Парфюмни размисли и страсти - 151

• 54 330
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Ивелина, да не е Givenchy Very Irresistible Electric Rosе? Това трябва да е най-новият. Аз лично не съм го виждала още.  

Пробвам новия Nobile Chypre 1942. Много модерен, започва bright, и цветен със само загатната дълбочина от тонка бийн, която малко смегчава ефекта.  Но иначе нищо особено. Чудих се на какво ми напомня толкова: Прилича на Penhaligons Eau Sans Pareil, но цветята в Шипръ 1942 са по-явни. Туберозата я усещам, но е изключително ефирна (много бледо факсимиле на туберозата в Датура Ноар) и не вярвам да дразни. Интересна комбинация, ако някой иска летен и цветен парфюм, с едва доловима пудрена база. Не можах да открия кой е създателят.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 20:06 от Pixie

# 646
Пикси, във Фрагрантика пише носа създал парфюма. Аз май съм го тествала преди време, имам спомен, че е нещо цветно и не особено шипрово... http://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Chypre-11578.html

# 647
Рени, благодаря! Аз напоследък избягвам Фрагрантика, но не може да им се отрече, че имат добра база данни.

Поправка: В началото 1942 ми напомня Penhaligons Eau Sans Pareil (ако са музикални произведения, ще започнат в една и съща октава--моя превод от "octave"; надявам се любителите на музика да ме разберат), а базата ми напомня СЛ Datura Noir по парфюмни ноти, в по-лек вариант.  

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 20:18 от Pixie

# 648
Пикси, защо я избягваш Фрагрантика?  Rolling Eyes

# 649
Рени, а защо "the rolling eyes"?  Ами да кажем, че е станала прекалено голяма за моя вкус.

# 650
Ами въртящите очички, за да символизират чуденката. Просто ми беше любопитно, защото и аз я избягвам и ми беше интересно ти защо.  Mr. Green Не го намирам за странно, ако това помисли, че символизира имотиконата.

# 651
  • Варна
На какво, на какво, на какво ми миришат Дивите круши  newsm78 Thinking
Много познато, нещо като идола на Армани ли, знам ли...
Хубавите круши са само в началото, малко по-късно и до края биват почти изцяло заглушени от бели цветя. Не е мой тип парфюм и едва ли бих могла да го нося, но иначе ми е приятно да го мириша отстрани, много е свеж. Има хубава, плътна мускусна подложка, която му пречи да се разводни или да замирише на чубрици и мерудии. По Монталски стабилен  Wink
Впечатлението е от проба. Ще го понося утре, нищо чудно да се окаже попадение, както неведнъж се е случвало.

# 652
Сега пробвам Comme des Garcons 8 88, влюбих се в описането му  Heart Eyes, сега на първа проба ми харесва, но не ме пленява и май на моята кожа няма да е траен.
Самсара, 8 88 е тих парфюм. При мен е много траен, но стои близо и не прави шлейф. Докато реша, че вече си е заминал и ме лъхва при случайно движение. Много фин парфюм е, като изящна, грациозна дама с глезени на газела. Не знам защо такъв ми е образът за него.

Тих и женствен е наистина. Днес пробвах 2-та, мисля си, че даже повече ми хареса от 8 88, но изчезна още по-бързо.
Мисля си, да не би да е,  че е без пулверизатор, и слагам колкото за проба и не пръскам качествено, както правя принципно Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 21:46 от Самсара

# 653
А, Рени, благодаря за обяснението!!  За мене ролинг на очи означава нещо друго. Разбрах и се радвам, че имах смелост да попитам  Hug

Възможно е да не навестяваме Фрегрантика по едни и същи причини. Много от хората, чиито мнения харесвах, вече не са там

# 654
  • Варна
Сега пробвам Comme des Garcons 8 88, влюбих се в описането му  Heart Eyes, сега на първа проба ми харесва, но не ме пленява и май на моята кожа няма да е траен.
Самсара, 8 88 е тих парфюм. При мен е много траен, но стои близо и не прави шлейф. Докато реша, че вече си е заминал и ме лъхва при случайно движение. Много фин парфюм е, като изящна, грациозна дама с глезени на газела. Не знам защо такъв ми е образът за него.

Тих и женствен е наистина. Днес пробвах 2-та, мисля си, че деже повече ми хареса от 8 88, но изчезна още по-бурзо.
Мисля си, да не би да е,  че е без пулверизатор, и слагам колкото за проба и не пръскам качествено, както правя принципно Simple Smile

Да, вероятно заради това. Като се напръска човек качествено си е друго. Иначе КдГ2 е доста по-мощен и присъствен от 8 88.

# 655
Mims, знам, че е до кожа, но 2-та траен ли е?
Многo са ми влезнали под кожата и двата и то само на база пирамида.
Ще използвам изцяло пробите и ще видя, но мисля си, че ще придобия поне един от двата Simple Smile

# 656
Самсара, ако се замислях, кой е траен и кой не, досега да имам само 5 броя.  Joy
Ако те радва, придобивай го и пръскай ако трябва през 3 часа. Важното е да ти създава настроение. Hug

# 657
КДГ 2 е страшно траен парфюм.

# 658
  • Germany
На какво, на какво, на какво ми миришат Дивите круши  newsm78 Thinking
Много познато, нещо като идола на Армани ли, знам ли...

Мимс, вчера коментирах същото с феята, която ми прати щедро от крушите Peace Един ден с Денси ремонтирахме развален флакон на сестра ми на Идола на Армани и тези круши ми се набиха в мозъка. Абсолютно същите ги усетих и тук. И си променям мнението, крушата не е натурална, като пресен плод, а на мен специално ми мирише на едно безалкохолно от края на 80-те години - круша. Точно на него ми напомня, даже усещам газираните мехурчета. И след това го усещам точно като Натали - става на цвят круша. Мисля, че е за зимата, да носи ведро настроение, когато много ни е дошло до гуша от студ. При мен обаче се губи, стои ми близо до кожата, вчера подновявах два пъти.
Сега пръснах за лека нощ от така коментирания Саат Сафа - много хубав и интересен, изненада ме. За мен е мек ууд, не ми идва ретро, но разпознавам нотката от Джулия. Тук обаче е по-избистрена, по-мека, по-модерна. Не усещам леко потната нотка, която ме смущаваше в Джулия. Усещам едновременно мушкато и индрише. Харесва ми много и утре ще го разуча.
Днес получих два комплимента за Градската кралица - чуден е в това време Heart Eyes
Ох, толкова ми се иска да си купя отново 8 88, при мен този парфюм е изключително траен и шлейфов, зарекох се да не повтарям, но как да удържа, като 2 дни ги споменавате?

# 659
КДГ 2 е страшно траен парфюм.

Благодаря, Денси!

Самсара, ако се замислях, кой е траен и кой не, досега да имам само 5 броя.  Joy
Ако те радва, придобивай го и пръскай ако трябва през 3 часа. Важното е да ти създава настроение. Hug

Ммм, така е донякъде Simple Smile
Поста на Денси е много отрезвяващ, и аз наистина съм готова да купя всички парфюми, които съм си набелязала и сигурно ще стане, но постепенно. Държа да ми е траен парфюма. Трябва безобразно да се "влюбя" в някой аромат, които да не стои повече от 2-3 часа и да си го взема.
Затова доскоро бях консерва - само Диор и Шанел, при това определени парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт