при стайна температура и да се хомогенизират лесно в цялостната рецепта. Маслата се ползват на функционален принцип и при всички положения са обработени.
Та всичкото масово производство, където пише растително масло  - не е течно в никакъв случай. Това, че някой си е спестил "хидрогенирано" на етикета е друг въпрос...
Ако искате продукти без такива (вафли, бисквити, кексчета и тн.) - или си ги прогответе сами.. или не знам в някой био магазин на космическа цена може и да има Simple Smile (не съм никак фенка на био магазините и био-индустрията като цяло, затова категорично не мога да кажа какво се предлага там. Това за мен е поредната ниша...).

# 558
  • София
  • Мнения: 768
Слънчев ден с превалявания, ЗаСлон, Слънчев_лъч, благодаря ви за отговорите. И аз имам притеснения относно съдържимото на сушените плодове, затова се въздържах до сега, но явно и занапред не е добра идея.

# 559
  • София
  • Мнения: 921
Слънчев ден с превалявания, ЗаСлон, Слънчев_лъч, благодаря ви за отговорите. И аз имам притеснения относно съдържимото на сушените плодове, затова се въздържах до сега, но явно и занапред не е добра идея.
аз затова гледам да взимам предимно био. Дори си ги поръчвам ако трябва.

# 560
  • Мнения: 2 285
Та всичкото масово производство, където пише растително масло  - не е течно в никакъв случай. Това, че някой си е спестил "хидрогенирано" на етикета е друг въпрос...

А регламентирано ли е по някакъв начин, че думичката "хидрогенирано" трябва да присъства на етикета или въпросът е оставен изцяло на евентуалната добросъвестност на производителя ?

А когато пише "раст. мазнина" или някакво-си-там олио - пак ли не става въпрос за течни мазнини ???  Rolling Eyes

# 561
  • София
  • Мнения: 308
А какво ще кажете за бисвитите на Престиж, на които пише, че са без хидрогенирани масла, консерванти, оцветители и транс мазнини? Предпочитам аз да си правя бисквитите, но понякога се случва да купувам обикновени бисквити или тези с мюсли/овесени ядки на Престиж.

# 562
  • Мнения: 86
Та всичкото масово производство, където пише растително масло  - не е течно в никакъв случай. Това, че някой си е спестил "хидрогенирано" на етикета е друг въпрос...

А регламентирано ли е по някакъв начин, че думичката "хидрогенирано" трябва да присъства на етикета или въпросът е оставен изцяло на евентуалната добросъвестност на производителя ?

А когато пише "раст. мазнина" или някакво-си-там олио - пак ли не става въпрос за течни мазнини ???  Rolling Eyes

И на мен ми е интересно това, преди време се опитах на открия нещо по въпроса, но не успях.

# 563
  • Мнения: 8 242
Та всичкото масово производство, където пише растително масло  - не е течно в никакъв случай. Това, че някой си е спестил "хидрогенирано" на етикета е друг въпрос...

А регламентирано ли е по някакъв начин, че думичката "хидрогенирано" трябва да присъства на етикета или въпросът е оставен изцяло на евентуалната добросъвестност на производителя ?

А когато пише "раст. мазнина" или някакво-си-там олио - пак ли не става въпрос за течни мазнини ???  Rolling Eyes

Трябва да го пише! Но винаги има тарикати Sad
На Престиж са хубави  Peace - етикетите са им верни  Wink

# 564
  • София
  • Мнения: 921
Дано това с бисквитите на Престиж да е така, защото преди време четох, че не е точно така както пишат на опаковката. То вече на кого да вярваш се чудя......

# 565
  • София
  • Мнения: 5 347
Дано това с бисквитите на Престиж да е така, защото преди време четох, че не е точно така както пишат на опаковката. То вече на кого да вярваш се чудя......
моля те да ни кажеш какво си чела, аз също съм писала , но са лични впечатления

първо- те имат адски вредни артикули, така че не са надеждни в това отношение, не им е тотално верую да правят нещо здравословно и само него

второ- прекалено са сладки и прекалено ароматизирани - дотолкова, че мога да ги ям само ако съм свръхгладна.


Но те са ни много важни като светъл лъч в нашата химично-вкусова промишленост и трябва да ги  ги толерираме, коригираме и насърчаваме

Отделно че са надменни и не ми отговориха на мейла Simple Smile

# 566
  • Мнения: 1 725
Не знам дали е индивидуално, но каквито и бисквити и вафли да съм яла/ям, винаги имам един специфичен вкус в устата после. Преди време ЗаСлон беше споделила нещо подобно за себе си. И с майка ми е така. С домашно направени нямам това усещане. Знам, че домашните не могат да се сравняват с другите.


PS Аз докато напиша и ЗаСлон се включила  Simple Smile

# 567
  • София
  • Мнения: 5 347
Палиа, да, това беше най-важното, което пропуснах - след консумация на здравословните Престиж  остава особен вкус в устата Sad

# 568
  • Мнения: 19 997
Мен са ми гадни тези на Престиж. Тези на Белвита също не са хубави. Имат два тона захар вътре, а аз обичам сладко по принцип. Купуваме ги де, поради липса на други. Не мога да разбера толкова ли е трудно да се направят едни нормални бисквити. Има едни на Алнатура, слепени с шоколад-черен и млечен вариант. Супер са! И детето много ги харесва, но в БГ са на почти двойна от немската цена. Как не се намери някой, който да ги копира в небио вариант.

Палмовата мазнина нали е твърда. Защо им е да я хидрогенират?

# 569
  • Мнения: 4 370
Аз купувам бисквитки на Органикс за децата.

Общи условия

Активация на акаунт