Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 798
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 155
Ами щом не е нормална за детето, си е повод за притеснение. Аз лично не намирам за нормално детето да поддържа температура 4-5 дни след операция.  Rolling Eyes

Да бъда по-точна - дъщеря ми вдигна Т. на 3-тия ден след операцията и поддържаше до към 6-тия ден, т.е 3 дена. Според доктора това било признак на обезводняване, а тя наистина не приемаше почти никаква храна и течности, защото я болеше доста. В момента , в който започна да се храни, Т. се нормализира. Наистина малък процент от децата вдигат Т., но според нашата УНГ до 7-ия ден след операцията се считало за нормално.

# 1 156
  • София
насрочиха ни операция на 23.05., дотогава има доста изследвания да направим, консултации... дефакто до събота 18.05. сме на антибиотик и на 5-ия ден след това ще ги махат. Докторът не изрази никакви притеснения, остава да вярвам че всичко ще  е наред. Peace
ще дам отчет след това

# 1 157
rosiss, как е детенцето? Желая ви успех на 23-ти Hug

# 1 158
  • София
Благодаря, сега сме добре, не знае какво го чака, то и аз съм в неведение. Изследванията ни са ОК. Датата си остава за 23.05. Ще пиша после. Моля се всичко да е наред и да мине по леко. Мен са ми вадили сливици на 20 години - 3 дни не можех да говоря, за 2 седмици свалих около 8-10  кг. Почти нищо не можех да ям, болеше много при преглъщане и дори не можех да си отварям устата широко /а едва колкото да промуша четката за зъби/.
Но както каза лекаря сега технологиите са далеч по нови и децата по-леко го преживяват.

# 1 159
Да, така е , децата го понасят по-леко, не се притеснявай, всичко ще е наред Hug.
Когато махахме сливицата на дъщеря ми, на другото дете в стаята махаха другите две. Сравнително лесно се възстанови, дори мога да кажа по-бързо от нас.
Стискам палци за утре  Hug.

# 1 160
  • София
Успех утре, rosiss. Дано всичко мине по възможно най-добрия начин!

# 1 161
Мили мами/дами,

и аз да се включа ....Имаме установена 3-та степен на трета сливица и задължително ни пращат на операция. Пред вид, че идват летни месеци не се препоръчва операцията и ни отложиха за септември. Детето диша трудно през носа, на ренгеновата снимка на носоглътката се вижда, че само 15% проходимост на въздух има.

Ще му бъде направен тест за алергии в Александровска болница, който да покаже дали увеличената трета сливица не е реакция от някаква алергия, която аз се съмнявам, че може да е алергия към мухъл (имахме вкъщи мухъл тази зима) и оттам да идват проблемите. Някой от вас измъкнал ли се е от операция в такава висока степен на сливицата? Какви други мерки мога да предприема до септември?
Ние преди 2 години правихме курс на лазерна терапия на сливици, комбинирата с хомеопатично лечение. 10 процедури с лазер и 3 месеца хомеопатична схема детето се повлия много добре и поне 6 месеца не е имал никакви проблеми. Хомеопатката, която ги прави процедурите каза, че е добре на 6 месеца да се повтарят тези 10 процедури за да се държат сливиците в едно затихнало състояние, така че да не пречат и да не създават проблеми. Но до сега никой не ни беше определял степента на третата сливица.

Много ви благодаря

# 1 162
  • София
etaniel, колко е голямо детенцето? И защо искаш да се "измъкнете" от операцията?

# 1 163
Ами на 5 г е и аз не знам защо искам да се измъкна от ОП, щото вече минахме една преди 6 месеца от херния и защото си мисля, че ако е на алергична основа може да се направи нещо за да се избегне интервеницята, колкото и безобидна да е тя  Rolling Eyes

# 1 164
  • София
Това е добре, че детето ти не е по-малко. Но всеки родител преценява.
Дъщеря ми, в сравнение с това, което ти описваш, е била в много по-лека степен, и въпреки всичко сърцето ми се късаше като я гледах как се мъчи нощно време. Не можех да си представя, че ще седя и ще чакам да отшуми евентуално проблемът с третата сливица. Но и аз съм от онези, които отричат хомеопатията и просто не виждах други варианти, освен ваденето на сливицата. Още повече, че и тримата лекари, с които проведохме консултация, бяха категорични, че сливицата е за махане.  Peace

Аз съм с хрема от 20 години. Не знам дали имаш представа какво означава 15 % проходимост на въздуха през носа. Буквално подлудяващо е. Да не говорим, че притокът на кислород до мозъка намалява, което пък изобщо не е на добре.

# 1 165
Аз не съм против ОП, ако наистина се налага, но понеже съм виждала подобрение от лазерните процедури и хомеопатията, си мисля, че и сега можем да направим същото, не за друго, а защото док не иска да оперира през юни,юли и август, ако беше казал идвайте другата седмица щях да се навия (въпреки че ми се свива сърцето).
Така или иначе ще трябва да чакаме до септември, поне да се опитам нещо да го облекча в този период
А иначе не е чак толкова зле положението като чета какви проблеми произтичат при някои деца от уголемена трета сливица...при нас това хъркане нощем (което се влоши преди около месец) и чести сополи.
При вас подобриха ли се нещата след ОП и на колко беше детенце....

# 1 166
Някой може ли да каже дали е правена ОП на детето му през лятото? Защо доктора ни каза да изчакаме до септември с ОП? До тогава да го мъча детето, да не може да диша нормално ли? Има ли много противопоказания да се направи началото на юни например, ако не е още толкова топло?
На свекър ми му правиха сърдечна ОП посред юли.... Rolling Eyes

# 1 167
  • София
Когато се налага се правят по всяко време на годината, ако обаче лекаря е на мнение, че състоянието на детето позволява да се отложи за септември - нека. За топлото, то вече е много топло... по-студено няма да стане...

# 1 168
  • София
На моето голямо момче му направиха операция преди две седмици. Топло си беше.
Определено се подобриха нещата след операцията. Не хърка, не кашля. Няма сополи. Няма сънна апнея. За две седмици, това са наблюденията ми.

# 1 169
Endira, на колко е твоето детенце, при кой док и къде правихте ОП?
Ние се преглеждаме при д-р Рангачев от ИСУЛ. Той каза, че можем да изчакаме до септември, въпреки че каза, че е 3та степен сливицата (не разбирам, само защото е топло ли)
На 05.06 съм го запписала на тестване за алергии, тъй като док каза, че може да се е провокирало нарастването на сливицата от мухъла, който имахме в къщи. Ако се докаже, че има алергия към плесени, то той твърди, че след антиалергична терапия сливицата трябва да се повлияе много добре и да се свие.
Ако обаче не се докаже алергия, то тогава нямаме друг изход от ситуацията освен ОП.
Не знам какво да правя, да изчакам ли да мине тестването за алергиите или да натисна док да го оперира в началото на юни? Направо ще се побъркам....то чак толкова за побъркване не е де, ама....

Общи условия

Активация на акаунт