Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 354
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 75
Дъщеря ми е на 4 г. и тази година сме за първи път на градина.След множество хреми от началото на октомври, преди два месеца се появи и проблема с ухото-остър гноен отит. Пихме 10 дни аугментин и сега сме с диагноза серозен отит-течност в ухото. Ходиме при доктор Френгов в транспортна болница и ни каза ако до 6 месеца не се махне течността в ухото, сме за операция-махане на трета сливица и макарички. Опитвам всякакви начини, за да се спасим от операцията. А дали знаете тази течност колко време може да седи в ухото?ЩЕ съм Ви благодарна за всякаква информация.
Това е и нашата история накратко   Heart Eyes
До 6м. трябва да се махне течността, да има пълно излекуване, иначе.....   Sad  
Всеки излекуван отит се брои. След три такива се приема, че трябва операция. Така ми обясни д-р Петров от МВР болница.
С Рая ходихме на преглед миналата седмица, още е с хлътнало ухо и не е излекувано, но д-р Френгов каза, че не е по-зле от миналия път, леко подобрение има. Спрях я от яслата и съм полубезработна вече, но постоянните хреми, водещи до възпаление в ушенцата, няма да ми помогнат да се чувствам по-добра майка, защото ходя на работа. Човек знае и две, и двеста...  Sad

Да ....това е и нашата история Sad

# 76
Сега направи и ларингиален пристъп. Просто вече неиздържам. В такива моменти се питам къде бъркам. Правя всичко каквото каже лекаря, чета, информирам се и си мислех че се справям. Но сега вече имам чувството, че съм се провалила. С Вас как е. Имам едно дете и него не мога да изгледам.
Най-важното в такива случаи родителя да е спокоен.За съжаление това е част от израстването на децата и това ще отмине. Но трябва да се преживее няма как.
По отношение на хомеопатичните в момента давам калиум муриатикум и още хиляди други лекарства, но пък ние сме във фаза серозен отит. Но  когато става въпрос за уши не мога изцяло да се доверя на хомеопатията.Пък и те не действат когато даваш и други медикаменти, просто са за мое успокоение, че и това съм опитала.
Иначе търпение и бързо оздравяване ви желая.

# 77
Дъщеря ми е на 4 г. и тази година сме за първи път на градина.След множество хреми от началото на октомври, преди два месеца се появи и проблема с ухото-остър гноен отит. Пихме 10 дни аугментин и сега сме с диагноза серозен отит-течност в ухото. Ходиме при доктор Френгов в транспортна болница и ни каза ако до 6 месеца не се махне течността в ухото, сме за операция-махане на трета сливица и макарички. Опитвам всякакви начини, за да се спасим от операцията. А дали знаете тази течност колко време може да седи в ухото?ЩЕ съм Ви благодарна за всякаква информация.
Това е и нашата история накратко   Heart Eyes
До 6м. трябва да се махне течността, да има пълно излекуване, иначе.....   Sad  
Всеки излекуван отит се брои. След три такива се приема, че трябва операция. Така ми обясни д-р Петров от МВР болница.
С Рая ходихме на преглед миналата седмица, още е с хлътнало ухо и не е излекувано, но д-р Френгов каза, че не е по-зле от миналия път, леко подобрение има. Спрях я от яслата и съм полубезработна вече, но постоянните хреми, водещи до възпаление в ушенцата, няма да ми помогнат да се чувствам по-добра майка, защото ходя на работа. Човек знае и две, и двеста...  Sad

Да ....това е и нашата история Sad
И аз така никаква градина.След отита не ходихме 2 месеца, пратих я и на 3 ден си я прибрах с 40 градуса температура, която два дни не можах да сваля. Добре, че не засегна ухото. Просто не мога да разбера как може да има такива безотговорни родители да дават децата си болни на градина, да оставим, че ще заразят другите деца, но не им ли е съвестно поне за тяхното. Че от октомври съм я отровила от лекарства.Затова никаква градина, поне аз имам късмет, че има кой да я гледа. #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 78
По отношение на хомеопатията аз засега се осланям на нея (изписана ни е от лекар) - поне докато сме във фаза на затишие - без болки в ушите, без секрети, но с диагноза серозен отит и Earcheck, показващ 5 постоянно, в редки случаи 4 Sad ... На следващия преглед ще разбера има ли някакво подобрение. Очаквам да ми пристигне Eardoc-а, а дотогава продължавам борбата с отовент - още не желае да надува и това си е.

# 79
  • София
И аз така никаква градина.След отита не ходихме 2 месеца, пратих я и на 3 ден си я прибрах с 40 градуса температура, която два дни не можах да сваля. Добре, че не засегна ухото. Просто не мога да разбера как може да има такива безотговорни родители да дават децата си болни на градина, да оставим, че ще заразят другите деца, но не им ли е съвестно поне за тяхното. Че от октомври съм я отровила от лекарства.Затова никаква градина, поне аз имам късмет, че има кой да я гледа. #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Темата е сложна... И у дома да седят, пак настиват, но дано поне да минава без усложнения.

Очаквам да ми пристигне Eardoc-а, а дотогава продължавам борбата с отовент - още не желае да надува и това си е.
Предполагам, защото е мъничка още  Sad

# 80
  • София
До 5 сутринта свалях Т. Едвам станахме сутринта за да я заведа на изследвания.
Ушите се влошават, много са заглъхнали и възпалени.
Назначиха ни Цедакс за 5 дни, въпреки че само левкоцитите са малко над нормата.
Сега пак се боря с Т, дадох Нурофен преди час на 38,5. Повиши почти до 39 и сега, като че ли седи на 38. Отивам до Аптеката за течен аналгин.
Незнам Т от ушите ли или от вируса?  newsm78

# 81
geryger, нали махнаха сливицата или греша? Дано се оправи бързо малката душичка!

# 82
  • София
geryger, нали махнаха сливицата или греша? Дано се оправи бързо малката душичка!

Махнахме я, но ни хвана грипа и се намърда пак в ушите.
Сега имаме малко подобрение, от към сополите, но не е добре едното ушенце.
Знаете ли дали може да се преглеждат естахиевите тръби с утразвук.
След операцията доктора ми обясни, че ако прави отново отити може да има вродена аномалия на естахиевите тръби или друг подобен проблем. Та затова ми хрумна такъв въпрос. newsm78

# 83
Сутринта ставам, почнах да си правя кафе. Забравих по средата какво ще правя, подсети ме млякото на плота. Започнах да се оглеждам трескаво и да търся подходяща пипета, с която да си отмеря захарта з а кафето ooooh!.
Хора, в тотален бъг съм - изобщо не знам къде се намирам.
Цялата съм подута от синузит, ушите ме болят.
Синът с ларингит и висока температура
дъщерята повръщане и температура
у нас се борят два вида вируса и съм тотално изперкала.
Цяла нощ и двамата бяха с над 38, аз също, отделно малкият ме зарадва с новината, че го болят ушичките.
Пак сме на тур по доктори следобяд.

# 84
  • София
*vera
Аз в Петък бях много зле. Просто не знаех какво правя. Отидох на лекар и лекарката ми даде
http://apteka.framar.bg/30011094/%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD% … D0%BE%D0%B7%D0%B8
http://www.medicine.bg/lekarstva/relenza
защото според нея е грип. В Събота бях по-добре, а в Неделя ми нямаше почти нищо. В Понеделник все едно нищо не ми е имало.
Ако искш питай Вашият доктор за лекарстовото?
Аз останах страшно доволна.

# 85
Искам да попитам тези, които децата им са със серозен отит забелязвате ли загуба на слуха.
Моето дете преди няколко дни често ми задаваше въпроса "Какво каза?", но от няколко дни не го е задавал пу пу може ли да очаквам подобрение или ......е възможно течноста да си е там и той да си чува  newsm78

# 86
  • София
да, има намаление на слуха, казва, че чуда стъпки и като под вода...
зависи колко и колко гъст е секрета също така.
освен това може да се отпуши и едното ухо и да чува с него добре пък другото да не е  и  пак да не пита какво каза.

На всички болнички - ързо оздравяване, някакви мн неприятни вируси пак са плъпнали....

# 87
Мен много ме е страх от загуба на слуха и постоянно я наблюдавам. Бях си изкарала акъла един ден като ме питаше с ококорени очички "Какво казваш ти, мамо?", аз повтарям точно срещу  нея и тя пак ме пита същото.

Искам да попитам тези, които децата им са със серозен отит забелязвате ли загуба на слуха.
Забелязвам, да. Но има динамика - подобрение и влошаване на периоди. Понякога си мисля, че си въобразявам, че не чува, друг път се опитвам да я проверявам. Като й прошепна "шоколадче" и веднага ме чува  Simple Smile. Дъщеря ми е малка още за аудиограма, защото е субективно изследване, а тимпанографията не дава точна оценка на слуха. Докторът ни каза, че деца с по-добра тимпанограма от нейната са нечуващи, други през зимата имат намален слух, а през пролетта и лятото си чуват съвсем нормално... което разбира се не е успокояващо, но поне е обнадеждаващо в някаква степен.

# 88
  • София
то и за сина ми каза че е рано лекаря за аудиограма, над 7 години се правило и пак с уговорки поред детето
иначе и ние така със шептене чат-пат го проверяваме....

# 89
Забелязвам, да. Но има динамика - подобрение и влошаване на периоди. Понякога си мисля, че си въобразявам, че не чува, друг път се опитвам да я проверявам. Като й прошепна "шоколадче" и веднага ме чува  Simple Smile. тимпанографията не дава точна оценка на слуха. Докторът ни каза, че деца с по-добра тимпанограма от нейната са нечуващи, други през зимата имат намален слух, а през пролетта и лятото си чуват съвсем нормално... което разбира се не е успокояващо, но поне е обнадеждаващо в някаква степен.

Как така не е точно изследване Sad Ужас Моето дете също е молко за аудиограма на 2г и 10м е и само тимпанометрия му е правена.Първият път беше добре тимпанометрията, но вторият беше напълно права черта.Тогава точно пред кабинета той ми каза - "Мамо с това ухо не чувам"  и наистина като влязохме видях двете прави черти.

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт