Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 521
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Шаена, прочетох, че детенце е с бъбречни проблеми освен с астма.
Моето също е така (аз даже мисля, че тази астма я провокирахме покрай бъбречните проблеми).

# 136
  • София, под Карлсон
Привет и от мен!
Ние спряхме Вентолина, дечко вече е добре, но педито настоява за Сингулера (все пак идва алергичния сезон). Аз обаче сякаш малко се притеснявам. Миналата година го давах 6 месеца, Слава богу нямаше странични ефекти, освен повишена нервност в началото, но в мен си остана съмнението, че му се появи и бял косъм именно от Сингулера  newsm78
Есента го водих на хомеопат и тя му направи схема, мога да кажа, че не беше правил пристъп до сега. И именно затова си мисля да го заведа пак, ама ако нещо се случи как да излъжа педито, че му давам Сингулер?  Embarassed Уф, в голяма дилема съм...
Междудругото имайте предвид, че върлува нов вирус, който започва с конюктивит- някада из мрежата ми попадна цяла статия по въпроса.

# 137
Пинко,
споледи схемата на хомеопата! Praynig

# 138
  • София - Младост 1А
...
И на нас това ни изписват.
Просто се чудех, дали не прекаляваме с изопринозина.
И все пак го предпочитам, ако мога да избегна АБ!
Сега при последния вирус от предната седмица и двете ми деца се оправиха с горните лекарства. Не пропуснахме изопринозина, обаче. Thinking

Мен всеки път ме питат колко време е минало от последния прием. Останах с впечатлението, че трябва да е минал поне 1 месец, за да го изпишат пак.

Иначе... болестта си се развива. Сополите от бистри, за няколко часа станаха гадни, мазни, гъсти и зелени. Знаете за какво иде реч. Не съм и очаквала, че синузита няма да се обади. Но пък не кашля днес. Само от време на време. Явно го дразнят сополите или когато му се запуши носа и диша дълго през устата.

# 139
  • sf
Пинко, при кой хомеопат сте?
За сингулера- можеш да я лъжеш,че го даваш като си го взимаш редовно всеки месец,но пък трябва наистина да го взимаш от аптеката и да се набутваш с пари. Иначе се опъваш и отказваш.
Аз мисля да го давам до юни, а наесен ще видим. Ако си намеря читав хомеопат ще се пробвам и без него.

# 140
здравейте отново!
<eiffel tower>,малкия вече е добре-той по принцип рядко боледува и бързо изкарва вирусите.Инъче в понеделник влизаме в окръжна при др.Филчев да правим изследваният които той настоя.Стискайте палци момичета.Дано в крайна сметка се окаже нещо не толкова сериозно колкото вече аз взех да си мисля.Може би при нас астмата протича по тежко и пристъпите отминават по-бавно.Да ви кажа от вчера какви мисли и се мотаят в главата,че вече ми се иска (колкото и не майчинско да звучи)да е астма,отколкото нещо още по-сериозно....
Стискам палци за здрави дечица!!Бъдете щастливи и добре настроени в предстоящите пролетни дни  bouquet

# 141
  • Варна
Да ви кажа от вчера какви мисли и се мотаят в главата,че вече ми се иска (колкото и не майчинско да звучи)да е астма,отколкото нещо още по-сериозно....

Стискам ти палци, мила! Абсолютно същите мисли съм имала и аз. Все си мисля, че ще е нещо неопределено, като при нас, чувствителни дробове и бронхи, рефлукс, алергии. Изследвайте сериозно вероятността за рефлукса, погледни и темата за повръщащите бебета в Здравния, на д-р Оги (проф. Бранков).
Моля се за вас! Praynig

Не си спомням кого питах вече, но - пие ли Сингулер?

# 142
...
И на нас това ни изписват.
Просто се чудех, дали не прекаляваме с изопринозина.
И все пак го предпочитам, ако мога да избегна АБ!
Сега при последния вирус от предната седмица и двете ми деца се оправиха с горните лекарства. Не пропуснахме изопринозина, обаче. Thinking

Мен всеки път ме питат колко време е минало от последния прием. Останах с впечатлението, че трябва да е минал поне 1 месец, за да го изпишат пак.

Иначе... болестта си се развива. Сополите от бистри, за няколко часа станаха гадни, мазни, гъсти и зелени. Знаете за какво иде реч. Не съм и очаквала, че синузита няма да се обади. Но пък не кашля днес. Само от време на време. Явно го дразнят сополите или когато му се запуши носа и диша дълго през устата.

усетя ли че нещата отиват към такива сополи, веднага купувам от аптеката правените капки-гентамицин, метилпреднизолон, адреналин, физ-р-р. И последния път не минахме без тях. Заради КС съставката се повлиява отлично ринита на малката.

# 143
  • Страната на чудесата

усетя ли че нещата отиват към такива сополи, веднага купувам от аптеката правените капки-гентамицин, метилпреднизолон, адреналин, физ-р-р. И последния път не минахме без тях. Заради КС съставката се повлиява отлично ринита на малката.

Не е добре винаги с това да лекуваш, именно заради КС. Нашата лекарка последният път (преди 3 дни) ни препоръча да не ги капя още, въпреки, че има такива сополи.Лекуваме с хомеопатични и изчакваме, защото по-добре било, ако се справи без КС.

# 144
  • София, под Карлсон
Пинко,
споледи схемата на хомеопата! Praynig

Нали знаете, че в хомеопатията нещата са строго индивидуални. За съжаление нямам пред себе си листа с всички записки, но по спомен:
към онзи момент му определи като конституция Lycopodium. Давах го три месеца по едно. Каза, че в последствие сигурно ще се наложи промяна, ама нали си беше добре и аз не съм го водила.  Embarassed Освен това му давах Blatta Orientalis и от шуслеровите солите, не помня кой номер, но тази с желязото. Даде ми и комбинация при алергична реакция, която ако не греша включва: Poumon histamine, Apis и Blatta. Освен това цяла зима съм му давала сутрин на гладно 1 чаена лъжичка сребъна вода + 3 капки прополис, това пак по нейна препоръка. Когато започне настинката веднага започвам да давам Инфлуцид и спешна капки (RR) и с едно- единствено изключение този път, досега Иво се оправяше само с тези неща.
Вики, това всичко му го изписа Руми, за която си говорихме преди време.  Wink
И именно понеже детето беше добре през целия есенно- зимен период, се чудя дали да не се доверя пак на хомеопатията и да загърбя Сингулера  newsm78 Ще мисля събота и неделя и ще реша  Wink

# 145
  • Страната на чудесата
Пинко, моята дъщеря е е Калкарея карбоника, но нещата при алергична реакция са същите Wink Изобщо, Руми(познавам я от приятелка, която си води момиченцето при нея от както е родено, т.е-8 години вече), както и моята хомеопатичка, както и доста други хомеопати, отчитат добро овладяване на астмата със симптоматични препарати, или т.нар.боаронска хомеопатия. Хубавото е,че успяват да овладея пристъпите, и постепенно(дори и да не е тази година при вас,другата ще стане fingerscrossed) спрат сингулера и овлдяват само с ХЛ.

# 146
Ментова,доктор Еленкова(мисля че така се казва докторката която разчита снимките в детска пулмология)без да и казвам нищо,когато отидох да взема вчера снимката ме попита детето има ли рефлукс-само по снимката-каза че имало чуждо тяло или нещо такова...........така че сега се двуомя да потърся проф.Бранков или да отидем в детската клиника по гастроентерология до Военна болница.
 ooooh!трудно е да бъдеш майка!!!!
 Hug ви момичета!

# 147
  • Варна
Потърси проф.Бранков, много е отзивчив, ние от Варна се свързахме с него, прие ни, и после ни препрати към детска пулмология в Сф, без да ни познава, обади се на завеждащата там да ни приеме на преглед.

Не си мисли веднага най-лошото, Маги също така имаше лоша снимка, след 10 дневно лежане в болница не се беше оправило дробчето, пратиха ни на манту, след това и потен тест.

# 148
Потърси проф.Бранков, много е отзивчив, ние от Варна се свързахме с него, прие ни, и после ни препрати към детска пулмология в Сф, без да ни познава, обади се на завеждащата там да ни приеме на преглед.

Не си мисли веднага най-лошото, Маги също така имаше лоша снимка, след 10 дневно лежане в болница не се беше оправило дробчето, пратиха ни на манту, след това и потен тест.
аз доста често когато имам въпрос който не ми е ясен се косултирам с него. И водя и Михаил при него на консултация, и за рефлукса, и за операцията ни все той ни консултира.

# 149
  • Варна
Бързо оздравяване на всичко болни дечица и кураж на майките им!

Общи условия

Активация на акаунт