Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 494
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Всички тези препарати от класическата хомеопатия ли са ?

# 256
  • Варна
Боаронска

# 257
  • Варна
Ако са монопрепарати, а горе които са изброили момичетата, са такива, се дават и от класически хомеопати, вече зависи от разреждането. Основното е че се дава само едно лекарство.

# 258
  • Sofia
Mucata на лични ти писах Joy след 21.30 ще ти обясня подробно на ЛС!

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 20:51 от katerinia

# 259
  • София,
Между другото хубаво е че се интересувате от хомеопатия, но само искам да вметна, че не се лекува така с хомеопатия, всичко е много индивидуално и това че примерно едно лекарство е помогнало на един, не значи че ще помогне и на вас примерно. Моят съвет е да не си правите експерименти и да прилагате схеми изписани на едно дете върху собственото си дете. На него тази схема първо може изобщо да не му подейства или обратното да му навреди повече, като му отключи или предизвика други проблеми. Лекарствата трябва да се предпишат след много внимателно проследяване и то не по симптоми а по поведение, предпочитания и т.н. Хомеопатичните лекарства не се предписват както алопатичните по симптоматика!
Между другото всичко това е много объркващо, аз също често се обърквам - имам още много да уча докато свикна да отсявам важното което определя лекарството. Едно хомеопатично лекарство може да се дава за съвсем различни неща при различните хора. Ние тук си говорим и си споделяме - обменяме опит, но все пак първо е хубаво поне да се консултирате с някой преди да решите да пробвате нещо върху децата.
Лъки имаш ли си рецептата на капките на Улевинов, ако я нямаш да тия изпратя? А нямаш ли друга алтернатива като я няма хомеопатката сега, така е много лошо. И ние попаднахме сега на една, която много пътува и мен това много ме притеснява с нашите болести, но пък аз дълго се мъчех да се вредим при нея, защото тя е и педиатър, и на нас точно такъв хомеопат ни трябва по принцип.
Искам нещо да питам още - сори пак е за хомеопатичните лечения ама ми е много любопитно, няма значение кой с каква хомеопатия лекува, боарон или класическа ама моля Ви кажете ми - особено тези дето са към боарон - случвало ли ви се е да ви дадат забъркано лекарство от три четири вида монопрепарати и разтворени в дестилирана вода, но не всеки препарат по отделно, ами всичко в едно шише и така да го давате на детето по няколко пъти на ден? Някой хомеопат да ви е предписвал такова лечение. Много ми стана любопитно и интересно - това е някакъв нов метод съвсем нечуван.  Shocked Направо бях изумена!

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 22:51 от <eiffel tower>

# 260
какви са тези капките на Улевинов за какво са? Embarassed

# 261
ejffel tower,  леле, до сега винаги ти четях ника като elite flower Embarassed. Разпитвам надълго и широко за хомеопатията, защото трудно се попада на добър хомеопат и се отнасям много скептично към хора, които смело изписват хомеопатия къде след само един прекаран курс, къде без да имат медицинско образование.
Не мисля, че някой с проблеми като нашите е толкова безрасъден, за да даде каквото и да е на детето си без консултация с лекар.
Нашата лл изписва хомеопатия както й падне, дори последно в два поредни дена ни смени тотално дозите на препаратите ( добре, че не започнах да ги давам). Белослава има зад гърба си едно натравяне с беладона . Не знам дали беше предозирана, дали не беше правилния препарат или терапевтична криза, но беше много страшно.

# 262
  • София,
Ами всеизвестни са, аз примерно някога с тях спасих носната сливица на малкия и не я извадихме, сви се. По принцип не са нищо особено  - капки ама са с много съставки измислил ги е др. Улевинов специалист УНГ, работи в детската белодробна клиника, зад Майчин дом. Не са лоши наистина, но при малката примерно недействат - знам ли. На мен обаче ми действат много добре, ако ме боли гърло и като си сложа от тях и веднага спира Thinking. Съдържат вътре антибиотик - гентамицин май беше, няколко съставки противоалергични, много неща около десет съставки са. Аз между другото винаги имам едно шише на вратата на хладилника, почти всеки месец ги правя ей така да ги имам за всеки случай - в последно време само ги изхвърлям де.
Често ги изписват при задна хрема, при алергични ринити или при възпаления. Много са лютички обаче и леко парят.

# 263
  • София
Искам нещо да питам още - сори пак е за хомеопатичните лечения ама ми е много любопитно, няма значение кой с каква хомеопатия лекува, боарон или класическа ама моля Ви кажете ми - особено тези дето са към боарон - случвало ли ви се е да ви дадат забъркано лекарство от три четири вида монопрепарати и разтворени в дестилирана вода, но не всеки препарат по отделно, ами всичко в едно шише и така да го давате на детето по няколко пъти на ден? Някой хомеопат да ви е предписвал такова лечение. Много ми стана любопитно и интересно - това е някакъв нов метод съвсем нечуван.  Shocked Направо бях изумена!
На нас са ни предписвали да даваме по този начин боаронски препарати, но много не ни се отдаде да го правим, защото моето дете не обича да пие вода и май много не успяхме да го изпълним...Ние ходехме миналата година при д-р Угринова само за поддържащо лечение, като се разболее нямам смелост да лекувам само с хомеопатия. Вече не ходим, нещо не видях особени резултати от лечението.

# 264
<eiffel tower>, мерси за инфото, не знаех.
все така да ги изхвърляш и да не ви трябват  Grinning

# 265
  • София,
Белослава има зад гърба си едно натравяне с беладона . Не знам дали беше предозирана, дали не беше правилния препарат или терапевтична криза, но беше много страшно.
Не се тревожи за аз дори не съм обърнала внимание, няма значение и тоя ник ми харесва - може пък и така да се прекръстя да ти е по лесно.
А аз наистина имах предвид именно това, че дори може да се натрови детето. И ние имахме един такъв случай - първият ни хомеопат подцени още при първото ни разболяване - точно бяхме почнали да ходим при него, и той много подцени това което му обяснявам за детето, тя много ми повръща винаги, когато се разболее, съвсем леко да повиши температурата понякога също веднага започва, а не се ли овладее първо повръщанет остава страшно! Ние сме лежали повече в болниците именно заради повръщане и дехидратиране отколкото заради самата болест примерно от която е болно детето. Та тоя тогава аз му казвам че детето е отпаднало и има висока температура, че повръща - а той ми вика давай Арсен през 15 минути. Еми по същия начин - детето се натрови, за няколко часа си изповръща червата, над 30 пъти повърна, накрая отидохме в болницата и направо беше страшно, страшно натравяне си беше едва я оправиха, вливаха и някакви специални добавки директон  в кръвта за да я стабилизират, изобщо. От тогава си имам едно на ум и давам само по мое усмотрение и след като не само хомеопата ми е предписал дадено нещо, ами и аз се интересувам, чета сравнявам, абе наистина си е важно хомеопата да е добър и да определи правилното лекарство! Това всъщност важи и за алопатията естествено и там също се допускат грешки - ето вземи сега изпий тоя антибиотик, пък ако не ти подейства ще ти дадем друг Shocked.

# 266
  • София,
Незная ама аз съм направо изумена, приемам донякъде тези полипрепаратите дето ги напускаха разни - инфлуцида, тонзилотрена и др. такива, които са субстанция от няколко хомеопатични препарата, но предполагам,  че за да са съединени тези монопрепарат ив един полипрепарат са направени купища изследвания за тяхната съвместимост и според хомеопатичните закони за подобието. Ама това да хванеш тамя някакви съвсем различни лекарства, дори само симптоматично предписани и да ги смесиш в шише с вода - за мен това си е чист котейл МОЛОТОв, незная - може и да е имало някаква логика в самото изписване, знам ли- мен просто ме учуди -и то това че не беше изписано примерно от лекар, ами така една приятелка казала на друга приятелка, че така си лекувала детето, което с астма от 15 години с този коктейл и тя да го давала така на нейното Shocked, та моята приятелка даже вече ги беше купила и лекарставата, аз изпаднах в ужас, затова и питам де дали по принцип се изписват такива коктейли. Tired Явно не е измислица, ей така просто за да се покаже колко е добра в хомеопатията! ooooh!

# 267
...
Често ги изписват при задна хрема, при алергични ринити ...

имено за това ни ги изписват и на нас!
Само те действат, много помагат на щерката, но съм в ужас вече от тях.
Нашите са с
гентамицин
метилпреднизолон
алергозан
дестилирана вода

# 268
  • Варна
Eiffel, за първи път чувам такова нещо  Shocked Също така, не бих дала никога предписани 2-3 лекарства от личните лекари. Не го правете и вие, обикновено gp-тата изкарват кратки курсове по боарон, и без никакви интервюта, си действат по схемичките. Както Eiffel е казала, може да бъде много опасно. По-добре без хомеопатия, отколкото с така предписана. Защото ако случайно се случи нещо сериозно, то хомеопатията бива обвинявана, че не действа, а не човека, който я е изписал.

# 269
  • Варна
За пръв път чувам за подобна хомеопатия #Crazy,може би на принципа,че водата има памет,ама знам ли,търся логиката,но си е скок в тъмното,аз не бих дала никога така,то като ходим при хомеопат тя сама често според с-ето на детенце сменя схеми и препарати,но ....все пак се уповава на някои основни и си е преглед,знам, ли.

Общи условия

Активация на акаунт