Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 771
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 140
При сина ми основното е, че заради огромните сливици не може да диша. Досега всички УНГ бяха против, аз също не искам да го правим. Той не може да тича нормално, дори през устата въздуха не му стига. Днес наверих в билковата аптека дъбова кора и ще го карам да прави гаргара, дано да има ефект.

# 1 141
Ендира, супер новини Hug
Да ви се похваля, че моето момче за два месеца (стават точно днес) от операцията е пораснал видимо, най-вече напълня. Laughing

# 1 142
  • София
Здравейте Мами,
пиша в темата, защото не открих друга за небните сливици.
Проблемите ни със двете основни сливици са от 2 години - сега навършихме 4 години - през 3-4 седмици сме на антибиотик заради гнойни ангини. Сливиците ни са целите на дупки, големи, и много бързо се саморазболяват и отново гноясват. Вдигаме много висока температура, която трудно се сваля, с каквито и да е антипиретици. Като цяло кошмарно положение. Стигаме до болница вече 4-5 пъти, защото в сиропна форма антибиотиците не ни лекуват. Детето не е контактно, не ходи на градина, правила съм профилактика неколкократно с Тонзилотрен, но пак се разболяваме. За имуностимуланти няма нещо, което не сме пили...
Гърлените секрети - чисти, 2 пъти изследвания за инфекциозна мононуклеоза - отрицателни.

Окончателно ни поставиха диагноза хроничен тонзилит и искат да махаме и 3-те сливици. Вече сме се решили на операцията, но се притеснявам защото сега сме с гнойна ангина и лекаря иска веднага след оздравяване да ги махаме. Чета, че са нужни мининум 10-на дни преди операция, в които детето трябва да е здраво, някаква антихистаминова подготовка нужна ли е?
Последно се лекуваме при д-р Димитър Златков, завеждащ УНГ в Токуда.
Изключително мил и предразполагащ детето, обръща внимание, обяснява - но това бързане ме притеснява. А и времето се постопли, може би е затова, но при това бързане доколкото знам има по-голяма опасност от кръвоизливи?

Ако някой е минал по този път или има мнение за лекаря, ще съм благодарна за всички отговори и препоръки.

# 1 143
  • София
rosiss, не сме се лекували при д-р Златков, но е преглеждал голямото ми дете след операцията в отделението. Много е мил и внимателен. Лично аз предпочетох да се доверя на друг лекар от екипа на Токуда, но смятам, че и той е чудесен избор (педиатър+УНГ=онколог с много голям опит).

Преди операция трябва да сте минали при алерголог, за тестуване за алергии към упойките, той ще ви каже дали и колко време трябва да приемате антихистаминови препарати. В нашия случай беше 3 дни преди операцията. След това минавате през педиатър и накрая консултация с анестезиолог.

Така, че няма да е точно веднага след оздравяване, ще имате няколко дни подготовка. Освен това имате и куп кръвни изследвания+ урина, ако нещо не ги обезпокои в изследванията, може да се отложи още.

Стискам ви палци да се развият по най-добрия начин нещата при вас!

Ендира, супер новини Hug
Да ви се похваля, че моето момче за два месеца (стават точно днес) от операцията е пораснал видимо, най-вече напълня. Laughing

Hug Хайде дано и аз се похваля същото! Браво на вас Simple Smile

# 1 144
  • София
Благодаря за отговора Еndira
Прочетох в последните страници, че при вас всичко е минало наред при д-р Кюлев. Моя първи избор беше той -  лекува ни и останахме с уговорката да ни наблюдава, но сега като се разболяхме беше отпуск и ни пое д-р Златков, с който си говорим вече за операция.
Мнението ми е, че е изключително мил и търпелив. Синът ми е така наплашен от лекари, прегледи, абокати и всякакви интервенции, че само като влезе в кабинет и почва да реве. Накрая се разделиха с целувки.
Толкова много лекари съм обиколила, той единствен си беше направил труда да изчете досието на малкия в системата на Токуда и беше абсолютно подготвен при прегледа с историята ни.
Категоричен беше, че няма какво да мъчим детето и трябва възможно най бързо да ги махаме. Да не чакаме повече. Че ги отстраняват в краен случай, но нашия категорично е такъв.
Не ми остава друго освен вече да му се доверя и да стискам палци всичко да  е наред.

Полезна ми беше информацията с подготовката за операцията.   bouquet

# 1 145
  • София
rosiss, радвам се че съм била полезна и успех!

# 1 146
  • София,
rosiss не се притеснявай - довери му се, все пак е добър лекар. Нас също ни е наблюдавал, но тъй като беше малко краен и аз не послях да се доверя, потърсих още едно мнение все пак да се уверя! Е излишно беше, направихме все пак операцията само че в друга болница, както и да е. При вас от прочетеното дотук - просто си правя извода, че нямате друг избор!!! И не е нужно да минат десет дни за да е здраво детето, защото при вас може и да няма такива десет дни - действайте смело, ще видиш че като махнете това огнище на бактериални инфекции ще се роди детето ти отново!!!!

# 1 147
  • София
Да , секрет се взема от лаборатория с направление от лекаря. Преди месец ми вземаха и на мен. Ако си спомняте се жалвах тук, че бях с гнойна ангина и 3 дена след спирането на АБ, отново бях болна. Всъщност се оказа, че това не е гнойна ангина, а бактериална инфекция ( стрептококи).

Гнойната ангина съвсем спокойно може да е причинена от стрептокок, обикновенно същия, който е виновник и за скарлатината. - бета-хемолитичния стрептокок от група А, но принципно и стафилококи да са, пак си е бактериална инфекция Wink
А Пандичка ако още не е дала секрет и пита за гърлен, не в носа - то детето трябва да не е пило и яло нищо преди това и да не си е мило и зъбите.

Ние преди няколко дни бяхме на унг, по страничен проблем, но го огледа   обстойно каза, че в момента поне няма помен от серозния отит, гледа му и третата сливица - всичко е спокойно... така се надявам да е израснал тези проблеми човечето Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 20:40 от Angel_Dust

# 1 148
Момичета, имам въпрос, моля ако можете помогнете: На сина ми (5год.) му извадихме третата сливица във частната клиника в Плевен АВИС МЕДИКА в петък 10.05.2013г.. Той беше с ангина седмицата преди операцията и все още е на антибиотик, но интересното е, че поддържа всяка вечер една странна температура от 36.5, при положение, че неговата нормална телесна температура е 35.8....през деня няма такава температура, а само вечер я прави. Дали е нормално това? Доктора ни каза, че е нормално ден-два след операцията да има назална(мисля че така се пише) температура от 37.4. Моля споделете вашия опит, защото започвам да се притеснявам вече.Хрипове няма, а прегледът ни е след 2 дни.....

# 1 149
Момичета, имам въпрос, моля ако можете помогнете: На сина ми (5год.) му извадихме третата сливица във частната клиника в Плевен АВИС МЕДИКА в петък 10.05.2013г.. Той беше с ангина седмицата преди операцията и все още е на антибиотик, но интересното е, че поддържа всяка вечер една странна температура от 36.5, при положение, че неговата нормална телесна температура е 35.8....през деня няма такава температура, а само вечер я прави. Дали е нормално това? Доктора ни каза, че е нормално ден-два след операцията да има назална(мисля че така се пише) температура от 37.4. Моля споделете вашия опит, защото започвам да се притеснявам вече.Хрипове няма, а прегледът ни е след 2 дни.....

Абсолютно не виждам какво ви притеснява, детето е с нормална телесна температура. Дъщеря ми поддържаше 4-5 дена след операцията 37,2- 37,8. Така, че няма за какво да се тревожите  Peace.

# 1 150
Angel_Dust, точно такава гад лекувах - бета-хемолитичен стрептокок от група А.

rosiss, дъщеря ми беше оперирана 6-7 дена след спиране на АБ. <eiffel tower> е права, махайте смело сливиците за да се реши проблема. Във вашия случай наистина май няма друг изход. Стискам палци  Hug.

# 1 151
  • София
не е нормална, явно за това дете, след като принципно е с ниска. Свържете се и се консултирайте с лекар, няма защо да чакате датата на прегледа след като имате конкретно притеснение.

# 1 152
За първи път чувам, че температура 36,5 е повод за притеснение  Shocked.

# 1 153
  • София
Ами щом не е нормална за детето, си е повод за притеснение. Аз лично не намирам за нормално детето да поддържа температура 4-5 дни след операция.  Rolling Eyes

# 1 154
  • София
   когато на някой нормалната телесна темп. е 35.8, а не 36,7, то36,5 е все едно има 37 и нещо. Просто принципно съответнияорганизъм си е такъв. Брат мие така с 35.7 нормална Т .

а за бактерията точно такова 2 пъти карахме зимата с мм, точно гнойна ангина е, тази бактерия е причинитела на скарлатината...гадна работа.

Общи условия

Активация на акаунт