Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 816
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 170
Съветвам те да слушаш доктора, той оперира дъщеря ми, и ако наистина се налага операция той ще ти каже и няма да я отлага. Щом е казал да изчакате, значи е преценил, че може, а и сега лятото нещата може да се подобрят и да му е по- леко положението. Също така и детето ще е по- голямо тогава и това увеличава шанса за по- успешна операция. Другата причина е, че има някакъв шанс да не се наложи операция, което също не е за подценяване.

# 1 171
  • София
etaniel - детето нали не пие противоалергично? Ако е така - защо всъщност ще тествате чак на 5-ти за тестове? Има и един такъв момент, че в сезона на алергиите не е много коректно да се прави такъв тип тест, може и резултатите да не са обективни...сливицата може да е провокирана не само от мухал, но и не вс алергии подлежат на терапия, а и една такава терапия също отнема време.
Така или иначе щом не смята док. че трябва незабавно да оперирате, не натискай излишно или потърси второ мнение, ако се съмняваш в този лекар.

# 1 172
  • София
etaniel, детето ми е на 3,6 г. Операцията я направи д-р Кюлев в Токуда.

Ходихме при трима лекари преди да пристъпим към операция. И тримата УНГ специалисти бяха категорични, огромна, хронично възпалена сливица 3-та степен. Като процент не мога да кажа каква е била проходимостта на въздуха, но като дишаше се чуваше свистене  Rolling Eyes

Отделно стоматолози и логопеди с които сме се консултирали бяха също категорични.

Щом лекарят на който си се доверила смята, че не е наложително сега да се оперира, аз не бих настоявала.

# 1 173
Дами, да ви кажа ще питам док какво може да стане, ако се оперираме на есен, но като го гледам как се мъчи, ми се ще да е по-рано. Няма какво да го водя на други места, аз му видях снимката на рентгена, наистина е огромна и по принцип Рангачев не е от тези, които веднага режат, водила съм го и преди при него и той е казвал, че не се налага ОП, но сега просто на рентгена се вижда страшно ясно колко е голяма.
Аз този път бих натиснала за ОП за да му спра тези мъки, още повече че е слабичък, раздразнителен и постоянно казва, че му е замаяна главата. Казват, че е бърза и неопасна тази ОП, не знам следоперативния период как протича...
На тестове за алергия сме чак на 05.06 защото не ни дадоха по-ранна дата в Александрвоска, а при друг др Мустаков се записва чак след месец.... Confused
Ще чета за това как протича подготовката самата ОП, ОП и след операцията....

# 1 174
От това, което чета повечето от вас са останали доволни, че са подложили децата си на ОП. Т.е. и струва треперенето?
А стои ли се в болницата? Док каза, че трябва да стоим 2 дни, а тук чета, че се изписват на същия ден?

# 1 175
Ние пренощувахме една вечер в болницата, защото имаха проверка по здравна каса. Иначе изписват същия ден, ако няма усложнения. Аз съм доволна за година нещата се подобриха, сега отново има проблеми, но явно си е до детето и предразположеност.

# 1 176
  • София
По принцип по клинична пътека е 3 дни. Обикновено пускат децата същия ден, ако няма усложнения. Аз исках да останем една нощ за наблюдение. Изписаха ни на следващия ден, епикризата и болничния си ги взех на третия ден, когато документално е изписването.

# 1 177
и двете казвате "ако няма усложнения', какви усложнения се срещат най-често?

# 1 178
  • София
etaniel - тестове може да си направите и при друг алерголог, не е казано в александровска. Тук момичетата писаха за алерголог в пирогов, нашата пък е в частен център, има и в токуда, защо държиш точно там?
Принципно трябва да стоите в  болница по  пътека е така, но често изписват, което за мен не е правилно, аз бих предпочела детето поне 24 часа да е под наблюдение... ако пак са пуснали проверки по болниците може и да ви задържат обаче.

За усложненията - всякакви може да са... дори най-лошите, за съжаление...това при всякаква операция... не само заради самата операция, но и упойката си е риск и т.н.

# 1 179
в пирогов сме ходили преди хернията го тестувах обаче за алергия към упойки, не знам дали правят и други видове тестове. И в Токуда ли има? Ама дали са добри, нямам идея какво трябва да се гледа, не трябва ли да е детски алерголог?
И аз бих стояла в болница поне 24 ч

# 1 180
  • София
Ами в токуда имат алерголог, то не е нужно да е детски, където правят за упойки и за друго ще правят, прави се по абсолютно същия начин, просто накапват други алергени. Иначе нашата педиатърка е и алерголог и моят си го тествам при нея обикновенно, та за другите места само чета.

# 1 181
И на моята дъщеря скоро откриха трета сливица. Записвам се да следя темата.

# 1 182
  • София
В Токуда алерголог е доц. Христов. Ходихме при него и съм в пъти по-доволна от прегледите при Мустаков.  

А най-честото усложнение при този вид операция е кръвоизлив.

# 1 183
Ясно....а в Токуда приемат ли по ЗК, имам направление поне прегледа да мина по каса, а че после ще си плащам на алерген ясно....

# 1 184
  • у дома
вярно ли цената на 1 алерген била 16лв.
 Еndira ,моля те сподели как е в Токуда?

Общи условия

Активация на акаунт