ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 105
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Галактик, честито зъбче Hug
Аз захраних вече с оризова каша, днес е шести ден, като смятам до края на седмицата да изместя едното хранене. Определено й харесва, макар отначало да беше малко недоверчива. И другата седмица ще давам каша, като мисля да въведа още едничка, за да разнообразява (напр. ориз и рожкови, ориз и царевица или пък просо) и от по-следващата седмица почвам постепенно със зеленчуковите.

# 646
Честито зъбче Галактик   bouquet

Снощи имах ужасно главоболие. Беше нещо страшно. От 22.00 до към 1.00 докато успея да заспя едва гледах. Притеснена съм не заради самото главоболие, а заради това, че преди да разбера, че съм бременна с Йоан имах същото. Тогава ми закъсняваше и така се реших да купя тест, ама сега не ми е идвало от 1 година и няма какво да ми закъснее.

# 647
  • София
Направи си един тест, колко му е Simple Smile

# 648
Здравейте мами, да кажа и аз за захранването. В сряда бяхме на ДК и доки каза да започвам да давам пюрета. Разбрахме се да започна с тиква между храненията. Каза да давам сутрин (около 10ч) и следобяд (около 16ч). Това било с цел да се научи бебка да яде от лъжичка и не замествало храненията. Като навърши 5 месеца да започна да давам картоф с тиква на обяд и след това да дохранвам с кърма.

На мен ми се искаше да се кърмим поне до 5.5 месеца, но според доки трябва да започна захранване, защото бебка е доста големичка (8.5кг) и има опасност да развие анемия ако не вкараме скоро месо...

# 649
Добро утро, момичета! Hug
Като ви чета, май само аз не се притеснявам да заместя едно цяло хранене. Харесва д ами кърмя, близостта с детето е невероятна, но също така ми се струва хубаво, че вече ще минаваме на следващият етап.  Wink С Ния дохранвах и не съм се притеснявала дали ще ми намалее кърмата. Сега Лили е изцяло на кърма, но някак си мисля, че все ще и стига в рамките на тези 2 месеца, в които ще заместя 2 хранения. 5 месеца само на кърма ми се виждат добре. Тя ще си покаже кога е готова напълно да замени определени хранения.
Хайде да попитам и майките с деца на  градина- позакрепиха ли се вече, че каката я пуснах след 3 седмици вкъщи здрава и ми настръхва косата само като ми кихна снощи. Яко ме тресе параноята вече. И двете имат още малко сополи, но Лили кашля само сутрин след сън няколко пъти, а Ния спря нацяло.

# 650
  • Beyond the Frontiers
Lyubi, аз се притеснявам мало, защото с баткото кърменето не се получи въобще. До момента с малката върви ок, най-вече защото не слушам никого, а си кърмя на поискване по 8-10 пъти на денонощие. Притеснявам се, че ако спра ще намалее кърмата - при баткото така се получи омагьосан кръг. За мен минимума за кърмене е 6 месеца и много държа да се получи този път.
Баткото си ходи на детска градина - горе долу по схемата 1 седмица там, една седмица в къщи болен Sad

# 651
Галактик, кърми си тогава 6 месеца все така на поискване. Аз също не спазвам часове, а през нощта детето поне 2 пъти яде. Затова и си е кюфтенце. При мен също се наложи дохранване с каката и затова съм щастлива, че съм изцяло на кърма с Лили. Но пък съм разочарована, че това не ми помогна да се справим с вирусите. Ако трябва да съм честна, много си ми харесваше с каката, когато останаха само сутрешното, вечерното и нощните кърмения. Някъде към 8-ми месец мисля, че се случи. Сега съм поела по същия път, ще видим с малката бандитка как ще е. Ния  се отби сама на 7 месеца, преди да извади първото зъбче. А за градината остава да се надявам, че втората година ще е по-леко. Сега чакаме и класирането за държавната и вече започнах да сънувам щуротии по въпроса. Да видим дали третата година ще ни е на късмет Simple Smile

# 652
  • София
Добро утро, момичета! Hug
Като ви чета, май само аз не се притеснявам да заместя едно цяло хранене. Харесва д ами кърмя, близостта с детето е невероятна, но също така ми се струва хубаво, че вече ще минаваме на следващият етап.  Wink...

И аз, и аз Mr. Green

# 653
здравейте мили мами  Hug
за кърменето Ева остана само сутрин в 6 и вечер в 21 с кърмене, даже след вечерното кърмене пак си изяжда 120 мл АМ, понякога и 150  Shocked През деня я храня на 3 часа по 120 или 150 мл АМ, Нощем не я храня от 2 месеца. Изобщо не се притеснявам, че не успях да я кърмя и така ми намаля изведнъж кърмата. Обяснимо е- много се преуморявам, цялата домакинска работа ми се пада на мен и никой не ми помага с отглеждането на Ева. Но съм щастлива, че никой не ми се меси.
за захранването на консултация сме във вторник и педи ще каже от кога да почваме, но си мисля като сме предимно на АМ, може би от 5тия месец ще ми предложи да захранваме, ориентирала съм се първо с оризовата каша, но ще видим бебека дали ще я хареса Grinning
daisy.girl за пръв път чувам да такава система на хранене, между храненията да се дава пюте от тиква, нали целта да се започне захранване, първо с лъжичка, 2,3 и после да се замести изцяло обедното ядене. Все пак и между храненията трябва да си почива коремчето 2,3,4 часа newsm78 Ще питам педи, но лично на мен не ми се струва подходящо. Peace

Бебка все още не се е обърнала от корем по гръб или обратно.Катурва се настрани и до там Crazy И не е толкова шишкава да кажем, че й тежи дупето.Не й е дошло времето. От скоро пищим от радост като ме види само или баща си, играе си с играчките и мноооого рядко вече се носим на ръце.Обича да ме гледа как шетам и мия чинии Crazy Другото ново при нас е, че си държи и двете крачета с ръчичките, но не ги е набарала да ги лапа още Grinning

Ами това е от нас, днес е много начумерено навън и няма да се излиза, тези дни беше топло пък имаше вятър и не смеех да я изкарвам ooooh! Май много й треперя newsm78

# 654
  • Beyond the Frontiers
А за градината остава да се надявам, че втората година ще е по-леко. Сега чакаме и класирането за държавната и вече започнах да сънувам щуротии по въпроса. Да видим дали третата година ще ни е на късмет Simple Smile

Ау, стискам палци.

# 655
И аз немога да го разбера това с пюретата между храненията. На мен педи ми каза да почвам плодови, но аз се чудя, как така между храненията да давам? Ядем на 3 часа и половина, то айде от лъжичка две нищо, но после така май ще ни се разбърка режима.

# 656
  • София
А за градината остава да се надявам, че втората година ще е по-леко. Сега чакаме и класирането за държавната и вече започнах да сънувам щуротии по въпроса. Да видим дали третата година ще ни е на късмет Simple Smile

Ау, стискам палци.

И аз стискам. Лилия (средната) беше с 8,1 точки и не се класира миналата година, ама сега сме многодетно семейство и забихме десетката Mr. Green Един кяр поне.
Галя не мисля да я пускам тази година, много мъничка ми се вижда, от другия септември.

# 657
Момичета, ще се постарая да обясня това с пюретата между храненията (поне до колкото аз го разбрах). В последно време бебка започна да се храни на около 1,5 - 2ч. За едно денонощие правим от 12-15 хранения. Идеята на доки е 1 час след сутрешното хранене да дам тиква и така и следобяд. Като стигна колко 30-40мл пюре ще спра да увеличавам

Идеята е между някой от храненията през деня да направим пауза от около 2,5-3 часа...

Не знам дали го обясних правилно...
Само да поясня, че бебка отказва каквото и да е АМ. Смених няколко вида. Не ги харесва и това е. Тези проблеми с толкова често хранене ни започнаха от колко 10-на дни

Иначе и на мен ми е странна тази схема на захранване и за това още се ослушвам, но мисля тези дни да започна та да видим какво ще стане.

# 658
Мерси за палчетата, мацки!  Hug И ние сме все на опашката с 8,1 точки, все голям номер ни теглят от лотарията. Тази година шансовете са същите, не дават допълнително точки, че посещава детско заведение, тъй като е частно. Лилия също ще я пробвам на лотарията, но догодина. Тъпото е, че ако тази година не се вредим, ще можем да издържим на частна още 7-8 месеца. Абе каквото стане. Първата година много плаках, ядосвах се, но вече претръпнах.
Днес ми дадоха стикер за фитнес, явно трябва да се замисля по-сериозно!  Mr. Green Ама ми е много скучно, опитвала съм 2-3 пъти. Ще трябва обаче да се взема в ръце вече  Confused

# 659
Йоан и той не се е разбързал с обръщанията. Само вири крачета и надига гъзец и до там  Mr. Green
И това ще дойде, къде ще идат, да са ни живи и здрави само, то другото ще се нареди когато му дойде времето  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт