Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 15 част

• 68 155
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте, имам въпрос, за който ако е бил зададен някъде по напред в темата се извинявам..
Работя на трудов договор, но все още нямам тези необходими 12 м. , за да получавам майчинство. От прочетеното до тук из интернет стигам до извода, че докато навърша тези 12 м. , аз няма да получа каквото и да е обезщетение за майчинство. Някой знае ли дали правилно съм си направила извода или има нещо,което пропускам?  За мен това е малко странно, тъй като дори безработните майки получават мисля че 100 лв. месечно , като обезщетение, в рамките на 1 год.  newsm78
Предварително благодаря и поздрави Simple Smile

Да,правилно си разбрала.Няма да получаваш обезщетение докато не направиш 12 м стаж

Дотогава може да взимаш социалното,ако дохода на човек ви е под или равен на  350 лв бруто

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 19:08 от ♥Elfita♥

# 631
Т.е. под социална помощ имаш предвид тези 35лв. на месец (които се водят като детски ) ???
Мерси за бързия отговор Simple Smile

# 632
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Т.е. под социална помощ имаш предвид тези 35лв. на месец (които се водят като детски ) ???
Мерси за бързия отговор Simple Smile

Има предвид 100-то лева на месец.Точно те са за безработни майки или такива
които нямат нужния осигурителен стаж.

# 633
Ясно...благодаря за разяснението  Wink

# 634
  • София
Здравейте,
моля за отговор-днес си взех 45 дневния болничен преди раждане, започващ днес и сега виждам че улицата от адреса ми по лична карта е сложен като адрес на местоработата. Утре ще отида за корекция в болницата с печат. Дали ще има проблем с НОИ какви корекции приемат?
Благодаря

# 635
На мен са ми поправяли болничен.И до колко си спомням някъде от долу има поле в ,което може да се вписват корекции.

# 636
Здравейте. Имам нужда от разяснение , извинявам се ако е коментирано по назад в темата Hug. Вземам майчинство от 240 лв. не мога да кажа точно понеже по сметката ми превеждат и детските. Не ми е ясно , обаче каква сума ще вземам след навършване на първата година на детето.

# 637
  • Пловдив
Здравейте. Имам нужда от разяснение , извинявам се ако е коментирано по назад в темата Hug. Вземам майчинство от 240 лв. не мога да кажа точно понеже по сметката ми превеждат и детските. Не ми е ясно , обаче каква сума ще вземам след навършване на първата година на детето.

втората година се взима 240 лв
сега трябва да взимаш 290 лв

# 638
♥Elfita♥ , ще обърна внимание колко точно вземам в момента. Няма никаква вероятност да не вземам нищо втората година нали  newsm78. Че една позната с това ме плаши.

# 639
  • Пловдив
♥Elfita♥ , ще обърна внимание колко точно вземам в момента. Няма никаква вероятност да не вземам нищо втората година нали  newsm78. Че една позната с това ме плаши.

Защо да не вземеш нищо?Водиш ли се на работа?

# 640
здравеите искам да попитам понеже за първи пър ще взимам маи4инство на коя дата го превеждат?
Аз съм от Плевен и се чудя първата година НОИ или работодателя го изплащат?5 дни от октомври са ми изплатени от последния болничен,другите 17 дни дали ще ми бъдат изплатени този месец newsm78
като маичинство?
Дано съм задала въпросите си правилно и ме извинета за пропуснатите граматични грешки ,но с малко бебе е така.... Embarassedпостоянно бързам

# 641
  • В полите на Пирин планина
здравеите искам да попитам понеже за първи пър ще взимам маи4инство на коя дата го превеждат?
Аз съм от Плевен и се чудя първата година НОИ или работодателя го изплащат - НОИ?5 дни от октомври са ми изплатени от последния болничен,другите 17 дни дали ще ми бъдат изплатени този месец newsm78
като маичинство? - Подала ли си декларация Приложение 2?
Дано съм задала въпросите си правилно и ме извинета за пропуснатите граматични грешки ,но с малко бебе е така.... Embarassedпостоянно бързам -  newsm78

# 642
В реда на мисли от предишния въпрос може ли да попитам и аз, предстои ми да взема 45-дневния болничен преди раждане. Какви документи (декларации или др.) трябва да подам заедно с него? Различава ли се този болничен от ползваните от мен досега общи болнични от ЛКК?

# 643
и аз да попитам за датата на превеждане на майчинство - началото на месеца ли е ?

# 644
  • Пловдив
В реда на мисли от предишния въпрос може ли да попитам и аз, предстои ми да взема 45-дневния болничен преди раждане. Какви документи (декларации или др.) трябва да подам заедно с него? Различава ли се този болничен от ползваните от мен досега общи болнични от ЛКК?

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

и аз да попитам за датата на превеждане на майчинство - началото на месеца ли е ?

за периода 135-410 дни се получават до 5 то число на месеца

Общи условия

Активация на акаунт