ДУБАЙ - тема 2

• 127 976
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Живее на Луната
Здравей, общо взето може и с долари и с дирхами. Левовете си го обменете още от тук в една от двете валути. Ако сте с долари, можете да ги обменяте със всеки мол на добър курс. Иначе другия вариант е да плащате с долари (взимат ги навсякъде), а те ви връщат дирхами, но може би няма да постигнете най-добрия курс така.  Peace

# 541
Здравейте, миналата седмица се завърнахме от Дубай. За мен това е най-уникалното място, била съм почти навсякъде из Европа, но определено няма база за сравнение  Peace Останах влюбена в Дубай и със сигурност ще го посетя пак  Heart Eyes За краткото време, което имахме, обиколихме почти навсякъде, като изкключение правят аквапарковете. Най-очарована останах от пеещите фонтани, хванахме изпълненията на Уитни Хюстън, Майкъл Джексън и една непозната мелодия (имаме спорове, че е от Властелинът на пръстените). Хотелът ни беше в Ал Барша, на 10 мин. пеша от Емирейтс Мол. Мармара, 4 звезди, всичко там беше ок, имаше редовни бусчета до мола и до плажа, карат те и те връщат, обслужването е перфектно и естествено беше пълен с руснаци. За туристическите дестинаций е писано много, но искам да обърна внимание на пазарът в Дейра. Понеже се занимаваме с търговия, решихме да разгледаме и там. Още като слезеш от метрото започват да те дърпат разни странни субекти и да ти предлагат различни неща. Та и ние нали сме си авантюристи тръгнахме с един "търговец", защото ме обеди, че има чанти Фурла  Heart Eyes Поведе ни по вътрешните улички и влязохме в една крайно мизерна сграда, като през цялото време ни убеждаваше, че там има магазин (може би заради стреснатата ми физиономия). Та качихме се ние на втория етаж, вкара ни в един апартамент, вътре още четирима като него  Sick Мен ме тресеше шубето през цялото време  Embarassed ама като видях толкова чанти на едно място набързо се стегнах. Реплики едно към едно с оригинала. В тази област съм си познавачка, поставям моята чанта до ментето и са напълно еднакви, че даже и фалшивата е по-хубава. И като започнахме едни пазарлъци (в тая област сме експерти), от 250 долара на 50 я даде чантата. В крайна сметка си тръгнахме с две чанти оттам. После нашият "стилист" вика: искате ли тениски? Айде отиваме в една още по-мизерна сграда и за тениски. Аз намазах една тениска ИвСен Лоран, мъжа ми два чифта гащи Долче и Габанна  Mr. Green И тоя пак: искате ли обувки....? При обувките се въздържахме от покупки  Peace После продължихме към Златния пазар в Дейра. 18 карата - 60 лв., 24 карата - 95 лв. абе без пари Money Отделно купиме много изгодно сувенири и други подаръци.
Съжалявам, че ми стана малко дълъг поста, само да кажа по темата с парфюмите, на пазара в Дейра имаше и парфюмерий, ароматите бяха много тежки, малките шишенца, тип ролон, вървяха по 25 дирхама, а по-големите бяха по 50 дирхама  Peace 

# 542
Нати87, стана ми интересно/аз нищо не разбирам от чанти/, кое да е по-хубаво на ментето от оригинала?
тениските и гащите по колко ги взехте? Тези евтинии между другото са качествени колкото и оригиналните, шият се в Шри Ланка, Индонезия, напоследък предимно в Бангладеш, цените почват от 2 долара за фанелка сигурно, и не се качват много. Произведеното в Бангладеш почти сигурно е качествено и евтино.

# 543
Нати87, стана ми интересно/аз нищо не разбирам от чанти/, кое да е по-хубаво на ментето от оригинала?
тениските и гащите по колко ги взехте? Тези евтинии между другото са качествени колкото и оригиналните, шият се в Шри Ланка, Индонезия, напоследък предимно в Бангладеш, цените почват от 2 долара за фанелка сигурно, и не се качват много. Произведеното в Бангладеш почти сигурно е качествено и евтино.
Специално за мойте Фурли, на които съм им голяма фенка, ментетата бяха в различни цветове, ако оригиналите са в 3 цвята, фалшивите са в 13 и то едни хубави, искрящи цветове. А като качество едно към едно са, всяко надписче, катинарче и емблема са си на мястото. Естествено имаше и много чанти на ЛВ и "продавачът" ги палеше със запалка, за да покаже, че са от истинска кожа  Shocked
При тениските пак падна голям пазарлък, но нямаше кой знае какво като модели. Бяха изложили блузи и рокли на Кавали, където ние в Бг си ги имаме от години по Илиенци. Понеже си бях търсила такава тенииска на Ив Сен Лоран и знаех горе долу какво представлява оригинала и китайското менте. Като почнахме да му обясняваме, че в Бг имаме стабилно китайско карго, продавачът чак се обиди и каза, че неговата стока е от Малайзия. Тениската я взехме за 19 долара, а двата чифта гащи за 11. Не е кой знае каква сделка, но пазарлък да има.

# 544
Поведе ни по вътрешните улички и влязохме в една крайно мизерна сграда, като през цялото време ни убеждаваше, че там има магазин (може би заради стреснатата ми физиономия). Та качихме се ние на втория етаж, вкара ни в един апартамент, вътре още четирима като него  Sick Мен ме тресеше шубето през цялото време  Embarassed ама като видях толкова чанти на едно място набързо се стегнах.
и аз докато четях поста ти ме хвана страх,едва ли ще имам твоя кураж да последвам някой такъв индивид

# 545
Поведе ни по вътрешните улички и влязохме в една крайно мизерна сграда, като през цялото време ни убеждаваше, че там има магазин (може би заради стреснатата ми физиономия). Та качихме се ние на втория етаж, вкара ни в един апартамент, вътре още четирима като него  Sick Мен ме тресеше шубето през цялото време  Embarassed ама като видях толкова чанти на едно място набързо се стегнах.
и аз докато четях поста ти ме хвана страх,едва ли ще имам твоя кураж да последвам някой такъв индивид
Успокояваше ме мисълтта, че в Дубай няма престъпност  Praynig

# 546
Прочетох, че в момента Qatar Airways имат 20% отстъпка, ако се плати с paypal. Не съм проверявала и не знам до кога е, но да ви информирам. Ето това е промокодът, който да впишете: PAYPAL1

# 547
  • София
Прочетох, че в момента Qatar Airways имат 20% отстъпка, ако се плати с paypal. Не съм проверявала и не знам до кога е, но да ви информирам. Ето това е промокодът, който да впишете: PAYPAL1
Ето линк за това:http://www.holidaypirates.com/benelux/qatar-airways-20-paying-paypal

# 548
Здравей, общо взето може и с долари и с дирхами. Левовете си го обменете още от тук в една от двете валути. Ако сте с долари, можете да ги обменяте със всеки мол на добър курс. Иначе другия вариант е да плащате с долари (взимат ги навсякъде), а те ви връщат дирхами, но може би няма да постигнете най-добрия курс така.  Peace

Много благодаря Bell! Ще си обменим долари щом ги взимат Simple Smile

# 549
Здравейте,

и ние се върнахме от Дубай, и понеже питах за някои неща във форума сега се чувствам длъжен да споделя Simple Smile Изкарахме страхотно, това е място с невероятна и уникална атмосфера която просто трябва да се почувства...

Почти всичко, което е необходимо да се знае за екскурзия в Дубай е вече писано тук, аз няма да повтарям, но искам да допълня малко инфо за храната, защото не видях някой да е писал. 
Понеже за мен, а и за много други хора най-уникалното място в Дубай беше площада с фонтаните и небостъргача Бурж Халифа, ще ви споделя едно мое (така поне мисля Simple Smile) откритие - ресторант Al Hallab в Дубай Мол.  Ресторанта има открита тераса, която гледа ТОЧНО към фонтаните и Бурж Халифа. По възможност отидете привечер и седнете навън - невероятно е. Ресторанта е с ливанска кухня, храната е много вкусна, цените са повече от добри, сигурен съм че подобен ресторант тук ще е поне 2 или 3 пъти по - скъп... за вечеря за двама в Al Hallab си пригответе 50 лв и бъдете спокойни Simple Smile 

Също така има доста индийски ресторанти. Хора, които живеят в Дубай ни препоръчаха и пробвахме Карачи (в Карама) , малко е далеч от Ал Барша където ни беше хотела, но май имаше удобна станция на метрото . Ресторанта е индийски, пълно е с индийци, яде се с ръце, храната е люта, супер вкусна и супер евтина - 5 човека вечеряхме отлично за 130 дирхама (50 лв....) Може да пробвате и Рави, същата работа е като цени. Не се плашете от външния вид на индийските ресторанти и не гледайте в кухнята Simple Smile просто сядайте и поръчвайте, преживяването е страхотно
Има и доста малки местенца с местна кухня, изобщо откъм храна определено има какво да се пробва.

Задължително опитайте фрешовете от манго и папая и сандвичите на плажа Джумейра Бийч парк (платения) - самия плаж не е нещо особено, не е екзотичен (в България има и по-добри) обаче  за февруари е перфектен, а до него има една барака за сандвичи и фрешове която не е за изпускане. Веднага правя разликите с произволна такава барака на Слънчев бряг или Златните - в дубайската не ти предлагат като тук разредени фрешове на убийствени цени, а дори и обикновените сандвичи ги правят на място и са топли Simple Smile

Като цяло сме много доволни от почивката, единствено съжалявам, че водата в морето и в басейните не беше все още супер топла и не можахме да отидем на аквапарк, защото си мисля че този в Атлансис щеше да е супер...

# 550
ще ви споделя едно мое (така поне мисля Simple Smile) откритие - ресторант Al Hallab в Дубай Мол.  Ресторанта има открита тераса, която гледа ТОЧНО към фонтаните и Бурж Халифа. По възможност отидете привечер и седнете навън - невероятно е.

Благодаря Simple SmileМного полезно  Hug
За водата -не очаквах, че е била студена,от месец насам все поглеждам прогнозите за времето в Дубай и  температури все са си 28,29,30 ,вече и по-високи  newsm78 Ние се каним уж да ходим на аквапарк,дано след две седмици е вече топла.

# 551
pisana306 - много странно беше с водата, един път ходихме на плаж, един път на басейн и беше доста хладна и на двете места.  Последния ден пак отидохме на плаж, само че на друг, и водата беше доста по-топла, направо си беше ок. наистина не знам как така стана... Но дори и първия ден беше по-скоро хладна, не студена, така че до 2 седмици със сигурност трябва да е идеална за аквапарк, все пак там се стопля доста по-бързо

# 552
А какво е подходящото облекло за сафари?може ли с чехли/джапанки,има ли някаква опасност от ухапване от змии,паяци и т.н.
Дали ще трябват някакви дебели дрехи или в 7-8 вечерта не е още толкова студено в пустинята newsm78

# 553
pisana306 най-добре си вземи връхна дреха за вечерта.Не се знае дали няма да задуха и да стане студено.Нашият шофьор ни каза че колкото топло е през деня,толкова по-студено ставало вечерта,но ние уцелихме хубаво време и не беше толкова студено.За обувки,най-добре ми беше с маратонки,защото доста трудно се ходи по пясъка.Аз бях с дънки,маратонки,тениска и връхна дреха си бях взела.Не видяхме змии и паяци.Видяхме само едно бръмбърче  Laughing  Те си имат в колите инжекции ,ако случайно те захапе змия и с нея да изсмучат отровата от кръвта.Дано да не срещнете змии и паяци  Heart Eyes Не ги мисли толкова тези неща.Ще останете очаровани от сафарито.Приятно изкарване.

# 554
най-добре чехли/сандали на босо, дълги панталони/дънки, лека блузка и жилетка/пуловер. Вече не е толкова студено, но духа.  Духа и температурата пада към 17-18 градуса все още. И един шал за всеки случай винаги носете. А обувките на босо, за да не си напълните маратонките и чорапите с пясък.

Общи условия

Активация на акаунт