Парфюмни размисли и страсти - 151

• 54 175
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • Чукарландия
Атти, благодаря и аз за новата тема. Не е моята стихия и нищо не мога да кажа, но ще ви чета с удоволствие, описанията ви са толкова увлекателни, та чак ти се приисква да си купиш и ти парфюм с... ауд. Получих мострите на JHG. Midnight Oud определено не е моя парфюм. Не го долюбих нещо. Не мога да определя какво, но в него има нещо, което не ми пасва. А може и да не е ауда, може друга нотка да ме дразни. Само да можех да я определя. newsm78
В този аромат нищо друго дразнещо не може да усещаш, освен ауда Simple Smile Живо пиле не може да прехвръкне покрай него, че и да те издразни. Това е той, самият  Peace

Но ето виж сега, Pixie как разказва за удовете! Как да не ти се прииска един Монтал?!? Редно е да се сдобия поне с един (рано или късно). newsm03

# 31
  • София
Да, Пикси има дар слово и богати възприятия, които успешно облича в думи  Peace Но аз вече съм се научила да оценявам отсрещното мнение, без да го приравнявам с моето. Тоест не вярвам на чуждия нос повече, отколкото на моя собствен Simple Smile Щом си пробвала лично един от характерните ауди, вече знаеш дали го искаш и дали можеш да го носиш  Peace

# 32
  • Sofia
Харесва ми да душа парфюми с ауд от бутилката, но върху мен ме смущават. Усещам ги твърде тежки и натрапчиви, свързвам ги с мазни и дебели арабски жени. Червеният Монтал така ми стои, само веднъж го носих.
Аудовата Жулиета е убийствено лекарствена върху мен.

Днес правя нов опит да се спогодя с Коромандел, но не се получава. Избива ми онази горчиво-химична нотка, която усещам и в Шалимар и я свързвам с тази съставка , без да съм сигурна че е от нея.

Съвсем хейтърски ще прозвуча вече, но и тази прелест не работи добре с моята химия, за което много ме е яд. Шишенцето е истинско произведение на изкуството с полускъпоценни камъни, което лежи в изящна кутия.Ароматът е с наситено цитрусово начало, но не плодово,а по-скоро като етерично масло. Много елегантен парфюм, но не ме трогна.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 18:21 от Karen

# 33
Чудесна тема както винаги!  Grinning
За Ууда какво да кажа. Колкото начина има за писане и изговаряне на бърлгарски толкова и различни ууда има. На мен най-много с две у-та ми харесва и затова така ще го зова.  Mr. Green
Ууд не харесвам особено, даже хич. Ако е в центъра на композицията изобщо не мога да се разбера с аромата. Ако е поддържаща роля може да се рпистрастя към парфюма. Конкретни уудове не ми се избрияват, защото вече не остана парфюмна къща, която да не изкара ууд. Малко банално и комично ми изглежда тази мода по типично ориенталската съставка, ама никой не ме пита. Смея да сравня лудостта по ууда напоследък с лудостта по плодовите компоти в последните години. Не на последно място много трудно нося ууд. Единствения ууд, който харесвам е немедицинския непромишлен ууд, който съм срещала изключително рядко в парфюми. Монтал е пример за парфюмна къща, която така и не оцених и то заради ууда им.
Парфюми с ууд, които харесвам:
Nasomatto- Duro
Tom Ford- Tuscan Leather

Между другото сеща ли се някой за парфюмна къща, която не е изкарала или не планира Ууд в колекцията си. Май само Лютенс няма... 

# 34
Хич не ща и да го знам тоя уд щом ще ме докарва до мазна негърка, ще ми напомня зъболекър и прочие  Joyв тая тема съм пас.Само ще чета  Crossing Arms и ще си пръскам рози и смокини с пълна пара Mr. Green

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 18:47 от raz_nejena

# 35
  • Козлодуй
Никой Монтал не е за подобен род експерименти като придобиване на сляпо.Погледни само кой ти го казва,Белла,и си направи изводите Mr. Green От както съм влязла в тази тема,имам десетки придобити на сляпо аромати,но явно започвам да помъдрявам.Ако беше ти допаднал поне малко Среднощния ууд,добре,но щом те е подразнил,не вярвам и Монталските да харесаш.От подобен род са,изпъкващи и провокиращи,не гушливи и меки като този на Килиан.А и цената им не е малка,защо да дадеш толкова пари за бутилка разочарование Confused По-добре тествай първо Hug
След Крушите,които мисля от срещата още,ми беше влязъл друг Монтал-муха в главата Crazy Powder Flowers-непознат,но във фрагрантика няколко човека го оприличават на Teint de Neige,с който отново Олето ме запозна.Ама без да имам представа защо,ме теглеше към Пудрените цветя,не към Снега.Добре,че имах капка разум и първо реших да тествам ooooh! Парфюмът е невероятен,ако си фен на Шанел 5.Някаква по-силна,трайна и мощна негова версия.Цветен и задушлив за мен,може би от алдехиди.Едно пръсване на ръката и щеше да ме гътне.А как бих могла да го нося,ако го бях взела?Абсурд.Безкрайно съм благодарна на дамата,която ме запозна с него Heart Eyes Убедена съм,че върху нея е невероятен.Но не е мой.

Karen,ако решиш да махаш Червения,аз съм на среща Hug

Лани розите бяха на мода,дето се казва,тази година е уд явно Mr. Green

# 36
Белла, съгласна съм с Атти за индивидуалните възприятия.  Никой не може да "помирише" парфюм за друг. Но и друг път съм казвала, че за съжаление, този Midnight Oud е първото, което хората тука пробват с уд. А той не е от добрите--съжалявам и не искам да обиждам феновете  Peace     Подозирам, че е силно синтетичен и е просто "грубо" сътворен.

Мисля, че ще е жалко да си съставиш мнение за всички парфюми с тази съставка (която е интерпретирана по толкова различни начини), само защото тя не ти е харесала във версията на Джулиет  Peace    

Напълно съм съгласна с Лунен Сън за Монталите--не са лесни за "сляпо,"  но аз не препоръчвам купуване на нито един парфюм на сляпо.  

# 37
  • Пловдив
Аз също добих интерес да тествам някой парфюм с oud  Simple Smile)) , препоръчайте някой, който би се харесал  по-лесничко...ако има такъв  Rolling Eyes Heart Eyes Praynig

# 38
Ивелина, аз дисертация написах горе Laughing   Изброих "носимите" и по-лесните поне за мене.

Рени, удовете наистина наситиха маркета, но нишовия маркет. Все още не са превзели "дизайнерския."   Както с много други ноти--като пачули, рози, османтус, т.н.--от разнообразието човек избира само няколко (ако избере изобщо).

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 19:16 от Pixie

# 39
  • София
Днес случайно тествах на китката два от новите парфюми в БЗ:

Guerlain Idylle Duet Jasmin-Lilas - един от най-хубавите и изтънчени люляци, които съм пробвала. Жасминът се преплита с него, мускусът - доколкото го има- е едва доловим. Може би след време ще се появи в драйдауна. За съжаление, не бих могла да ухая на толкова цветя, особено ако е топло. Може би ще издиря виалче, което да си слагам пестеливо, когато ми се прииска люляче  Laughing
Shalimar Initial L'Eau - между цитрусовото начало и пудрения завършек има половин час ирис, който ми е задушлив и леко "потен". Въпреки това си е класен парфюм, а и е най-добре стоящия на моя кожа Шалимар засега. Фрезии и зюмбюли, които са обявени в пирамидата не усетих.

# 40
Льо Амбре не ми допадна, но класическата Прада ме изкушава. Това тук http://www.parfumi-shop.net/pictures/2011/03/03/prd_2925_bbig_1299164286.jpg  дали е с нормален пулверизатор или трябва да му сглобявам помпичката?... Притеснява ме изфирясването на парфюма Blush, екстрите не са ми важни.
Да щом е показана помпа значи я има и трябва да я сложиш. Търси обикновената бутилка или лимитираната метална.

Леле Ренка, Nasomatto- Duro....вечна моя любов. Уникален! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 19:18 от densi

# 41
Откакто получих първата си проба на ауд/червения/ съм влюбена в тази съставка. На втората минута бях сигурна, че не само ще мога да го нося, но и че ще ми стане любим.
Само дето същият червен Монтал е толкова претенциозен, толкова мощен и траен, че изисква много специално събитие, за да бъде носен. Виж наличието на официално облекло не е задължително, но определено трябва да се внимава пред кого и колко се пръска, защото има опасност от предизвикване на припадъци.
От няколко дни тестам и черния Монтал, който дори ми се струва по-хубав от червения, защото острата нотка я няма и това предполага по-честа употреба и по-добър прием от околните.
Джулиетският ауд ми е малко равен и безличен и подобен на други парфюми и затова не бих го отличила.

# 42
Вярно е, лесен уд няма. И в никакъв слуяай уд на сляпо. Това е много специфична и тежка парфюмна съставка. Сигурно това е и причината парфюмерите в момента да се надпреварват кой как ще интерпретира съставката. Аз бих пробвала уда на Kurkdjian.

PS: densi, помня помня аз за твоята любов по Дюро. Споделям я на 100%. Но моя мъж не пожела да го носи. На него дай му там дезодоранти против изпотяване и други работи не му трябват.  Sad И омразното ми вече The One! Има даже две бутилки от него, сърце не ми дава да му кажа, че много ми простее The One. И не е заради цената или защото е масов, не съм снобар и аз имам парфюми за по 10 евро и си ги нося с кеф. Просто този конкретно не мога да го трая. Май като с Лайт Блу при много други парфюмни феи тук.  Laughing

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 19:53 от Rennie

# 43
  • София
В Грация има няколко реда за предстоящата книга на Калина. Преписвам (някой питаше какво ще има в нея):

Парфюми в 4 сезона е ценен наръчник за това как се избира, пробва, ппазарува и въздейства с ароматно изкушение, представя издателство Сиела. Авторката Калина Гарелова препоръчва да внимаваме с избора на нещо толкова интимно, което представя характера и настоението ни.

Много съм нетърпелива, минах през книжарниците днес, въпреки, че е рано и естествено я нямаше още, но аз си се огледах Mr. Green

# 44
  bouquet за Атти, отново интересна тема и  много полезна информация.Харесвам ууд.Имам Белия Монтал и си го нося с удоволствие.Дълго време се колебаех между него и Червения ууд на Монтал.Червеният носих от проба и също много го харесах.Съгласна съм обаче ,че това са парфюми за специални поводи,толкова са мощни и отнемащи пространството.На едно парти , почти не остана човек ,който да не ме пита на какво толкова прекрасно ухая. Даже покрай мен се зариби една позната ,та хукна да издирва Монталските уудове из нета Laughing.Не съм пробвала други уудове,но засега и не смятам ,че  един ми е предостатъчен.Скоро няма да го изпръскам ,освен ако не тръгна само по партита Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт