Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 424
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
аз ксизал съм давала и сутрин и вечер....
даже в аптеката веднъж се шегуваха, че на моят дивак по-добре сутрин да давам, че малко да се кротва от хапчето, но такъв ефект при нас няма Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте, момичета!
Записвам се в темата и се връщам да я изчета.

Моето дете е с огромна трета сливица, както стана ясно след прегледа вчера. Лекарката е категорична, че трябва да се извади. Следващите 2 дни ще посетим други двама лекари, за да се изкажат и те по въпроса.

Аз вече се страхувам от нощите. Детето почти се задушава, от нощ на нощ става все по-зле. Проблемите започнаха в края на ноември, като за 5 седмици водих детето цели 12 пъти по УНГ кабинети. Борихме се с разни медикаменти, положението уж се закрепи за месец и половина, но от 4 седмици изведнъж се започна всичко отначало - първо хрема и кашлица, и после ужасното хъркане нощем.

Притеснява ме дали детето ми не е още малко за вадене на сливицата. Всъщност много неща ме притесняват, но първо нека да минем през следващите 2 консултации, пък тогава пак ще пиша.

# 122
tonkabonka, на нас ни казаха, че ако е проблемна сливицата - над 3 г. е време да се маха. Просто няма смисъл да се чака да се свива незнайно кога, ако това причинява страдание на детето. Което обикновено е непълноценно, затруднено дишане, непрестанни антибиотици. Ние оперирахме точно на вашата възраст, всичко мина много леко и възстановяването беше бързо. Писала съм нагоре в темата или старата да е било?

# 123
Малкия изкара някакъв грип - сополи, кашлица и ниска температура, но от вчера мрънка , че не чувал с проблемното ухо. Карах го да надува отовента - справя се и ear check-a свети зелено, но той не спира да мрънка. Чудя се да се доверя ли 100% на машинката или да почвам с УНГ-тата?

# 124
  • София
Дами, да Ви споделя. След като в Понеделник ходихме на УНГ и ушите бяха почнали да се подобряват, и сополите почти спряха след 7 дни АБ, посред нощ се разпищя от уши на ново.  Cry
Пак на ушен, пак при ЛЛ. Почти оглуша. Явно вируса ни повтори.
Сутринта във Вторник повърна, а на обяд беше с 39 Т отново. Склоних ЛЛ на Реленца и за детето -  тя се дава на деца от 5г. А Рони ще ги направи 25 Април. Цял ден лежа от Т-та.
Мъжа ми и той с 39 Т и на него взех Реленца. Вчера се прибирам детето живо, играе, пее и чува учудващо добре. Мъжа ми не може да стане от леглото. Детето го води с една доза  Wink А дозата и за детето и за възрастните е дна и съща!
Продължаваме АБ незнайно до кога.
УНГ-то ми каза, че възможно да има едни бактерии наречени биофилми в ушите, които са силно резистентни и се активизират при всяко падане на имунитета. Чували ли сте? newsm78

# 125
  • София
*vera, благодаря за отговора и за успокоението.  Hug

След днешното ходене по лекари - трима на брой, единодушното и категорично мнение е махане на третата сливица. Решила съм това да извърши младия д-р Тодоров в ИСУЛ. (Казвам младия, тъй като и баща му е лекар със същата специалност, който също преглежда в ИСУЛ.)

Сега да попитам миналите по този път. Знаете ли как стоят нещата с ваденето на трета сливица в ИСУЛ. На същия ден ли ще ни изпишат от болницита? Докторът каза, че детето ми трябва да е напълно здраво и без сополи поне един месец. Хубаво де, но тези сополи са от третата сливица, какво правим, ако не ги излекуваме напълно??? В общи линии смятам да задържа малката за около 20 дни вкъщи преди операцията и да я направим към 19-20 април. Въпрос - как се процедира? Личната лекарка направления ли издава, плаща ли се операцията? Изобщо какъв е редът за хоспитализация? Ако някъде е обяснявано, моля да ми дадете линк, за да не се преповтарят нещата.
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети.   bouquet

# 126
  • София
Аз им се чудя на Исул, защо изписват същия ден, след като пътеката е 3-4 дни. Освен това следващите 48 часа са от особено значение  детето трябва да се наблюдава.
Нас в МВР ни изписаха на 3-тия ден и след това ни викаха на 2 КП. Дадоха ми един лист с обяснения за какво да следя, как да се храни , от какво да не се плаша и т.н.

# 127
  • София
Аз им се чудя на Исул, защо изписват същия ден, след като пътеката е 3-4 дни. Освен това следващите 48 часа са от особено значение  детето трябва да се наблюдава.
Не само в ИСУЛ изписват на същия ден.  Peace Окръжна болница, например, също. Това важи най-вече за живеещите в София. Тези от други места предполагам, че ги задържат повече. Аз лично не държа да прекараме нощта в болницата.

# 128
  • София
не е съвсем така, ние щяхме в окръжна да оперираме и ни предупредиха, че ще ни държат, правели им проверки, а и така било по-сигурно за детето Wink та да сме си подготвени, че няма да си отидем същият ден, а ще си стоим както си трябва Wink

# 129
  • София
Ейндж, за трета сливица ли говорим само или за небните сливици?
На наша съфорумка преди няколко месеца оперираха детето й от трета сливица в Окръжна и ги изписаха следобяда на същия ден.

# 130
  • София
трета сливица и макари.

# 131
  • София
Е, извинявам се тогава, явно съм се включила без да искам в някакъв разговор между вас.  Peace

# 132
  • София
Аз съм тази съфорумка  Wink
Тони, с теб сме  Hug
В деня, в който оперираха третата сливица на моето дете, оперираха три дечица - в 16,00 ч. и трите ритаха топка в коридора,, мина следобедната визитация, и при трите нямаше никакви проблеми - кървене, повръщане, температура, бяха пили вода, бяха се хранили, и трите бяхме от София, обясниха ни какво да наблюдаваме през следващите 48 часа и кое е притеснително и кое нормално и ни пуснаха да си ходим  Peace - с изришната уговорка, ако се появи нещо притеснително да тичаме в болницата (аз лично живея на 5 мин. път с кола от там).
Докторите смятат, че освен физическото здраве на децата е важно и емоционалното, а престой в болница не е най-добрият вариант за едно дете ... освен, ако не е наложително, разбира се  Peace
Моето дете физически се чувстваше прекрасно, но непрекъснато повтаряше искам вкъщи и аз реших, че ще си отида  Peace
Това за Окръжна болница в София  Hug

# 133
  • София
Тони какъв разговор Simple Smile

Моят щяха да го оперират август, казаха, че ще си го задържат колкото изисква пътеката, правели проверки, а и било по-добре, ако не сме по пътеката нямало проблем и в същият ден  да го изпишат, но по-добре така, за да го наблядават(колкото и инструкции да дават, за мен е по-друго лекар да наблюдава детето)
Точно за Сф.

Както и да е де...

# 134
  • Plovdiv
И аз да се включа с опит тук. За спокойствие на майката е по добре да се остане поне една нощ в болницата ( специално за операция на трета сливица), но за психиката на детето най добре си е вкъщи. Ние останахме една нощ, а малкия се беше вдървил от страх, не искаше да пие, да яде, дори едва го карахме да се изправи от леглото. лекарите решиха че е зле и му назначиха системи, а нашия като видя сестрата със системата изпадна в истерия. вечерта яде от страх да не му включат система. на другата сутрин се прибрахме в къщи и той стана коренно различен, все едно нищо не е било. хвана ме яд че изобщо останахме в болницата, а не се прибрахме същия ден.

Общи условия

Активация на акаунт