Здравословно хранене за децата - 7

• 67 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Майтап или не-пишете до някое популярно телевизионно предаване- Господари нафира, БТВ репортерите (Тази сутрин и т.н.)., повече ефект ще има.... за жалст. Поне да се види как един куп държ. служители, хрантутници получва заплатки и си играе на "от наш номер ,на ваш номер" ...

# 541
  • София
ален мак, и аз така се чудех и вече за всякакви онлайн сигнали си правя копие

иначе който има повече време в деловодството е най-сигурно

по моя сигнал дето не били открили нищичко и по двете наредби се обадих в БАБХ и разлютена исакх да се повтори проверката , от нови инспектори
ха-ха
да съм отидела в деловодството

# 542
ами да, това с предаване е вариант, благодаря за идеята. Ще почакам още малко с надеждичка, проучвайки какви са законовите варианти (срокове, евентуално за жалби и т.н.).

# 543
  • София
Най-после се реших, издирих си този стар пост, взех телефона на Хмелбред и поръчах за кварталния магазин. Избрах най-оборотния, той пък има и здравословни артикули и то доста.

Ползвайте телефона, посочен върху опаковката на Хмелбред 0884 84 48 68.
Казах , че се обаждам за нов клиент и дори не съм клиента, а съсед. Казах, че съм представила в писмен вид описание на хляба, начина на доставка, фактура се издава само веднъж месечно за общото количество, .....Цена на едро 75 ст.!!! (това е цена само за магазините). Значи килограмът излиза 2.25 лв (ЗА ЛАВКИ И СТОЛОВЕ АКО НЯКОЙ ЖЕЛАЕ Simple Smile ) За клиентите  (ако магазинът не е алчен като уж здравословния на ул Шишман)  цената си остава 3 лв за килограм

Сега чакам доставчика с буса да ми се обади да потвърдя  newsm64

Поръчах по желание на магазина от всички видове хлебчета по 5 бр.
Стискайте палци!

СПИСЪК НА МАЛКИТЕ МАГАЗИНЧЕТА, в които се продават хлебчетата Хмелбред - , пълнозърнест, без консерванти, без Е-та и без мая. С квас.
Има 4 вида - натурален и с 3 вида подправки. Брашното също е сертифицирана, че е без консерванти.
В големите вериги не се продава, надявам се - тенденциозно Simple Smile

Скрит текст:
1.   ул. Цар Симеон 247 –магазин хранителни стоки
2.   ул. Гюешево 64 – магазин хранителни стоки
3.   бул. Константин Величков 165 – магазин хранителни стоки
4.   ул. Димитър Петков 66 – магазин хранителни стоки
5.   ул. Кирил и Методий 46 – магазин хранителни стоки
6.   ул. Св.Св. Кирил и Методий 72 - магазин хранителни стоки
7.   ул. Охрид 21 – магазин хранителни стоки
8.   ул. Екзарх Стефан / на ъгъла? /, кв. Надежда
9.   ул. А.Велешки 65 – магазин хранителни стоки
10.   ж.к. Връбница , бл.636 – магазин хранителни стоки
11.   ж.к. Обеля, бл. 103 - магазин хранителни стоки
12.   бул. Европа 70 – магазин хранителни стоки
13.   бул. Луи Пастьор 9 – магазин хранителни стоки
14.   ж.к. Люлин , бл. 526, партер – магазин хранителни стоки
15.   ж.к. Люлин, бл. 956 – магазин хранителни стоки
16.   ж.к. Люлин , до бл. 531 – магазин хранителни стоки
17.   ж.к. Люлин, трафопост до бл. 522 – магазин хранителни стоки
18.   ж.к. Люлин, трафопост зад бл. 628 – магазин хранителни стоки
19.   ж.к. Люлин, ул. 501 – магазин хранителни стоки
20.   ул. Чепино 5 – магазин хранителни стоки
21.   ж.к. Люлин - кооперативен пазар -  павилион 48,49,50
22.   ж.к. Стрелбище, ул. Майор Тошев 26 – магазин хранителни стоки
23.   ул. Княз Борис 10 – магазин хранителни стоки
24.   ул. Цар Асен 102 – магазин хранителни стоки
25.   ул. Цар Асен 74-78 – магазин хранителни стоки
26.   ул. Цар Иван Шишман – диетичен магазин - ТУК Е МНОГО СКЪПО ВСИЧКО, освен това е пълно с маргаринени и с бяла захар изделия, внимавайте!
27.   ул.Шипка 20 – специализиран магазин
28.   Патриарх Евтимий 62 – диетичен магазин
29.   Христо Ботев 41 – диетичен магазин
Това е първа част от списъка, .....

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 08:53 от ЗаСлон

# 544
  • София
Бих искала да попитам кога включвате сушени плодове и кои. Знам, че са полезни, но някои от тях са с много захар, та се чудя има ли смисъл да предлагам. Малката е на 2 години?

# 545
Да се "отчета" с епичната борба с (без)отговорни институции: звъннах на БАБХ по телефона и подадох И така сигнал, увериха ме, че ще ми звъннат, но засега няма вест. Забравих оба1е да питам в какъв срок, а и не съм имм гледала правилниците.

# 546
Обадиха ми се от РЗИ.
Нашият бюфет няма никакви нарушения.
Днес проверката е минала.
С госпожата по телефона бяхме говорили за едни определени изделия, които днес са липсвали на витрината.  Wink
Според мен някой ги е предупредил.
Но това не прави асортиента по-здравословен, макар и отговарящ на Наредбата.  ooooh!

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 12:06 от Люлин

# 547
  • София
Привет момичета Hug
Може ли да ме ориентирате къде в коя наредба за най-малките дечица от 1-3 години пише ,че вафлите, кроасаните и т.н не се допускат в дневния рацион.
Открих само това чл 38 ал 2 от НАРЕДБА № 9 от 16 септември 2011 г.
за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата
 В детските заведения и училищата се предлага само шоколад, отговарящ на Наредбата за изискванията към какаото и шоколадовите продукти, приета с ПМС № 251 от 6 ноември 2002 г.
т.е излиза,че вафли може newsm78или аз грешно тълкувам.
Мерси предварително Hug
Бъни,аз го тълкувам,че не може,защото се казва"шоколад",а във вафлите има и доста други неща,включително "shortening"-най-гадния маргарин,който е забранен или поне би трябвало.Аз съм пускала оплакване до съответната служба-щяха да правят проверка и "да ми съобщят резултата"-никой не ми се обади и продължиха да си дават вафла или "суха паста" за следобедна закуска Sad!Но съм решила тази година да се "разровя" по въпроса и да не си мълча,още повече,че и други родители са недоволни!

Май ще трябва да се снима с фотоапарат В ЯСЛИТЕ И дг, а ако е за лавка в училище да се купуват артикулите, които са забранени и с касовата бележка да се пуска сигнала.
БАБХ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, че ще правят проверка!

# 548
  • София
По молба на Сиси сега установих, че втората част от списъка с магазинчета, в които се продава ХМЕЛБРЕД, не съм публикувала, защото съм го получила  докато съм била на море. Ето, веднага го пускам Simple Smile

1.   ул. Балчик 18 - магазин хранителни стоки
2.   ул. Нишава 4 – супермаркет Ранди
3.   ул. Завалска китка 12- магазин хранителни стоки
4.   Бояна, ул. Севастократор Калоян 63 - магазин хранителни стоки
5.   ж.к. Младост, до блок 426 – магазин Рекорд
6.   ж.к. Младост, до бл.330 – магазин Рекорд
7.   ж.к. Младост – 1, ТЦ ладост, павилион 15
8.   пазар Младост, магазин 33 – диетичен магазин
9.   ж.к. Младост 3, трафопост до блок 321-
10.   ул. Николай Хайтов 2 – плод и зеленчук магазин хранителни стоки
11.   ул. Никола Габровски 39а – магазин Рекорд
12.   Студентски град , бл.58 - магазин хранителни стоки
13.   ул. 8-ми декември 40 – магазин Рекорд
14.   Студентски град, до блок 54 – супермаркет Перла
15.   ул. Боянски водопад 104 - магазин хранителни стоки
16.   ж.к. Дианабад , бл.4 - магазин хранителни стоки
17.   ж.к. Мусагеница – пазара -, магазин Рекорд
18.   бул. Ал. Малинов до бл. 31 - магазин хранителни стоки
19.   бул. Иерусалим 16 - магазин хранителни стоки
20.   бул. Гоце делчев 76 – магазин хранителни стоки
21.   ул. д-р Йордан Йосифов 5 - магазин хранителни стоки
22.   ул. Завалска китка 12 - магазин хранителни стоки

Но мисля, че вместо да търчим насам натам, трябва всеки качествен продукт да го предлагаме в кварталните магазини и така да постигаме много неща - да са ни на удобно място, да образоваме  съседите и магазинеирите, да повишавнаме оборота на производителите, за да просперират, а не да се оттеглят от пазара, заради липсата на консерванти и избутването им от косервираните такива...

# 549
  • София
Здравейте.А какво мислите за палмовото масло? Полезно или не е? Питам понеже като се зачетох в повечето био храни почти навсякъде фигурира палмово масло / е нехидрогенизирано е поне/.

# 550
  • София
Бъни, и аз все се каня да питам :
1 полезно ли е нехидрогенираното палмово масло? Усвоява ли се?

2. Вредно ли е хирогеинираното? как се доказва че в продукта е използвана хидрогенирано? (пише: растителни мазнини)
Моля някой да посочи изследване с официален характер, че е вредно, за да го размахваме!

Поне половината вафли и бисквити са се преориентирали от МАРГАРИН  към хидрогенирано палмово масло заради ТРАЙНОСТТА И ЦЕНАТА !

върху вафлите Ная пише, че са без маргарин !!!

# 551
  • София
Ами аз това което знам хидрогенизираните масла са вредни защото са минали през топлинна преработка. И в тях не е останало нищо полезно.
Ама дали съм права.......
Да чуем мнението на другите обаче.

# 552
Палмовото масло нищо му няма стига да е натурално,нерафиниранот.е. да не е изкуствено втърдявано,т.е. хидрогенирано.То има качествата на кокосово масло- издържа на висока температура-подходящо за пържене например.Освен това е отличен източник на средноверижни мастни киселини,коензим 10,вит.А и разни други витамини.Има 2 фракции палмолеин-течна,и палмстеарин-твърда.Точно течната се използва при производството на промишлените маргарини,като се втърдява чрез хидрогенация.За вредата от трансмазнините мисля,че е излишно да се пише.

# 553
Бих искала да попитам кога включвате сушени плодове и кои. Знам, че са полезни, но някои от тях са с много захар, та се чудя има ли смисъл да предлагам. Малката е на 2 години?

А колко захар да има в един сушен плод ? Толкова, колкото и в един пресен.  Wink
Мен по-скоро ме притесняват разните други добавки в сушените плодове по магазините.

# 554
  • София
сушените плодове са яко консервирани, а за кайсиите и с екстра, за да не си загубят оранжевия цвят.... каква гадост беше, някаква безумна, видях я с очите си , но написана само върху кашона.... върху малките опаковки нищичко не пише!

Купувайте само био сушени плодове, а от небио единствено фурмите и бг стафидите са без консерванти.И разбира се си направете свои, сега е момента.
На по-големи деца давам и небио и то купувам по цяло кашонче от Евразия.....Но на 2 годишно -не!

Общи условия

Активация на акаунт