Парфюмни размисли и страсти - 151

• 53 173
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Да се разпиша и аз по темата- тествала съм само Midnight Oud Juliette Has A Gun и ми беше достатъчно да не пожелая да тествам повече такова "чудо". Зъболекарски кабинет и зелени,кисели маслини. След известно време стана доста по-поносимо и дори леко сладникав ,като стар мъжки одеколон. Абе не е за мен с една дума  Peace

# 61
  • София
Klodilia, алдехидите са това, което ти мирише на баба в Шанел 5, най-грубо казано (да ме прощават фенките на Петицата, и аз съм сред тях). Могат да се усещат като остро начало, което след това се разтапя, но оставя студеното усещане, а може и да бъдат сапунени нотки, които подчертават цветните нотки и ги правят прохладни и свежи, но не воднисти.

Оле, значи мутуализъм му е майката, защото при мен ауда е въпрос на оцеляване  Mr. Green

# 62
  • при морето
Аз съм с кашлица,температура и запушен нос Cry,така че ще пиша по-нататък за ууд-а,макар че и сега мога да си призная,че напоследък ми е любима съставка.Странно,на мен Червения Монтал никак не ми идва тежък и задушлив.Повреда в системата най-вероятно,но само в началото е като експлозия,после утихва и става красива тъмночервена нощна роза.Не намирам нищо агресивно в него,нито пък зъболекарско.
Между другото,мисля си,че момичетата,харесващи пушек,дим,смола,тамян и дървесина в парфюмите,няма как да не обикнат и ууда...Макар че не е задължително.

# 63
  • София
Атти - чудесно си го обяснила, благодаря.  Laughing Ако Шанел 5 е еталон за алдехиди, т.е. "бабата" в него,  Mr. Green, пътят ми засега ще трябва да мине встрани от тях и да се насочи към някои по-лесни сапунени миризми, ако има такива.

# 64
Между другото,мисля си,че момичетата,харесващи пушек,дим,смола,тамян и дървесина в парфюмите,няма как да не обикнат и ууда...Макар че не е задължително.
Никак дори не е задължително.
Бързо оздравяване пожелавам!  Hug

Аз алдехидите не бих ги асоциирала с бабичка, по-скоро със сапун и препарати за почистване. Много остра миризма, целяща да символизира замръзнало езеро, планински студен чист въздух и т.н. Ползват го и, за да подсилят дълбочината на парфюмите. Аз лично имам неприрязън към алдехиди ако са в големи дози, но като навъртащи се покрай други нотки много ги харесвам. Принципно са в началните минути и часове на парфюмите и изчезват с времето. При някои Шанели обаче не изчезват изобщо за мой ужас.

Klodilia ако търсиш сапунена миризма, но да не идва от алдехиди пробвай мускове разни. На Нарцисо парфюмите например.
Сетих се още нещо- задължително на Лютенс онзи летния парфюм. Супер модерни алдехиди, нищо общо с Петицата. И сапунено чисто...
Сетих се още много!  Laughing
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Clair-de-Musc-2763.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chanel-N-5-Eau-Premiere-1360.html
http://www.fragrantica.com/perfume/E-Coudray/Musc-Et-Freesia-4540.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Pure-White-Linen-540.html

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 23:23 от Rennie

# 65
  • София
Rennie - пре-крас-но!  Hug Благодаря, че си се разровила из ароматната си памет заради мен! Ако сдобия някой от тези скоро, ще пиша отзиви.

# 66
  • Варна
Обожавам ууд, особено силното му, експлозивно присъствие във връхните нотки. Мога да стоя и да го дишам, докато припадна. Ако може да е в особено висока концентрация - още по-добре  Crazy Лекарствен ми е, зъболекарски - страшно много, изгорял бакелит ми е, но... ноздрите ми се разширяват като на хищник при досег с него.
Не така стоят нещата като го нося. Тогава трябва да ми е мек и премерен. Да се усеща отчетливо, но да не ме поглъща. Просто ми става лошо, не за друго (така ми става и от много силно пачули. Два дни поред нося Patchouli leaves и от един момент нататък едва си поемам дъх, получавам дихателни спазми, световъртеж, нервност, неудовлетвореност, проклетия, щуротия, тремор и аритмия накуп, ведно с дислексия, логорея и тотален кататонен ступор и агорафобия взети заедно  Whistling  #Crazy  Laughing). Пък и никак не искам да чувам коментари от типа: я, тази е била на зъболекар или пък: а бе, какво мирише на изгоряло.
Никого няма да изненадам - Червеният ми е любим.

# 67
  • София
П.П. А Розата на Пол Смит много ми напомня на нещо, което съм имала, но пусто, не мога да се сетя. На вас напомня ли ви на нещо познато?

на роза от мускалче вероятно, но без мазното усещане.. просто хубава свежа роза  Heart Eyes

Рефан имаха много добра серия с рози, препоръчвам бялата - много нежна и ефирна, з амоментите, когато искам да дам почивка на изтормозения си нос  Laughing

ПП. ей, голяма краста обаче.. върнаха ни от половината път от Брюксел, свалят ни от самолета, другите се тръшкат, а аз хоооп - в салона на компа и отварям да ви чета  Crazy май няма нужда да казвам колко ви обичам, нали  Hug

# 68
Mimms  ето това е най- жестокото описание на усещането на Aoud-a--право в цвлта  bouquet

# 69
Red Aoud Montale - не е дадена роза в състава, а казвате че е отчетлива хм може би този уд ще пробвам най-напред като се престраша ThinkingВ него има ли нещо зъболекарско? Thinking

Разнежена, това е много мек Ауд. Нещо като мед с рози и тръпчива дървесина. Ако ще почваш с някакъв Ауд - този е. И аз го харесвам, но не толкова, колкото жулиетския.

# 70
densi  Peace
venush съвсем съзнателно не пожелах да тествам жулиетиния за да не намразя съставката директно Simple SmileПринципно обичам дървесина , но смолите понякога ми идват в някои композиции в повече така че зависи от съчетанието.
Ели те твоите колеги какво искат да ги пуснат от горе ли по-добре че са ви върнали щом се е наложило hahaha
Да кажа за тези на Рефан - аз имам от същата серия за която Ели говори роза сентифолия , много свеж приятен аромат.Спомням си че и роза алба ми беше харесала. Та на мен розата на Пол Смит малко ми напомня тази моята сентифолия , но неговата е малко по-плътна. Да не говорим че тези рефанските освен по себе си пръскам и в стаите понякога и мирише прекрасно. Самото алуминиево шише ММ толкова му се облизваше, че аз си прехвърлих течноста и му го дадох Laughing Laughing

# 71
  • Пловдив
Не можах да устоя на изкушението поне да изпробвамммм монталчета и аз Simple Smile) и отбелязах следните виалчета от luckyscent : Montale - Sample:Chypre Fruite , Montale -Red Aoud , Comme des Garcons - като им гледам цените май по-добре да се надявам  да не ми харесат  Joy .

# 72
BBeLLa, сигурна бях, Peace че ако си чела някои от предните теми или и преди е ставало въпрос, някоя от по-опитните съфорумки любезно ще ти ги е препоръчала.  Peace

Klodilia, понеже и аз прохождам още и чета навсякъде, за общо запознаване с групата на алдехидите освен нашата тема много ми помогна този блог:
http://perfumeshrine.blogspot.com/2008/12/myth-debunking-1-what- … ldehydes-how.html

Лек и безопасен път на Елица  Hug
Хубав ден, дами   bouquet

# 73
Извинявам се за въпроса моми4ета,но бихте ли ми казали в Мол Сердика дали има Chanel(парфюмите разбира се) или само на Цариградско в Сефора?

# 74
  • София
Няма Шанел в Сердика.

Общи условия

Активация на акаунт