Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 042
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
По темата за любовта между К и Ф:

И на мен ми нагарчаше тази любов до момента, в който Керим не поиска да се разделят. Толкова искрена беше Фатма в молбата си да не се разделят...
Аз лично съм се убедила, че когато са намесени искрени чувства, действията на хората на подлежат на никаква логика. Ако погледнем реалния живот - много по неразбираемо за мен е поведението на жени, които цял живот живеят с насилници и въпреки това твърдят, че ги обичат. И какво ако техният общ път е започнал красиво и романтично, ако после цял живот търпят унижения и обиди. При Ф и К стана точно обратното - началото на общия им живот беше кошмарно, но после животът им бе съпроводен с толкова топлина, разбиране и всеотдайност, че съмнението за мен лично изчезна. Има и друго - Фатма вече не беззащитно момиченце и може да сложи край на брака и връзката си, но винаги, когато се е налагало да избира, тя е избирала живота с Керим - явно има защо...
И аз имах резерви в началото. Но истината на Керим ме убеди - умели сценаристи!
А Фатмагюл вече е толкова добре , че има свои решения на  ситуациите - неведнъж го изненадва- например: Във вилата, когато тя започна да чете поемата, Когато отиде в стаята му и легна в леглото до него. Тя вече започва да взема решения и има смелостта да ги изпълни. Тя вече го уважава и обича с душата си и воюва за това да са заедно - бори се и с него и със себе си. Даже бих казала че тя е толкова борбена колкото е и той. Започват да стават равностойни партньори , а не жертва и виновник. Красива история, а и мъдра бих казала.

# 496
# 497
Оправих си поста-пустия му нет ooooh!

# 498
Много си беше хубав, какво имаше да му оправяш, джанъм!

Ох, току-що гледах сцената в 18-ти епизод (45-46 мин.), когато Керим каза на Фатмагюл в коридора, че няма да се разведе... с онзи глас... Подкосиха ми се краката! Отново!  Crazy Heart Eyes

Как ли е звучала на български? Thinking

# 499
обичам виииииии

(64 еп)

кликни върху надписа

Ето 64 серия на Каква е вината на Фатмагюл на български. Превод от английски: bonobo, colorblind, Sofi_q, gphilipova. Приятно гледане.

ОБИЧАМ ВИИИИИИИ И ЧАКАМ ВЕЧЕ 65   bouquet
МНОГО БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ГОЛЕМИЯ ТРУД, МОМИЧЕТА.
Дори една душа с такава съдба да бъде спасена пак има смисъл.
А Вие правите това послание достъпно.
Благодарности!!!

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 20:57 от СВЕТОЗАРА

# 500
  • В Града на липите
Ох, току-що гледах сцената в 18-ти епизод (45-46 мин.), когато Керим каза на Фатмагюл в коридора, че няма да се разведе... с онзи глас... Подкосиха ми се краката! Отново!  Crazy Heart Eyes
Как ли е звучала на български? Thinking

Малко по-малко подкосяващо.  Peace  Но пак си беше ок, взех да му свиквам на дублажа. Поне на неговия глас.

# 501
  • София
Ох,докато дойде утре вечер преглеждам стари серии и обяснявам на щерка ми разни неща- и то милото влюбено в Керим/мъжо вече ще ме  #2gunfire/...
В началото вътрешната борба във Фатмагюл беше жестока,тя усещаше ,долавяше,че Керим не е лош човек,че се различава от мамините синчета,нооооо раната й беше много прясна.Много бяха силни думите й,цитирам по памет:Ако се държа добре с теб,ако говоря с теб,имам чувството,че предавам себе си
Постепенно вътрешната й борба утихваше и тя все повече започна да вярва,че Керим е този,който ще излекува раните й-пак цитирам по памет:пред психоложката за кирим-"и той  като мен попадна там/на мястото на изнасилването/ по нещастно стечение на обстоятелствата,и той е тяхна жертва"
Има много такива нейни изречения/особено монолога й в бараката с К./,с които Ф.ни показва,че тя от сърце иска и се стреми да му повярва,да го оправдае,да му прости.......!!!

# 502
В следващото инфо се говори за някаква награда на Енгин Алтан в Америка тази година.

Amerika’da ödül kazandı
Engin Altan Düzyatan, başrolünü oynadığı “Bir Avuç Deniz”le, 2012 Los Angeles Movie Awards’de en iyi aktör ödülünü kazandı.
Başarılı oyuncu, filmde canlandırdığı Mert karakteriyle “yakışıklı prens” klişesini yerle bir etmişti.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/19705990.asp
'Bir Avuç Deniz'e ABD'den üç ödül
Engin Altan Düzyatan'ın başrolünde oynadığı 'Bir Avuç Deniz filmi, 2012 Los Angeles Film Festivali'nden 3 ödülle döndü. Film, 'Mükemmellik Ödülü' ve 'En İyi Üretim Tasarım' ödüllerini aldı.

Фенки на Engin Altan помогнете да разберем за какво става въпрос!!! Praynig

Момичета от екипа благодаря ви за превода на 64 епизод!

# 503
Поста на evelin ми изникна един въпрос.Нека чуя и вашите предположения.
Кога мислите че Фатмагюл разбра за чувствата си към Керим?
(ако е обсъждано се извинявам но не съм чела старите теми)

Моето мнение е , че когато Керим каза на кака Мерием че не е заминал,осъзнавайки че обича Фатмагюл.Тогава тя се изплаши.Когато той и каза че не е заминал искаше да и каже че я обича,но тя извъртя глава и си тръгна,точно защото я беше страх да чуе тази думи.Тогава тя осъзна,че има чувства към него.Но предвид че той е бил с тях,го прави един от тях и тя не искаше да има чувства към него.Подтиска чувствата си и изразявай ки ги в омраза.Лично мое мнение

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 21:03 от Raya09

# 504
Рая,имаше най-различни предположения PeaceМоето беше за рождения ден(осъзнато) Laughing

# 505
  • Разград
ENGİN AKYÜREK

# 506

Моето мнение е , че когато Керим каза на кака Мерием че не е заминал,осъзнавайки че обича Фатмагюл.Тогава тя се изплаши.Когато той и каза че не е заминал искаше да и каже че я обича,но тя извъртя глава и си тръгна,точно защото я беше страх да чуе тази думи.Тогава тя осъзна,че има чувства към него.Но предвид че той е бил с тях,го прави един от тях и тя не искаше да има чувства към него.Подтиска чувствата си и изразявай ки ги в омраза.Лично мое мнение
Мисля, че когато той не замина и каза, че я обича, това й прозвуча много нелепо. Впрочем беше си нелепо. Можеше да каже, че остава заради вината, но Любов в този момент за Фг си беше направо ерес. А и неговото любов ли беше тогава? - прошка му трябваше повече от всичко.

# 507
evelin
Аз мила, Wink гледам  на филма ,като кауза ,а не като за любовна история .
 Приемам  Фатма  като личност със собствена воля  ,а   не като придатък към някой , който я поиска за жена
Мустафа каза нещо много вярно.Някои раздадоха присъди предварително , по-симпатии ,не според деянието.
Има ли значения за една майка дали мъжа хванал детето и  в нощта  , хвърлил го на животни и след това съзнателно  оставил  го  на произвола на съдбата е   ДОБЪР ИЛИ ЛОШ , ЯДОСАН ИЛИ ДРУСАН,съжаляващ или не  след това?

# 508
Момичета, не мога да хвана канал Д  Sad  Моля,пишете какво се случва Praynig Praynig Praynig

# 509

Мисля, че когато той не замина и каза, че я обича, това й прозвуча много нелепо. Впрочем беше си нелепо. Можеше да каже, че остава заради вината, но Любов в този момент за Фг си беше направо ерес. А и неговото любов ли беше тогава? - прошка му трябваше повече от всичко.

Той все още търси прошката й.Тя не му каза че му прощава,а че е единствен в сърцето й

Общи условия

Активация на акаунт