Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 513
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Marychery ако не е тайна Проф.Бранков ли ви е правил операция че и на нас ни предстои и сьм в размисли препорачват ми като ще му кажат че сме познати док.Танев но още мисля....... newsm78

# 151

усетя ли че нещата отиват към такива сополи, веднага купувам от аптеката правените капки-гентамицин, метилпреднизолон, адреналин, физ-р-р. И последния път не минахме без тях. Заради КС съставката се повлиява отлично ринита на малката.

Не е добре винаги с това да лекуваш, именно заради КС. Нашата лекарка последният път (преди 3 дни) ни препоръча да не ги капя още, въпреки, че има такива сополи.Лекуваме с хомеопатични и изчакваме, защото по-добре било, ако се справи без КС.
Разбирам, че е така.
Описвала съм напред случая на щерката.
Започне ли си със сополите, бързо стигаме и до кашлицата-винаги ужасно суха.
Самите сополи спират сравнително лесно и бързо със стандартни средства-физ.р-р, виброцил...Обаче, възбуди ли се ринита, което става почти винаги, остава кашлицата, единствено по време на сън, т.е. от стичане на секретите.
А напред през нослето-нищо.
Сухо и сухо.
Единствено капки със КС съставка спират тази кашлица.
Преди около месец правих консултация с двама УНГ, относно приложимостта на Фликсоназе/например/ по схема с превантивна цел, за да преборим ринита.
Увериха ме, че при дъщеря ми е удачно справяне с всеки отделен случай, вместо прием на КС по схема.

Единият от УНГ е и хомеопат.
Та тя ни предписа аграфис нутанс за 2 месеца, сутрин по 5 гр.
И тогава ви бях питала за отзиви за препарата.
Инфото в нета е оскъдно.

Вирусът, който тя донесе преди около 10 дни започна остро, директно с най-гнусните сополи, в петък вечер, нямах никакво време за консултация с тази УНГ и започнах по познатата схема + въпросните КС капки. Като си знам детето, за 3 дни щяхме да стигнем до АБ, тъй като започна наистина остро.

А питам непрекъснато за ХЛ, тъй като вярвам, че единствено такова, може да овладява хронични заболявания, като ринит, например.

Моля отново за инфо за аграфис нутанс.

# 152
  • Варна
и  на нас/дъщеря ми ,малката/ хомеопата ни изписа Аграфис нутанс 5 и още доста неща по схема и ние го приемаме по 5 гр сутрин,но.... това беше в началото,когато беше само ринита,без спазми и др.Сега не съм ходила,но май ще трябва за нова схема,иначе аз също започнах от 2 дни да давам сутрин аграфиса вечер поумон хистамина,сега 3 дни ще давам и калиум бихроникум заради остатъчните сутрешни зелени сополи,после преди и след ваксината ще включа и туя за седмица,като аграфиса и поумон хистамина ще си ги давам поне до края на април.
Според мен АБ и по-малкото зло и аз винаги предпочитам да дам АБ пред капки с кортикостероиди и адреналин.Досега само веднъж УНГ ни изписа макситрол,но аз не го взех и май накрая пихме АБ,но пак казвам ,според мен е по-малкото зло

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 09:00 от mucata

# 153
и  на нас/дъщеря ми ,малката/ хомеопата ни изписа Аграфис нутанс 5 ...

Конкреткно аграфиса с каква цел се изписва? Така и не разбрах от УНГ?

калиум бихроникум ни е изписан и на нас при наличие на секрети, които водят до обилно преглъщане!? Rolling Eyes Описвах дъщеря ми как кашля, преглъща , когато спи и тя веднага го изписа, но той е само при нужда. Аграфиса е изписан за 2 месеца!

Муката, как се проявява при дъщеря ти ринита?
Нашият уж не е алергичен.
Активира се при вирусна инфекция.
Задната хрема води до кашлица, суха, спастична, свиреща по време на сън. Нослето е отпушено, сухо. Не изтичат никакви секрети напред.

# 154
  • Варна
Не знам с каква цел конкретно,отидохме със секрети назад в гърлото и ужасна двумесечна/вече 6/кашлица,която беше ларингиална за него момент/сега вече и аз не я знам каква е/.При нас имаше едно седмичен курс от няколко препарата вкл и аграфиса,после един едномесечен пак с аграфис и един от декември до април,пак с аграфис и то пак всяка сутрин.Всъщност аз изпълних донякъде втората част от програмата/първата изцяло/ и спрях,понеже се влоши и почнаха АБ ,после варицела,после спазми и така до днес.Калиума е при нужда да,и то за до 3 дена.Аз сега ще го дам,за да изчистим уж жълтите секрети.Не знам,на своя глава почнах пак с ХЛ,е сингулара си върви,но флексотида не съм го почвала.За сега забелязах,че след всеки бронхоспазъм излиза зъб,но едва ли само в тях е проблема.Още не знам, дали е с алергичен компонент/най-вероятно да,но към какво....../или има вирусно начало,но спра ли антихистамина и след два три дена е със спазъм,първо ларингиален,и после бронхо.Затова почвам С ХЛ,имаме още два кътника до финала,но и ваксина зад.ТРЯБВА да сложим до края на месеца и се надявам да позакрепим положението.ПОчнах и имунокинд и аз не знам защо вече.Обаче днес е втори ден на аграфис калиум и поумон и секретите видимо намаляха,не знам дали е от тях ,но е факт,обаче пак си покашля 5-6  до 8-9 пъти на ден,единични изкашляния ,но все пак ги има.Разултат очаквам към сряда да има някакъв ,ако спре да кашля и сложим ваксината и не получим реакция дай боже,до сега не е правила,значи схемата най-вероятно е проработила

# 155
Благодаря за информацията.
Дано се стабилизира и да сложите ваксината, както планирате!

# 156
Благодаря за информацията.
Дано се стабилизира и да сложите ваксината, както планирате!

Пробвали ли сте промивки с нети пот или бутилка Sinus Rinse за задната хрема?

# 157
  • София - Младост 1А
При нас нещата естествено вървят... към влошаване. Вчера един път не се изкашля това дете, а днес не спира да буха. Все едно някакво копче му е натиснато и днес кашля, ли кашля.

# 158
Ох, Дрина, ама в момента наистина е много кофти времето - де що има алергично дете... Стискам палци!  Praynig

# 159
  • София - Младост 1А
Мани, мани, и като се е зачервил от вчера... на едни петна по лицето. А направихме кратка разходка в парка, да използваме хубавото време. И тази нощ се буди, лошо му е, кашля. Сега още спинка и няма да го будя. Дано днес е малко по-добре! Praynig

# 160
Е това е и ние вчера цял ден бяхме на вънка и резултат-цяла нощ температура и кашлица със сополки.............това не е нормално!Започна с пневмония преди 1 месец  и оттогава не е оздравявала-вече си мисля че ни изписаха недоизлекувани от пулмологията и за това детето го атакуват всички вируси.Само преди седмица изкара гнойна ангина с ужасна температура.Утре ще и правят пълни изследвания и дано се изяснат нещата че детето се побърка.
Аз все си мисля че след пневмонията трябваше да изпишат имуностимуланти и витаминки,но никой не го направи......
Приятен и спокоен слънчев ден момичета!

# 161
  • Sofia
Safira как сте сега пиши после на скайпа  bouquet

# 162
safira това че сте били цял ден на вън не е причината детето да е болно отново. Дори нашата педиатърка постоянно повтаря - щом детето е болно - излизайте навън. Детето ти сега е с отслабнал имунитет, и затова най-вероятно всеки вирус ви се лепва. Да редно е да изпишат имуностимулатор и витамини, за да се посили.
Катериниа - не не го е оперирал проф. Бранков по простата причина че операцията е строго специфична и се извършва от уролог. Но последиците от нея, спокойно могат да се консултират с професора, какво и ако се наложи допълнителни пластики, които слава богу той каза че не са необходими. Иначе - много е отзивчив, мисля че можеш да му се довериш.
И в заключение и Михаил е кашлящ. Няма темперстура, само лека хрема, но се съдра вдве вечери от кашлоца, утре ще видя къде да го заведа да го чуят. През деня едвам се закашля, нощем не спира.

# 163
  • Варна
оф,и ние почнахме повечко да кашлим,някой давал ли е Фитолор и ,ако може отзиви и мнения.

# 164
  • sf
Аз съм давала и на двамата. Не е някакво чудо,но става.

Общи условия

Активация на акаунт