Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 422
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
Радвам се че има толкова добри мнения за об-това само затвърждава мнението ми че там ще раждам.и благодаря на мамите които споделят опита си много ми помага.
Някой знае ли кога през август има отворени врати?казаха ми чак за 30-ти ама все си мисля че трябва да има и по ранна дата защото предните месеци са по две дати.
Имам и още един въпрос според вас има ли смисъл от избор на лекар?Ще раждам по всяка вероятност секцио по мед причини въпреки че не е още съвсем сигурно .И ако мислите че има смисъл кой лекар бихте ми препоръчали?

# 331
  • Варна
Момичета, искам да попитам дали сте ходили на контролните прегледи, които са упоменати в епикризата на детето. Как преминава въпросния преглед и някои други подробности около него.
Аз лично ходих за мое успокоение. Носиш задължително епикризата. Добре е да си с придружител ако може. Прегледите се извършват на партера, в един кабинет в дъното до асансьора. Някой обаче трябва да се качи до 3тия етаж за да се обади на дежурен неонатолог, че чакате за преглед. Аз се прекарах първия път и се качих горе с бебето, там висях 100 часа при една камара народ и после разбрах, че трябва да слизаме долу, където пак висях ... Аааа и още нещо. Най-добре да сте с количката защото ще ти се откъснат ръцете, ако трябва да държиш кошчето. Който лекар се падне ти поглежда епикризата, гледат бебето, теглят го, може да те питат как го храниш ... общи неща, но в началото ми се искаше да съм спокойна, че всичко е наред.

Благодаря за отговора, само едно нещо не ми стана ясно - трябва да ида горе в неонатологията нали? Да извикам дежурния. но после къде в дъното на партера е прегледа, не ми стана много ясно.

# 332
  • варна
доколото разбрах е винаги е последният четвъртък на месеца. На 30 август. И аз мисля да ходя

# 333
  • Варна
Радвам се че има толкова добри мнения за об-това само затвърждава мнението ми че там ще раждам.и благодаря на мамите които споделят опита си много ми помага.
Някой знае ли кога през август има отворени врати?казаха ми чак за 30-ти ама все си мисля че трябва да има и по ранна дата защото предните месеци са по две дати.
Имам и още един въпрос според вас има ли смисъл от избор на лекар?Ще раждам по всяка вероятност секцио по мед причини въпреки че не е още съвсем сигурно .И ако мислите че има смисъл кой лекар бихте ми препоръчали?

Д-р Славчев,приема петък и събота в сградата на ъгъла,на светофара,на 2-ри етаж.Аз не бих раждала без избор на лекар/екип,а д-р Славчев е ЛЕКАР и ЧОВЕК,на който можеш да разчиташ.

# 334
  • варна
и аз съм при д-р Славчев и аз съм за него.

# 335
Благодаря за бързите отговори лека бременност и безпроблемно раждане на всички Simple Smile

# 336
Момичета, искам да попитам дали сте ходили на контролните прегледи, които са упоменати в епикризата на детето. Как преминава въпросния преглед и някои други подробности около него.
Аз лично ходих за мое успокоение. Носиш задължително епикризата. Добре е да си с придружител ако може. Прегледите се извършват на партера, в един кабинет в дъното до асансьора. Някой обаче трябва да се качи до 3тия етаж за да се обади на дежурен неонатолог, че чакате за преглед. Аз се прекарах първия път и се качих горе с бебето, там висях 100 часа при една камара народ и после разбрах, че трябва да слизаме долу, където пак висях ... Аааа и още нещо. Най-добре да сте с количката защото ще ти се откъснат ръцете, ако трябва да държиш кошчето. Който лекар се падне ти поглежда епикризата, гледат бебето, теглят го, може да те питат как го храниш ... общи неща, но в началото ми се искаше да съм спокойна, че всичко е наред.

Благодаря за отговора, само едно нещо не ми стана ясно - трябва да ида горе в неонатологията нали? Да извикам дежурния. но после къде в дъното на партера е прегледа, не ми стана много ясно.
Да, качваш се горе да се обадиш, че чакаш за преглед. А кабинета е долу, където се качваш на асансьора, от лявата страна, вратата която е точно до прозореца. Обикновено изчакваш лекаря и слизаш заедно с него в асансьора.

# 337
  • Варна
Bad Diddy благодаря за пояснението   bouquet

# 338
Привет момичета.аз бях определена за 10.08 но на 23.07 кум 22 часа започнаха малко по малко да ми изтича околоплодната течност.Тругнахме към варна тъй като ние живеем във Ветрино към  2 часа ме посрешнаха в ОБ където ме очакваха,Д-р Жеков при който родих ги беше предопредил вече. Чакахме до 12 часа на другия ден да започне някаква родова дейност но уви бях без болки и без сантиметър разкритие.Тъй като карах проблемна бременност с болна жлъчка пълна с камъни и криза в 6  месец Жеков взе решение за секцио.Така че на 24.07 в 12.15 се роди моята малка принцеса- Надежда. Много съм благодарна от целип екип на родилното за доброто отно6ение.Е впрно е че не мина всичко гладко. Малката си беше на джурния антибиотик всички знаем защо,след което и със жълтеницата не се разминахме а на края и моята операция леко се възпали от жегите но в крайна сметка след 11 дена престой в болницата вече сме си в къщи.Аз се казвам Яна много цеелувки на всички мами с които се запознахме в болницата.

# 339
  • Варна
Момичета,
моля за малко разяснения, имам няколко малоумни въпроса: Носихте ли си допълнителни одеялца, пелени, дюшечета или мога да разчитам, че креватчетата на бебетата са "оборудвани" така да се каже? Тези 3 комплекта дрешки стигнаха ли ви, какво все пак носехте, нямам никаква представа как се облича едно бебе и колко често се преоблича на ден Rolling Eyes И накрая - тези памперси и мокри кърпи, описани в списъка за моето бебе ли ще се използват или ще ми ги вземат, а аз за дневни преобувания трябва да си нося още? Трябва ли ми хавлийка за бебе? Абе изобщо може ли да ми опишете какво ще ми е нужно освен списъка, окачен в родилното, не че не могат и по-късно да ми го донесат, но да не отида съвсем неподготвена Confused

# 340
Здравейте, нищо не съм носила допълнително за креватчето на бебо. 3-те комплекта дрешки не ми стигнаха, като се има в предвид, че бяхме в болницата 7 дни, 5 от които бебо беше в кувиьоз по памперс. А пък и сега е доста горещо и има вероятност да се изпотява. Памперсите и м.кърпи си стоят при теб и са за твоето бебе, като го взимат за визитация сутрин и вечер му слагаш по няколко памперса и мокрите кърпи в кошчето, както и дрешки за преобличане. На нас не ни стигна 1 пакет памперси Премиум кеър. Ако бебето е при теб, не е проблем да си го миеш в банята и да си му вземеш хавлийка. Определено, всичко в повече ще ти е нужно от списъка окачен в родилното. Всичко зависи от това колко дни ще престоите в болницата. Леко раждане.

# 341
Момичета,
моля за малко разяснения, имам няколко малоумни въпроса: Носихте ли си допълнителни одеялца, пелени, дюшечета или мога да разчитам, че креватчетата на бебетата са "оборудвани" така да се каже? Тези 3 комплекта дрешки стигнаха ли ви, какво все пак носехте, нямам никаква представа как се облича едно бебе и колко често се преоблича на ден Rolling Eyes И накрая - тези памперси и мокри кърпи, описани в списъка за моето бебе ли ще се използват или ще ми ги вземат, а аз за дневни преобувания трябва да си нося още? Трябва ли ми хавлийка за бебе? Абе изобщо може ли да ми опишете какво ще ми е нужно освен списъка, окачен в родилното, не че не могат и по-късно да ми го донесат, но да не отида съвсем неподготвена Confused
Освен това, което mimei е казала, ще допълня: Не е лошо да си вземеш 1-2 пелени например, ако искаш да сложиш бебето при теб в леглото. Много мами ги слагат директно върху техните чаршафи, аз не бих. Като се има предвид как кървиш след раждането пък и колко са чисти като ги сменят чак като те изпишат. По-добре си постели една пелена и така го сложи да си легне. Носих биберон залагалка, макар, че тогава не ми потрябва, но имаше много мами, които поръчаха да им купят, понеже бебетата много плачеха.

# 342
  • Варна
Благодаря ви Hug

# 343
аз поставях бебчо върху еднократните чаршафи, които са в списъка. За болницата изразходих 2 пакета.

# 344
аз поставях бебчо върху еднократните чаршафи, които са в списъка. За болницата изразходих 2 пакета. И да добавя, ако имате възможност си носете комплект чаршафи за Вас, защото пред мен санитарката дойде и обърна наопаки долния чаршаф и възглавницата и постъпи друга родилка при мен в стаята. Бях изумена...

Общи условия

Активация на акаунт