Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 254
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте дами,
наближава времето да си приготвям багажа за болницата и имам няколко чуденки. В предишните коментари на майките ми допадна идеята багажът да бъде разделен на 2 части-за самото раждане и след като излезеш от родилната зала/ ти го дава таткото/. Но останах с впечатлението, че това се отнася само за нормално родилите майки. Въпросът ми е тези, които са секцио дали са процедирали така, при условие, че няколко часа не си в състояние да станеш от леглото и реално не можеш да излезеш да си вземеш нещата.
Второто ми питане ако раждаш секцио след колко време ти дават бебчо за кърмене.

Съжалявам ако темите са били коментирани по-рано. Колкото наближава времето толкова май започвам да се побърквам  #Crazy

# 586
Здравейте дами,
наближава времето да си приготвям багажа за болницата и имам няколко чуденки. В предишните коментари на майките ми допадна идеята багажът да бъде разделен на 2 части-за самото раждане и след като излезеш от родилната зала/ ти го дава таткото/. Но останах с впечатлението, че това се отнася само за нормално родилите майки. Въпросът ми е тези, които са секцио дали са процедирали така, при условие, че няколко часа не си в състояние да станеш от леглото и реално не можеш да излезеш да си вземеш нещата.

Съжалявам ако темите са били коментирани по-рано. Колкото наближава времето толкова май започвам да се побърквам  #Crazy
Аз бях секцио. Разделих си багажа на 2, но не за самото раждане и за след това, а за мен и за бебето. Носех си всичко. Твоята схема може да се получи ако таткото даде багажа на някои от персонала. Няма да има проблем да ти го донесат до стаята. На практика излезеш ли от упойка "няколкото часа" неставане от леглото са си направо 24 часа. Поне нас ни раздвижиха на следващия ден. Бебето също ти го дават на следващия ден. Успех и бързо възстановяване! Не се страхувай! Болка има, но е нещо ужасно. Видиш ли бебето крила ти пониват!

# 587
Здравейте дами,

Според мен няма смисъл от излишни усложнения. Събери си багажа в една чанта твоя в една на бебето и си го вземи с теб. Като за теб вземи неща от първа необходимост които ще ти трябват непосредствено след раждането всичко останало може да ти го донесат и като се раздвижиш. Бебчето ти го дават на следващия ден след секциото към обяд.

# 588
  • Варна
Да попитам и аз, има ли възможност таткото да е в родилната зала?

Може, онзи ден като ходих на тонове и чаках пред отделението се загледах в листа с предлаганите услуги.
Тези дни пак ще ходя, ще погледна и ще ти кажа колко точно е Simple Smile

# 589
Има,мисля че казаха че е 80 лева,но не съм сигурна....

# 590
  • На брега на морето
оф, те и пари искат. потресена съм #Cussing out

# 591
И аз си мислех за подобна услуга, но и аз така разбрах, че се плаща 80лв.
Ама надали пък биха пуснали таткото, ако има 2-ра родилка в залата  newsm78

# 592
  • Варна
Мисля, че слагат параван, но не съм сигурна.

# 593
искам да попитам мамите, които вече са раждали наскоро в Окръжна, защо предпочитате да е разделен багажа отделно за мен, отделно за бебето, на мен така ми стават 3 торби, казвам торби защото по рано четох че с торби е по удобно. Как става самото приемане на родилката. И чаршафите за еднократна употреба за нас ли остават да си ги сменяме. Колкото повече наближава момента толкова повече глупави въпроси ме бият по главата, обаче се притеснявам и малко ме е страх.  Shocked

# 594
  • Варна
Да, чаршафите са си за теб.Добре е поне 1 да е в багажа ти при приемането, за да може после да ти го подложат, че аз нямах и ми се нацупиха Whistling Не че не ми сложиха техен де. А багажът е добре да е разделен за по-лесно намиране на това, което ти трябва, все пак няма нищо задължително. Както ти е удобно така си го подреди.
Като отидеш те преглеждат в приемния кабинет и ако решат, че ще раждаш те приемат. За тогава ти трябват единствено документите, една нощница, чехли и някакви санитарно-хигиенни материали евентуално. Всичко друго може да ти бъде донесено след това.

# 595
искам да попитам мамите, които вече са раждали наскоро в Окръжна, защо предпочитате да е разделен багажа отделно за мен, отделно за бебето, на мен така ми стават 3 торби, казвам торби защото по рано четох че с торби е по удобно. Как става самото приемане на родилката. И чаршафите за еднократна употреба за нас ли остават да си ги сменяме. Колкото повече наближава момента толкова повече глупави въпроси ме бият по главата, обаче се притеснявам и малко ме е страх.  Shocked

Няма глупави въпроси, изобщо не се притеснявай Simple Smile

Относно багажа. Моят беше в тези най-огромните торби от Джъмбо, а за беба от по-малките им.
Наистина на мен с торби ми беше много по-удобно, отколкото със сак. Някак си ти спестява ровенето.
Като отидох в болницата и ме прегледаха, поискаха да си сложа нощница, чехли, лигнина..Попълниха и документите, които бяха в списъка за болницата. И оттам ме закараха в предродилна зала, за да слушат тоновете на беба. После ме помолиха да засичам на колко време са ми контракциите. Преглеждаха ме и за разкритие почти на всеки час, пак слушаха тонове. Но сигурно при всяка родилка е индивидуално. 
Приготви си отделна торба, в която да ти приберат дрехите, с които ще си, като те приемат в болницата.

Някои жени предпочитат да им донесат торбата за бебо след раждането, но забелязах, че като влезнеш да раждаш, взимат от памперсите, за да приготвят за бебо.
За еднократните чаршафи, като ме приеха акушерката бе така добра да ми покаже как се слагат. Елементарно е и сама можеш да се справиш Simple Smile

# 596
Благодаря мами за отговорите, и аз съм с две големи торби от Джъмбо, като в едната съм сложила чаршафите и лиглина, а в другата моя багаж заедно с две малки торбички на бебка, в едната съм сложила козметиката на Хип, мокри кърпи и памперси 10бр - която направо да им я дам, а другата торбичка е с дрешки за бебето и пак съм си сложила памперси и мокри кърпи. Но както каза, ще си взема и няколко празни торбички за дрехите ми и др.

# 597
  • Варна
nadinkapl памперсите и мокрите кърпи остават при теб. Повечето пъти ти сменяш памперсите на бебето. Само когато са в бокса бебетата трябва да има един памперс и мокри кърпи при него в кошчето. Освен това 10 памперса няма да ти стигнат. В началото, докато се изчиства бебо, сменяхме памперси преди всяко хранене - значи на 3 часа.

# 598
  • Варна
Аз пък изхабих много малко памперси. Първите дни бебетата пишкат и акат по един-два пъти максимум, как на 3 часа Confused

# 599
  • Варна
Месечинка виторога явно бебетата са различни, то мойто и сега ака по 4-5 пъти на ден  Laughing А в болницата сменях на 3 часа и всеки път беше изцапан с мекониум. За пишкането е ясно, имах предвид черните акита  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт