Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 500
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Лъки,кога сте на Сандански? В санаториума ли ще бъдете?

Пролетната ваканция сме, в хотел Св.Никола. Нямах сила да събирам всички документи за санаториума, ще дишаме местния въздух само, ние не правим процедури от доста време, като ходим в Сандански. Само на климатолечение пак и се отразява доста добре, а и като ходи лятото в Трявна и правят процедури.

Ние ще сме на 18 април в Сандански. Жалко,няма да можем да се зесечем.Щеше да е хубаво да се видим  Simple Smile

# 196
  • Страната на чудесата
safira, пожелавам ви скоро да поставят ясна диагноза и да се излекува Peace

Цвети уж оздравява, но все още сутрин чисти секрети от носа Tired А иначе тича, скача без проблем, не знам какво е това чудо с този вирус, дето се влачи вече втора седмица оздравяването ooooh!

# 197
  • Sofia
Mucata тази кашлица да не от стичащ се заден секрет голямото ми дете така като легнеше кашляше месеци наред аз му слагах една вьзглавница под матрачето да е леко цялото тяло под наклон.Ако е за превенция е можело и сингулар да ви дадат.Ние прьскахме Ф-тид от 4.2011 до 6.2011 и до 8.2011 го намалихме и махнахме напьлно по схема филчев ни го замести с хомеопатия и да не ни чуе дявола нямаме пристапи та дори и кашлици а само като се сетя колко зле бяхме..... Rolling EyesМиличка ние тук се подкрепяме и споделяме опит но всяко дете е индивидуално аз на твое место  бих си направила консултация с друг пулмолог според това как протича разговоза бих попитала и за ф-тида дали ни е нужен newsm78.Пратих ти нещо на ЛС за ф-тид.Имам спомени че сте колкото нас (1.10месеца) сега добре но наесен ако трагнете на градина дано от всяко вирусче да не се усложняват нещата HugНа нас определено ни помогна флексотида макар всяко лекарство да има странични действия но.....

# 198
  • Варна
safira, и аз стискам палци и се моля за вас! При Елица имаше съмнения, че микроаспирира от рефлукса - много ситни частици течни храна (мляко тогава) попадат в дробчето. Ох, ужасни притеснения са това. Кураж и прегръдка!

# 199
  • Варна
Мерси,аз съм го изчела  това,но исках по-друг вид инфо.Ние пием и сингулер,флексотида и го изписаха допълнително след последния спазъм,но определено мисля,че не и е необходим.Да,предполагам,че кашля от секрети,и да повдигната е и то доста,но.......пак.Беше спряла нощната кашлица,но от седмица пак почна.Сега има и доста сополки,явно Назо хиийла и ги е втечнил или пък са "нова реколта",знам ли и аз вече.Да на 1 и 11м сме и вадим кътници.Спазмите поч1наха с тях,а и след варицелата и след като тръгна на ясла,но тя от месец си е в къщи и картинката е все същата.Предполагам,че сега тръгва и третия кътник и затова са тези секрети,но мога само да предполагам.Иначе е в супер форма,тя и не се разболява по принцип.Утре пак трябва да ходим при педи,тя ще я види ще я чуе,но пак ще ме заяде за пустата ваксина,ама как да и я сложа като е сополива и покашля,тя и тя не иска,ама мърмори.
Оф,наоплаках се.За консулт с друг пулмолог и аз искам,ама май нямало с кого,а и нашата е с много добра слава/моето мнение е също ,че е добра/,и просто мисля,че пусна и флексотида за всеки случай.За хомеопатията и аз давам успоредно със Сингулара и др глупости,да видим.

# 200
  • Страната на чудесата
...Да,предполагам,че кашля от секрети,и да повдигната е и то доста,но.......пак....

Не помня, бяхте ли пускали носен секрет Thinking

# 201
  • Пловдив/София
safira , бъди силна,стискам палци наистина да се установи правилната диагноза  Praynig Praynig !

За Пулмикорта, ние правихме инхалацията с еденичните дозички,като всяка от 2мл,изтеглям със спринцовка 1мл. и допълвах до 2мл. с физ.р-ор,след това в инхалатора и така една дозичка за ден.
Но все пак има значение и възрастта.

Моля се дечицата ни да са здрави  Hug!

# 202
момичета, въпреки че не пиша ви следя редовно, просто няма от какво да ви се оплача или  похваля.....
ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БОЛНИ ДЕЧИЦА hug hug hug

# 203
  • Варна
Ами преди 2 мес някъде пускахме,отрицателен беше,но съм се замислила дали пък да не пусна пак....... newsm78

# 204
  • Varna
Мимичета имам въпрос-казвали ли са ви за свръхимунитет???
Моя е постоянно болен-мислех си че все ще добие някакъв имунитет и ще поразреди,но не
3 дни на градина са ни достатъчни и сме болни.Пулмоложката ни каза че имунитетът му бил висок и затова реагира на всякакви дразнители...На него му били достатъчни и 20 минути в стая с болно дете
Стана ми много чудно???
Дали е заради астмата ,но вече ми писна...
как има деца които си ходят със седмици на градина.Благородно им завиждам..
При нас са точно три дена-на четвъртия е готов.нямам сили вече.При вас така ли е?

# 205
  • Варна
Аз не съм чувала,при Грънчарова ли сте,тя ли го каза?
Каката ми беше от децата,които почти не отсъстват от ясла и градина,но пък сега малката..................абе от месец си е в къщи.Ходи по около седмица.Но каката боледува докато махнем 3-тата сливица ,макар,че многомалко съм я спирала от ясла и от 2г и 10м почти не ми боледува

# 206
  • Страната на чудесата
beki81 , точно със свръхимунитет се обясняваха алергичните реакции на Цвети, че имунната и система е силна и реагира на иначе безобидни дразнители както би реагирала на болестотворен причинител. Вие с алергична астма ли сте диагностицирани?

# 207
  • Varna
Не преди време Кирязов ми го беше казал,а сега сме при Неделчева-тя също ми го каза.
Ние тръгнахме на ясла на година и девет месеца,но се почнаха бронхити,пневмонии..спрях го.
седя си година в къщи,пробвахме и с хомеопатия..Резултатът беше че караше болестите по-леко ,но пък всяка седмица му имаше по нещо-чревен вирус,гнойна ангина,редовните сополи от които кашляме със седмици...УЖАС.
Миналата година(2011)лятото пак тръгна на градина и от тогава не се е спрял.казвам ви нямам сили ...
Сега уж го спрях от градина,че ще е рожденник и за да е здрав да си е в къщи-снощи се прибирам от работа ,а той с температура и гнойна ангина..Подкосиха ми се краката.
В петък бяхме на контролен преглед-здрав,прав,нищо му няма.Вярно че събота и неделя излизахме на разходка,но за малко и не е контактувал с други деца..от къде го е хванал идея нямам.
Писна ми вече-какво ли не сме пили-Коластра,саменто,брохноваксом преди години,но пък от него го хвана една кашлица,която с месеци не можахме да оправим.Край няма

# 208
  • Varna
beki81 , точно със свръхимунитет се обясняваха алергичните реакции на Цвети, че имунната и система е силна и реагира на иначе безобидни дразнители както би реагирала на болестотворен причинител. Вие с алергична астма ли сте диагностицирани?
Диагностицирани сме с неалергияна астма.Но пък сега пулмоложката ни го води за силно алергичен newsm78 Иначе не ми е правил реакции от цъвтежи или храни

# 209
здр.момичета.Ние сме на антибиотик и инхалаций.Днес говорих с доктор Филчев и той ми обясни че докато не излекуваме пневмонията не може да правим нито скенер нито бронхоскопия...........така че сега няколко дни ще се лекуваме.Аз междувременно се разчетох по интернет относно някои белодобни заболявания и естествено вече съм луднала от страшни мисли в главата.........
Днес питах доктора къде мисли да правим бронхоскопията и той ми каза в ИСУЛ при доц.Цолов/имате ли мнение за него.
Много ми се искаше да се свържа с проф.Бранков и да си каже мнението/къде отидем и какво да правим и дали той прави бронхоскопия.Има ли тук някъде форум за задаване на въпроси към него
Много здраве момичета и стискайте палци на мойта малка кукла Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт