Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 425
  • 3 736
  •   2
Отговори
# 135
Нас също ни изписаха  в  деня на операцията в Транспортна болница (премахване на трета сливица и макарички).Посъветваха ни само да не пътуваме в същия ден тъй като не сме от София.На никой не му е приятен престоя в болница, но мисля че не е зле поне 24 часа след о-цията децата да са под лекарско наблюдение.

# 136
Deina аз днес получих Earcheck и при нас свети зелено, но в понеделник на тимпанометрията нещата не бяха толкова добре. Confused
Сега се зачетох и в упътването и явно Earcheck индикира  по-големи проблеми.Тоест, ако има събрана вода, но ако е само започващо възпаление пак може да отчете зелено.Така си пише newsm78

Сещам се, че и на първия преглед при Френгов показа зелено и наистина тимпанометрията не беше перфектна, но не беше почнал да събира вода....

# 137
Започващо възпаление няма как да стане без секрет... си разсъждавам аз. А тимпанограмите не могат да измерят самото възпаление (Earcheck действа на същия принцип), а налягането в средното ухо чрез акустичното съпротивление. Налягането може да бъде компрометирано, ако има секрет, от заглъхване (при полет) т.н.

Според мен (а и на упътването също го пише) секретът в ухото не е константна величина и непрекъснато нещо си "тече" там. В определен момент (примерно сутрин) може да се е посъбрало нещо, дори и да няма хрема. Тогава и тимпанограмата и Earcheck ще отчетат "нещо". Следобяд вече няма да го има. Затова трябва постоянно наблюдение.

При нас Earcheck винаги е показвал вярно и съм го сверявала с тимпанограма, дори веднъж при Френгов го тествахме - тогава светеше зелено. А веднъж като светеше червено от предишния ден, тъпанчето се оказа бомбирало (издуто), но поне без възпаление (зачервяване).

# 138
Green Level 1- A well child
                        A sick child who does not have middle ear fluid

Това пише на моето упътване.Според мен това се случи и на нас.Сина ми беше 1 месец с остър отит.Но Earcheck отчете зелено.Типманограмата беше долу горе добре.Френгов каза, че не се е събрала течност, но тъпанчето е мътно.На следващия преглед отчете червено и тимпанограмата беше права линия.Тогава имаше и намаление в слуха.Затова аз си мисля, че при остри състояния не винаги се събира течност... Confused

# 139
  • София
Малкия изкара някакъв грип - сополи, кашлица и ниска температура, но от вчера мрънка , че не чувал с проблемното ухо. Карах го да надува отовента - справя се и ear check-a свети зелено, но той не спира да мрънка. Чудя се да се доверя ли 100% на машинката или да почвам с УНГ-тата?
Нали знаеш като има сополи не трябва да надува отовента, че отиват в ушите. Така ни препоръча Д-р Стоянов УНГ от МВР болница.
не е съвсем така, ние щяхме в окръжна да оперираме и ни предупредиха, че ще ни държат, правели им проверки, а и така било по-сигурно за детето Wink та да сме си подготвени, че няма да си отидем същият ден, а ще си стоим както си трябва Wink
Според мен това е недопустимо! Само защото правели проверки. Щом тази пътека е 3 дни, лечението изисква 24 часа наблюдение 3 дни. Хората са го измислили, не е случайно.
Аз  Ви се чудя не се ли притеснявате? Аз се притеснявам. А не е да не мразя болниците. Лежим всяка година по два пъти. Просто не мигвам там, но стискам зъби и търпя.
В МВР след операцията минаваха лекарите едва ли не през час, включително и анастезиолога. Вечерта преди да си тръгнат и тримата УНГ се изредиха да ни видят, на сутринта същата работа. Аз съм изключително доволна от Д-р Стоянов и екипа му в МВР. Ако си бях у дома постоянно щях да се питам това нормално ли е? Колко ще продължи кашлицата и т.н. Дори да ми бяха предложили да ни изпишат същия ден щях да искам да ни остават. А условията не са прекрасни.
Миналата седмица, като се разболя Рони, ходихме по 4 пъти миналата седмицата и 4 пъти тази на преглед. Разболя се в рамките на месеца след операцията. Всичките лекари и сестри са толкова любезни, че не спирам да се учудвам. Днес пак бяхме сутринта, ушичките са почти идеални, както и слуха!  Grinning
Да оздравяват бързо всички дечица!

Момичета, имате ли опит с борбата срещу бактериите наречени биофилми?
Някой правил ли е стрептококова ваксина 13 ?

# 140
katteto, опитвам се да разбера, но нещо не схващам. Острият отит по презумпция е гноен, т.е. има гной/гнойна течност в ухото - това е възпалението. Би трябвало Earcheck да го отчете. Или може би да не е толкова чувствителен и в началото да не го хваща  newsm78

# 141
  • София
Не знам, последно нали като бяхме на преглед със зелено на еърчека, доктора каза, че едното ухо  е с вдлъбнато сиво тъпънче, което от своя страна нямало как да е без течност и ухото никак не би следвало да е зелено... само че уж мислех понеделник-вторник сега на тимпанография да го заведем...обаче нещо от днес някакви сополи пак почна.... сега се чудя с какво да ги спра....
днес правехме тестове за алергии...поне такива се оказа, че няма...всичко си е от вируси и бактерии.

# 142
Не, не е само гноен острият отит.Поне при нас не беше гноен.Според докторите беше вирусен, но ги питах и ми казаха, че гной няма засега.На въпроса, защо тогава изписват антибиотки отговора беше, че много бързо може да премине.
Така, че явно този тип отит не хваща Earcheck Confused

# 143
Днес ми пристигна EARDOC-а, сравнително бързо за по-малко от седмица и искрено се надявам да има ефект. Дали знаете по колко време на ден се използва?Някъде четох 1 минута, другаде 5 минути.

# 144
Аз го използвах 3пъти на ден по 4ри минути на ухо Simple Smile

# 145
Аз го използвах 3пъти на ден по 4ри минути на ухо Simple Smile
А имаше ли ефект?

# 146
  • София
Момичета, нещо съм раздвоена, така да се каже.
Другата седмица ще вадим третата сливица на детето. От миналата седмица лекуваме хремата й, и о чудо - нослето й спря да хърка, и изобщо няма и помен от постоянното въртене и сумтене през нощта. Та се чудя, съвсем хипотетично, дали може да й се размине ваденето на сливицата или просто тези антибиотични капки са подтиснали временно ситуацията със сливицата.  Thinking Утре ще я водим при лекаря, който ще я оперира, но е ясно, че той ще си настоява за махането й, още повече, че и пари на ръка му се дават за тая работя... Направо не знам какво да правя.  Sad
Проблеми с ушите няма никакви, да уточня!

# 147
  • София
Тонка ми заведия и при друг, който няма да я оперира и да получи пари на ръка Wink
И не е задължително, ако види някакъв процес на свиване да настоява да оперира...

Момичета  при Френгов колко е преглед + тимпанометрия, нали той не работи с направления, не се бъркам?

# 148
Тонка ми заведия и при друг, който няма да я оперира и да получи пари на ръка Wink
И не е задължително, ако види някакъв процес на свиване да настоява да оперира...

Момичета  при Френгов колко е преглед + тимпанометрия, нали той не работи с направления, не се бъркам?
При Френгов първоначален преглед е 40 лв, след това 45 дни имаш контролни по 20 лв, а тимпанометрията е 15 лв.

# 149
  • София
Ейндж, вече изпратих мъжа ми да заведе малката на УНГ лекар (такъв, който не оперира).

Общи условия

Активация на акаунт