Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 751
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 125
<eiffel tower>, вземали ли са секрет досега на детето?

На моя приятелка детето  е с извадена трета сливица. Няколко месеца след това започва ужасно да хърка през нощта без абсолютно никакви други симптоми. При прегледа се виждат  гной и секрети, които текат назад. А детето на пръв поглед е здраво, няма дори хрема. При вземане на гърлен секрет се откриват бактерии и след изписаното лечение, хъркането престава. Та...мисля си дали да не настоявам и аз за гърлен секрет. Не знам какво друго да направя Rolling Eyes. Дъщеря ми е видимо здрава, но хъркането през нощта е ужасно ooooh!.

dgidgi, благодаря  Hug

# 1 126
  • у дома
Утре и аз ще я водя за секрети,пък тогава на УНГ,
Мин.год.все задна хрема и кашлица,след 3мес.се сетиха за секрет и имаше стрептококи.
надявам се сега запушения нос да е от това,а не е 3та сливица.
И тук да питам,отзиви за д-р Асен Куцаров от Авис медика-Плевен

# 1 127
И аз вече съм убедена, че трябва да вземем секрет. Никога досега не сме, не са ни и карали, което ми се струва АДСКИ странно, предвид всичко, през което преминахме и преминаваме!  Shocked Моля каже задължително ли от лекар се взема в кабине или в лаборатория и всеки може да го вземе?  newsm78

Днес отидох до Кирова в 18.10 уж с идеята вече да няма хора. Еми познайте - 20 души сигурно, въздух няма, аз бременна и на петата минута се отакзах. Сега мъжо трябва да я води в петък следобед. Мразя подобна загуба на време.  Rolling Eyes

ПС Горда мама, Айфелче, Десито, благодаря ви за подкрепата!   bouquet

# 1 128
  • София
Момичета, колко време след операцията детето може да посещава детска градина? Колко е периода на възстановяване, при условие, че всичко е минало добре по време на операцията?

# 1 129
Всеки ще ти каже различно, но според мен минимум 2 седмици,  ти ще си прецениш в зависимост от състоянието на детето. Моята дъщеря все едно не беше оперирана още на следващият ден. Изчаках да мине контролният преглед и след него си я задържах още 10 дни, за да е укрепнала, а и 7 дни след операцията пиеше лекарства и капахме капки в носа.

# 1 130
Еndira, аз моя малчо го пуснах на ясла 6-7 дни след операцията. Ако трябва да съм точна, във ворник ни беше операцията, в сряда ни изписаха и след това го задържах до края на седмицата и на следващата го пуснах.

# 1 131
  • София
И аз вече съм убедена, че трябва да вземем секрет. Никога досега не сме, не са ни и карали, което ми се струва АДСКИ странно, предвид всичко, през което преминахме и преминаваме!  Shocked Моля каже задължително ли от лекар се взема в кабине или в лаборатория и всеки може да го вземе?  newsm78

Секрет се взима в лаборатория. С една дълга клечица с памуче на края. Нищо стращно.
Едниствено има условие  поне 3 дни да не са капани лекарства в носа и в същият ден дори промивки да не са правени с физ. р-р.

# 1 132
Да , секрет се взема от лаборатория с направление от лекаря. Преди месец ми вземаха и на мен. Ако си спомняте се жалвах тук, че бях с гнойна ангина и 3 дена след спирането на АБ, отново бях болна. Всъщност се оказа, че това не е гнойна ангина, а бактериална инфекция ( стрептококи).

А що се отнася до възстановяването след операция, при всяко дете е различно. Знаете колко притеснена бях, че дъщеря ми беше с Т. и я болеше ужасно поне седмица след това. Повечето деца обаче на другия ден са добре.

# 1 133
  • София
На нас ни извадиха вчера третата сливица. Общо взето мина добре, но ни задържаха, тъй като се оказа много голяма сливицата, и имаше леко кървене в началото. Днес ни изписаха, но още от време на време през нослето излизат кървави секрети.
При вас имало ли е подобни?

# 1 134
Mimi75, при моят син не е имало такива ... въпреки че сливицата му също беше огормна ... но явно е до организъм това кървене.

# 1 135
Мими, бързо възстановяване на детенце!
При нас имаше такива кървенисти неща в нощта след операцията, също и по устата му имаше малко следи като ми го доведоха.
На другия ден вечерта по нищо не личеше, че е имал такива преживявания, възстанови се напълно.

Вчера ми дрънна пак една ларингитна кашлица.  ooooh! Почнах синекоди, ериус и физиологичен, с него нищо не вадя. Само сутрин и то не е обилно.
За небните сливици ме убеждават, че трябва да ги махаме /основно личната/, но някак си нямам усещането, че това решение е правилно. Ако сега лятото не преодолее и нещата не тръгнат към добро, наесен ще се прави.
Правим сега гаргара със сандрин, пък дано се посвият малко. Баща ми ми каза, че като дете също са му били огромни сливиците и са му правили гаргари с отвара от дъбова кора. Това ги изсушавало и свивало, но трябвало в момента да си здрав. Е, как да го сваря тоз момент?
Събирам всякакви рецепти за остър ларингит и уголемени сливици, бабини и каквито ще. Само да са на основата на фитотерапията, а не хомеопатични и прочие. Тия ги минах неуспешно, нямам сили и пари за нови опити.

# 1 136
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug Днес сме по-добре. Почти няма кръв  Praynig
Явно по-тежко ще я караме.  ooooh!

# 1 137
  • София,
Нашата хрема този път помина, без АБ, без капки, ей така само с много промивки и малко от Коларголовите капки! Радвам се че удържахме фронта и не дадох друго, освен Хомеопатично!!!!

vera небързай с махането - наскоро четох дна много полезна статия точно за сливиците, която доста ми отвори очите и на мен, и ако до преди време мислех и аз от РАЗ всичко да извадя и да се свършват вече тези болести, сега съм на съвсем друго мнение. Дажо и носната не бих извадила, но се наложи заради разместването на долната челюст - най вече заради това!!!
Та за другите две сливици - пишеше в статията, че при децата до 12 г. възраст е съвсем нормално да са уголемени, и то доста уголемени, но трябва да се извадят единствено и само тогава когато се докаже че са негодни, че са увредени, дори честото боледунаве, примерно зачервяване не е индикация.Честите гнойни ангини също не са чак такъв проблем, трябвало сливиците като ги натиснеш леко с помощта на шпатула и ако от тях изтича гноен секрет , ако са много разязвени и задържат гнойни огнища - само тогава да се вадят, иначе е по добре да си се запазят.

# 1 138
Днес направихме тестовете при алерголог, утре останалите изследвания. Операцията ни е в петък, дано всичко е наред   Praynig

Hug Успех !

# 1 139
  • София
gundie, благодаря, че си се сетила за нашата операция днес Hug! Операцията мина добре, изписаха ни днес сутринта, сливицата е била огромна, според думите на лекаря. Детето иска да скача и да лудува, нищо не го боли, няма кървене, никакви секрети няма. Правихме операцията в Токуда, много съм доволна и от лекаря, който оперира (д-р Кюлев, страхотен е! а и с малчо се харесаха много  Heart Eyes), както и от персонала, който се грижи за малчо по време на и след операцията.

eiffel tower, и аз четох подобна статия, и знам, че при деца с астма, не е препоръчително да се махат всички сливици, защото могат да зачестят пристъпите.

Общи условия

Активация на акаунт