Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 473
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • Страната на чудесата
И в Сандански, и в Трявна, и във Велинград има санаториуми, но за съжаление на всеки действат различно. На Цвети например първите години в Сандански и се случваха т.нар."лечебни" кризи и правеше лек спазъм като смени обстановката, в Трявна и действа много добре климата и дори ако отиде кашляща, прекратява с кашлицата бързо.
Санаториум за астма и белодробни заболявания има и в Свети Влас-там пък се срещат две въздушни течения заради смесицата от море и планина и също се препоръчва при деца с белодробни проблеми.
Друго такова място е Костенец и Долна баня като климат и минерални води.
Изобщо, тези първите са само по-известни и разработени, има и много други подходящи за астматици.

safira, стискам силно палци за добри новини около твоето момиченце!

# 226
  • София,
Добро утро!
Лъки имаш в предвид санаториума в Момин Проход нали - до Костенец. И аз знам, че там също е много добър климата за астматици.
Особеното в случая е че всяко дете има различен организъм, астмата се влияе от различни неща и затова всяка специфика изсква да се намери най подходящото място. Някои деца примерно не понасят сухия и топъл климат, други пък обратно. Така че без да се отиде и провери на място няма как да се разбере на кой какво му действа най добре. За Сандански специално се знае - че там се събират едни такива странни течения и се комбнират два - дори три вида климатични условия. На първо място там се слива един чист и по хладен въздух от Пирин планина като се среща с едни топли въздушни течения от юг от Гърция, морето там е доста по солено и тези изпарения които достигат до нас са но в достатъчно разредена концентрация влияят доста добре. Там расте и един специфичен вид бор, чийто цъвтеж също много спомага, в интерес на истината там има всякакви растения - особено в парка, които странно пречистват въздуха и още нещо много важно - там има и много минерални извори, чиято вода излиза на повърхността - като малки езерца и изпаренията от тях също са много полезни за дихателните пътища. ЗАтова точно Сандански го препоръчват най - моного защото съчетава толкова видове климат, но там е най добре да се ходи април - май, септември нач. на октомври.
Велинград и Трявна са предимно високо планински селища и там въздухът е по студен, планински, по остър, по разреден е, т.е. по силно концентриран е на кислород, и не се препоръчва за хора на които не им понся студеният и по влажен въздух. Там се препоръчва да се ходи предимно в летните и горещи месеци - юли август.
Други такива места препоръчителни за астмата са Кюстендил, там също има санаториум, Св. Влас на морето, Вършец.

# 227
Здр.мамчета.При нас няма нищо ново-още си кашляме и има хрипчета.Много е чудно на доктора че хрипожете са променливи-преслушват я по 3-4 пъти на ден и всеки път хриповете са на различно място,а да не говорим че доста често се случва и да няма такива.Това е една от причините да се съмняват за чуждо тяло,защото при една нормална пневмония хриповете или ги има или не.Доктор Филчев почти се отказа от скенера и е на мнение да направим направо бронхоскопия,защото на скенера може да не покаже а и облъчването е доста......
Надявам се поне при вас и вашите дечица нещата да са само в положителна посока-много здрави,усмихнатии щастливи деца Hug Hug Hug

# 228
  • Варна
Здр.мамчета.При нас няма нищо ново-още си кашляме и има хрипчета.Много е чудно на доктора че хрипожете са променливи-преслушват я по 3-4 пъти на ден и всеки път хриповете са на различно място,а да не говорим че доста често се случва и да няма такива.Това е една от причините да се съмняват за чуждо тяло,защото при една нормална пневмония хриповете или ги има или не.

Все едно за Елица говориш - едно към едно! Точно затова предположиха микроаспирации - променливи хрипове, на снимките петната са ту тук, ту там, ту ги няма изобщо (но пък бяха малки, все спореха дали има или няма възпаление), на рентген не се вижда чуждо тяло, защото всъщност са ситни-ситни капчици. Не са ни правили скопия, а сериозна антирефлуксна терапия - лекарства, гъста храна, никакви сокове, много малко плодове, спане под наклон (главата на високо). Разбира се, че това е само една вероятност, ти ще си слушаш лекарите, а вероятно ще ви направят и водно-сифонен тест (за рефлукса). Горе главата, мила! Стискам ви палци и се моля! Praynig Hug

# 229
  • Страната на чудесата
safira, обещах да пиша за бронхоскопите и болниците- в ИСУЛ според колегите няма добри апарати, а и обстановката е доста подтискаща. За последното такива впечатления има и приятелка, на която се наложи да полежи там с детето си.
Добри бронхоскопи поддържат във ВМА, а също така добри бронхоскопи +специалисти има и в Педиатрията. За съжаление нямам име на конкретен специалист, защото информацията е по-скоро от техническа гледна точка-апаратурата и поддръжката.Но ако искаш, поразпитай за специалистите в педиатрията?
Надявам се да ти послужи инфото и ти пожелавам да не ти е нужно да го ползваш!  bouquet

# 230
Много моля да споделите мнение за добър лекар в София, на първа страница видях че доктор Куфарджиева вече на практикува , а от прочетеното в нета, бях решила да ходим при нея на пргеглед. От няколко дни и моето момченце е с диагноза астма и аз не съм на себи си от безпокойство. Диагнозата ни бе поставена в Токуда където постъпихме със съмнение за пневмония. Преди месец на 9,2 отново беше в болница с първоначална диагноза ларингит, а в последствие след снимка с накакво първоначално изменение с данни за пневмония. Като цяло досега не е бил болнаво дете. Вече ни изписаха , който трябва да даваме 4 м с бейбихалер, но като чета явно е доста силно лекарство. Моля препоръчайте ми лекар при който да го отведа и евентуално да стане негов наблюдаващ лекар.  Детето е на 2 г и4м

# 231
  • Sofia
Много моля да споделите мнение за добър лекар в София, на първа страница видях че доктор Куфарджиева вече на практикува , а от прочетеното в нета, бях решила да ходим при нея на пргеглед. От няколко дни и моето момченце е с диагноза астма и аз не съм на себи си от безпокойство. Диагнозата ни бе поставена в Токуда където постъпихме със съмнение за пневмония. Преди месец на 9,2 отново беше в болница с първоначална диагноза ларингит, а в последствие след снимка с накакво първоначално изменение с данни за пневмония. Като цяло досега не е бил болнаво дете. Вече ни изписаха , който трябва да даваме 4 м с бейбихалер, но като чета явно е доста силно лекарство. Моля препоръчайте ми лекар при който да го отведа и евентуално да стане негов наблюдаващ лекар.  Детето е на 2 г и4м
Mного  жалко че продьлжаваме да се умножаваме и добре дошла сред нас Grinning.Аз ходя при Слави Филчев асматолог-пулмолог не работи сьс Здравната каса но е много добьр специалист изписва и хомеопатия.На нас ни направи схема от мин.година и цяла година не сме имали проблеми ходим през определен интервал от време Hug той не диспансеризира защото не по ЗК  но си прави наблюдения и прегледи.Ако искаш и те интересува нещо по-вече може и на лични да пишеш.Не се вижда с какво се лекувате най вероятно с Флексотид и понеже пишеш че сте от няколко дни така той има противовьзпалително действие и след около 15дни се е  понатрупал в организма и започва да действа.Всички сме минали през пьрвоначалния шок и безпокойство от поставянето на диагнозата но когато се лекува  навреме и контролира от пулмолога нещата се нормализират и се свеждат до минимум пристапите.Успех и не се шашкай! 

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 23:12 от katerinia

# 232
  • София,
Добро утро  Hug
kasmet4e кой лекар в Токуда точно Ви диагностицира астмата?Между другото там са наистина добри специалисти, и можеш спокойно да си продължиш да си водиш детето там, да го следят - имат си диспансер, можеш да си ползваш и прегледи по ЗК и всичко каквото ти се полага. Ние се водим там и аз съм си много доволна, още повече че винаги когато съм имала проблем или спешно да се преглреда детето - винаги са го преглеждали и досега винаги сме се справяли, а и условията в болницата са много добри - но по добре да не се налага да се влиза - то в никоя болница не е приятно всъщност! Peace
Лъки ние все пак ще се засечем на Сандански поне за няколко дни и ще се видим искаш ли? Ние сме там от 4 до 11. Ще дам тел. на лични!

# 233
  • Sofia
eiffel tower ние сьщо ще сме там от 7.4 ако искаш може да се включа в групичката да ти пратя ли телефон или ти твоя? bowuuсамо да се оправят и Safira ще дойде

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 10:36 от katerinia

# 234
  • София,
eiffel tower ние сьщо ще сме там от 7.4 ако искаш може да се включа в групичката да ти пратя ли телефон или ти твоя? bowuuсамо да се оправят и Safira ще дойде
Разбира се - ще се радвам, а къде ще отседнете Вие, предлагам да разменим координати - всички които ще са там в периода около ваканцията на децата и да се съберем - да си направим една форумска среща!

# 235
Блазе ви, това се казва готин план. аз така и не стигнах до сандански за толкова години. Знам че е много хубаво, Мария ходи на лагер там. Обаче тя пак се е записала на Зелено училище, но в гр Елена. Да си изкарате супер всички на Сандански.

# 236
  • Sofia
Разбира се - ще се радвам, а къде ще отседнете Вие, предлагам да разменим координати - всички които ще са там в периода около ваканцията на децата и да се съберем - да си направим една форумска среща!
Ще ти пратя тел ми ние сме в хотел Бистрица а вие а Safira  живи здрави много близо до нас Marychery чакаме те на есен Joyда завладеем парка Hug

# 237
  • София,
Меричери - аз затова го търся банския дето те питах, защото мисля като сме на Сандански от там да почнем първо с плуването. Тези моделчета дето си ми ги пратила наистина са си точно за спортуване, такъв ще търся, благодаря ти. И ще ходя на мяст онаистина - защото трябва да мерим че каква е кльощава моята незная какво ще и стане и как ще и стои. Tired
Хубаво е че Мария е на зелено - тази година и аз го пуснах нашия батко да ходи - те са на Златоград - но незная защо тази година през ваканцията е зеленото, та ние с малката ще си ходим сами този път на Сандански. Peace За танците - аз я водя малката в детската градина, честно кацзано направи ми впечатление че си е доста чист салона и не се вдига прах като танцуват, а и един прозорец е постоянно отворен, да им влиза въздух все пак, засега съм много доволна!!! Малката също - онзи ден като ходихме при хомеопатката и тя я пита малката каква ще стане като порасне тя каза че ще стане танцьорка Joy, аз мислух че ще каже лекарка Sick.
А аз да споделя - този път незная как - но овладяхме ангината само с хомеопатия и то бели гнойни налепи, изчистиха се и детето се оправи точно за два дни, и аз немога да повярвам още но е факт. Без антибиотик - който трябваше да пием цели десет дни!  Радвам се и съм някак обнадеждена, сменихме и хомеопата - да видим дано наистина някой ден и аз се похваля че примерно сме издържали дори и една седмичка - цяла на ДГ без да хванем ангина Joy.

П. П. Ние ще сме в Хотел Перун - аз съм го пускала тук да ги видите и друг път - сигурно за четвърта година ще сме там - аз съм си много доволна!!! Ние се очертава да сме голяма компания, аз по принцип сама не тръгвам, че ще си умра от скука там с моята, организираме се винаги групичка и сме на едно и също място - така децата са нон  стоп почти заедно и им е много весело Joy А тази година ще се съберем май още повече - леле супер ще е, ще си направим примерно една сбирка на едно място да се събираме в парка - че то с децата само там има забавления, а и като са на различна възраст. Hug

# 238
  • Страната на чудесата
С удоволствие ще ви видя всички, които ще сте в Сандански, ние , живот и здраве, пристигаме на 8.4-Цветница и ще се радвам да съберем децата, а и да почерпим за нашата Цвета

# 239
  • София,
С удоволствие ще ви видя всички, които ще сте в Сандански, ние , живот и здраве, пристигаме на 8.4-Цветница и ще се радвам да съберем децата, а и да почерпим за нашата Цвета
Ехе и купон се очертава - супер - ама то и ние ще си имаме цветенце с нас! Joy
Какво стана със хремата на Цветка - овладяхте ли я.

Общи условия

Активация на акаунт