Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Можете ли да предоставите координатите на някои често споменавани УНГ лекари и клиники?
Какви са симптомите на увеличена трета сливица?
Как се поставят вентилационните тръбички и за какво служат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Можете ли да предоставите координатите на някои често споменавани УНГ лекари и клиники?
Някои често споменавани УНГ лекари и клиники включват Транспортна болница - УНГ Клиника, д-р Френгов, д-р Лолов, д-р Петров (МВР б-ца), д-р Огнян Попов (Военна болница), д-р Иванка Кънчева (ИСУЛ), д-р Николай Улевиннов (Александровска болница) и МБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ. Можете да се свържете с тях на следните телефонни номера: 932 39 36, 932 37 65 (код за София -02) за Транспортна болница - УНГ Клиника, 0888 370 960 за д-р Френгов, 0888 514 977 за доц. Лолов, 0887 374129 за д-р Петров (МВР б-ца), 0888 - 843195 за д-р Огнян Попов, 09432529 и 0887350391 за д-р Иванка Кънчева, 09230 / в.429 и 0888/208-343 за д-р Николай Улевиннов, и 02 / 9432170 за МБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ.
-
Какви са симптомите на увеличена трета сливица?
Симптомите на увеличена трета сливица включват дишане през устата, хъркане по време на сън, нощно изпотяване и неспокоен сън, чести инфекции на горните дихателни пътища, изкривяване на небцето и захапката, хрема и/или синузит , отити, проблеми със слуха и наличие на бактериален растеж в гърлото или носа.
-
Как се поставят вентилационните тръбички и за какво служат?
Вентилационните тръбички се поставят чрез малък разрез на тъпанчето след изсмукване на наличната течност. Те служат за поддържане на отвора в тъпанчето по-дълго време, изравняване на налягането зад тъпанчето с атмосферното, намаляване или преустановяване на епизодите на среден отит и улесняване на диагностицирането и лечението на нови епизоди от среден отит.
-
Как се отстраняват вентилационните тръбички и колко дълго остават?
-
Какво е серозен отит и как се лекува?
Общо взето сме си в изходна позиция, а така се надявах след операцията всичко да приключи. Това ни беше последния вариант. Вече не знам какво да си мисля. Някъде бях прочела, че след премахването на третата сливица, детето може да страда от запушен нос в рамките на седмици или месеци след операцията. Не мога да си обясня каква може да е логиката. Но той си беше така и преди операцията. МОЛЯ ВИ СПОДЕЛЕТЕ ВАШИЯ ОПИТ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. Аз доколкото съм чувала повечето майки се хвалят с добре дишащи нослета на дечицата им след операцията, но знам ли...