Отговори
# 135
  • Варна
Имам въпросче към Petya28 и tsankova. Тъй като споделихте, че вие сте ползвали АБЦ да питам сваля ли се тапицерията за почистване и лесно ли се почиства количката?

Hope♥ извинявай че чак сега отговарям, но вчера не съм влизала цял ден във форума - имахме леко фирмено банкетче по повод 8-ми март smile3525!!!
Сега на въпроса  - тапицерията на летния кош се сваля лесно изцяло от рамата - прикрепен е чрез капси и може да се почиства отделно. Самата материя е много специфична и аз лесно я почиствам веднага след замърсяването с мокра кърпичка без да се налага да свалям цялата тапицерия.
При коша за новородено е по-трудно "събличането" , но пък и самите дечица до 6 месец не цапат особено- най-много да върне малко мляко върху завивката или да протече някое ако, но то пак ще е върху чаршафче или постелка , а не върху тапицерията  newsm10
Аз моята количка я взех от Бебчо на ул"Студентска"
nouvelle_vague - около 18 седмица и моето бебе беше ниско - полежах си 2 седмици в къщи и на последният преглед на 06.03 вече беше добре позиционирано по-горе. Малки са още и се местят, но ако си в хоризонтално положение по-дълго би помогнала на процеса newsm53
Многократни гащи или памперси - памперси категорично smile3501
Прекрасен ден на всички newsm51

# 136
Да се запиша и аз в темата!
По повод пелените, аз си ползвах памперси, но пък практикувах Естествена Бебешка Хигена и с двете деца и общо взето съм доста доволна, особенно с първото ми дете беше страшно лесно, с второто имахме малко повече фалове. В крайна сметка исках да кажа, че така освен че децата ми още преди годинката бяха без памперс от самоото начало на ден ползвах по един, два памперса, така че при всички положения и този път смятам така да пробвам.

# 137
  • Пловдив
Здравейте, мили мами!
Аз също усещам бебока много ниско,имам и болки понякога,но док каза,че всичко е наред,от разширението на матката било,да пия но-шпа 3*1. Искам да ви попитам нещо (тъй като забелязвам,че повечето от вас пият магнезий)- задължително ли се пие,защото на мен док не ми е казал още нищо за това или трябва аз да му кажа да ми изпише?
Благодаря предварително! Hug

# 138
elli77g магнезия принципно док ти ги изписва при необходимост - по специално при контракции, ако имаш можеш да му споделиш и да го питаш даби имаш нужда от това, но сама не си го изписвай  Simple Smile
Звездичка! извинявай за въпроса мила, но какво ще рече Естествена Бебешка хигиена, имаш предвид с пелени ли?!  newsm78

# 139
Hope♥, REpichka,много благодаря за информацията   Hug
Snej_83, радвам се за хубавите новини и честито stork-boy
Bebelancho, и на теб честито  stork-boy Да са ви живи и здрави.

Много ме разсмяхте с тези гащи и памперси  Joy
Аз нищичко не разбирам от тези неща но май ще избера и аз памперсите. Едвам ми побира кратуната как ще издържа на миризмата а камоли и да пера на ръка. И както много от вас заключиха, така и аз - това не е за мен Joy
 Днес се прибрах доста навреме от работа. Имам много домакинска работа но страшно ме мързи....пък и утре нали е Събота.
 Нещо важно да споделя  hahaha мисля да кръстя дъщеря си Пумпалка     Stuck Out Tongue Winking Eye
Тя не спря да се върти и да ме посритва...и не знам какво точно прави но последните две седмици е направо като пумпал....
Стига толкова от мен.
Лека и прекрасна петъчна вечер на всички Heart Eyes
Много да се обичкате и радвате с татковците Hug

# 140
Антония, абсолютно си права. И при Алекс и сега си изманипулирахме пола. При Алекс започнахме да правих ОПАСЕН секс след като бях лекувала раничка на шийката - мазане и три месеца наблюдение и третиране с глобули за гъбички. Имаме си мъж. Вторият и третият път казах на моята лекарка, че искам да си направя по-кисела средата, за да убива мъжките сперматозоиди. И тогава си слагах Лактажин или Флоражин - не помня вече. Безвредни и не пречат на зачеването. И сега чакаме момиченце. Не знам дали се е повлияло зачеването, но е факт, че когато искахме момче, си го направихме такова и за момиченцето - също.

Павли, явно при втора бреченност оплакванията са повече. И моето е като придърпване отвътре на сухожилия. Друго, което ми каза свеки, е че много често се чувства някаква тежина и подутина отвътре, тъй като са се разширили кръвоносните съдове. Лекарят се опули, като му казах, че се чувствам подута във влагалището, но как по друг начин да му обясня. Придърпванията са нормални. На моите страхове, че рита долу ниско, няколко пъти ми повтори, че е разположена на височината, на която трябва да бъде, че краката са долу а главата при пъпа.

Ама, момичета, защо от сега се притеснявате, че бебето не е разположено с главата надолу! Аз мисля, че е много рано за правилно разположение.

Репичка, тука имахме няколко майчета, на които втория БХС им даде такива резултати, а после се оказа, че всичко е наред. Не се притеснявай, изчакай консултацията при Балев! Стискам ти палчета и вярвам, че нещата са наред.  Hug

ЗА ПЕТНА от ако, малини, кръв, мастило ползвам само вряла вода - две три термокани и всичко излиза!

Нувеле, мерси мила за инфото.

Виждам, че нашата дружина се увеличава - добре дошли на новите майчета, Не бъдете толкова срамежливи де-е-е. На всички леко бременеене и спокойно да минат дните ни до появата на малкото човече.

На разбралите пола също честито. Вярвам, че независимо дали е с чурка или не, всяка една от нас го-я чака с голямо нетърпение и надежди.

Ние днес излизахме два пъти на разходка. Между излизанията трябваше да мерим стените за латекса и малкия беше в еуфория.

Лека нощ, милички! По-малко болежки и повече слънце в душичките!

# 141
Здравейте мами - сладурани,
pepina_79,и моята дъщеря е алергична към всичко ароматизирано/памперси, мокри кърпички/. След  няколко опита открих Huggies и бях много доволна, все още използвам мокри кърпички Huggies Pure.
Repichka, не се притеснявай, Балев ще каже, но според мен е късно за амниоцентеза.
Аз много се изненадах, когато Давидков ме попита дали искам да си правя амниоцентеза, без показатели за това. Но благоприятния период беше 16-17 седмица.
Йога упражнения, много рядко - все не намирам време. Сутрин "правим гимнастика" с щерката,  Joy голям смях пада.
srcs, С малката госпожица имахме голям проблем с името, и баща й каза че ще я кръстим "Посерко", "Пумпалка" звучи по-добре. Laughing

Празничната вечер не беше нищо особено - Женско царство, криеница зад пердетата  Laughing и т.н.
Стефи е на Бабин дом, и аз смятам да направя един пробен козунак, ако се получи утре ще ви почерпя.

С ЖК нищо ново, повечко килограми и ниско кръвно!/имаше стажантки които не знаеха даже как да ме измерят на кантара/ Първата ми бременност беше много лека и безпроблемна и качих само 10 кг, които свалих още в болницата. Сега също нямам никакви проблеми и оплаквания, но доста килца сложих, +8 досега/ но си хапвам много шоколад и други неща, а и с това студено време няма много разходки/
Стефи е зимно бебе и исках второто да е лятно/ така и стана/, но не съобразих липсата на разходки. Laughing
Лека вечер!

# 142
Звездичка! ми разпали любопитството с тази естествена бебешка хигиена, та се поразрових из нета, ето и линк за инфо
http://bezpeleni.info/
Предлагам ви да споделите дали бихте го пробвали, особено ще се радвам на мненията на майките, които вече имат деца и знаят как стават нещата с отказване от памперсите.

# 143
           Momicheta, pomosht. sajalqvam che ne pi6ana balgarski, no nqmam na laptopa. da vi pitam, na anusa mi se poqvi ne6to, nqmam predstava kakvo e Cry, moje i da e hemaroid. Leko poduto e ot ednata strana i malko me boli. Kakvo da pravq, kam ginekologa li da se obarna ili li4nata lekarka, da si kupq li mazilo za hemaroidi.Dnes zapo4nah i da se razbolqvam, taka me boli garloto, a sam dale4 ot vka6ti, v svi6tov na ispiti sam.
Mnogo izvinqvaite za angliiskite bukvi Embarassed Cry

# 144
  • София
Здравейте и от мен,  love001
4ак сега намерих време да пиша...при мен нещата са малко на зле,защото от в4ера съм настинала и незнам освен 4ай4ета с лимон и мед какво друго да предприема??Може би ще пия и преди лягане парацетамол ,а за хремата си имам едни капки които в аптеката ми ги препоръ4аха и казаха 4е не вредят за бременни,но ще видим,казват се Еуфорбиум композитум,някоя от вас да ги е ползвала слу4айно? Rolling Eyes
Освен това от 2дни имам едни странни пробождания ниско долу в средата и малко в ляво и затова на самоле4ение пак запо4нах да пия папаверин 2 по 2,преди време доки ми каза да ги пия като по4увствам болки,а доколкото забелязах ми помагат много и са и за задържане ако има някаква опасност...ина4е на ЖК съм 4ак др месец така реши гинеколожката ми-преди това нямало нужда,а преди това ми предстои ФМ след няколко дни и нямам търпение ве4е 4е взех да се притеснявам за бебко като не си го виждам сега  newsm45 ,мили4кият ми дано вси4ко да е наред...стискайте палци
Ина4е на празника бях изключително щастлива,мойто мило ме събуди с целувка и красиво опакована червена роза Flutter и ме разтопи ве4е с обяда по-късно в ресторанта,да не говорим че цял ден бяхме заедно докато тои уж вършеше и работа Joy
и на всичкото отгоре ходихме да видим и мойто майче и през цялото това време кучето беше с нас ,за да има безброй разходки помеждудругото ,хем и аз да дишам повече чист въздух... Whistling
Много емоции,много нещо,че на всичкото отгоре и със свеки си поговорихме надълго и нашироко  Laughing,Смятайте-вечерта бях мъртва направо от умора,но пък щастлива,обаче днес вече и болна #Cussing out,така че прекалените неща не са на добре,па макар и много приятни понякога  Naughty

# 145
  • Варна
Цитат
извини ме за глупавия въпрос,не съм запозната,но тези "гащички" като се наакат първо ги препираш в мивката и после в пералнята или?Идеята ми харесва,но с две деца не знам дали ще смогна да пера и на ръка и в пералнята.Най-много да забравя някой наакан "гащник" и да се чудя от къде ми лъха  Joy
Дайте малко светлина по въпроса.

хаххахаа и аз исках това да питам, но ме досрамя, как да махна акото преди да го изпера?
[/quote]
Акото на силна струя от душа и нищо не остава. Тъй като тоалетната и банята са в едно помещение мисля да удължа маркуча на душа за да стига над чинията. Не се налага да се търка на ръце. Направо в пералнята после. Тези гащи, които ние ползваме нямат нищо общо с бамбиното. Вътрешната страна е от полар и се изпира чудесно. Освен това пуска течността надолу, а пък не държи мокро. Тези пелени, които са тип "джоб" вътре им се слага вложка. Чела съм, че най-добрите са бамбуковите. За през нощта могат да се слагат две вложки и да е сухо. Тези вложки събират/попиват течността. Ако се сменят често, както обикновените памперси, няма проблем. Ако не се смени бързо след като е напишано има опасност при притискане, да речем бебо е седнал, да овлажни долната материя.
Безкрайно съм доволна, но не съм прала много наакани такива, защото късно започнах да ги ползвам.  
П.С.
Киара, аз изкарах ужасен грип. Не съм пила парацетамол, но пия клеева тинктура, в носа слагам от нея и двата дни, в които имах температура и ужасно главоболие, просто минах само на чай с мед и лимон и цитрусови сокове. Два-три грейпфрута + още толкова портокали + мед и още толкова вода... става супер натурален сок и стига за един ден. Това ме дигна на крака за три дни.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:38 от tsankova

# 146
  • София
бебе,да хемороид е от външните ,не се притесняваи отиди при личната тя ще те препрати на специалист,или направо ще ти изпише някакво мазило или пък да правиш промивки външно...но действай сега не отлагай за да не почне и да боли!
Иначе е нормално за бременните и аз имах хемороид преди 2 седмици,но вътрешен-те са по-опасни,обаче след няколко дена спря да кърви и отмина от самосебе си,затова не ми се наложи лечение...Другия вариант е да е анален фисур има инфо в гугал,ако искаш прочети,но е по малко вероятно да е това!поне според мен де newsm78

# 147
  • София
 бебе и другият ми съвет е да не се бършеш с тоалетна хартия след изхождане ,а да се миеш ,за да не го разраниш или раздразниш още повече,така знам Naughty

# 148
             Mnogo ti blagodarq, klari!

# 149
мама Рая напълно съм съгласна с теб :Ама, момичета, защо от сега се притеснявате, че бебето не е разположено с главата надолу! Аз мисля, че е много рано за правилно разположение.
    Лека и спокойна вечер.
    Утре сме на училище дано лекцията  за дишането по време на раждане е полезна

Общи условия

Активация на акаунт