Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 507
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
момичета изпаднала съм в страхотна паника.Днес ни приеха уж за изследвания и на снимката се видя пневмония двустранна.Кажете ми какво да правя......Няма и месец от първата пневмония.Др.Филчев казва че няма как да не е излекувана пневмонията от първия път,,а това просто е нова.Дали е възможно.Започнахме антибиотик и утре може би скенер.Той се съмнява за чуждо тяло в белия дроб и от там пневмонии..

# 181
  • sf
Сафира, прегръдки, не знам какво да кажа, много кураж  Hug Praynig
Правете каквито изследвания трябват, дано сте попаднали на читави доктори и скоро да сте наистина здрави  Praynig

# 182
Сафира, прегръдки, не знам какво да кажа, много кураж  Hug Praynig
Правете каквито изследвания трябват, дано сте попаднали на читави доктори и скоро да сте наистина здрави  Praynig
Praynig Praynig Praynig

# 183
  • София - Младост 1А
safira и от мен много стиснати палци и пожелания за бързо оздравяване. Докторите си знаят работата и се надявам по-скоро да разберат какъв е проблема!
 Praynig Praynig Praynig

# 184
  • Варна
стиснати палции от мен.

# 185
  • София,
Сафира, напълно е възможно при наличието на чуждо тяло в организма да прави детето често пневмонии, т.е. една сред друга и да се сливат от лечение в лечение. Доколкото си спомням и преди беше писала, че има съмнение за чуждо тяло. Стискаме палци утре бързо всичко да се разреши и да се вземе най правилното решение и лечение разбира се, ати се успокой и  да не ти минават черни мисли, всичко ще се оправи!!! Praynig
Пулмикорта е по - нов кортикостероид, даже доскоро точно го тестваха, сега изведнъж ще започне масово да се изписва, вместо фликсотид или вместо бутоастма и останалите подобни кортикостероиди.
Мисля, че когато е предписано вече лечение по ЗК с едни препарат от тази група, другият неможе да се предпише, но може пък да бъде сменен.
На мен ми стана интересно как правите тези инхалции с пулмикорта - т.е . в каква форма е той - на капки ли и се разрежда в небулизатора с ФР, или е на малък флакон инхалер и се пръска с помощта на барокамера - бейбихалер - както примерно фликсотида - при деца които са все още малки и не се сещат сами как да го вдишат?

# 186
Сафира, напълно е възможно при наличието на чуждо тяло в организма да прави детето често пневмонии, т.е. една сред друга и да се сливат от лечение в лечение. Доколкото си спомням и преди беше писала, че има съмнение за чуждо тяло. Стискаме палци утре бързо всичко да се разреши и да се вземе най правилното решение и лечение разбира се, ати се успокой и  да не ти минават черни мисли, всичко ще се оправи!!! Praynig
Пулмикорта е по - нов кортикостероид, даже доскоро точно го тестваха, сега изведнъж ще започне масово да се изписва, вместо фликсотид или вместо бутоастма и останалите подобни кортикостероиди.
Мисля, че когато е предписано вече лечение по ЗК с едни препарат от тази група, другият неможе да се предпише, но може пък да бъде сменен.
На мен ми стана интересно как правите тези инхалции с пулмикорта - т.е . в каква форма е той - на капки ли и се разрежда в небулизатора с ФР, или е на малък флакон инхалер и се пръска с помощта на барокамера - бейбихалер - както примерно фликсотида - при деца които са все още малки и не се сещат сами как да го вдишат?
SAFIRA, и аз съм чувала че при наличие на чуждо тяло в белият дроб се получават пневмонии. Една от педиатърките в Токуда го обясняваше на родители. Добре е че все пак има съмнения, и лекарят се е насочил към причини за пневмониите.
По мои спомени, ако не се бъркам Пулмикорт е турбоинхалатор,. В него лекарството е на прах и се вдишва, но е много важно да да не се издишва обратно в инхалатова, защото лекарството се овлажнява и след това няма ефект лечението. Аз лично се чувствах зле от Пулмикорта, и минах на Будиар. Сега мисля пак да посетя Иванова и пак да ми го изпише че съм с някакъв задух в последно време.
А Иначе за отчета - не сме със спазъм. Но Иванова изписа за Михаил Синекод, тобрин за носа, витамин Ц, и вентолин все пак при нужда. защото 3 нощи се скъса да кашля.

# 187
  • sf
Не ми се смейте,но Сингулера какво е, кортикостероид ли е  Thinking

# 188
момичета изпаднала съм в страхотна паника.Днес ни приеха уж за изследвания и на снимката се видя пневмония двустранна.Кажете ми какво да правя......Няма и месец от първата пневмония.Др.Филчев казва че няма как да не е излекувана пневмонията от първия път,,а това просто е нова.Дали е възможно.Започнахме антибиотик и утре може би скенер.Той се съмнява за чуждо тяло в белия дроб и от там пневмонии..

safira, много кураж от мен! Стискам палци бързо да се овладее положението. А ти спомняш ли си детето да се е задавяло с храна? И отхвърлена ли е при вас диагноза гастро-езофагиален рефлукс - той ги прави такива.

# 189
  • Варна
Сингулера НЕ Е  кортикостероид.
Възможно е да има пневмония при попадане на чуждо тяло в белия дроб,но това ще се види на снимката.Дори е възможно да не знаете как точно и кога е попаднало нещото,т.е не е необходимо задавяне да има на всяка цена.Дано всичко се нареди по-най-добрия начин.Знам,че след такава пневмония е необходимо поне 6 мес ГОЛЯМО пазене/и това при съвсем здрави деца/ заради рецидив.ДАже препоръчват в такива случаи смяна на климата и изолация от деца,за да няма контакт с алергени и вируси.

# 190
merychery, чудесно е, че сте се разминали със спазъма.
Пулмикорт съществува и в индивидуални дози готов разтвор за инхалиране. Едната доза е 2 мл и са в нещо като силиконови флакончета. Използва се чрез големите инхалатори. Това, че разтворът е 2 мл ме навява на мисълта, че може и да не се разрежда с физиологичен разтвор, но не знам дали е така.
5 дози от 2 мл са опаковани в алуминиев плик , а кутията е 20 такива дози. До колкото разбрах, той се използва при остри състояния, а не може да замести профилактичните дози на фликсотида. Пиша за формата, която е за малки деца. За по-големи и възрастни има различни апликатори.
Лошото е , че и лекарите още не са съвсем наясно с този препарат, но и инхалирането на метилпреднизолон не е много редно, защото не е предназначен за това.

Сафира, важното е да имате окончателна диагноза и да се овладее ситуацията. А при това положение отхвърлят ли астмата като диагноза? Дръж ни в течение и оздравявайте бързо Hug.

Момичета, Сандански, Трявна и Велинград равнозначни ли са относно климатолечение?

# 191
safira, и от мен стиснати палци! да, това е напълно възможно - ако е инхалирано нещо, може и съвсем мъничко да е, но около него се образува възпаление и то се разпространява. излекува се един път и после наново, защото причинителят е механичен. дано след скенера имате яснота!!  Praynig Praynig

# 192
  • Варна
Момичета имам въпрос newsm78
Възможно ли е да се прекали с инхалациите с физ. р-р/сребърна вода/?Ние ги правим по 2-3 пъти на ден по около 5мл обаче вече в продължение на повече от месец,може би около 40дена.Дали не са се преовлажнили дробчетата и затова да НЕ  спира да кашля,вече не знам какво да мисля и аз.Пулмоложката ни каза,че няма ограничения уж,ама знам ли.Каза,когато се сетите по колото седи,ама тя пък и харесва на моята и си седи та ,както казах 2-3 пъти по около 5мл в продължение на 40дни.
Другият ми въпрос е какво точно "прави" Флексотида,в смисъл как точно действа и каква е целта му.

# 193
  • Sofia
Момичета имам въпрос newsm78
Възможно ли е да се прекали с инхалациите с физ. р-р/сребърна вода/?Ние ги правим по 2-3 пъти на ден по около 5мл обаче вече в продължение на повече от месец,може би около 40дена.Дали не са се преовлажнили дробчетата и затова да НЕ  спира да кашля,вече не знам какво да мисля и аз.Пулмоложката ни каза,че няма ограничения уж,ама знам ли.Каза,когато се сетите по колото седи,ама тя пък и харесва на моята и си седи та ,както казах 2-3 пъти по около 5мл в продължение на 40дни.
Другият ми въпрос е какво точно "прави" Флексотида,в смисъл как точно действа и каква е целта му.
Ако нямате сериозна кашлца тип пристьпна и по затруднено дишане не прекалявайте с инхалациите на мен пулмолога винаги ми го е повтарял защото после имат обратният ефект насищане и разводняване на дробчетата и после кашлица колкото си щеш аз мисле че преди и на ЛС ти го бях писала.А по повод Флексотида притежава противовазпалително действие и намалява набьбването на малки пьтища на б.дроб и се облекчава дишането.След 14дни повачва да се насища в организма и да действа намалява по редицата от пристапи и ги разрежда главно той лекува алвеолите  bouquet

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 08:18 от katerinia

# 194
  • Варна
Ами кашлицата и е влажна,но не спира.През деня кашла 4-5 пъти макс.,но като заспи почва едно давене.....ужас,но не е спастична и не е на пристъпи.А на нас доколкото разбрах Флексотида ни ги изписаха/но аз не го давам/,защото често /на две седмици/ правеше спазми.Сега след като вече 25 дни не е имала спазъм,нито затруднено дишане,мисля че правилно не съм го почнала.Но пък ,ако действително лекува,а не е само с превантивна функция #Crazy,не знам......

Общи условия

Активация на акаунт