Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 509
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
В смисъл,за какво помага и факта ,че е билково не пречи ли

# 166
  • sf
Ами давала съм го при кашлица, но освен него обикновено давам и чай от ружа, умкалор и разни чайове,та не знам дали от сиропа намалява кашлицата. На моите не пречи ,че е билков, но при всяко дете е различно.

# 167
Fitolor ми е много слаб, никакъв ефект не съм видяла от него, но поне е безобиден.

Някой ползвал ли е пулмикорт за инхалации? До колкото разбрах се инахалира заедно с вентолин, но всъщност нещо не разбрах много добре . Алерголожката ми даде мостри от него .
Всъщност новото при нас, което беше и голямата ми дилема е , че според нея е най-добре колкото можем да избегнем приема на венозни кортикостероиди, дори това да означава по-бавно овладяване на спазъма. И ми предложи пулмикорт, вместо инхалиране на метилпреднизолон.

Сега аз се чудя дали тези инхалации с пулмикорт са удачни и при ларингоспазмите. Защото там лечението задължително е кортикостероид и дали този пулмикорт ще ни спаси от урбазона?

# 168
... щом детето е болно - излизайте навън....

и аз чувам такива мнения, та се чудя каква е причината за подобно настояване.
И друго, ако детето има Т, но не е отпаднало,/ т.е. състоянието му позволява/ редно ли е да се извежда навън?

Фитолорът и според мен е слаб, но поне безвреден.
Поне при щерката откакто имаме инхалатор наблягаме на инх. с физ.р-р.

Дори предната седмица всяка вечер правехме по една след градината, профилактично? Питах педи, но тя е индеферентна към този род дейност.

# 169
  • Варна
Винаги излизаме, само ако лежи и е отпусната - не. Не ходим по градинки и детски центрове, но на разходка, до офиса и тн спокойно.

# 170
  • Страната на чудесата
И ние излизаме когато е болна, само ако не и е комфортно и е отпусната не излизаме. Температурата също не е повод да лежи у дома, ако иска да излезе.
Калинчи, прочетох питането за вашето хомеопатично, на мен не ми е познато, но ще проверя по справочната литература, която имам, и ако нещо открия, ще ти пратя ЛС.
Цветка закашля спорадично, влажно. От нослето вече избистря секрета и не е гаден жълто-зелен, но тепърва почва гадният сезон Confused
Нямам търпение за Сандански вече, надявам се да и е по-добре там.

# 171
  • софия
И на мен докторката винаги ми е казвала да излизаме и то  даже повече, когато има астматични проблеми. Но тя в такива случай винаги си е жизнена , въпреки че кашля през секунди. Ако я вяла,  с температура или я боли нещо, сама не изявява желание.

# 172
  • Пловдив/София
Шайн,на малката последния път ,когато направи спазъм и изписаха Пулмикорт за 7 дни,сутрин и вечер правихме инхалации. При моята Йоана пристъпа също така започва с ларингиална кашлица...до безкрай  ooooh!. Пулмикорта също е кортикостероид,но от друга група,по-иновативен вариант на Урбазона. Вентолина на сироп го пием ние,по-добре се повлиява кашлицата  Peace.

И ние излизаме,разбира се,когато е с Т - не  Crazy. Когато си подкашля я извеждам,но гледам да няма деца покрай нас,че кой ти разбира астма ли е,ларингит ли е,гледат ни като прокажени...не че ми дреме Mr. Green.

Нека са ни здрави дечицата  Praynig  Praynig  Praynig !

# 173
  • sf
И аз ги извеждам като са болни,стига да имат желание. Даже не ги и пазя допълнително, всмисъл не ги обличам повече или нещо такова. Просто не ги събирам с деца. Даже и на басейн ги пускам, добре че там където ходим обикновено няма други.

# 174
  • София
Fitolor ми е много слаб, никакъв ефект не съм видяла от него, но поне е безобиден.

Някой ползвал ли е пулмикорт за инхалации? До колкото разбрах се инахалира заедно с вентолин, но всъщност нещо не разбрах много добре .

Ние ползвахме преди 1 месец инхалаторен Пулмикорт. С Вентолин може, но не едновременно, т.е. аз първо правя инхалация с вентолина и след 15-20 мин. тази с пулмикорта. Измъчихме се. Аз лично не видях, кой знае какъв ефект от него. 40 дни правихме инхалации с пулмикорт. Изписва се по здравната каса и е безплатен, иначе е безбожно скъп.

# 175
А освен пулмикорт по здравна каса имате ли изписан фликсотид? Алерголожката ни не беше сигурна дали може да се изпишат двете лекарства едновременно. А за цената- излиза точно колкото метилпреднизолона, но ако може да е по ЗК не е зле.

# 176
  • Пловдив/София
На нас не ни го изписаха по ЗК,казаха да си купим за 7 дни и така,при Йоана има изписано само Ефира. Но когато бяхме на последния преглед при алерголожката ми направи впечатление,че каза,ако не се стабилизира положението само с Ефирата,ще изпиша Пулмикорт. Може би само един вид кортикостероид се изписва  Thinking.

# 177
  • Бургас
Лъки,кога сте на Сандански? В санаториума ли ще бъдете?

# 178
  • София
А освен пулмикорт по здравна каса имате ли изписан фликсотид?

Не, само Сингулер ни е изписан. Тя и нашта алерголожка (Лиляна Райчева) спомена за флексотид, но изписа Пулмикорт.

# 179
  • Страната на чудесата
Лъки,кога сте на Сандански? В санаториума ли ще бъдете?

Пролетната ваканция сме, в хотел Св.Никола. Нямах сила да събирам всички документи за санаториума, ще дишаме местния въздух само, ние не правим процедури от доста време, като ходим в Сандански. Само на климатолечение пак и се отразява доста добре, а и като ходи лятото в Трявна и правят процедури.

Общи условия

Активация на акаунт