ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 242
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Аз подадох, молба за отпуск по майчинство и декларация с  копие от акта за раждане до работодателя. Бяха ми изпратили да попълня и декларация до НОИ, ако не се лъжа. От тук нататък ангажимента е на счетоводителя. Каза. че ще подаде на 27-8 документите, но незнам кога ще ми изплатят първото майчинство. Явно ще има прекъсване защото болничния ми е до 12.03. включително. А някоя мама знае ли как мога да проверя дали правилно са ми изчислили майчинството, имам калкулатор от кик, но незнам включват ли се премиите, които са получавани за миналия период, ако са обложени с данък.
mimetopl 27-8 този месец ли newsm78. Нещо рано ми се вижда. Трябва да свърши месеца,да се подадат документите за осигуровките за м.март и тогава. Аз когато си изчислявах болничните със калкулатора имах разминаване.Ходих до НОИ да направя справка и се оказа че коледния бонус (2010 г.)и този за професионалния празник(2011 г.) не са включени в тази сума. Обясниха ми че за тях не се плащало вноска за болнични и майчинство а само здравна и ДОО.
Извинявай, обърках се, на 27-8 правят заплатите, а началото на месеца се носят осигуровките. Както разбирам от теб, няма да ми се включат премиите така ли, имам коледни и великденски? Жалко, така се надявах, щяха да ми вдигнат майчинството нагоре.

# 136
MuJIuHka, http://detskipesni.net/  Не се свалят, но хубавото е, че като свърши избраната песен  и почва сама отначало, може да се върти цял ден...Simple Smile)

# 137
  • Sofia
Сега четох заглавията и гледам , че има вече няколко неактуални.Та по този повод измислих едно :

Боядисахме червени яйчица за да са здрави Декемврийските деца

Дано ви хареса  Heart Eyes

# 138
Аз подадох, молба за отпуск по майчинство и декларация с  копие от акта за раждане до работодателя. Бяха ми изпратили да попълня и декларация до НОИ, ако не се лъжа. От тук нататък ангажимента е на счетоводителя. Каза. че ще подаде на 27-8 документите, но незнам кога ще ми изплатят първото майчинство. Явно ще има прекъсване защото болничния ми е до 12.03. включително. А някоя мама знае ли как мога да проверя дали правилно са ми изчислили майчинството, имам калкулатор от кик, но незнам включват ли се премиите, които са получавани за миналия период, ако са обложени с данък.
mimetopl 27-8 този месец ли newsm78. Нещо рано ми се вижда. Трябва да свърши месеца,да се подадат документите за осигуровките за м.март и тогава. Аз когато си изчислявах болничните със калкулатора имах разминаване.Ходих до НОИ да направя справка и се оказа че коледния бонус (2010 г.)и този за професионалния празник(2011 г.) не са включени в тази сума. Обясниха ми че за тях не се плащало вноска за болнични и майчинство а само здравна и ДОО.
Извинявай, обърках се, на 27-8 правят заплатите, а началото на месеца се носят осигуровките. Както разбирам от теб, няма да ми се включат премиите така ли, имам коледни и великденски? Жалко, така се надявах, щяха да ми вдигнат майчинството нагоре.
На мен ми ги дадоха под формата на СБКО и не ми ги включиха. Ако си пазиш фиша от заплатата погледни при теб как е

# 139
И аз цял ден гравитирам между хола и спалнята-баткото го боли гърло.За сега е само това дано Лили се размине.

# 140
  • София
От къде мога да си изтегля детски песни като mp3, че ми омръзна да търся в yuotube и vbox-a

Изтегли си програмата VLOADER. Плаща се чрез смс и е около 2,40 лв. С тази програма можеш да конвертираш песни от you tube и vbox в mp3 и си ги сейваш на компа.

Пожелавам мнооого здраве на всички дечица  Praynig

# 141
  • USA
Ееееей какви са тези болести?Да вземат да оздравяват тези деца ,че стана време за разходки,че на мамите им писна цяла зима затворени Sunglasses
Я кажете как си научихте децата да сучат от шише. Аз днес ходих на зъболекар и се оказа,че трябва да ми сложат местна упойка и зъболекарката ме посъветва да изхвърля тази кърма.Е хубаво ама моя човек повече от месец е само на цица и е забравил как става номера.Пробвах първо с АМ,че не бях размразила кърма Rolling Eyes.Рев до небесата.После проверих ,че от Американската здравна система казват ,че не е проблем местната упойка и реших да го нахраня ,но вече бях изцедила гърдите ,а той гладен и пак рев.пробвах с кърмата в шишето ами той само се лигави с биберона и не знае как да суче.От както се роди до края на първия си месец е бил на шише и не разбирам #Crazy.Сега ММ настоява веднъж на ден да го храня с шише просто защото ако се наложи за на пред да не изпадаме в такива ситуации.

# 142
Kalalily аз второ дете гледам и нито едно не успях да науча да ползва шише или биберон.Направо с лъжица почваха и то метална #Crazy #Crazy #Crazy. Това е опита ми....

# 143
 И аз нямам успех с шишето ... Ако някой измисли начин , ще съм благоарна и аз ... 120-150 мл мляко с лъжица си цяло изпитание  ooooh!

# 144
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз второ дете гледам, което не иска да яде от шише по никакъв начин. Само цицата иска. Иначе Дара поне смуче биберон, защото Ема и това не искаше. Надеждата ми е в захранването - като се заместят 2-3 яденета, ще може да издържи няколко дни и без мляко. А и то кърмата може да се добавя към храната, така че няма да е проблем.

# 145
Леле Радост,верно ли се мъчиш така 150мл мляко с лъжица.То това си е голяма игра на нерви.

# 146
  • София
Да се похваля,че малката ми пикла започна да яде по 30-40 мл. АМ след кърмене.Давам й   през деня,през нощта прави по-големи почивки и успявам да се "напълня".

Цитат от Как правим мляко, Даян Уайсингър

Цитат
Произвеждаме мляко най-бързо, когато чувстваме гърдите си най-празни и обратно, произвеждаме най-бавно когато чувстваме гърдите си най-пълни. И тогава какво става, ако чакаме гърдите ни да се “напълнят” преди да кърмим? Като увеличаваме интервалите между кърменията, намаляваме възможностите да се отделя млякото. По-малко мляко. И ако чакаме гърдите да станат все по-пълни и по-пълни, това просто означава, че производството на мляко е все по-бавно и по-бавно. По-малко мляко. Честото изпразване на гърдите и то ефективно, е това, което ни сигнализира да произвеждаме повече мляко.

А какво да кажем за тези ранни сутрешни часове когато чувстваме гърдите си най-пълни и бебето яде най-много? Събрало се е много мляко и именно него суче бебето, но всъщност нивото на производство е доста ниско. Но пък по-късно през деня, когато сякаш бебето суче постоянно и имаме чувството, че въобще няма мляко? Няма много събрано мляко и затова бебето го изсуква бързо, но тогава нивото на производството ни вероятно е в най-високата си точка от целия ден.

Kalalily, ако се наложи по някаква причина друг да даде кърма на детето, въобще не е задължително да се ползва шише-биберон. Има много алтернативни методи, които щадят кърменето: с чашка, лъжичка, пипета, спринцовка, система за хранене и т.н.  Peace

120-150 мл мляко с лъжица си цяло изпитание  ooooh!

За такова количество, ако е редовна практика, може наистина да е изпитание  ooooh! Обмисляла ли си вариант с чашка?

# 147
зелено човече (.)(.) поуспокоих се малко като прочетох статията. Вечер чувствам гърдите си празни, а тя суче ли суче.Все имам чувството че не и стига.На 22 сме на консултация и ще видя тогава дали има нужда от дохранване Tired

# 148
Здравейте  Hug

зелено човече(.)(.) благодаря ти ,наистина мислех,че сутрин като са ми  пълни гърдите имам повече кърма

Започнах да дохранвам ,защото малката започна да иска да яде на 1ч.-1.30ч.и спря да ака.Сега имаме по 1 наакан памперс (рядко 2 ),но препълнен.Давам мляко по 4-5 пъти на ден ,като другите хранения са само на кърма.днес следобед сме на консултация и после ще кажа как е минало.

Хубав ден  bouquet

# 149
Здравейте мами   bouquet
И аз се включвам доста рядко и рядко мога да прочета всичко, но се радвам че ви има, и че винаги когато се нуждая от съвет вие сте тук и ми помагате  Hug
Ние също сме малко болнички. Взехме да се пооправяме, а точно ни беше дошло времето за ваксини.
Днес Андрей става на 3 месеца  Tada
Честито и на : бебе  Рада-Анастасия на мама  migton; бебе  Александра на мама  sis_ka; бебе  Зара на мама  A_vagabоnd; бебе  Ева на мама  беборана; бебе  Ралица на мама Нори; бебе  Даная на мама sweetytweety; бебе  Емили на мама Мимето*;бебе  Дария на мама  Даринанда; бебе  Светлозара на мама  Maria_Dr; бебе   Даниел на мама didka; бебе Мартин на мама vanina_nina; бебе Кристиан на мама кафенце.
И ние си ядем ръчичките и си смучем често пръстчето. Упорито се борим с таткото малкия да не прави така, ама... И точно това сучене на пръста ме кара да мисля, че може би е гладен и започнах да му давам цица, като го видя че си е налапал пръста. Но пък сега си мисля, че така детето не може да си се наспива достатъчно. Не знам какво да правя - да го оставя да си го суче докато спи, да му давам ли да папка от мен, биберон ли да му давам. Понякога, даже доста често биберона го бута с езиче и пак слага пръстчето в устата.
Питахте за менструацията - и при мен я няма още. Свекървата ми каза, че докато е кърмила е нямала, а това при нея е продалжило около 2 - 2.5 години  Mr. Green Представяте ли си 2 години без цикъл   Party Whistling
Количка и ние взехме преди няколко дена. Нашата обаче е с 4 двойни гуми. Тези триколките според мен , а и четох и други мнения - са по-нестабилни. А също така и при слизане и изкачване на стълби са по-трудни. Нашата количка я поръчахме от италиански сайт, от който цената й е по-добра отколкото в България. Ако някой все още си няма количка и има интерес - мога да му дам сайта.
И сега искам да попитам за нещо което ме притеснява. Прочетох статията от Зелено човече, но си се тревожа. Гърдите ми вече са много меки. Имам чувството, че няма много мляко. Давам само кърма, детето уж суче, ама знам ли..??? Една вечер след като беше сукал изпи 50 мл вода  Shocked, а той пие по няколко капки и то ако се излъже, хич не иска вода. Та това ме кара да мисля, че може да не му стига. Точно поради това почнах да давам да суче, когато се пробуди в средата на съня си и си лапне пръстчето. Започнах да ям ядки, течности повече. И гърдите почнах пак да ги усещам пълни. Но за 1-2 дена. После понастинах, съответно не ми се ядеше и пиеше почти нищо. И пак ги усещам прекалено меки  Tired Thinking
Моля споделете вие как усещате гърдите си? Нормално ли е това????
Моля и Ла Лече Лига да се включат с мнение - нормално ли е да са ми толкова меки гърдите и в същото време детето ми да получава достатъчно мляко??? Иначе си акаме по няколко пъти на ден. Памперсите са достатъчно напишкани. Но ядем често по не по-дълго от 5 до 10 минути. Храним се и през нощта по 1-2-3 пъти.
Чакам отговорите ви и ви благодаря !!!

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 14:24 от chereshkata na tortata

Общи условия

Активация на акаунт