Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 675
  • 3 736
  •   2
Отговори
# 1 110
Здравейте момичета, има ли някой отзиви от д-р Кюлев, Токуда? На някое детенце да му е правена операция там (за премахване на трета сливица)?

Преди 2г. д-р Кюлев извади третата сливица на сина ми, много добър лекар мога да кажа.

# 1 111
  • София
Привет. Включвам се и аз с евентуална операция на 3тата сливица при д-р Кирова.
При батко му махнахме и трите, когато беше на 5, но той ни направи един абцес на сливиците и страшно ни уплаши  #Crazy
Сега на малкия не се налага да махаме двете сливици, той не е боледувал от гърло досега. Но пък третата, според докторката била ужасна. Всъщност отидохме при ней, тъй като той постоянно прави стрептококови инфекции, с една ужасна постоянна хрема, в промишлено количество. И според нашия педиатър, това най-вероятно се дължи на уголемена трета сливица, която задържа от гадините отзад, където капки и кремове недостигат. Моля, ако някой има опит със такива стрептококови инфекции да каже дали премахването на тази сливица ще има ефект.  Hug  Praynig

# 1 112
  • у дома
Дъщеря ми е със запушен нос вече 3та седмица,днес педи ни изписа шуслерова сол 4 и 8 и ни препоръча да я види специалист за 3та сливица.
Моля препоръчайте ми в Плевен и в какво се състои прегледа.

# 1 113
Момичета,
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО !! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си.

Желая здрави дечица на всички!!!

# 1 114
Момичета, включвам се и аз в темата, моето дете е с сънна апнея (спира да диша докато спи) , течност в ушите и много голяма 3-та сливица.
В близките дни ни предстои операция в ИСУЛ, МОЛЯ, ако някой има добри отзиви от лекар там  да сподели.
Сърчицето  ми се свило...
Благодаря ви

# 1 115
Честито Възкресение Христово на всички!
 easter
Много здраве, благоденствие и любов в семействата ни да има!

sivanovaa, моето дете е оперирано в ИСУЛ, Д-р Попов го оперира и нямаме оплаквания, беше ни препоръчан от Д-р Френгов, който следи и двамата ми синове и се доверихме на неговата препоръка.
Успех и дано всичко да минава безпроблемно Praynig

# 1 116
Христос воскресе и честит Гергьовден! Да сте много здрави ии щастливи!  Hug

Ох, направо не знам вече какво да пиша, без да ви товаря и вас. Последно бхяме на док преди около 10 дни. Д-р Кирова каза удебелена лигавица, гъгне, хърка и всичко, НО ... не знае защо!!!  Shocked Предложи два варианта - пак АБ, който не разбрах за какво, при положение, че не е болна и успокоява нещата само за седмица ИЛИ два вида противоалергични капки перорално + хомеоп. за смучене. В крайна сметка се спряхме на 2-ри вариант. Предстои тази седмица да я заведа. Много ми е притеснено. Как така не знае от какво е? Ако толкова добър лекар в областта не знае, наистина не знам кой трябва да знае? Какво да правим? Кога детето ми ще диа нормално? И за капак познайте- днес следобед ПАК я удари в лявото ухо. То си е все възпалено, още преди операцията. Сега продължава. Дадох 2 пъти Нурофен, не знам дали е правилно, но и двата пъти се успокои. Преди малко едвам заспа! Реве ми се просто! Cry

Сиванова, не мога да дам препоръка, но ти желая много успех и всичко да мине по вода!  Praynig Praynig

# 1 117
Пандичка,  Hug
дано всичко вече да се оправя и детенцето да се успокои вече Praynig. Не че много ще ти помогна, но моя малчо все още си диша тежко през нослето (10 месеца след операцията)(като спи хърка, заради другите 2 големи сливици, а от време на време носната лигавица се подува и диша по-тежко ... ), но в сравнение с преди операцията нещата са много по-добре, дори има периоди, през които спи със затворена уста и диша много добре през нослето, така че явно всичко това си иска време ... а в момента и сезонът е такъв, че покрай цъфтежите са по-склонни към разни алергични реакции ...

# 1 118
Пандичка, не знам вече какво да кажа. Дъщеря ми се чувства добре, здрава е, но през нощта продължава да спи с отворена уста и да хърка. Имам чувството, че е по-зле от преди Cry. Иначе през деня що годе диша нормално. Вече месец пие Ериус и от днес  го спирам, мисля да продължим само с хомеопатични. На вас какви точно изписаха? Дали да не пробвам с Шуслеровите соли, но пък няма кой да ми ги изпише newsm78. Ох, не знам вече #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 119
  • у дома
Шуслеровите са без рецепта
за вас 4 и 8 -3пъти по 1
от номер 8,в ампулка физ.разтвор разтваряш 2 и капеш.

# 1 120
  • София,
Пандичка и аз вече вдигам ръце - и у нас положението е същото - два излишни според мен АБ-та изпити ей така след операцията, просто за презастраховане - ми лигавицата и е подута, секретира още, дъгите са зачервени постоянно, а другите две сливици са уголемени. Спира да хърка само когато е на АБ. Иначе поне спи със затворена уста вече и почти диша нормално. Но от тая хрема неможем да се отървем и това е. Миналата седмица почна така леко да протича носа, той всъщнос тхич не е спирал вече два месеца - все чистим и духаме. Изчаках я няколко дни и я заведох при доктора дето я оперира - прегледа я  и  и направо каза - АБ,  Shocked еми втрещих се и този път не си замълчах и го попитах, какво правим - няма и десет дни откакто сме спрели предишния - Клацид беше изписал - пихме го 12 дни -  той ми вика  - еми не се е оправила, явно не е бил правлиният и ми изписа Цефзил ooooh!. Аз му казах, че Цефзил сме пили също скоро - точно преди Клацида, пак така, има разлика десет дни между двата, а той ми вика нищо давай. Еми грабнах си детето и си тръгнах. И не дадох нищо, обясних му че детето си е така вече два месеца и няма значение пие ли или не пие АБ, няма температура, весело е, жизнено е, играе си, храни се, не го боли нищо,  само има гъста и упорита хрема - следователно не е нужно, ама НЕ, той това ми изписа. Давам хомеопатия, но и от нея засега няма ефект. Просто си секретира тая лигавица и това е и странното е, че не излизат секретите навън - просто са супер жилави и си стоят в гърлото - пълнят и носа, и ако не я накарам да пръснем ФР или стеримар и да издухаме няма как да се разбере че има секрети. Добре, че поне се е научила да издухва много силно и много хубаво, изкарва ги чак от гърлото секретите. На своя глава и взех и едни  капки Коларгол - слагам и от тях, не че има някакъв ефект - същата работа. Мисля си вече дали не е някоя баткерия отново - но пък не са цветни секретите, ще изчакам още два три дни обаче, и ако не спре ще пусна секрет, все пак да се уверя!!!
Давала съм и аз Шуслерови соли, и Лимфомиозот - но уви  ефект никакъв. Вече се чудя и аз какво да я правя. Някой ако намери лек моля да пише!

# 1 121
  • София
Днес направихме тестовете при алерголог, утре останалите изследвания. Операцията ни е в петък, дано всичко е наред   Praynig

Малко ме обзкуражават постовете на eiffel tower и Пандичка...Но при нас освен постоянната хрема, ужасното хъркане и астмата, която според лекарите може да изчезне след операцията, имаме и лека деформация на захапката и проблеми с говора...

# 1 122
  • София,
Еndira нямаш избор тогава, особено за последното - деформацията!!! И ние сме с астма, даже доскоро точно заради нея не ни даваха да вадим нищо, но откакто положението стана неконтролируемо, взе да се отразява на захапката, на дишането и тръгна към ушите също нямахме избор. А с говора имахме странен казус: след операцията се наложи да се учи да говори отново, долната и челюст се прибра с около сантиметър навътре, и започна да изговаря трудно доста от звуковете, често по средата на думата спираше и започваше да се чуди как да си сложи езика за да произнесе звука ..... вече посвикна де, и се понаучи пак, но беше доста странно, логопедката също работи доста, за да се нормализират нещата!

# 1 123
  • София
Да, тя логопедката каза, че със сигурност ще има доста работа по наместването на звуците... В това отношение съм подготвена, че ще има промени и доста работа.

# 1 124
Мацки, за такива жилави секрети - синус райз ботъл. В предходни теми и назад е писано. Не решава роблема, но промива и изчиства всички натрупани секрети. А нашата УНГ дори препоръчва чести промивки с физиологичен разтвор, защото така се намалявал бактериалния растеж.
Моят младеж отново гъгне и хърка, има оскъдни секрети, обаче лигавицата му е толкова набъбнала. Като му погледна носа то от вътре не се вижда проход, лигавица в лигавица.
Скоро му правих курс ериус и флексоназе, не ми се иска пак да ги почваме тия боклуци. Rolling Eyes
Небните сливици - там го карам да прави гаргара със сандрин, пък дано се посвият малко.

Общи условия

Активация на акаунт