Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 478
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Мария не изпуска лагер и Зелено училище. Минко не е така, той не е особено щастлив в класа си и не ходи, а и тяхната класна нищо не организираше до миналата година, тази година са с нова класна.
А за банските - ами от опит ти казвам. Те са най - подходящи за тренировки. А за танците - щом няма прах си я води. При Михаил примерно по буйната игра, тичане, скачане, беснеене води до кашляне веднага.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 12:01 от marychery

# 241
  • София,
Хубавото при нас - както се изрази и хомеопатката е, че сме преодолели астматичните проблеми, тя примерно не се закашля като тича, или като се движи и е по активна, съвсем леко вече се задъхва. При нея нещата като че ли почват да отшумяват, премстват се към сливиците, което уж е хубаво да видим!

# 242
  • Страната на чудесата
Хремата още я боря, като заспи и понякога се разтича и кашля...Ама в този сезон това е нормално, дано само не се влошава!

# 243
  • Sofia
Сандански дрьж се София се мести за известно време при вас Joy Joy.Ще супер вече сьвсем нямаме тьрпение Алекс всеки ден ме пита още колко дни има и виси пред календара и компютара да гледа Grinning Grinning

# 244
С удоволствие ще ви видя всички, които ще сте в Сандански, ние , живот и здраве, пристигаме на 8.4-Цветница и ще се радвам да съберем децата, а и да почерпим за нашата Цвета
Ехе и купон се очертава - супер - ама то и ние ще си имаме цветенце с нас! Joy
Какво стана със хремата на Цветка - овладяхте ли я.
ами това да се чува
Сливиците ше ги лекувата, в най лошият случай ще ги извадите и проблемите свършват дотам.
При нас е очевидно - Михаил не кашля нощем, когато спи в момента. КОгато си играемирно и тихо също. Но започне ли да беснее - тича,с кача, и веднага започва и да кашля. И да на моменти диша по учестено и се задъхва.

# 245
Направо ви завиждам за Сандански. Тази година няма да успеем да се организираме.
Как съчетавате хомеопатията с поддържащото лечение? Нали и при класическата , и при боаронската не може да се комбинират препаратите с лекарства?

# 246
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

Аз не знам дали е за хвалба, ама Пепи се пооправи. Днес е на градина, че утре имат тържество и той има роля. Та днес са генералните репетиции. Дано не съжаля, че съм го изпратила.

Иначе и аз страшно ви завиждам за Сандански. Ние евентуално в началото на септември може да се разходим до там.

И още нещо - ако някой се интересува от безплатни консултации с хомеопат по случай Седмицата на хомеопатията за 2012 г. - http://homeopathybulgaria.org/?p=203

# 247
Абе, момичета, мойто влачи една неопределена кашлица още след първия бронхит с бронхоспазъм. Това беше края на ноември. Вторият бронхоспазъм беше края на януари. Та кашлицата е едно сухо подкашляне с честота горе-долу по веднъж - 2 пъти на ден като откакто се стопли - се разреди още повече. Но е кратичко, не е пристъпна кашлицата. Снощи за пръв път го направи след като заспа, а днес не е кашляла изобщо.

Ние не сме диагностицирани с астма, имаха подозрения, но след отрицателните кожни тестове към дихателни полени, ни зарязаха засега и "наблюдаваме".

Имах някакви подозрения, че идва от носа цялата работа, защото има лек заден ринит. Повлияваше се добре от Ксизал и промивки на носа (т.е. спираше изобщо това кашляне), но сега носът е добре, не чувам да смърка назад секрети, а подкашлянето пак си го има. Има ли някой някакви предложения къде да се търси причината, че не ми се струва нормално това нещо. И все съм на тръни да не направи пак някоя история със свиркане.

# 248
  • Страната на чудесата
I see you, от моята хомеопатичка знам, че подкашляне до 5 пъти за деня не се брои изобщо за подкашляне-есдтествено, едно-две изкашляния, до пет пъти за деня. Така,че според мен-спри да се прит4сняваш.Ако се задълбочи, ще лекуваш, но иначе не ти е нужно да товариш организма на детето излишно. Всеки жив човек кашля, това е нормална прочистваща реакция Wink
Шайн, хомеопатията е съвсем съвместима с алопатични лекарства, прави се по преценка на хомеопата. Именно поради това абсолютно спиране на алопатичните поддържащи се получава при някои деца остра реакция и по-лошо разболяване, когато преминат към хомеопатия.Това според мен, разбира се Thinking
<eiffel tower> , и при нас така се изместиха нещата-към сливиците, още в началото на лечението, и се разредиха пристъпите. Много се радвам, че овладяхте тази ангина без АБ-казвам ви, че може Laughing
marychery , а при Цвети е обратното положението с кашлицата-не кашля, когато играе, пее, търчи като луда. Обаче отвреме-навреме подкашля, за да прочисти от секрети от носа. Но снощи беше върха-това, защото е много умна и се маза като хайванче с тебешири снощи на детската площадка Tired и като легна, след около час започна да кашля от сополи.  Ще включа сигурно капките на Улевинов, че хомеопатичката ми е в чужбина тази седмица.
Дано успея да се справя сама Praynig

# 249
Лъки, а какво ви изписва, обикновено за хрема? За да не стигате до капките на Улевинов?

# 250
Все се каня да ви попитам за ларингитите. Те са ми много по-страшни. Белослава от сироп вентолин не се повлиява. Какво друго правите преди да хукнете към спешното. Алерголожката ни  изписала и таблетки дехидрокортизон, но до сега винаги толкова бързо са се развивали нещата, че не съм разчитала на тях. А детето направо се отрови от лекарства. Косата ми настръхва като си помисля какво се случва с такива дози кортикостероиди в толкова ранна възраст.

# 251
  • Страната на чудесата
Калинчи , различно е, в зависимосто от хремата-ако е бистра и течаща постоянно е едно, ако е зеленикава и запушва ноздрите-друго.  Но тъй като имаше детето стафилокок доскоро, а и ушичките я наболяваха преди седмица, инструкциите ми бяха да и дам правени капки още от Събота, ако има още болка при притисване на ушенцето отвън. Тя нямаше и не включих тези с КС.Но пък виждам, че има бистър секрет и ме е страх да не провокира ушно възпаление, затова ще и покапя тези на Улевинов, които имат АБ и алергозан.

# 252
  • Варна
Все се каня да ви попитам за ларингитите. Те са ми много по-страшни. Белослава от сироп вентолин не се повлиява. Какво друго правите преди да хукнете към спешното. Алерголожката ни  изписала и таблетки дехидрокортизон, но до сега винаги толкова бързо са се развивали нещата, че не съм разчитала на тях. А детето направо се отрови от лекарства. Косата ми настръхва като си помисля какво се случва с такива дози кортикостероиди в толкова ранна възраст.

Аз при ларингитните спазми давам Апис 15  по 5 гр през 15-20мин,докато отшуми спазъма,също и поумон хистамин,вадя на студен въздух или пък в банята на пара.После се започват инхалациите с физ.р-р или сребърна вода.До сега до урбазон не сме допирали,а е правила страшни спазми,овладявах ги обаче/да не чуе дявола/,но още като я усетя и я мятам с инхалации и хомеопатия ударно,последните 2 пристъпа обаче бяха без абсолютно никакви предизвестия,а бяха и тежки,но па ги увладях по този начин.Има и др ХЛ,но си зависи.А и антихистамин задължително/на момента при спазъма/,както и калциев глюконат ампула,ако скоро не е давано.Така с алопатични и с хомеопатичнио заедно се справям и без урбазона,живеем до болницата на 5 мин,а само веднъж си помислих да се изкуша да я заведа,но пак устисках и се размина,но пук след ларингиалния винаги след 2 дни следва и бронхоспазъм и за съжаление на него още цаката не съм му я хванала да го прескочим.
На мен пък ми е интересно как/с какви/ успявате да се справите с ангина с хомеопатия

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 16:01 от mucata

# 253
  • Varna
Все се каня да ви попитам за ларингитите. Те са ми много по-страшни. Белослава от сироп вентолин не се повлиява. Какво друго правите преди да хукнете към спешното. Алерголожката ни  изписала и таблетки дехидрокортизон, но до сега винаги толкова бързо са се развивали нещата, че не съм разчитала на тях. А детето направо се отрови от лекарства. Косата ми настръхва като си помисля какво се случва с такива дози кортикостероиди в толкова ранна възраст.

Аз при ларингитните спазми давам Апис 15  по 5 гр през 15-20мин,докато отшуми спазъма,също и поумон хистамин,вадя на студен въздух или пък в банята на пара.После се започват инхалациите с физ.р-р или сребърна вода.До сега до урбазон не сме допирали,а е правила страшни спазми,овладявах ги обаче/да не чуе дявола/,но още като я усетя и я мятам с инхалации и хомеопатия ударно,последните 2 пристъпа обаче бяха без абсолютно никакви предизвестия,а бяха и тежки,но па ги увладях по този начин.Има и др ХЛ,но си зависи.А и антихистамин задължително/на момента при спазъма/,както и калциев глюконат ампула,ако скоро не е давано.Така с алопатични и с хомеопатичнио заедно се справям и без урбазона,живеем до болницата на 5 мин,а само веднъж си помислих да се изкуша да я заведа,но пак устисках и се размина,но пук след ларингиалния винаги след 2 дни следва и бронхоспазъм и за съжаление на него още цаката не съм му я хванала да го прескочим.
На мен пък ми е интересно как/с какви/ успявате да се справите с ангина с хомеопатия
До сега сме имали над 6 гнойни ангини,които сме оправяли с хомеопатия.За жалост не така стоят нещата с бронхоспазмите..Sad
В зависимост от състоянието сме давали Хепар сулфур 30 или меркуриус корозивос .Имаше и други но трябва да се пребера в къщи и да прочета.като видя какво беше пак ще пиша

# 254
  • Страната на чудесата
При ангина ние сме ползвали аконитум, ферум фосфорикум и беладона, както и апис.

Общи условия

Активация на акаунт