ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 143
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Честит празник и от мен,момичета!  bouquet  bouquet

Честити месечинки на дечицата ни,юнакът ни днес стана на 4м-да ни е жив и здрав,друго не искам Praynig Praynig Praynig...как само лети времето, а сякаш вчера беше ноември Whistling Whistling Whistling
 Радостче Hug Hug Hug
-
Чипче-още малко търпение,вярвам,че с принцеската всичко ще е наред Praynig Praynig Praynig
А з пюренцата ги давам с лъжичка,по съвет на педи два пъти на ден-след храненето в 10ч и в 16ч-стартирахме с по 1-2л до 25мил-по-скоро като десерт...утре ще пробвеме картофче,дано ни се отрази добре Peace Peace Praynig Praynig

# 376
Към ЛЛЛ: Появиха ми се разни черти около зърната (още като родих, ама сега се сещам да питам). Предполагам се дължи на сукането. Вероятно разбирате за какво говоря, затова няма да се впускам да ги описвам. Ще изчезнат ли сами след кърменето, или ще трябва да им помагам, или пък няма да изчезнат никога? Освен това тези дни едната ми гърда има следи като от просмукано, мога ли да облекчавам някак? По принцип съм третирала подобни ситуации с лед, но не съм никак сигурна доколко е уместно да го прилагам върху гърди, особено кърмещи...

# 377
Нали в столчето за кола не беше хубаво бебето да се държи повече от два часа, та се чудя дали същото се отнася и за шезлонг или активна гимнастика. Вие по колко време ги оставяте да стоят без да ги вдигате?

Моята много е доволна в активната гимнастика и по доста време стои мирна там  Whistling

# 378
  • София
Момичета как сте с килограмите? Аз качих много през бременността и докато кърмя не свалям и грам, дори напротив - качих още 2-3 кг. Реших да се погрижа малко и за себе си и от една седмица спазвам облекчен режим на 90 дневната диета. Дано имам резултат, че ми писна да си нося тези сланинки и да не се събирам в старите дрехи. Още не съм се теглила, но то и без това с този режим не се свалят мигновено килограми, още повече когато не се спазва съвсем строго. Надявам се за лятото да съм в по-добър вид. Споделете ми, моля ви какво правите, за да влезете във форма и това отразява ли ви се на кърменето.

# 379
По време на бременността качих 31 кг.  Blush Сега съм 60 кг., има още 5-6 кг. докато си върна старата форма. Кърмя и не пазя диета. Ограничих сладкото /въглехидратите/.

# 380
И НИЕ започнахме много да мрънкаме.Два дни се срещехме с много хора и на Лили не и се отрази добре.Яно много емоции насъбира и започва едно реване пищене и се успокоява само ако се приберем в къщи.А и хич не обича да я гушкат непознати,веднага започва да мрънака.

# 381
Привет,
и ние се записваме в отбора на мрънкащите - особено когато ни се спи е много неспокойна Ники.

Вече мрънкаме и в количката, може би защото е зимен кош и ни е малко тесен.

# 382
А кога мога вече да повдигна количката с 1 ниво? Сега Йоан е легнал, може ли да повдигна да е полулегнал?

# 383
Зле съм с килограмите Whistling ама и аз кърмя и не смея да се ограничавам.Още няколко месеца ще си ги нося и след това се вземам в ръце.
Мрънкаме и още как. Цял ден иска на ръце да се разнасяме,спи по малко,точи лиги.
MuJIuHka аз вече леко съм повдигнала облегалката,нещо средно между легнало и седнало.

# 384
MuJIuHka когато ходихме на ортопед,той ни каза че при навършен трети месец може да слагаме бебето в полулегнало или полуседнало положение за да го подготвим за седнало положение което може да става след навършен шести месец.Така че малчо вече може да го повдигнеш леко:)))
 Ние пък не обичаме в количката като я сложа и само мрънка та реве чак LaughingОбщо взето се носим на ръце из парка,а количката я бутам празна.
 С килограмите аз съм добре, незнам как стана, но качих 7кг., а свалям вече 15тото кило Shocked

# 385
  • София
Аз за килограмите нямам особени притеснения.Бях доста слаба и някорко отгоре няма да са ми проблем.Това,което ме тормози е корема Confused.Имам коремче,което на фона,че съм слаба си личи.Исками се да е плоско.Вчера даже си купих обръч да въртя,но съм безкрайно несериозна в упражненията.Много ме мързи Embarassed.

# 386
  • Sofia
Охххх болна тема са ми килограмите. Качих 15 кг. , но не знам колко съм свалила до момента. Кантар у нас не ползвам. Но по дрехите си като гледам има доста какво да се желае. Дънки не ми стават нито един чифт  ooooh! , а и аз имам маааалко коремче все още и мисля коремни преси да започвам и то скоро.

MuJIuHka Можеш да вдигнеш една идея количката спокойно. Аз го повдигам нашия леко , но той малко стои така защото заспива лесно навън.

ZIZI83 Мисля , че не е проблем шезлонга. Ппвечето майки , които го ползват съм чела , че си стоят доста време. А в гимнастиката не виждам какъв е проблема да стои нали са си легнали  newsm78 Ние стоим най много 40-45 минутки и му писва. 

# 387
  • Русе
Добро утро!  bouquet
Това с килограмите и на мен ми е болна тема.Нмалих сладкото,но то трябва изцяло да се спре и да се ограничи белия хляб.Ама нео не ми се получава-ставам в 5,30 и си лягам в 10.Там някъде в промеждутъка вече не ми пука какво ям  #Crazy
 И аз вдигнах една идея количката,уж да гледа,ама ...сега сме толкова криви,че и да гледа полза никаква.Само в столчето за кола все още мълчи и то като го разнасям на ръка,а не в колата.сега карам колата на моя,а тя бензин.Детето си иска дизела-хем шумно,хем тресе-абе разкош!

# 388
здравейте момичета...
за кг-имам да свалям 4кг
за пюретата-вчера ни казаха да започнем с "оранжевите"(плодови май.... newsm78),така че днес ще ходя да купувам...нали не иска да яде нищо освен кърма и пищи от АМ,док каза-захранваме я!!
за повдигането на количката и на мен док ми каза че може вече...

# 389
  • София
Привет от нас. Попътувахме малко през уикенда - прескочихме до Русе - чудесно ни се отрази. Видях се и с момичетата от Ла Лече Лига - много са активни, късметлийки са русенки. Времето беше чудесно, децата слушаха и въобще изкарахме супер. Само дето на връщане в Плевен ми откраднаха телефона, но то сигурно можеше да се случи навсякъде.

Темата силно замряла - не бях влизала 4 дни, а само 2 странички... Гледам, актуални са темите за цикъла, диетите и захранването, та да се изкажа и аз  Mr. Green
Мисля, че тази статия е много актуална, предвид етикетите на някои купешки бебешки храни:
Причини да отложим захранването

Що се отнася до диетите, като цяло се счита, че при по-рязко (голямо) отслабване, някои от отделяните при този процес токсини преминават в кърмата. При много майки намаленото количество и ограничението на храната може да повлияе негативно на лактацията. Често по-скоро едно балансирано и сравнително здравословно поведение може да се окаже по-ефективно и безопасно за кърмещата майка и бебето й отколкото строга диета. Ето две интересни статии за диетите, които биха могли да спомогнат за по-доброто ориентиране:
Кърмя бебето си, а искам да отслабна.
Нисковъглехидратни диети и кърмене

При цикъла ситуацията е много индивидуална. Има кърмещи майки, които буквално след лохиите "превключват" към цикъл. Други отлагат срещата с месеци или дори година и повече. Добре е да се има предвид, че забременяване е възможно преди първия цикъл, доколкото овулацията предхожда цикъла. Има майки, които са успели да "хванат" момента и да забременеят втори път, без да са имали цикъл след първото забременяване...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт