Отговори
# 120
Здравейте и от мен! pepina_79 не се ядосвай мила и аз като отидох на ЖК/в Шейново/ края на февруари и на мен не ми обърнаха кой знае какво внимание, но... и да се ядосваме нищо няма да променим, само си вредим на нас и на бебоците. Аз мисля, че просто искат пари, но пък от друга страна малко ли им е 500 лв. за ЖК /за някакви си мерки/. Хубав ден!

# 121
pepina_79, мерси за успокояващия отговор. От celika разбрах, че вече сте ги обсъждали тези неща и започнах да чета стари теми. Благодаря за конкретните никове, които трябва да търся.  Hug
Аз  май останах последна тука  без да зная пола още Simple Smile Но в понеделник се надявам Балев да ми каже Wink При  първата бременност пак така се получи -  до  поселдно бяха догадки за момче и  накрая  Балев ме изненада с момиче. Сега пак ме убеждават, че ще е момче, защото много срамежлливо, не показвало, имало там нещо ама  не е ясно пъпна връв ли е или чурка...А и вв суматохата не ми беше до това

# 122
Здравейте, мили мами!
честит празник и от мен макар и малко със закъснение, нека всички сме мн здрави, усмихнати и най-вече мн обичани и закриляни. На всички ни пожелавам здрави и хубави бебоци юли месец   bouquet
Иначе да се включа и аз към мамите, които усещат бебчетата мн ниско долу, мен също мн ме притеснява понякога, но моята лекарка казва, че излишно се тревожа и трябва да се радвам на всяко усещане на бебчето. Така, че се опитвам да се притеснявам по-малко и да се радвам на мъничето, все пак трябва да им предаваме само положителна енергия  Hug
Благодаря за линка на babysling - има доста полезни статии и според мен.
И накрая да ви попитам нещо, всички ли правите упражнения или йога за бременни, аз още не съм започнала, честно, казано ме е страх да не се претоваря по някакъв начин, защото всички ми казват да си почивам повече, а и понякога имам болки ниско долу (за които лекарката ми също каза, че не са притеснителни и просто си пия магнезия )?

# 123
Вчера явно не ни е била вечер, защото и аз бях ядосана и явно бебо усещаше, че не съм спокойна и не спря да рита, даже ритна баща си по носа като се беше навел да го целуне  Grinning
Аз лично не мога да се оплача от моята докторка. Вчера бях на ЖК и си ме измери и на кантара, обиколка на корема, отпред ме мери, мери ми кръвно, на видеозон ме гледа, пита ме за оплаквания и т.н. За храненето си говорехме. И всеки път го прави това. Такач е явно има и свестни.

# 124
Съгласна съм Sunny29, че не можем да сложим всички АГ-та под един знаменател, но ти явно ходиш при някой определен лекар, докато в Шейново се оказа, че на ЖК се редуват няколко/аз мислех, че ще съм при лекарката при която си отидох за установяване на бременността, но уви не/. И един вид там отиваш на ЖК при акушерката...

# 125
Момичета, и аз усещам бебето ниско, на моменти направо съвсем долу (а понякога и над пъпа...). Обаче всички лекари, при които ходих през февруари, са на мнение, че няма повод за притеснения и по принцип даже не съм на никакъв ограничителен режим - само магнезия си пия. Иначе и аз споделих за кратковременни болки от време на време, но лекарката ми не се притесни - за такива случаи ми изписа отделно от Магнерота по едно прахче Диаспорал. Явно са нормални тези неразположения  Rolling Eyes
Аз пък исках да попитам дали някоя от вас ще прави изследване за гестационен диабет. Моята лекарка ми каза, че се прави 24-28 г. с. и имало някаква специална програма за безплатно тестване в Майчин дом. Само че аз им гледах на сайта и нищо не намерих, та реших да ви питам и вас, ако знаете нещо  Simple Smile

# 126
Здравейте ПАК  Mr. Green

Павлинче много точно си го написала мила.Дъщеря ми докато беше само на кърма акаше често,но поне не смърдеше,но като почнахме пюрета и каши  Sick нещо радиоактивно излизаше....и петносваше наред.Колко съм търкала да махна петънца по бодитата,а какво остава за наакани гащи.
Има и нещо друго-малката беше много ревлива и с ужасни колики.До 3тия месец бях на ръба на нервна криза,не издържах,рядко имаше кой да ми помага.Трудно си представям е 30-60мин си свободно време да съм заровена в.... и да търкам.Както каза Павчето-не е за мен.
Вени последно и моя малчуган беше застанал диагонално в корема ми.Както каза доктора "Една-никаква позиция е заел,но е много рано още".
Репичка мини и през Балев да си каже мнението и после му мисли.В крайна сметка никой не те задължава,ако имаш вяра на лекарите -не се подлагай на амнио.Стискаме палци мила,всичко ще е наред! Hug
МПеева с два пръста и под чушмата  на силна струйка smile3532 (шегичка)
Пепи не знам на какъв сайт попаднах,но 1бр гащи струва 44лв  Crazy Ако и второто е като първото трябва да купя 10  Stop Отделно-колко вода ще заминава за препиране и после пералня и естествено малкото свободно време.Ами ако съм изпрала вече дрешки...наново 1 пералня с 3-4 бр гащи само.....Нееее,мерси  Laughing
А ти защо се ядосваш на "твоя льохман"?!Той е там да ти дава направления и точка,с въпросите към Давидков да си спокойна.Я бързичко да се усмихваш,тегли му една  Hug
Вики_Вени горе главата мила,всяко дете идва с късмета си.Няма две еднакви...да и двете ще имат чурки,но ще са различни и кое от кое по-прекрасни,защото са твои!!!
Димитрова нищо не правя  Blush Налегнал ме е мързела  Laughing
Оставям ви,ще намина по-късно пак   bouquet

# 127
Димитрова и аз нищо не правя, но това е защото когато изобщо имам някакво свободно време, съм много изморена.

# 128
Цитат
Аз пък исках да попитам дали някоя от вас ще прави изследване за гестационен диабет. Моята лекарка ми каза, че се прави 24-28 г. с. и имало някаква специална програма за безплатно тестване в Майчин дом. Само че аз им гледах на сайта и нищо не намерих, та реших да ви питам и вас, ако знаете нещо  Simple Smile
И на мен вчера ми даде да прочета брошурата и да се обадя дали искам да го правя.трябва да отидеш гладен и после оставаш там за около 2 часа.някакъв тест е .И преди това мисля 3 дена не трябва се ограничаваш от въглехудрати.Още не съм я прочела обстойно.Каза че в момента има дебати дали да го поема касата и да стане задължително изследване през бременноста, но за сега се плаща и е 20€ мисля.Трябва да се реша че след 2 седмици ще ходя да дам кръв за антитела та да го направя тогава.

# 129
И така момичета и аз да се отчета, че не  съм писла от ...първата тема още!!!
Вчера по случай 8ми март получих най-невероятния подарък - за първи път чух сърчицето на бебето. Но с това май свършват хубавите неща. Резултата от БХС показава налличието на риск от генетични проблеми- на границата съм: над 1:250 нали е нормално, а аз съм 1:240. Съответно започнаха да ме убеждават, че амниозинтезата е просто задължителна!!!!! Гладаха ме и на 4Д - всичко уж е наред. Малко се шокирах от всичко това и не можах да реагирам и  обмисля на момента нещата - в суматохата ве4е имам 4ас за амниоцинтеза, за някакви изследвания преди това и  така. Като се прибрах му дръпнах един рев и се успокоих. Обадих се на ГП-то - той категорично ми забрани да се подложа на това. Това, което ще направя по въпроса е да отида при доц.Балев в поненделник и ще видим той какво е каже. Както каза АГ-то , просто се презастраховат с всички жени над 35. При положение, 4е всичко ми е наред защо да подлагам бебето на риск да го згубя заради нечие "презастраховане".
Вие как мислите- някой мина ли я тази процедура, оживяхте ли?! Аз познавам само един случай (моя много близака роднина), на която и правиха амниоцинтеза в същата болница и завърши трагично за бебето (5 минути работа както ми казах вч4ера).  Ще се радвам ако споделите нещо успокояващо  Praynig
   Моето мнение е ако си след или 20  гес.сед. и всичко е било наред на ФМ да не правиш амниоцинтеза Рисковете са по-големи

# 130
  • В. Търново
Здравейте ПАК  Mr. Green

Павлинче много точно си го написала мила.Дъщеря ми докато беше само на кърма акаше често,но поне не смърдеше,но като почнахме пюрета и каши  Sick нещо радиоактивно излизаше....и петносваше наред.Колко съм търкала да махна петънца по бодитата,а какво остава за наакани гащи.
Има и нещо друго-малката беше много ревлива и с ужасни колики.До 3тия месец бях на ръба на нервна криза,не издържах,рядко имаше кой да ми помага.Трудно си представям е 30-60мин си свободно време да съм заровена в.... и да търкам.Както каза Павчето-не е за мен.
Как съм се смяла на радиоактивните петна - много точно определение!  Joy
Ех, все едно описваш моята щерка - ревлива, много серлива(и ние бяхме до 6 м. само на кърма) и с ужааааасни колики. И аз бях пред нервна криза, даже май няколко си изкарах.... Shocked Сега гледам на всичко с  насмешка, ама като знам, че ме чака същотоо след няколко месеца....Дано пък това да е по-спокойно и Никакви колики(еех, мечтииии)  Mr. Green  Mr. Green

# 131
Ha-ho мен вече ми мина скъпа, ама бях напушена повече заради чакането пред кабинета не толкова за ЖК, знам че нищо ново няма да науча. И съвсем ме отказа от многократните гащи.... с толкова триене, търкане и пране...хич не е за мен  Joy
Репичка на мен ми бяха казали и подчертали амниоцентезата до 16 г.с, за по нататък незнам мила, консултирай се и с Балев най-добре, но предварително не се шашкай, че това само ще ти вреди  Hug И от мен имаш стиснати палчета!  Praynig Доколкото знам от Блейда която се подложи доброволно, без лекар да и го е препоръчал т.е, е че няма нищо страшно и нищо от това за което сме чували не е вярно. Рисковете винаги ги има, но когато манипулацията се направи както трябва, могат да се сведат до минимум.  Hug

# 132
  • на брега на морето
Димитрова, единственото, което правя за сега е да карам колело 1-2 пъти в седмицата. За по половин час(на 3 пъти по 10 мин). През което време гледам филм, да не ми е скучно.
Изкопирах си линка с гимнастиката, дето го даде Ема, но още не съм я правила, иначе изглежда лесна и ненатоварваща. Защото в повечето случаи и аз като Селика, в малкото си свободно време съм изморена, и не ми се занимава.
С йога се занимавах преди бременноста. Но упражненията, които правех са доста разтегливи и мисля, че не са подходящи за бременни. Сега не смея да се занимавам с йога без учител, а наблизо нямаме такива курсове.
Иначе все още си се движа доста.

# 133
Здравейте мамчета!Рядко пиша,но всеки ден ви чета.За първа страничка моля да ми добавите stork-boyХодих на ФМ и ми казаха радостната вест,всичко с бебчо е наред.Приятен уикенд!  love001

# 134
Мама Рая (а и останалите момичета, които ги вълнува), доколкото си спомням, и ти като мен се заинтригува от теста за фетален фибронектин (за преждевременно раждане), затова споделям какво направих. Прочетох по форумите, че правят теста в клиника Надежда (мисля, че и katia_o_m се следеше там и писа, че ще й го правят) и се обадих. Момичето на регистратурата не знаеше нищо по въпроса, но така или иначе ми записа час, при това, за мое голямо учудване, само за след седмица при Сигридов. Ще докладвам повече, като мина, но исках да споделя, че явно не е невъзможно да си запише човек час, при това не за след вечност и без да е техен пациент. Така че, ако прецените, действайте   bouquet
Уточнявам, че тестът не се препоръчва рутинно при нормално протичащи бременности, а се прави обикновено при по-застрашаващи състояния като скъсена шийка, силни контракции и т.н. Аз лично ще го направя (освен заради параноята си  Embarassed) заради това, че когато забременях, мъжът ми се оказа за пореден път с е-коли в микробиологията. И макар че при мен все така си няма нищо в изследванията, искам да се застраховам доколкото мога  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт