90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 178

• 38 711
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
здравейте Simple Smile 5-6 дни не съм писала, ама то много работа, много нещо.
Иначе съм си режимна и свалям. Днес бях на белтъци:
з-мандарина и кафе
о-кюфтета и лютеница (домашна без захар)
в- печени пил.гърдички
Хубава вечер Simple Smile

# 556
Утре белтъчен
з-банан
о-свинска пържола с гарнитура кисели краставички
в-яйца с праз са ми се прияли  Grinning
Успех мацки  newsm10

# 557
Оффффф, не издържах плодовия ден!
з - кафе
о - 2 ябълки
следобед 50 гр ядки
в- 2 малки банана
............и преди малко филиика черен хляб с .......руска салата
Мъжа ми си хапваше и не устоях - жалко !

Просто умирам от глад с тези плодове!

# 558
  • На топло...
Не дочетох всичко, ще се върна назад обаче пак.

Ето от книгата (немския превод Crazy) по двата обсъждани въпроса, които сега прочетох.

За бульона в протеиновия ден за обяд.
300мл. бульон (от кубче Sick или домашно приготвен), като вариантите му са топъл чай или вода.
Аз пия вода Peace.

За водния ден.
"Веднъж месечно се предвижда воден ден (всеки 29-ти), който при всички положения да следва витаминния ден, след него съответно е отново протеинов ден. Пийте във водния ден само вода. Водата ни трябва не само за пиене, но също и за храна и прочистване на организма. Ако мислите, че няма да издържите може да си направите зеленчуков бульон (*буквално е написано супа, но по-нататък по дни е дадено само бульон, мое уточнение) или да си приготвите сокове от пресни плодове или зеленчуци (или просто прескочете водния ден).
Водата е напитката, която трябва да пиете през другите дни!"
Тук доуточнявам, за да не превеждам всичко и от самите 29-ти, 58-ми и 87-ми ден, че е даден и топъл чай като вариант, както и допълнително е наблегнато, че в соковете не трябва да има захар.
(Направо си мяза на лунуване Wink. )

Лорейнче, Hug!

Аз започнах също днес, десет дни по-рано от предвиденото, ама нали сме вътрешни с Луната Laughing.
58,5, с кило повече от третия воден предната врътка, сантиметри не съм мерила, че се чувствам разплута нещо Crazy.
Зак.1: ябълка.
Зак.2: 5 фурми.
О: Тофу на грил със салата.
В: Тофу със салата.

За закуската утре ще превеждам Mr. Green.
Иначе постя, то се видЕ Crazy.

Имаше въпрос за пост и 90ДД Grinning. Не виждам никакъв проблем, ама никакъв (освен Разпети петък, дето се тримири) Peace.
1. Може тофу, соево мляко и вариации на тяхна тема.
2. Има разрешени дни за риба, ако съвпаднат с протеиновите.
3. Другото, което постът разрешава е безгръбначните - туй миди, раци, октоподи, охлюви, всичко може.

По-късно пак ще се включа Peace!

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 21:54 от Нану

# 559
Оффффф, не издържах плодовия ден!
з - кафе
о - 2 ябълки
следобед 50 гр ядки
в- 2 малки банана
............и преди малко филиика черен хляб с .......руска салата
Мъжа ми си хапваше и не устоях - жалко !

Просто умирам от глад с тези плодове!

Ако си била гладна е трябвало да хапнеш някакъв зеленчук или просто повече плодове. Със сигурност щяха да те заситят толкова, колкото тази филия и руска салата.. и нямаше да прегрешаваш  Hug

# 560
Е вече е късно - ще видя дали въпреки прегрешението ще има някакъв резултат!

# 561
За бульона в протеиновия ден за обяд.
300мл. бульон (от кубче Sick или домашно приготвен), като вариантите му са топъл чай или вода.
Аз пия вода Peace.

За водния ден.
Имаше въпрос за пост и 90ДД Grinning. Не виждам никакъв проблем, ама никакъв (освен Разпети петък, дето се тримири) Peace.
1. Може тофу, соево мляко и вариации на тяхна тема.
2. Има разрешени дни за риба, ако съвпаднат с протеиновите.
3. Другото, което постът разрешава е безгръбначните - туй миди, раци, октоподи, охлюви, всичко може.
По-късно пак ще се включа Peace!
Благодаря, Нану! И двата въпроса бяха мои. За бульона: ами и аз предпочитам водата, ама нали вода трябва да се пие 30мин. след хранене (аз едвам ги устисквам тези 30мин., а често съвсем неволно пия вода веднага след хранене; жаба съм си и обичам водата  Laughing)?
А за пост и 90ДД питах заради мъжа ми (аз никога не съм постила, а той пости за първи път) какви са евентуалните вариации на приготвяне на Тофу (което даже нямам идея какъв вкус има) или някакви други постни протеинови продукти.

# 562
Благодаря, Нану!
И аз затова, започнах сега, че да съм в крак с Луната  Wink
Значи не съм сгрешила, защото аз карах водния на фреш (грейпфрут, портокал, лимон...). И сега ще правя така  Hug

# 563
  • Sofia
Относно ПОСТЕНЕ при 90 ДД - аз постя... и да, справям се с ТОФУ и различни други соеви продукти. Имай предвид, че аз не успях да ги намеря в Т-маркет, например, както и в БИЛЛА, и в едно Пикадили на центъра - да, по-малко е.... но го имаше във Фантастико....
Та, тофуто - не е много вкусно, Но си го прибавям към салатата.... един ден си го запеках в тиган... пак беше добре....Има и някакви "соеви наденички" - наденичка е доста подвеждащо за тези продукти, защото ако го хапнеш със затворени очи - никога няма да ти дойде на ум думата "наденички" Wink - но и тях си ги запичам на тиган ... и става ОК.... И тъй като 1 ден на 4 го използваш това тофу , така че ще се справим с постенето.... а за другите дни-не е проблем.... Интересно е , че тофуто е на цената на сирене- не знаех... и се очудих... мислех, че е по-евтино.
Не съм използвала още соево мляко,но пък нали това би било 1 хранене, затова не пия, а гледам да дъвча нещо Wink

# 564
mi6le2011, благодаря за информацията!

# 565
Варива днес: З - круша О и В - картофи соте + зеленчуци на скара. Grinning

# 566
  • На топло...
Лорейнче, супер си thumbsup!

Тити, за бульона* за белтъчен обяд или варивен обяд. Той е 300 мл. и се изпива веднага след като си изяла храната, за да разреди концентрирания протеин. Не се брои към водата, така да се каже, а към храната Peace.
А тофуто и аз сега го изучавам, пробвам рецепти.
Примерно:
    - да го мариноваш - соев сос (без захар обаче), тахан лъжица, лук на ситно, чесън пасиран, подправки каквито решиш (аз имам мелнички с миксове - арабски и азиатски разни - демек цели зърна или листа, без "подобрители"), сол евентуално... или пък лимонов сок, зехтин, горчица и т.н., идеи бол. Режеш на сантиметър цели парчета (или пръчици по 5-6 см. дълги, дебели по един), овалваш и оставяш за през нощта най-добре да попие, или поне за половин - един час. После с идея мазнина в тигана или на грила;
     - на пръчки да запържиш за кратко и със зеленчуци да ги задушиш;
     - има рецепти за кюфтета от тофу, избери си някоя;
     - може и на майонеза да се направи - 120 гр. меко тофу, 2 с.л. лимонов сок, 1 с.л. горчица, 2 с.л. зехтин, сол на вкус се пасират;
     - и т.н. Peace...
Аз пробвах на тиган пръстчетата и на шайби на грила, вкусно е, особено докато е топло. Другия път ще експериментирам една "Снежанка с тофу" и може кюфтенца примерно Grinning.

# 567
  • София
Ох, доволна съм от себе си-за първи път от началото на това завъртане правя напълно режимен ВД като количество, нито на обед нито на вечеря със сладкото прекалих, можело значи  Grinning. Щом глада за сладко овладях, друго хич не ме плаши. Та да се отчета де;
З-банан
О-тесто за пица /то пък едно тесто-вода, брашно,сол и сода, ама стана страаашно вкусно/, с малко зехтин и чубрица и доматен сок - страхотен обяд стана
В-1/2 кроасан с шоколад и редче шоколад.

# 568
За Била - в тази в Изток съм мяркала Тофу при сирената.

Иначе, постещите - намерете си някой диетичен/диабетичен магазин. Докато бях в гимназията, работих за кратко в такъв и имахме безумно много соеви неща, не само Тофу. Соев пастет, майонеза, сосове разни, даже соев хайвер продавахме  Shocked
Да не говорим, че имаше овкусено тофу с най-различни подправки и видове.
Аз лично не съм им фен на тия работи, ама пък вие може да си разнообразите малко с тия неща Simple Smile
Магазинът, в който аз работех, отдавна не съществува, ама не може съвсем да са изчезнали тоя тип магазинчета. Преди имаше и един до Халите, не знам дали още съществува.

# 569
Благодаря, Нану!
И на теб, Хриска! Сетих се даже за 2 такива магазина, които съм мяркала в движение и утре ще пратя мъжа ми да види дали ги има още и да си хареса оттам продукти за белтъчния.
Благодаря още веднъж, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт