ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 166
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Много благодаря на всички, които споделят детайли от консултациите   bouquet Тук явно се счита, че едно мерене е напълно достатъчно  Tired , та ми е полезно да си сверявам часовника.

У дома също повърлуваха яслени сополи и по-сериозни болести напоследък, но не съм отделяла децата (не, че има начин, де). Кърмя я малката, проветряваме често, излизаме навън и така. В интерес на истината тя освен грижите с очите и покрай това - с нослето - не е имала други проблеми засега.

# 331
  • София
Момичета, аз искам да ви питам, вие като проветрявате стаята, където е бебчо, в нея ли го оставяте или го местите докато се проветри newsm78 Аз се притеснявам да не би да изстине от течение и затова си питам.... И още нещо - на каква стайна температура къпете бебчетата - аз започнах на 24 градуса, после намалих на 23 и сега от известно време почнахме да го къпем на 22 и не знам трябва ли още да намалявам или с такава температура е добре newsm78

Ние днес също сме на консултация, но само за ръст и тегло, защото ваксините и другите неща ги оставихме за 3-4 април. После и аз ще дам отчет Grinning

# 332
Цветето, май открих Америка нашия калпазаним мисля че го мързи просто да суче и като се позасити леко и се отказва и започва дърпането рева и мрънкането,снощи след всяко хранене пак си се цедих и бях събрала около 140 мл,и днес по време на разходката ни навън му ги дадох тези 140 мл,изяде си го бавно и спокойно,без мрън дори и след като свърши млякото не се разплака а беше доволен и се усмихваше и така прибрахме се, минаха 3 часа, а той все така весел и спокоен беше,не се сещаше за ядене изобщо,а преди като го хранех само и единствено от гърда почваше на плаче и мрънка към 2-ия час а понякога и малко по - късно!!! Но въпреки това продължавам да го слагам само на гърда без да дохранвам с надеждата,че ще отшуми всичко благодарение на глада Simple Smile))) Crazy

Привет stefito_8986 ,
 Чудесно е, че продълждаваш да опитваш да слагаш бебето на гърда. Дали е възможно кърменето навън да се увенчае с  успех, опитвала ли си да кърмиш на открито? Ако имаш нужда от идеи за това пиши, има много начини да се кърми дискретно  навън.
 Би могла да опиташ и да слагаш шарен гердан с големи топчета, или цветен шал около врата си, за да задържиш вниманието на сина си към гърдите.
 Даването на изцедена кърма от шише би могло да "разглези" някои бебета и техният отказ от гърдата би могъл да зачести. Изцеждането на гърдите с помпа често не оказва достатъчна стимулация на лактацията и понякога би могло да доведе до постепенно намаляване на производството на кърма. Затова споменатите алтернативни методи на дохранване биха могли да са един добър вариaнт, когато се налага дохранване. Понякога са нужни малко търпение и постоянство в опитите за кърмене от гърда и нещата биха могли да отшумеят, а кърменето да се върне към обичайния си ритъм.
 Ще очаквам пак да пишеш как сте! Желая ти спокойствие и вяра! Hug

# 333
*Cveteto*, благодаря за бързия отговор. Ще пробвам да масажирам коремчето и дано да имаме успех.

Имам още един въпрос. Напоследък бебка суче не повече от 7 мин. Просто пуска гърдата и започва да се усмихва, Мисля че доста се разсейва и затова пробвах докато я кърмя да се наметна с пелена за да няма "видимост" наоколо. Това нямаше резултат Simple Smile

Въпросът ми е дали е възможно да се е нахранила за тези 7минути?

Привет daisy.girl,
 Сукателните умения на бебетата след раждането обичайно постепенно се усъвършенстват, с което и времето, за което изсукват гърдата би могло да намалее, като много бебета биха могли да изпразнят гърдата са около 5-10 минутки и да заситят глада си.
 Едновременно с порастването обаче някои бебета може да  се разсейват от вълнуващите и интересни гледки и звуци, които започват все повече да откриват в света. Това понякога би могло да се отрази и на кърменето.
 Би могла да опиташ например да си слагаш шарен гердан с по-големи топчета или пъстър шал на врата докато кърмиш, за да се привлече евентуално вниманието на бебето към гърдите. Кърмене и в тиха и притъмнена стая също би могло да е успешна стратегия.
 Разбира се е вероятно и бебето да няма нужда от това, а просто да се е заситило за тези минутки и да е щастливо и доволно. Ако е хапнало по-малко, то вероятно ще пожелае да суче отново скоро след това, когато пак би могла да му се довериш и да предложиш гърда. Ти самата най-добре би могла да усетиш от какво има нужда твоето бебе.
 Ние от Ла Лече Лига вярваме, че всяка майка най-добре познава своето бебе и често решенията ,които взима в резултат на майчинския си инстинкт се оказват най-правилните.
 Вярвам, че ти си чудесна майка и ти пожелавам още много сладки кърмачески мигове с дъщеричката ти!

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 13:17 от *Cveteto*

# 334
  • София
Marsa,нямаш ли възможност да ги отделиш в отделни стаи?Аз така правя и за сега има ефект да чукам на дърво.Доки ми каза,4е и едно кихане в стаята при бебето е достатъчно да се зарази.
Пижо,аз имам възможност да бъдат в отделни стаи,но няма как аз самата да се клонирам Wink.Шегувам се.Просто изискват внимание и двамата и дори да снова от стая в стая аз ще съм преносителя.А отгоре на всичко баткото го е страх от тъмното и вечер е неизбежно да сме заедно.Така че няма да има полза от разделянето през деня.Дано този път оцелеем.В момента е завит с три одеала и ме е накарал да му пусна печката ooooh!.

# 335
Момичета, аз искам да ви питам, вие като проветрявате стаята, където е бебчо, в нея ли го оставяте или го местите докато се проветри newsm78 Аз се притеснявам да не би да изстине от течение и затова си питам.... И още нещо - на каква стайна температура къпете бебчетата - аз започнах на 24 градуса, после намалих на 23 и сега от известно време почнахме да го къпем на 22 и не знам трябва ли още да намалявам или с такава температура е добре newsm78

Ние днес също сме на консултация, но само за ръст и тегло, защото ваксините и другите неща ги оставихме за 3-4 април. После и аз ще дам отчет Grinning
Ами като беше по-студено затоплях друга стая, докато проветря тази в която сме. В момента температурата навън е като в стаята и проветрявам директно с малката, но за кратко, разбира се не трябва да става течение, иначе основно проветрявам докато сме на разходка.
що се отнася до къпането гледам да е топличко, около 25 градуса.

# 336
 Здравейте мами и бебоци.
 Да се отчетем и ние от консултацията.Нина е вече 6,040кг. и 57.5см.Този месец е наддала 870гр. и е пораснала с 3см.Педиатърката ни увеличи Вит. Д на 2 капки на ден заради това че сме дръпнали повече на височина.И ни биха само Пентаксима,за да видим дали ще направи някаква реакция.В петък сме за другата ваксина.Засега бебка е спокойна, не съм давала панадол,дано я изкара така.
 Аз също проветрявам когато сме на разходка.А за къпане температурата на въздуха е 24, а на водата 35.

# 337
 pipi2 Когато проветрявам, не оставям бебето в стаята. Обикновено проветрявам дневната сутрин и я донасям тук за целия ден. Тогава отварям нейната стая, а напоследък държа прозореца там до вечерта.
Относно къпането: къпя я по два пъти на ден. Сутрин в банята е около 20 градуса, не затоплям, защото като отворя вратата с бебе в ръце и не успявам да я затворя след себе си - топлото така или иначе бяга. Вечер таткото ми помага. Тогава пускаме духалка за малко, докато той пълни ваничката. Но последната седмица се затопля - така че спираме нощното подгряване на банята. Температурата на водата е 38 градуса винаги.
Пък и като гледам как ми се хили малката, докато е накисната във водата и как прави опити да плува - едва ли й е зле и в незатоплена баня  Peace Иначе в стаята, в която я обличам след това, е 25-26 градуса.

# 338
  • София
Аз температури не меря,нито на въздуха,нито на водата.Карам по интуиция.А тези, топлите дни ,като не мога да излезна навън,а тя е заспала направо отварям балконската врата,завивам детето и все едно е на разходка Simple Smile.

# 339

Ами като беше по-студено затоплях друга стая, докато проветря тази в която сме. В момента температурата навън е като в стаята и проветрявам директно с малката, но за кратко, разбира се не трябва да става течение, иначе основно проветрявам докато сме на разходка.
що се отнася до къпането гледам да е топличко, около 25 градуса.

аз също като Таня, даже Т докато я къпем е 26,27 градуса.Проветрявам, но не държа бебето в стаята, защото става течение  Peace

# 340
  • София
Момичета, благодаря за отговорите на моите въпросчета  HugМен ми се струва малко височка температура за къпане над 23 градуса /нали трябва постепенно да ги каляваме Wink/, но все пак това си е строго индивидуално според това как се чувства бебчето Simple Smile
Днес бяхме на консултация - тежим 5220 гр, т. е. е качил 520 гр. за месец и вече е 61 см - с 3,5 см отгоре. Мен ми се струва малко 520 гр за месец, но педиатърката каза, че е ок.... newsm78 Двете ваксини, които отложихме от предния месец /заради Ротарикс ваксината/ ще ги поставяме на 3-4 април Simple Smile

# 341

gala-2002,

Може би ще е добре да информираш педиатъра за този ефект от Еспумизана. Малко странно е, нека и лекар да си каже мнението.
Добра идея да опиташ да храниш Донислав по-често, може като начало да добавиш 1-2 хранения нощем. През деня също би било добре да се храни на не по-големи паузи от 3 часа.
Надявам се, че така промененият режим на хранене ще даде бърз резултат. Успех!   bouquet

Вкючвам се , за да благодаря за съветите. За последните две седмици успяхме да качиме 500гр. Будя го през нощта през 3-4ч. А през деня хапва през 2-3ч. Даже няколко сутрини успявам да изцедя по 100мл и давам на баткото.

# 342
Къпали сме Йоан на 22 и на 21 Г. Когато проветрявам стаята понякога го взимам в мен и заставам зад прозореца, но понякога го оставям и в кошарата. А тези дни когато е топло го оставям в шезлонга и отварям прозореца, разбира се не широко.

# 343
  • Sofia
Когато беше студено проветрявах стаите една по една, съответно там където не е бебо там проветрявам. Сега като е топло климатика сме го спрели и сутрин отварям прозорците само отгоре и така си стоят до вечерта. По този начин си осигурявам свеж въздух целия ден. Незнам колко градуса е не ползвам термометри дори и за водата на бебо. Печка пускам вече само след банята на бебо и след като се облечем я спирам.

# 344
  • София

Хич не се церемоня да я местя докато проветрявам. Ако ми се стори да е студено, мятам й лека пеленка отгоре и толкоз. А за къпането не помня от кога не топлим допълнително  Embarassed Напоследък излиза и без шапка, дори се чудя дали да не й взема лятна, че то при нас пролетта рязко взе да клони към лято. Честно казано ми се струва, че навличането е много по-вредно за имунитета на децата, отколкото рискът от по-слабо обличане. Разбира се, както и възрастните, така и децата си имат своите особености, та гледам да й следя нослето и общото настроение. Все пак тя не е аз и е възможно да е примерно по-зиморничава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт