Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 555
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Да му давам ли нещо превантивно?

Всичко, което ще му вдигне имунитета - витамини, риб.масло, друго, което знаеш, че му действа добре. някои лекари дават изопринозин по схема, други считат, че не би помогнал. И най-важното - при пряк контакт с варицела не му давай кортикостероид, дори и инхалаторният се спира! Ако, не дай боже, се наложи, предупреди, че е контактен с варицела, за да овладеят реакцията без урбазон, поне да пробват! Стискам палци да се размине или да я изкарате много леко!

# 106
Нещо ме спираше мен вътрешно да дам коластра и явно съм била права. Благодаря ви за отговорите   bouquet!
А, за капак точно след изписването от болницата и ние се оказахме контактни с варицела ooooh!. От толкова други дертове, дори не обърнах голямо внимание. По това време беше само на инхалаторен кортикостероид, но и без това имунитетът й е толкова компрометиран, да не кажа, че хич го няма.
Добре, че при последвалия ларингоспазъм удържах и не я заведох в болница, че щеше да си отнесе венозния урбазон и тогава съвсем щяхме да втасаме.
Не че сега няма пак да тръпна в очакване.

# 107
  • София
donsita, сакън!
При нас дядо Коледа донесе и беше голяма грешка.
То е много сладко като е мъничко, но расте.
После трябва да го пускаш да щъка от време на време. Като щъка е много сладко също, нашия се мяташе като изоглавен. Но като го пуснеш да щъка започва да пуска едни черни пипери навсякъде, не миришат и не са неприятни, но все пак са си негови произведения.
Отделно си мирише, колкото и да е чисто и т.н.
Не знам как се учи заек да пишка на определено място, нашия си беше харесал дивана ,добре че е от някаква измислена кожа, та се чисти лесно. Също много ме дразнеше.
И отделно от всичко това гризе ужасно много. При нас прегриза телефона и почти един кабел на лампа (щеше да стане пържен заек за малко). При баща ми прегризал маркуча на пералнята (той уж го сложил в кухнята да щъка, защото нямало какво да пригризе) и беше направил адско наводнение.

Нашето сутринта спорихме с мъжото има ли спазъм или няма. Мислех си, че го разпознавам вече, но по-добре - не се оказах права.

Да оздравяват болните дечица.

# 108
Да и аз смятам че заекът не е подходящ за деца с астма. Преди години на едни познати, на които и двете деца бяха с астма,  им подариха заек. Децата уж вече бяха големички, поиззрастнали проблемите, но с взимането на заека се активираха и пристъпите и ринита. И заека на бързо си замина. Аз гледам рибки, също алерген, но поне децата нямат досег с тях, аквариума е покрит, и само аз ги храня, което най-вероятно се отразява на мен, като знам сутрин аз какво преставлявам. Докоро имахме спорове за папагали, но засега с таткото удържаме фронта, аз съм алргична и към перушините им.
Това с варицелата е много гадно. Аз тази година Михаил го опазих, обаче от догодина незнам. Настръхва ми косата само при мисълта за тая гадна болест.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 17:06 от marychery

# 109
  • Варна
ДА,гадна е меко казано,аз определено си мисля,че дължим вероятната си астма именно на варицелата,по-точно на усложненията и

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 19:09 от mucata

# 110
  • София
marychery, и ние имаме голям аквариум, но то не рибките са алерген, а храната и то една конкретна храна - мисля, че беше водна бълха или нещо такова.

Ти като казваш, че си овладяла пристъпа - какво точно правиш?
Инхалация с физиологичен? Вентолин ли включваш? Или не точно!?

# 111
  • Варна
Да попитам пак,сега при положение,че се закашляме като я включим на инхалатора/с физ. р-р/,това добре ли е,в смисъл проблема ни е по-скоро в ларингса или не е така,бронхиален е. newsm78.Иначе за сега отложихме ваксината,да видим как ще е другата седмица.Макар,че едва ли ще спре да кашля според мен съвсем,при положение,че си има мех.дразнител

# 112
като стана на въпрос за Варицела да ви питам  дали е възможно да се заразим от човек който не е болен, но е имал контакт с болни?  newsm78

# 113
  • Sofia
На нас пулмолога ми е казвал че по време на инхаласия и да плаче и да кашля все е добре защото по-добре се разгрьщат дробетата в този момент и ефекта от инхалацията е по-добьр и бьрз Grinning GrinningПри бронхеалната кашлица се усеща че е по далбока всмисьл по трудна за изкашляне докото ларингиалната е по дразнеща по повьрхносна та дори и в по вечето случай по суха.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 21:09 от katerinia

# 114
  • София
като стана на въпрос за Варицела да ви питам  дали е възможно да се заразим от човек който не е болен, но е имал контакт с болни?  newsm78
Ако човекът, който е бил в контакт с болен е прекарал вече варицела не може да бъде заразоносител. 

# 115
Ако човекът, който е бил в контакт с болен е прекарал вече варицела не може да бъде заразоносител. 
мерси, доколкото знам обаче човека не е боледува, но каквото стана в край на сметка.

# 116
  • Sofia
За пореден пьт за ползата и вредите от ваксинитеhttp://www.zdrave.bg/index.php?c=n&id=5467.Благодаря ви мамчета за отговорите относно АД.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 23:46 от katerinia

# 117
Здравейте момичета,
сега се връщам от контролен преглед в детска пулмология.Днес направихме пак снимка на бял дроб(вече 3-та за 1 месец),обаче още има изменения.Толкова съм уплашена.Веднага взех всички снимки и отидох при доктор Филчев в окръжна.Той също остана изумен и това още повече ме притесни.Иска да ни приеме в болницата за да направим по-сериозни изследвания-скенер на бял дроб,манту и незнам още какви.......освен това трябва да минем и на гастроентеролог за да отхвърли или докаже рефлукса.Др.Филчев каза че ако беше астма щеше да се повлиае от фликсотида вече,ако беше пневмония щеше да се повлиае  от антибиотиците(4 вида).Инъче се вижда че снимката е доста по-добра от първата но така или инъче още има пневмонични изменения и на слушалки се чуват хрипове-така е 25 дни Praynig Praynig Praynigкакво е това чудо

# 118
  • Страната на чудесата
safira , д-р Филчев е добър специалист, постъпвайте за по-изчерпателни изследвания и не се страхувай-важно е да се знае срещу какво точно се борите,нали Hug
Всичко ще бъде наред, ще видиш!

# 119
safira, стискам палци за скорошно оздравяване!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт