Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 852
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 975
И още един въпрос - има ли някой, който може да каже, че Цинабсин и Тонзилотрен са му помогнали, защото сме изпили промишлени количества от тях и сега пак трябвало да ги почваме. Според мен само си тровим децата, а ефект от тях НИКАКЪВ.
Бяхме в подобен омагьосан кръг лятото.Отит след отит и в Каспела казаха трябва да махате сливицата.Понеже нямахме 3 години и понеже ни откриха муноноклеоза,която също причинява отити и ангини, аз упорито отказвах и отидох за 2 мнение.Докато изчаквахме да мине едната инфекция, започваше нова и накрая я извадихме в края на юли.Имахме подобрение до този декември и сега сме почти на същото дередже.УНГто не смята че е пораснала отново, но аз лекинко се съмнявам.
Незнам при кого сте ходили.Аз смених Каспелските доктори с д-р Петров и засега съм доволна.Изписва ни АБ и химии само в краен случай и говори за операции само  краен случай.Последния път ни хвана преди да сме направили отит и ни излекува с капки в носа и хомеопатични дражета.
Пожелавам ви да се оправяте бързо и ако можете да задържите някак да не правите пак операция.Нали носната сливица изсъхва с възрастта.

# 976
Момичета, да ви се оплача............от вчера не съм на себе си. след малко повече от година от операцията се оказа че НОСНАТА СЛИВИЦА ПАК СЕ Е ПОЯВИЛА...................Боже, това е кошмар наяве!

Еее, ужас.  Sad

Аз вече съвсем се откачах да оперираме детето. Моят вече е голям, става на 6 години след 2 месеца, няма закога да го мъчим и режем. А и се оказа, че при него по-сериозен е алергичният ринит, отколкото третата сливица. Отидохме при една много добра УНГ - д-р Първолетка Кирилова в МЦ Лора и тя каза, че дори и да махнем третата сливица, няма да има кой знае какъв ефект, защото на детето лигавицата на носа му е подута от алергията - пак няма да може да диша. Даде му кортикостероиден спрей за нос (Назонекс), противоалергични капки (Зиртек) и още едни капки, които се правят по рецепта (коларголи, гентамицин, алергозан май пише на тях, доколкото мога да разчета) и детето започна да диша нормално и да спи със затворена уста след 5 дни пръскане. Добре, че ни отложиха зимата операцията, че точно преди нея се разболя от варицела!

# 977
Жасмин, при нас странно за  лекар  от Каспела, защото там всички искат да режат ни казаха алергизирана носна лигавица.Моя син е доста алергичен, има АБКМ и яйца плюс това има и астма.Предписаха ни Флексоназе, а на вас какво.Капки Зиртек , Ксезал или Ариус според тях нямало нужда, защото с кортесеройда третираме въпросната сливица.За колко време ви предписаха спрея?При алерголог ходихте ли?

# 978
  • Варна
Простете за тъпият въпрос, но все пак ще го задам  Embarassed трета сливица и носна сливица едно и също ли е? Ние също имаме проблем със сливицата и алергичен ринит, те май винаги ги свързват едно с друго. При нас обаче не прави отити, а конюктивити  Crazy

# 979
а сега де, на нас ни е зачервено едното оче и имаме гурелчета.Не съм се сещала , че може да е от сливицата.

# 980
  • Варна
От това е, секретите се събират и стигат до очите и ги възпаляват, при някой деца явно там е слабото място. Не знам дали има връзка, но тя е с тесни слъзни канали и като бебе имаше проблем с едното оче.

# 981
Е нашите слаби вече не знам кой са.С тая астма всеки път като почнат сополите прави белодробни спазми, преди месец  пък ушите, сега и очите.

# 982
  • Once there was a Hushpuppy...
Простете за тъпият въпрос, но все пак ще го задам  Embarassed трета сливица и носна сливица едно и също ли е? Ние също имаме проблем със сливицата и алергичен ринит, те май винаги ги свързват едно с друго. При нас обаче не прави отити, а конюктивити  Crazy

Не се притеснявай Hug
Възможно е така да я наричат, защото е разположена на високо/не е при другите две в гърлото/, в една евстахиева тръба http://www.doctorsbg.com/content/view/36/46/ - там е 3тата сливица и се подува при вирусно заболяване, което им създава проблема с дишането на децата ни Peace

# 983
Жасмин, при нас странно за  лекар  от Каспела, защото там всички искат да режат ни казаха алергизирана носна лигавица.Моя син е доста алергичен, има АБКМ и яйца плюс това има и астма.Предписаха ни Флексоназе, а на вас какво.Капки Зиртек , Ксезал или Ариус според тях нямало нужда, защото с кортесеройда третираме въпросната сливица.За колко време ви предписаха спрея?При алерголог ходихте ли?

Да, бяхме на алерголог преди насрочване на операцията, защото и в Транспортна болница Френгов видя, че детето има алергичен ринит. Показанията за това са подута лигавица на носа (в самия нос, преди сливицата), както и бистър, гъст секрет в носа, който прави "мостчета". Прати ни на алерголог и след тестване се оказа, че синът ми е алергичен към плесени и дървета. Отделно третата сливица, увеличена, втора степен. Насрочиха ни операция за декември, но детето се разболя и я отложиха.
Спреят, който сега ни изписа лекарката, е Назонекс - 2 месеца трябва да го пръскаме.
Но и капки Зиртек, по 10 капки вечер, преди лягане, пак 2 месеца.
А другите капки за нос - 10 дни, вечер преди лягане, по 5 капки в ноздра.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 16:15 от Анонимен

# 984
  • София,
Жасмин а къде правихте тестовете за алергии и какви са. И можеш ли да обясниш какви са тези "мостчета", и какво имаш предвид под бистър и гъст секрет в носа - този секрет тече ли нанякъде, или просто си е отзад в гърлото и там си се стича. Този феномен и при нас се наблюдава. Днес ходихве отново на поредния контролен преглед - третия след операцията, която мина преди месец. Еми на доктора пак не му хареса гърлото ни - каза че лигавицата и отзад все още е доста подута и отекла, че има все още доста секрет - изписа промивки с Риномер и мазане два пъти на ден с виброцил на маз, отделно и изопринозин за десетина дни два пъти на ден. И каза, че след една седмица отново ще ни прегледа и вероятно ще ни изпише назонекс и на нас, но все още не сме били за него, какво ли означава това newsm78. На всичкото отгоре обаче днес малката започна да говори доста носово и да и протича носа, явно започва да се разболява след седемте дни прекарани в ДГ. Или просто се е простудила, вчера в един голям вятър госпожата ги изкарала да плевят тревички в една градина без шпаки, е моето каквото си е кекаво - само това му трябваше!!!! И аз се надявах след операцията с магическа пръчка да изчезнат проблемите - но явно не е толкова лесно!  Sad

# 985
Жасмин а къде правихте тестовете за алергии и какви са. И можеш ли да обясниш какви са тези "мостчета", и какво имаш предвид под бистър и гъст секрет в носа - този секрет тече ли нанякъде, или просто си е отзад в гърлото и там си се стича.

Ами мостчетата как да ги обясня, така ги нарече Френгов - нишка от едната страна на ноздрата до другата страна на ноздрата. Нищо не изтича - а все едно си намазал с лепило, а след това си разлепил - лепилото прави точно такива нишки, като се разлепи. Ние нямаме течащи секрети, никакви сополки не изтичат, по-скоро точно като лепило в носа си седи.
Тестовете ги правихме пак в транспортна болница, представляват надраскване на ръката на 16 места и накапване на алергени по драскотините. (домашен прах, кърлежи, домашни животни, пух, плесени, дървета и др.)

# 986
Простете за тъпият въпрос, но все пак ще го задам  Embarassed трета сливица и носна сливица едно и също ли е? Ние също имаме проблем със сливицата и алергичен ринит, те май винаги ги свързват едно с друго. При нас обаче не прави отити, а конюктивити  Crazy
Трета сливица=носна сливица

# 987
Момичета, да ви се оплача............от вчера не съм на себе си. след малко повече от година от операцията се оказа че НОСНАТА СЛИВИЦА ПАК СЕ Е ПОЯВИЛА...................
А не  #2gunfire, това е ужасно, не знам дали бих преживяла пак такова чудо ooooh! ooooh! ooooh!.

А аз не смея да се похваля, но...днес сме значително по-добре( пу-пу). Водих я пак при УНГ, гърлото изглеждало много по-добре от вчера. Ми то си личи - започва постепенно да се храни. А до снощи беше кошмар, дори си мислех, че ще се наложи да я включат на системи. Божееее... моля се вече всичко да е наред Praynig.

# 988
  • София,
Жасмин а къде правихте тестовете за алергии и какви са. И можеш ли да обясниш какви са тези "мостчета", и какво имаш предвид под бистър и гъст секрет в носа - този секрет тече ли нанякъде, или просто си е отзад в гърлото и там си се стича.

Ами мостчетата как да ги обясня, така ги нарече Френгов - нишка от едната страна на ноздрата до другата страна на ноздрата. Нищо не изтича - а все едно си намазал с лепило, а след това си разлепил - лепилото прави точно такива нишки, като се разлепи. Ние нямаме течащи секрети, никакви сополки не изтичат, по-скоро точно като лепило в носа си седи.
Тестовете ги правихме пак в транспортна болница, представляват надраскване на ръката на 16 места и накапване на алергени по драскотините. (домашен прах, кърлежи, домашни животни, пух, плесени, дървета и др.)
лагодаря ти много  - наистина много ми помогна - при нас значи се получава същото положение, и аз вече сериозно си се замислям за алергична реакция, но все още не сме тествали. Май е време вече. Аз още отбягвам темата с тестовете, но при положение че сме и  с персистираща астма, вече без носна сливица и пак правим същите неща, явно е че е алергия, а уж сме на Сингулер, който действа много добре на алергичните ринити, но явно не е достатъчен!

# 989
  • София
Ако ще правите теста действайте, сега му е времето, после почва сезона на полените и алергиите.

Общи условия

Активация на акаунт