Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 953
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте, момичета! Нашата операция мина вчера. Засега всичко е наред. Все още сме в болницата. Ще пиша подробности като се приберем. Хубав ден ви желая!

# 946
Gundie, то и аз сигурно за това прочетох 'мъж', защото мъжът ми определено има нужда от някаква златна рецепта за спиране на дъскорезниченето.  Joy Много, много се радвам, че Вик веднага е спрял да хъркоти.  Hug Ех, как тайничко ти завиждам, дано и при моето сладурче някога настъпи този момент!  Praynig
Joyдаа и моят човек е як хъркач, а е слабичък, сега с бебето спим при тях- само го буди и го ръгам....хмм аз мислех, че детето ти вече е спряло да хърка, а ти сподели ли с лекаря ?

# 947
Gundie, то и аз сигурно за това прочетох 'мъж', защото мъжът ми определено има нужда от някаква златна рецепта за спиране на дъскорезниченето.  Joy Много, много се радвам, че Вик веднага е спрял да хъркоти.  Hug Ех, как тайничко ти завиждам, дано и при моето сладурче някога настъпи този момент!  Praynig
Joyдаа и моят човек е як хъркач, а е слабичък, сега с бебето спим при тях- само го буди и го ръгам....хмм аз мислех, че детето ти вече е спряло да хърка, а ти сподели ли с лекаря ?

Абе я да хващаме кремовете и да мажем нощем всички наред - мъж, деца, все някакъв ефект ще има.  Laughing

# 948
  • София,
И моята все още хърка, не много но си хърка, лекарят ми каза че е нормално до месец след операцията да хъркат все още - защото мястото, където е рязано се подува и отича итрябва да премине, да се посвие. Но и на мен ми прави впечатление, че първия ден в деня след операцията въобще не хъркаше. А после постепенно започна отново!

# 949
Ние вече сме в къщи. Да споделя отново- вчера д-р Крема в Каспела оперира третата сливица на дъщеря ми. Каза, че била огромна. Излизането от упойка беше добре,  малко се уплаших като видях, че има кръв в нослето,но слава богу почти веднага спря.Хленчеше около час, че иска вода и я боли гърлото. След около 2-3 часа си хапна добре и така през целия ден. През нощта хърка доста, надявам се до седмица да спре. Тази сутрин се събуди скована от мускулна треска и отново каза, че я боли гърлото. Дадох нурофен, след около час се чувстваше по-добре. Другото дете в стаята беше по същия начин. Абе ooooh!...да се надяваме, че до 2-3 дена всичко ще е ок Praynig.

# 950
Пандичка, оправи ли се детенцето, дано вече сте здрави Peace. И не трябва ли вече да не хъркате, мина доста време от операцията newsm78 ?

# 951
Горда мама, много се радвам, че всико е минало благополучно!  Hug Бързо да се оправя малката!
Май излизането от упойката почти винаги е еднакво. И при нас всичко беше точно така. Кръв от носа не ни е текла, само се показваше мъничко отвътре или и ти това имаш предвид? Наистина цялостната гледка на страдащото детенце първоначално е малко стряскаща, но бързо се съвземаме в името на дечицата ни.  Heart Eyes

Ами три седмици минаха от операцията, и на нас ни казаха, че няколко седмици след операцията би трябвало и да спре да хърка и ни казаха същото като на Eiffel за отичането заради раната.

Gundie, Жасмин, да аз за това прочетох 'мъж', щото имаме нужда от такъв крем за мъжо.  Joy hahaha

# 952
Амиии моят мъж се съгласи да пробва въпросния лек  Joy

# 953
Пандичка, имаше кръв на нослето, явно повече от обикновеното, защото и сестрите се позачудиха и ходиха да питат доктора ( той оперираше друго дете в момента).  
А за хъркането каза, че така ще е около седмица. Месец ми се вижда доста  newsm78. А като спи пак диша през устата. Оф...дано всичко се нормализира.

# 954
Здравейте, мами!
Да попитам оплаквали ли са се вашите дечица, че ги боли гърлото след операцията? Дъщеря ми тази сутрин отказа да се храни, каза, че я боли, но ми посочва долу гушката. Явно са я интубирали и са и раздразнили гърлото  newsm78. Моля споделете как беше при вас?

# 955
  • София,
Явно са я интубирали и са и раздразнили гърлото  newsm78. Моля споделете как беше при вас?
Задължително ги интубират! Така по лесно аспирират кръвта, на нас в Пирогов анестезиолога ни обясни съвсем с подробности, как протича абсолятно всичко от приемането ни в болницата до изписването, като наблегна на упояването, на интубирането, извеждането от упойка. При нас нито е имало кръв, единственоедин час след операцията детето стоеше с отворена уста и хриптеше, явно от гадното чувство от тръбата, и кашляше, поне моята де. Но после странно не се е оплаквала от никакви болки никъде, не е имала мускулна треска - абсолютно нищо, не съм давала нищо! А два часа след операцията и се ядеше и до вечерта се скъса да яде, аз чак се притесних тя по принцип не е от ящните. Прави ми впечатление като цяло че след операцията почна да се храни доста повече и по често - бързо огладнява. Peace При нас хъркане има но е малко по различно, съвсем леко е, и се получава като спи в определна поза! От време на време е сухо, от време на време все едно има задържан секрет някъде навътре в носоглътката и хърхори от него. Другата седмица във вторник сме на контролен преглед поредния и пак ще питам доктора - при нас вече четвърта седмица от операцията -то си е месец!!!!

# 956
Да, явно са и разранили гърлото. Обадих се на нашата УНГ и тя каза, че при някои деца се получава така, понеже натискат езика доста напред за да може по-лесно да се работи.
<eiffel tower>, и ние в същия ден на операцията се скъсахме да ядем, а сега... Sad едвам успявам да натикам нещо в устата. Просто е омърлушена и ми се е свило сърцето като я гледам така  Cry

# 957
Горда мама и аз разбрах, че малките винаги ги интубират. Съответно е нормално да ги болги гърлото - някои само ден, други малко по-дълго. Можеш ли да звъннеш или да отидеш при лекаря, който е оперирал да я прегледа и да каже дали всичко след интубирането е ок?

# 958
Моят син го болеше челюста отстрани, явно където е била отворена устата дълго. Peace

# 959
Пандичка, Пловдив ми е далеч, ще ходя понеделник при нашата УНГ да я погледне. Вчера казах на доктора докато бяхме там, той каза, че е нормално и до няколко дена ще мине. Явно е индивидуално при всяко дете. Дадох пак нурофенче, сега малко живна.
Оффф...как иначе ще ни побелеят косите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт