Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 503
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Страната на чудесата
Привет!
<eiffel tower> , ще се радвам на рецептата за капките, а дай Боже да не ми трябват Wink
По въпроса с хомеопатичните коктейли-на нас са ни изписвани неведнъж, когато има сериозна криза детето, но се дозират по принцип подобни препарати(т.е с подобни симптоми при моето дете) и се прави потенцииране с дестилирана вода, за да могат да подействат по-бързо. Случвало ми се е и да правя да речем две такива смесвания-т.е, едно шишенце с едни препарати, друго-с други и ги редувам през половин час пърният ден по 2,5 мл. , следващият ден на по-голям интервал от време и т.н. Това го пиша, за да не се притеснявате, ако ваш хомеопат, който познава детето, ви предпише такава схема, но и за да отчетете, че НЕ може да смесвате сами монопрепарати както го прави Пипи Дългото Чорапче с лекарствата Wink
Разреждането на хомеопатичен препарат само по себе си не е непознато-така се дават на бебетата Grinning
Тези разредени препарати на моето дете му позволиха да ходи на градина, без да отсъства толкова често-слагам шишенцето с препарата в раницата, инструктирам-преди разходката и след нея да отпие по глътка, и така има 6 приема за денят, което е достатъчно често, че да мога да си позволя да лекувам с ХЛ и да посещава ДГ. Разбира се, споделям само моят опит и съвсем не съветвам никого да го следва, защото схемата, която е успешна при различните деца е различна.
Бъдете здрави! Hug

# 271
  • Sofia
eifeel tower с гентамицин и адреналин ли бяха капките на нас Филчев ни ги дава но не мога да си открия рецептичката и стават за всички фази на хремичката newsm78

# 272
  • София,
Между другото тези капки май вече всеки ги изписва, ама изписват аквото им падне. СЕга се вгледах в нашата рецепта, на нас точно др. Улевинов ни я е давал още преди години, когато водих малката  при него на прегледи. Обаче ми прави впечатление че съставките са помалко. Примерно на рецептите изписвани ми за баткото съставките са били винаги десет, а на тази са седем. Явно той си включва различни неща, според състоянието на детето и според лигавиците явно.
И да има адреналин и гентамицин, но има и още доста неща в тях, няма метилпреднизолон или поне не в тези които са ми дадени за малката - няма кортикостероид или поне така си мисля.
Само да Ви кажа къде се продават свобдно и винаги има от тях направени - в аптеката на улица Здравец - точно срещу майчин дом, нали др. Улевинов работи отсреща в клиниката - та в тази аптека винаги ги има капките готови и само казваш и ти ги дават веднага, даже май и без рецепта.
На друго място където също могат да ви ги направят е аптека Мая в Студентски град, намира се точно срещу УНСС на булеварда в посока към НСА - само дето не работи в събота и неделя аптеката. Там аптекарката ги знае наизуст, тя ми ги прави на мен, и аз само и се обаждам по телефона, казвам и да ми ги направи и после минавам и си ги вземам. Преди и бях снимала едно копие на рецептата и и го оставих и тя си го има там, така че също не е нужна рецепта! Peace
Лъки я пак обясни - разтваряла си в детсилирана вода няколко препарата едновременно в едно шише и така си ги давала така ли. Или си разтваряла един препарат само? Второт и аз съм го правила и съм давала така по глътка по няколко пъти в деня, но само с едно единствено ХЛ.

# 273
  • Sofia
Mерси за отговорчето сьщите са да имат и други неща 8-10на брой ми и той Филчев до мин.година работеше там при Улевинов Safira днес са направили скенер и другата седмица ще е бронхоскопията охххххх всичко да минава бьрзо че много и стана вече напрежението милата тя! Hug Hug Hug

# 274
Какво са показали резултатите от скенера?

# 275
  • Sofia
Какво са показали резултатите от скенера?
На лични сьм ти писала Laughing

# 276
Предай им цялата ни подкрепа Hug! Дано бързо да ги изпишат и да разкаже всичко, че и аз ги мисля постоянно Praynig.
Аз искам тихичко да се похваля. Явно фликсотида най-накрая се натрупа и дава ефект. Онзи ден Белослава имаше пристъп и за първи път успявам да го овладея само с помпичките. Тя спеше и не исках да я будя за големия инхалатор.. На сутринта беше с много лек спазъм. Пу-пу, най-накрая светлина в тунела. Освен това вече ни премахват метилпреднизолона от инхалациите и ще правим само с вентолин.
В този ред на мисли искам да попитам какво успявате да избегнете като прием на лекарства с хомеопатичното лечение, при положение, че основната терапия на детето си остава. Тъй като при Белослава обикновено се включва допълнително вентолин и кортикостероид. Сега, като ни отпада допълнителния кортикостероид , много се колебая дали да рискувам с хомеопатия заради един вентолин. Антибиотик е пила само веднъж при по-продължителен спазъм.

# 277
  • Sofia
Ще предам и ще пиша ако има нещо за сега още чакат в понеделник да идат за бронхоскопията но водещото е чуждо тяло което предизвиква чести пневмонни те и сега са на Аб без кой знае какьв резултат по-кьсно ще и званна.Ние сьс започването на флексотида започнахме и хомеопатия след като се понатрупаха и двете а и детето беше добре махнахме ф-да по схема с намаляне.Още в началото обаче док. ми каза че поне на този етап само с хомеопатия няма да стане.Не те разбрах вентолина е за неубулизатор или за помпичка принципно има с какво да се замени но всичко знаеш че е много индивидуално тово което ни действа на нас на вас пьк може да ви докара недай боже пристьп.Сега вече след като вече год.не е и кашлял даже Филчев ще ни махне и сингулара и само на ХЛ чак не мога да повярвам още newsm78.А сингулара и той ли се спира по схема с намаляване на приема?
Забравих да кажа че на Safira им спряха флексотида вентолина Peace Peace

# 278
  • Варна
Магдалена просто никога не е била на помпички и сингулер, като видях накъде отиват нещата, и че искат да ни ги изпишат трайно, се обърнах към хомеопат. Оттогава насам сме само на хомеопатично лечение.

Стиснати палци и от мен за Safira и детенцето й!  Praynig

# 279
  • Варна
Дано има скоро д  baby_neutralобри новини за тях

# 280
Момичета,помагайте с информация и  съвети.
Повече от година не съм писала.Малкият ,който е с кърмаческа астма от около 8м. възраст, имаше голямо подобрение след лечение със Сингулер и Фликсотид за известен период.Онзи ден,обаче,направи много силен и различен от неговите,пристъп.По-скоро типичен за асматици ,тъй като той не кашляше ,докато прави пристъп.Та се оказа много силен и ни приеха в болниця,все още е там/аз се разболях и се наложи свекърва ми да остане с дететп Sad/. Вече е добре,разреждат инхалациите ,надявам се да спрат и урбазона.
Въпросът ми е : кой лекар ще ми препоръчате ,за да го следи и диспансеризира? Бяхме при Куфарджиева,но след нейното пенсиониране ни следеше педиатърката,а и дететп беше добре ,без пристъп 13 месеца.
Сега,обаче, е наложително да ни следи отново пулмолог и да предписва лечение .Педиатърът ми предлага др.Опаранова .Ще дадете ли отзиви? Може би сте писали за нея ,но да си призная ситуацията е напрегната и не съм успяла да прочета все още.а ми е много протеснено.Благодаря предварително.  bouquet

# 281
  • Sofia
Момичета утре ще ида да видя Safira в болницата и ще пиша после как са Hug.ДХЗ много жалко че са ви споходили пак пристапи и ние от 12месеца сме без и аз само се услушвам да не се повторят.Аз водя Жожи при Филчев много сьм доволна но не работи сьс ЗК но пьк си заслужава.Имам приятелка която ходи при Опаранова но всеки пьт почти не минават без Аб и тя смята че щом го е дала е трябвало образно казано така е но имайки предвид че ги виждам всеки ден не мисля че все са били за Аб иначе казва че е мила и позволява да я побьркаш от вьпроси newsm78

# 282
  • София,
Привет
Тази лекарка аз за първи път я чувам дори - немога да дам отзиви.
А за съвмеситмостта между хомеопатията и поддържащото лечение е различно, всичко зависи от много и различни фактори - примерно от самата сложност на заболяването, от това от колко време боледува детето, какви са пристъпите, как ги прави, а и от това кога си се обърнах към хомеопатия примерно. Ето при Аелксандра нещата са започнали от самото начало и са добре. Ние сме по тежък случай, със средно тежко астма, отдавна сме на поддържащо лечение и затова и самите хомеопати не смеят да го сменят още изцяло, надявам се че някой ден и това ще стане. Може би ако някога съм знаела за ХЛ и съм започнала още тогава с него и ние изобщо нямаше да стигнем до помпичките и до сингулера, но уви. А при продължително лечениеи по двата метода, ако има подобрение постепенно се заменя едното лечение с другото.
Стискам палци за Сафира и малката да минава всичко вече!!! Поздрави от нас! Praynig Praynig

# 283
  • Sofia
Здравейте момичета днес ходих при Safira  малко да ги разведря и подкрепя.От изледването сьс скенера е ясно че има запушен бронх от дясно ниско долу и пневмонични изменения.Според докторите може да е от аспирирана храна или гной останал след прекаран по тежьк бронхит.Утре ще постапят в Исул за подготовка за бронхоскопия и дано всичко преключи с това ще им направят нещо като дренаж за изтегляне на задьржаните секретите.Ох много се надявам и моля да се оправят малката принцеса е толкова сладка и беззащитна в този момент Hug.След повторно правене на крьвен -газов анализ Филчев я е хвьрлил в музика като е изказал и сьмнение за Муковисцидоза.Много молитви от мен да се оправят вече и да се гледкат безгрижно заедно с братчето и тати! Praynig
Мамчета честит празник днес smile3525 много да ни радват нашите дечица и да растат здрави и умни Hug!

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 15:48 от katerinia

# 284
Стискам палци на Сафира!

Искам да попитам има ли някакво правило или забрана за излизане след като е направена инхалация?
Т.е. може ли детето след инхалацията да излезе веднага на разходка/градина?

Общи условия

Активация на акаунт