Отговори
# 150
  • Пловдив
pepina_79,много благодаря за отговора. Другата седмица съм на ЖК и ще питам.
 А за пелените за многократна употреба, не бях чувала досега-от вас научавам,че има и такива. След като прочетох за какво става въпрос в сайтовете,които дадохте,аз също стигнах до извода,че ще ползвам памперси.
 А за Естествената Бебешка Хигиена-много ми допадна идеята,но не знам дали ще успея,надявам се.
Желая на всички хубава петъчна вечер Simple Smile Hug

# 151
Във Варна от утре ще има училище за родители в Grand Mall, организирано от Моето Дете/най-хубавото списание/ , ето подробности: http://www.moetodete.bg/uchilishte-za-roditeli/Varna.html

До скоро!

# 152
Привет и от мен мамчета!
Еййй докато ви изчета все става хиляда часа и все пиша по нощите, но така е като ходя на работа и после вечеря, моткане...
Първо да дам отчет, днес си взех изследванията. Моя най-голям страх - желязото се оказа в нормата, хемоглобина се е вдигнал от 106 на 121 след 20 дена пиене на Сорбифер Grinning! Много  съм щастлива, заслужаваше си болките в стомаха и  търчането до тоалетната от това лекарство. Както каза доки с желязото ще си играем на котка и мишка. Ще почивам, пак ще пия и така. И токсоплазмозата е отрицателна, слава Богу.
Смайлкрис , мерси за сайтовете, записах си ги за да ги разгледам.
Пепина, мерси за съвета за e-bay, мила. Не разчитай за важните неща на ЖК по здравна каса. Аз ходя там само за изследванията и болничните, акушерката също е добра и ме мери и съвета всеки ден. Но за ехограф, 3и 4Д само на частно. Не се тревожи за позицията на бебо. Моите бебоци на ФМ бяха с главите около пъпа, а само след ден усещах, че ритат с краката нагоре. Много пъти още ще се въртят нашите бебковци и бебки.
Елл7, като ми падне кръвното много ми помага сок от компот (от каквото и да е). Като изпия един буркан бавно на глътки и световъртежа ми спира. Айряна със сол също помага, но при мен компота е по успешен защото ми пада кръвната захар.
Ема, пожелавам ти да си изкараш страхотно в Мюнхен и да си напазаруваш страхотни неща за бебко. Аз като ходя в командировка купувам за моята племенница неща от C&A обикновено са евтини и качествени, а и до сега я нямаше в БГ. Heart Eyes

# 153
          Momicheta, pomosht. sajalqvam che ne pi6ana balgarski, no nqmam na laptopa. da vi pitam, na anusa mi se poqvi ne6to, nqmam predstava kakvo e Cry, moje i da e hemaroid. Leko poduto e ot ednata strana i malko me boli. Kakvo da pravq, kam ginekologa li da se obarna ili li4nata lekarka, da si kupq li mazilo za hemaroidi.Dnes zapo4nah i da se razbolqvam, taka me boli garloto, a sam dale4 ot vka6ti, v svi6tov na ispiti sam.
Mnogo izvinqvaite za angliiskite bukvi Embarassed Cry
Много съм на ти с хемороидите,понеже след раждането получих ужасни хемориди,които излизаха на вън и 2010 се оперирах.След операцията пак имах проблеми, но с тромбози на аналните вени така че сама не можеш да си поставиш диагноза дали е излязал хемороид или тромбоза.Ако можеш с пръст да го "пъхнеш" обратно в ануса е най-вероятно хемороид, ако е твърдичко и  леко синичко и не се прибира е тромбоза.Това което на мен много ми помагаше е лед.Една ръкавица за еднократна употреба я пълниш с вода и я слагаш във фризера като замръзне  чупиш едното пръстче просто и си го налагаш на ануса.И не отлагай ходенето на лекар, но не какъвто и да е.Лекаря за хемороиди се казва проктолог.Другите нямат идея

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 22:41 от mpeeva

# 154
Още нещо, Repichka, мила, не знам дали е късно или не за амниоцентеза, но моя доктор ми каза, че ако няма съмнения на 4Дто няма да има нужда от това изследване. Възрастта не е причина, аз съм на 36 и като го попитах ми каза, че противно на всичко, което се пише организма над 35 години много по-вероятно е да изхвърли увреден плод от този на 20-25години.
     Освен това на много места съм чувала, че е комерсиална причината да ти препоръчат това изследване. И все пак ако се решиш и можеш да пътуваш по-добре си я направи в София. Препоръчвам ти д-р Сигридов, за който знам, че до сега няма грешка, а има над 400 направени амниоцентези. Но аз на твое място не бих се подложила. Hug Всичко е наред не се притеснявай,мила.  Hug
Nouvelle, аз също може би ще си правя този тест в 22гс. Сигридов ми го препоръча, тъй като съм с близнаци. Много се радвам, че си се насочила към него. Ще останеш доволна.  Hug

# 155
  • София

тази количка ме е грабнала много,предимно като външен вид,исках да ви питам момичета вие какво мислите за нея?А и аз не съм много капризна на функционалност така че напълно ме удовлетворява... Thinking

# 156
  • София
оп забрахих да добавя характеристиките...
* Комбинирана количка Dayana New е с алуминиева конструкция

* Обръщащ се сенник за вариант кош за новородено и кош за дете над 6 месеца

* Предни, въртящи се на 360 градусаколела, с възможност за застопоряване

* Дръжка тип рога, регулираща се на височина

* Голям багажник и чанта

* Луксозен сенник и покривало за крачетата

* Лесно почистваща се материя

* Лесно и бързо сгъване на конструкцията

* Допълнителни опции: стол-кошница за кола Olymp baby 0-13 кг или преносим кош за новородено Dayana/Victoria (кошницата и допълнителният кош не се включват в цената)

* Количката се предлага в следните цветове: син,червен и оранжев

Размери:

- Височина: 107 см

- Дължина: 95 см

- Ширина: 53 см

Тегло: 9.5 кг

# 157
  • София
лелеее тази бременност ще ме умори ,започнах да забравям като старите хора...такава разсеяност-ужассс ooooh!
значи става и в този вид за детенце после:

и

Heart Eyes

# 158
kiara_23,количката е хубава.  Това, че е с обръщащ се сенник е много по-добре от реверсивната дръжка. /При реверсивната дръжка, въртящите се предни колела отиват отзад и вече става трудно за управление./
Единствено не мога да коментирам издръжливостта.

# 159
  • София
мерси Смилекрис !!! Hug ,това ми беше полезно да го разбера за дръжката,понеже ми е за първи път да избирам количка за бебче и нямам идея,ще чета с удоволствие и др съвети  Simple Smile

# 160
  • Някъде по Дунава
Добро утро!
Киара_23 и аз към такъв модел се насочих, само че в черно и зелено, защото още не сме сигурни за пола. Нямам лични впечатления,приятелки имат другия модел на Кангаро с едната дръжка - Виктория- тя е доста маневрена, но и тежка. За тази четох в нета мнение на една майка, че за голямо дете била малко тесничка.
Тъй като моето момиче си поръча филийка със салам за закуска, ето нещо интересно и за вас:

# 161
Хайде на закуска

Усмихнат ден и много емоции!

П.С. Стеф е на Бабин дом, та реших да направя пробно едно козуначе, стана страхотен и много вкусен.

# 162
Добро утро маминки!
Николаева страхотен начин да впечатлиш злоядо дете, браво, харесва ми, а и аз няма да откажа от филийката  Laughing
Смайлкрис благодаря и за твоето козуначе, обожавам.
И моята дъщеря вчера пожела да ходи на бабин дом за два дни и аз реших че ще спя много, но уви, малкия човек в корема не е на същото мнение  Joy. А и от сутринта ми се привиждат едни кашкавалени сандвичи, да същите онези които коментирахме преди две теми мисля  Laughing
Нелина браво за изследванията мила, аз пък с този хемоглобин не мога и не мога да се преборя, или препарата ФерроФолгама ми идва малък, или храните които хапвам не са достатъчно богати на желязо, знам ли?!  newsm78 Но доктора като разбра че съм го спряла ми се скара, защото "хемоглобина е онази част в тялото на човека, който разнася кислорода в кръвта, а бебето ни се нуждае най-много от кислород." Та пак ще си го пия, щом се налага  Rolling Eyes
За ЖК отдавна съм разбрала че ходя само заради изследванията, а иначе Давидков си ми казва всичко важно, което ме интересува.
Антония този линк беше много полезен мила, но и аз незнам дали ще се справя с тази естествена бебешка хигиена, струва ми се че не коства само много усилия, но изцяло трябва да наблюдавам и разучавам бебето си, за да разбера наистина кога му се ходи по нужда. Това си изиска също много време, а за една майка И ДОМАКИНЯ  е малко трудно, знам ли.Нека и другите споделят какво мислят, ще е интересно за всички!!!
Киара количката изглежда добре мила, само аз да си кажа, че моята първа беше с две дръжки и не ми беше никак удобна, предпочитам с цяла дръжка, не с рога  Simple Smile И гумите малко ме притесняват, първо че са малки и второ че и предните и задните са въртящи  Thinking
Рая аз се притеснявам за положението на бебо, защото като че ли повече от половината ми бременност мина, а то досега един път не се е завъртяло, или е много мързеливо, или така му харесва.  Joy Ама на майка му хич не и допада това.  LaughingЗавиждам ти мила благородно за разходките, нямам търпение и аз да се възползвам от пълноценна почивка  Heart Eyes
Да ви споделя и аз нещо, моята колежка вчера ми сподели, че малката и дъщеричка е с варицела, а тя не е я е карала. Не че се притеснявам толкова, но все пак незнам какво да правя  Thinking Мисля да звънна на Давидков да го питам, но все пак вие също сте ми близки, а си спомням че Тери скоро имаше подобен случай  newsm78
И от мен нещо от сърце :

# 163
Добро утро, момичета!
Да се запиша и аз в новата темичка и отивам да ви изчета, че няколко дни не съм влизала и колко много сте изписали.... Hug
Слънчев уикенд ви пожелавам! 

# 164
Добро утро,коремчета  wavey!
Не съм писала сигурно повече от месец,но май е време да започна пак,че не остана много до финала.Така ми се искаше днес да отида до Мола да чуя нещо ново,но моята дъщеря още спи  Crossing Arms...
Пепи,как я пиеш Феро-Фолгамата,че и на мен това ми бяха изписали 2по1капс.А в началото ме беше страх да я пия 2 пъти,защото прочетох,че при бременни се препоръчва по 1капс.,но доктора като ми каза по 2,го слушам.
Да ви питам момичета,някоя от вас да е ходила на ехокардиография на плода?Гледам ,че се прави между 20-22седмица,а аз май изтървах момента.

Общи условия

Активация на акаунт