Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 554
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
По принцип, като страничен ефект на противоалергичните се сочи сънливост, отпадналост и подобни, заради  което често съвета е да се пие вечер Wink

# 1 096
  • София
tonkabonka, как е твоето момиченце след премахването на сливицата?
Gorda mama, аз по едно време се тръшках тук в темата, понеже една УНГ лекарка ме беше уплашила, че Кати има рецидив на третата сливица. За щастие се оказа, че греши. За съжаление цяла зима малката ту е с хрема, ту не. 20-30 дни хрема, после за 20-30 дни се оправя. Добре че това ни е кусура, от друго не е боледувала. Изкапахме тонове капки в нослето.  ooooh! Хремата й по принцип не е обилна, но нослето й се запушва през нощта и издивявам. Вече се чудя какво да правя и с какво да отпушвам тоя нос. Утре пак ще ходим на лекар. Само да не е някой алергичен ринит.

# 1 097
И при нас преди операцията беше точно по същия начин. Тъкмо я оправя и след седмица хремата започваше отново. Нослето не течеше обилно, но се запушваше трайно и никакви капки не действаха. Сега е добре. Вечер усещам , че все още има някакви секрети и пръскам Еуфорбиум. След 2-3 минути издухва и всичко излиза.

Angel_Dust, това го знам и аз, но при нас не се наблюдава. И все пак ще започна да го давам вечер  Peace.

# 1 098
  • София
И при нас преди операцията беше точно по същия начин.
Е да де, но дъщеря ми няма трета сливица сега.  Wink Затова се страхувам, че може да е алергичен ринит. Преди да извадим сливицата положението беше съвсем различно от сегашното.

# 1 099
Да, най-добре е консултация с УНГ.
Преди няколко дена ми се стори, че започва пак някаква хрема, но си казах, че вече няма да слагам безразборно капки и сварих 1 супена лъжица лайка в 200 мл вода докато остане наполовина. Прецедих през марля и добавих 1 ч.л. мед. Започнах да накапвам на често и имаше много добър ефект. Нослето се отпушваше веднага  Peace.

# 1 100
Здравейте, да попитам някой използвал ли е Earpropper. Препоръчаха ни операция за сина ми, за махане на трета сливица и слагане на макарички, но ми се иска я избегнем, ако е възможно. Четох за този уред, но ми се иска някой, който действително го е ползвал да сподели мнение, преди да се хвърлим да купуваме. Благодаря!

# 1 101
  • София,
По принцип, като страничен ефект на противоалергичните се сочи сънливост, отпадналост и подобни, заради  което често съвета е да се пие вечер Wink
Аз пък с години наред винаги съм го давала сутрин и на големия и сега на малката! Обаче малко преди операцията УНГ-то ми каза задължително вечер, после пък алерголожката дето ни прави теста за упойките раздели приема на две дозата сутрин и вечер по половин! След операцията продлъжих да го давам около месец и сега го спрях.
Иначе за ДГ не ни е първа година, ние сме си приети и се опитваме да си ходим още от яслата! Тогава даже сме имали по повече присъствени дни! В групите е по сложно! Но тя си ми боледува още от малка, преди правеше присътпи, сега пък сливиците! Няма спирка. Сега в групата има вирус - ангина гнойна или херп! Всеки ден окапват по няколко деца! Струва ми се, че това се върти от сума време в групата!

# 1 102
Момичета, има затишие в темата, дано всички дечица са здравички  Hug.

И да споделя радостта си с вас - днес моята принцеса става на 5г. Пожелавам си най-вече да е здрава  Simple Smile.

# 1 103
Горда мама, да ти е жива и здрава принцеската!  newsm59 Повече никакви сливици и никакви болести!   bouquet  newsm38  Hug

Иначе да се "отчета" - моята кукла продължава да спи с отворена уста, да хърка, през деня почти никога НЕ затваря устата и за капак понякога като се събуди плаче, твърдейки, че носът й запушен, се да се изкашля, сиреч нещо в гърлото я дразни.  ooooh! Иначе сополи де факто няма, ако затоври устата диша съвсем чисто... Продължавам да си обяснявам случващото се единствено с другите две сливици. Като отвори устата веднага се вижда, че са огромни, поне според мен. Sad Друго обяснение нямам. Тази седмица ще я водя на профилактичен.

# 1 104
Gorda mama - да е жива и здрава дъщеричката ти !

Ние сме на операция във вторник - ще махат трета сливица и ще слагат макарички. Ще я оперира д-р Френгов.
Стискайте палци всичко да мине ок.

Бъдете здрави  Praynig

# 1 105
Благодаря,момичета!
lili_sf, желая ви безпроблемна операция и бързо възстановяване Hug.

Пандичка, при нас положението е абсолютно същото, даже и през деня както си стои я усещам, че хърка. Хайде да споделиш какво ще ви кажат на прегледа, дали има надежда да се посвият малко другите две сливици Rolling Eyes. Вие пиете ли нещо в момента за тях?( извинявай, ако си споменала назад в темата)

# 1 106
  • Бургас
Момичета , доц.Лолов само на свободна практика ли работи ?В Транспортна разбрах,че приема  , но ми се струва , че не е актуална информацията ..

# 1 107
Горда мама, нищо не пием за тях, но като идем на преглед обстойно ще разпитам за тези две сливици, че вече ми писна.  Crossing Arms Непременно ще споделя, ти също, ако скоро ходите на преглед!  Hug

# 1 108
  • София
Здравейте момичета, има ли някой отзиви от д-р Кюлев, Токуда? На някое детенце да му е правена операция там (за премахване на трета сливица)?

# 1 109
Горда мама, нищо не пием за тях, но като идем на преглед обстойно ще разпитам за тези две сливици, че вече ми писна.  Crossing Arms Непременно ще споделя, ти също, ако скоро ходите на преглед!  Hug

На последния преглед единственото, което ни казаха е ТЪРПЕНИЕ  Mr. Green, с две думи ще чакаме да го израсте. А това евентуално ще стане в пубертета Shocked

Общи условия

Активация на акаунт