Парфюмни размисли и страсти - 151

• 54 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • USA, Steak State
Сънчо, честито.

# 376
  • Варна
Взех едно пакетче бонбони Виолетка. Тези от детството ми – много ароматни, леко безформени , лилави, от които езикът ми посиняваше и които ставаха на ситни стъкълца в устата ми, когато ги схрускам. Сложих ги в кристален съд натрошени и добавих силно кисел и много сочен лимон, нарязан на полумесеци. С рендето настъргах пръчица канела.
Взех две връзки много свеж магданоз и го сложих в сокоизстисквачка. Изхвърлих пасираната и изцедена до сухо листна маса, зеления сок излях в чаша с много натрошен лед и добавих Fernet Branca. Точно така пия този ликьор в топли летни вечери. Горчивият и тръпчив вкус по някакъв магичен начин се превръща в цял букет от уханни треви върху топлото небце, а ситните частички лед скърцат между зъбите.
Тази чаша няма да я изпия, обаче. Добавям съдържанието й в кристалната купа с другите съставки. Подреждам внимателно отгоре свежи листа пачули, като внимавам да не ги разкъсам. Те служат като лека завивка, но без да притискат. Най-отгоре разпръскам обилно дъбов мъх, който съм се опитала да изчегъртам заедно с част от леко влажната дървесина. Слагам го така, че да покрие плътно всичко, което се намира в съда, но не сбито, а някак рехаво и въздушно. Така да се каже – разчепкала съм мъха, за да стане пухкав и на власинки. Много е важно всичко да е добре охладено. Не пестете леда. Абсолютно задължително е да не чакате да се достигне пълна готовност на приготвения коктейл, а да се наслаждавате на всяка стъпка от изпълнението му.
Това не става за пиене.  Това е  Une Rose Chypree Tauer Perfumes.  Роза не намерих тука. Винаги подминавам парфюми, които декларират в заглавието си това цвете, защото винаги ми се е струвало, че е прекалено натрапчива, когато е основна част от композицията и щом създателят  е титуловал определен аромат с нейното име, то очаквам тя да доминира. По тази логика и през Une Rose Chypree ми е минавал погледът мимоходом, без изобщо да го отразя по какъвто и да е начин. Докато не го помирисах. Радвам се, че я няма в този коктейл. Щеше да му отнеме екстравагантния и леден вкус, щеше да принизи цялата му високомерна изисканост и ексцентричност.

# 377
  • при морето
Сънче,много ме накефи,браво!Направо ми напълни душата,да знаеш!Не завиждам хич,щото още не съм имала удоволствието да пробвам нито един Форд,за жалост или за щастие. Thinking

Днес съм с Галиано и много красив,много!

# 378
Мимс, така си го описала, че ако не го познавах вече, щях да хукна да го търся поне за тест.
Много детайлно. Разрових се в бележките си и открих, че абсолютно едни и същи съставки сме открили. Обаче съм си отбелязала, че не бива да го купувам. Не е 'мой', не бих могла да го нося.

# 379
Здравейте момичета,

пак се завръщам в темата, като магнит ми е и ме тегли към вас.

Чета ви редовно но повечето парфюми които обсъждате не познавам и не мога да коментирам.

Ходих на парфюмна обиколка в Нордстром и след дълго чудене се прибрах с бутилка  Heart Eyes.

Не бях обикаляла парфюмериите от доста време, от лятото насам въртях общо четири парфюма но малко ми бяха поомръзнали.

Доста нови парфюми имаше, направо ги бълват на конвейер.

Тествах какво ли не, Ботега Венета, Ели Сааб, Баленсиага Париж тъмнозелена, жълто Версаче, коралово Булгари,

някакви летни версии на ейнджъл и ейлиън Тиери Мюглер, две Далия Ноар, едната ЕДП, другата ЕДТ

коренно различни една от друга, ново Роберто Кавали, Валентина Валентино, св зелено Клое, Картие baiser vole,

сигурно има и други за които сега не се сещам.

Пръснах си и Нарцисо Родригез For Her. О, прелест!!! Heart Eyes. И като си помисля колко безразлична бях към него досега, просто не мога да повярвам. Купих го на момента.

Честити придобивки на всички   bouquet

# 380
  • София
Оле, Mims* - приказни описания, запращат ме на много добри места...  Heart Eyes Hug За друго не знам, но съм влюбена в бутилката на Balenciaga Paris (с бялото топче с черни "пукнатини").  Crazy Парфюмът едва ли ще мога скоро да го придобия, но си остава искрящ, елегантен блян...

Днес бях със Sensuous на Estee - много го харесвам, но все ми се изплъзва от кожата този парфюм, или поне аз нямам усещане, че остава дълго, а ароматът е силен за моя нос и не мога да се поливам с него. При вас как е като трайност и в какво време го носите, по колко слагате? Явно не мога да си нацеля количеството или температурите, или пък не се погажда с кожата ми. Confused

# 381
  • Варна
......Zeta е страшен. Нахален. Липа ли?! Къде? Това е прах за пране (от тези, евтините, с отровно силния аромат), втечнен и затворен в шише. Няма цветя, няма цитруси, няма нищо. Ако се напрегна, мога да се пречупя и да кажа, че нещо липово се е търкаляло в праха за пране, но нищо повече. Съжалявам, но върху мен това е ужас неНосим.

И аз да си кажа за Zeta - "неНосим" такъв е и за мен. А с  големи очаквания подходих към пробичката му. На мен пък ми напомни главоболния жасмин от Love and Tears Килиан. Нищо, че жасмин в пирамидата му няма.  Цитрусите от върха въобще не ги усещам или поне не по познатия ми начин; липа малко ако усещах, можеше и да ми допадне. Слабо енергизиращо действие /  върху мен/ и толкова.

Неносим, абсолютно! Почти нямам какво да добавя, освен че усещам липата много ясно. Обаче я харесвам само като се носи из въздуха, когато цъфти. В парфюм изобщо не я понасям, да не кажа че я мразя, така че в случая това е недостатък. На това отгоре, също както казва Оле, това си е прах за пране и то от най-химичните и неприятните. Толкова остро се носи, че все едно си дръпнал една концентрирана линия със сламка   Mr. Green

ПП. Одръгнах го с грапавото на гъбата, е--си ужаса  Sick

Честити придобивки, много да им се радвате!

# 382

Неносим, абсолютно! Почти нямам какво да добавя, освен че усещам липата много ясно. Обаче я харесвам само като се носи из въздуха, когато цъфти. В парфюм изобщо не я понасям, да не кажа че я мразя, така че в случая това е недостатък. На това отгоре, също както казва Оле, това си е прах за пране и то от най-химичните и неприятните. Толкова остро се носи, че все едно си дръпнал една концентрирана линия със сламка   Mr. Green
ПП. Одръгнах го с грапавото на гъбата, е--си ужаса  Sick

Честити придобивки, много да им се радвате!
На вниманието на Натали !
Тази фраза заслужава най-малкото номинация за златната матара на Мадам Оче Joy

# 383
  • Чукарландия

Може ли някой от по-запознатите да ми каже дали от бензоина мога да имам асоциации с нещо зелено и свежо  newsm78 Защото не се сещам от какво друго може да  се появи зеленина в базата на Короманел на следващата сутрин..

Бензоинът има лек мирис на камфор, това са бели кристали (хидроксикетон), който се синтезира от бензалдехид. Алдехидно може да ти ухае, но на зелено - не. По-скоро пачулито носи зелената нотка. Бензоинът не е съставна част на смола, която пък е получена от определен вид дърво (Styrax), те са естествени продукти и в тях основен компонент е бензоената киселина. Бензоинът в парфюмерията основно е синтетичен, носи алдехидност, но не основна, в природата се среща в маслото от горчив бадем, където и за пръв път е изолиран. Hug
Надявам се не досадих!     bouquet

# 384
 smile3501 smile3501 smile3501
Браво за изисканото парти на Калина Гарелова! Браво за невероятната и книга! Браво за обаянието и външната и душевна красота на тази жена! Калина, обичам те! Heart Eyes
Благодаря на всички мацки за готиното изкарване и за страхотното насторение. Скоро пак!

Сънчо, честит Форд! Момичета които бяха тази вечер има какво да разкажат за него! Mr. Green Heart Eyes

# 385
  • Чукарландия
smile3501 smile3501 smile3501
Браво за изисканото парти на Калина Гарелова! Браво за невероятната и книга! Браво за обаянието и външната и душевна красота на тази жена! Калина, обичам те! Heart Eyes
Благодаря на всички мацки за готиното изкарване и за страхотното насторение. Скоро пак!

Сънчо, честит Форд! Момичета които бяха тази вечер има какво да разкажат за него! Mr. Green Heart Eyes

Денси, искрено ви завиждам! Ще чакам да разказвате!  bouquet

# 386
Ооо, аз ли съм първата завърнала се от премиерата на книгата?
Ще си сложа табелка :"Не безпокойте, чета!". Спряла съм на хепи Гладиатора и се хиля като сцепена тиква.
Благодаря ти, Лина! Отдавна не се бях чувствала толкова в свои води. А уж разни известни личности имаше...Няма значение - съфорумките сме голяма сила! Мощна, помитаща! За малко да изпусна премиерата, но слава богу, студентите се оказаха разбран народ Wink Та...четене, ароматни вълни, винце, въодушевяваща раздумка с приятели...Хубаво беше! И пак се вкарах в беля - Pulp - Byredo и Musc Maori - Parfumerie Generale...Kакво ще правя, какво, КАКВО?
Извинявайте, но последните дни съм ви чела по диагонал (все пак не пропуснах да падна под масата от истеричен смях от коментара на мъжа на Рени за Absolue Pour Le Soir). Отивам да наваксвам.
И само да си кажа - Мимси, разбирам те защо си паднала в плен на Пулп...
О, Денс писала аз докато се натутам!

# 387
Много за разказване има. Като влязох видях много камери, една финна дама и един Шанел в най-добрата бутилка правена на този свят за мен. Кой е парфюма? Само един може да е. Като запръска за експерименти нашето момиче, ние "стисните" от форума веднага изсъскахме да не се разхищава това съкровище. Whistling
Получихме лични автографи посвещения/много благодаря за моя, носи ми голяма радост/ Heart Eyes. Пийнахме добро вино, наизвадихме парфюмите, празните шишенца, после и червилата, Mr. Green запознахме се с една красива дама, четяща тук /аз като ви повтарям непрекъснато, че супер много хора четат тук, вие не вярвате/, поговорихме си за парфюмни и лични неща и си тръгнахме усмихнати и пълни с хубави емоции.
След тази вечер взех окончателно решение, че задължително трябва да си купя Sublime Balkiss The Different Company.

# 388
  • Germany
Калина, и аз ти благодаря за прекрасната вечер. Много ми хареса представянето на аромати в тези фунии, не предполагах, колко хубаво се усеща аромата, напръскан в стъклена фуния. Отново реших за себе си, че трябва да си купя Хиноки, на всяка цена. Толкова хубаво сурово дърво е Heart Eyes
Срещата със съфорумки беше повече от зареждаща. Аз успях да пробвам Африканския бал и цяла вечер се чудя на какво ми мирише, най-накрая се сетих, като влезнах в нас - на Ветивер тонка, или поне на мен стои 1:1 с него. Спокойна съм, че ми отпада един дерт от главата. Пулп седеше уникално върху РумиК, но отново не е моя парфюм. Много ми е хаотичен и разнопосочен.
А Денси влачеше такъв шлейф след себе си, че все едно само тя беше с парфюм в залата, уникално й стои Тобако ванил, точно за нея е този парфюм!

# 389
  • София
Премиерата беше много стилна и топла - като самата авторка Hug

Презентацията на няколко парфюма по сезони ми хареса като изпълнение (а и като подбор)
и това Hinoki на КдГ...ще го тествам на кожа, защото и то ми отвинти главата Crazy

Както каза Елица, литературоведите бяха повече от парфюманите, но ние сме си сила и съм убедена, че в нашия край беше най-интересно и весело Simple Smile И разбира се -  имаше проби Wink
Ковачева донесе повече неща за тест, отколкото кожа имам, та трябваше да минимализирам избора.
Коромандел - изискан мухъл, мазе, в което са държали скъп ром, след половин час - разровена земя. Красив парфюм.

Pulp... много странен парфюм и много пленителен заради противоречията, които е събрал. Смокиня и печена чушка - не мога да устоя на такова нещо Heart Eyes  

Praline de Santal  на Parfumerie Generale - прекрасно сухо (като нагрято в сауна или на целодневно слънце) сандалово дърво върху кедрова подложка - обикнах го на мига. Ако не беше толкова нетраен на мен - щях да го издирвам.

Общи условия

Активация на акаунт