Отговори
# 615

Добър ден слънчеви мами, прииска ми се и вас да почерпа с това, което най много ми се яде напоследък Simple Smile
Аз нямам нито един ден трудов стаж и затова нямам право да се оплаквам за майчинството, някой ми беше казал още в началото на бременността ми че ще е 120, но може и да са се объркали и да е 100.
Присъединявам се към мамите, които са против да ги пипат без позволение, вярно е че бременните носят късмет, ама чак пък толкова... Иначе съм много горда с тумбачето си и не се срамувам да го показвам. А за сексапила на бременните- открих че мъжа ми противно на очакванията ми не забелязава изобщо корема и дупето ми- концентрирал се е изцяло в уголемените ми с 3 размера гърди и друго не го интересува... ама какво да го правя, винаги си е бил цицоман  Blush
Исках да питам тези от вас, които вече са раждали дали при положение че косата ми не се е сгъстила от бременността пак ще ми окапе... тя и без това никога не е била гъста,  а ако намалее още направо не знам какво ще правя  smile3511

# 616
Като цяло не обичам сега да се гледам в огледалото - не харесвам този си вид - и да си призная не виждам нищо привлекателно в големия ми корем... не знам вие как се чувствате, но мен това ме изважа от релси и може да ми скапе настроението.  newsm45 Сега като свалих и зимните дрехи ... ще се започне "ОООО бременна ли си?"... Ужас! Не понасям разни любопитни съседи да правят коментари, но в крайна сметка няма да ми го спестят. smile3511
Защо да си харесваш коремчето? Бъди горда от това, че го имаш, пък килограмите все ще ги свалим някак си от август на там... newsm39 running jump

Наистина е много неприятно да не можеш да  вървиш спокойно по улиците и да те зяпат все едно никога не са виждали бременна жена. Мислех, че само в нашия малък град ги има, но явно уви… Представяте ли си пък при мен какво е? Направо е ужасно... Ще трябва да се правя, че не забелязвам гадните и завистливи погледи, защото в нашия град са не само любопитни, но и адски завистливи.

# 617
Момичета - явно не съм само аз тази, която се дразни на нетактичните хора.  smile3516 Чудя се някои къде са израстнали ... ама хайде - май имаше нещо такова "Да убием простака с мълчание".
За майките от София и в близост - в неделя ходихме до http://melnicite.bg/ Заведението е в Горна Малина, с градина и езеро, кът за игра на децата и малко птици - като зоокът. Приятно е. Има възможност и за риболов. Детенцето ни беше очаровано да играе няколко часа навън след дългата зима. Даже се качиха с таткото на кон и направиха 2 обиколки на нещо като манеж. Извинявам се на тези, които го знаят, но ние скоро попаднахме на инфо и се възползвахме от хубавото време.
Някой от вас ходил ли е до Вършец? Ние в събота сме там - таткото има среща с випуска от гимназията и малко ще се разверим от бетона на София.
За килограмите  - как се движите - аз съм с 8 кг отгоре - и това е с контролирано хранене - без питки, баници и др. Хапвам черен хляб, малко сладко, ама... трупам - до края ще станат поне 15 сигурно. Август месец - ПЛОДОВЕ и ЗЕЛЕНЧУЦИ! Няма да се оставяме разплути! Аз миналата година свалих 8 кг и знам какво ме очаква.
Който иска шишета на Авент - сега са в промоция - така, че може да се вземат. Вижте на сайта на вносителя - Ивентас. Нашият татко има инфо и ми казва кога къде има изгодни неща. Party

# 618
Здравейте Буболечета !
Виждам, че коментирате хорските погледи и глупави въпроси. Днес реших да си сложа пролетното ми якенце за това вереме е супер с него, но естествено не може да се закопчее и си ходих разкопчана, като си виря гордо коремчето и го препичам докато ходя до работата, но тези погледи определено и мен не ме радват, гледат те все едно си прокажена, поне аз на такива попаднах. Както винаги в трамвая ни беше фрашкано сутринта, едвам се добрах до една свободна седалка и познайте сигурно 5 пенсионера ме погледнаха, сякаш ми казват, стани за да седна аз, но аз съм си нагла, стоя си и ги гледам сякаш не разбирам  Joy Хем смешно, хем тъпо се чувствах, но.... да си гледат работата.
Аз също много не се гледам в огледалото, въпреки че не съм качила много кг, гледам точно местата където съм се променила и аз не се харесвам, но таткото не ми обръща внимание, постоянно ми казва, че съм много хубава, че имам страхотни гърди  hahaha Как ли няма да са хубави, размер Д  Laughing
Честита пролет мили мамчета, още мъничко ни остава  Hug

Др. седмица мамчета ще ходя на ден на отворените врати, където мисля да раждам, ще ходя с майка ми  Blush, че мен нещо ме хваща шубето да съм сама, пък и болницата ми харесва какво предлага след като си платиш за избор на екип и какво влиза в самият пакет. За други болници не съм гледала изобщо. Гледах и за колички, спяла съм се на два модела, най- вероятно в началото на месеца ще си избера и направо отивам да си я купя. Party
Софийските мами какво направихте със срещатата, виждахте ли се или срещата ще се състои, искам и аз да дойда да си покажа малкото шкембенце  hahaha ?
Пожелавам Ви хубав ден  Hug

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 14:09 от Ema08

# 619
  • Пловдив
Здравейте момичета,
имам един въпрос към запознатите мами, че всеки от някъде ми пуска едни мухи и вече съм в голяма чуденка. Искам да попитам дали ще мога да вземам 2 години майчинство при условие че имам стаж около 6 години но е назад във времето и в момента не съм на работа, но като вляза в 8 месец ще ме назначат в една фирма от където ще изляза по майчинство.

# 620
Честита първа пролет, мили майчета   bouquet Много ми е усмихнато днес Heart Eyes Излязох в 8 часа с мъжа ми да оставим малчо на градина, пихме кафе преди да отиде на работа, после се видях с приятелка, после по магазините и едва сега се прибирам Laughing Не ви бях чела предварително, но и аз си взех слънцезащитния на Биодерма, щях да взема на Авен 50+, тъй като само него съм ползвала, но по препоръка на аптекарката и за разнообразие взех Биодерма;)
Да се похваля вчера като разчиствах гардеробите се оказа,че имам няколко чифта подходящи дрехи за пролетта Flutter
Зузулина Hug Еее, честито колежке, пожелавам ти и добра реализация  bouquet
За чуждите погледи- май малко претръпнах по време на първата бременност, аууу как мразех тогава и сега не обичам, но само с поглед наказвам, ако забележа,че някой ме оглежда обстойно по коремчето, а за пипането-забранено Naughty
За кг- аз съм супер нестабилна- преди седмица бях- 66,5, днес се качих на кантара - 64  CrazyСигурно,защото от сутрин до вечер съм по разходки newsm78 Иначе ям всичко, без да се ограничавам, единствено ограничавам газираните напитки, но сладкото и тестяното, тц, не мога Mr. Green Надявам се само да не чукна 90 кг  , колкотот бях първия път ooooh! Бях доста извънгабаритна мама, а мъжа ми твърди,че много ме харесвал и тогава, сигурно е гледал само бюста ми, но какато и да е Joy
Меги, доколкото знам трябва да имаш поне 2 години стаж, независимо,че в момента не си на работа, но да кажат и другите майчета, дали е така Peace
ХУбав следобед , момичета и нека пролетното настроение да не ви напуска  Flutter

# 621
  • Варна
Здравейте сладурки!
....
Сузи1 чак ти завидях за пътуването, на мен как ми се ходи някъде, но сега няма как…А свекитата как протестират като чуят, че искам да пътувам, лелеее ужас  #Cussing out. Свекървата се обажда на мен да ми мрънка да не пътувам, а свекъра на мъжо. Вчера се опитах тактично да и обясня, че ако нямам забрана от доки ще си ходя където искам. Е то пък не може цяла бременност да не излизам от София, аз ще полудея  Crazy. Мъжлето ми има РД на 04 април и първия уикенд сме планирали да го празнуваме на хижа, само 150 км са до там, а те си мислят, че аз няма да му отида на рождения ден. Направо онемях… Shocked ooooh!
....
С първата си бременност с термин 01.07. в началото на април месец пътувах със съпруга си до Мюнхен с автобус и се върнахме с кола. Единственото нещо, което доки каза да пия по едно но-шпа като тръгвам профилактично. Проблема беше, че след 30 часа пътуване краката ми отекоха и спаднаха чак като родих. В събота ходихме на разходка до едно село на 200 км. дори не съм питала доки. Какъв е проблема с пътуването?
Меги, 24 е изискуемия стаж по принцип за да вземеш майчинство. Сега искат да приемат 24 м. назад за да ти изчислят какво майчинство ще вземеш. Имаш право на майчинство, но ако приемат, че базата е 24 м. назад и това не е обвързано с минимална работна заплата... вече е проблем. Ако вземат база 24 м. назад за да изчислят какво ще получаваш, а ти точно в тези 24м. не си работила, искрено се надявам да получиш обезщетение = на мин. работна заплата, което май е 270 лв. НО както заплашват, че няма да е обвързано с мин.заплата, ще поличаваме едно голямо НИЩО.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 14:22 от tsankova

# 622

Честита първа пролет!!!!!

# 623

Нещо не мога да публикувам картинка EmbarassedНякой ще ми помогне ли?

# 624
# 625

Научих се вече.... Joy

# 626
Здравейте мамита, честита първа пролет  Hug.
Тази седмица съм си на работа вече, не че повичах много (миналата седмица само), но определено видях разлика - кръста направо ме скъсва особено следобеда и вечерта и отдолу на влагалището. Като си бях вкъщи миналата седмица ги нямаше тези болежки, като си полягваш повече друго нещо е  Mr. Green, но няма как ще издържим. Днес бях на ЖК и докторката ме питаше дали да ми дава болнични, твърдо отказах. Не ми се седи още от сега вкъщи, не ми е и тежка работата. Иначе с бебчо всичко е наред. Затвърдихме пола на МЪЖ   Grinning, че и доказателство за татито даде  Joy. Кръвното и мойто си е нисичко, тази сутрин 60/90, гледам със сладичко и течности да го оправям. Тъй като казах че имам от време на време тъпа болка в стомаха според мен и ми каза да си взема Бионацид на таблетки за смучене, били ефикасни и за киселините. Даде ми и една кутия хранителна добавка Прима Мама и да й кажа отзиви от нея. Като сравнявам горе-долу витамините и минералите се доближават до тези на витамините за бременни, тъй като аз не пия витамини никакви на хапчета.
Megi_82 аз доколкото знам за да получаваш право на майчинство трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж като осигурена за този риск (т.е. няма значение кога). А вече обезщетението се изчислява на база 24 месеца дохода назад (ако имаш празни месеци се взима база 240 лв.). И вече новия работодател ще ти подава необходимите документи, а ако нямаш работодател от социалните мисля, че се взима.Това поне аз знам.

# 627
Момичета, надявам се някоя да може да ми помогне.
През далчената 95-96г бях диспансеризирана в от една варненска лекарка с диагноза: епилепсия. Дори влизах в Терапията за един скенер. След 5-6 години свалиха наблюдението. Документите от прегледи и изследвания за съжаление никой не знае къде са в момента. Когато днес, по препоръка на лекарката ми, звъннах на една невроложка за консултация относно раждането,тя ми обясни как не може да ми помогне без старите изследвания.
Някой да има някакви идеи какво и дали мога да направя нещо.
Утре ще ходя да ми обясняла как стояли нещата. Ама тази жена нещо хич не ми вдъхва доверие. Звучи ми като колко точно ще трябва да платя.
Ако някой може да ме посъветва нещо...

# 628
Здравейте, момичета,

Наистина като е толкова хубаво времето и не ми остава, ама никак време за моите си неща. Добре, че манечко легна да спи. Тази сутрин със ставането и айде на игра. Ама тази жега малко изведнъж ми идва. На слънце направо си е мор. А пък на сянка не си е още за къс ръкав. Та облечи се, съблечи се, че и раница и втора закуска в торба. големият Алекс като ме видя така натоварена, много ми се накара. На всичкото отгоре се скъса ластика на дънките на манечкото, та бегом до вкъщи за нови дънки - голям смях, едвам го свалих от пързалката. Само чакам да дойде ЧРД-то да му подарим тротинетката, че с това колело, когато съм сама, се изморявам. Бордюри, дупки, светофари, коли - аман. Докато стигнех до площадката и съм останала без дъх, глас и кръст да го гоня моя син.

С работата на мъжо нещо се закучват нещата. От една страна добре, че ми помага. Ама от друга, не се трае вече - той нервен, аз хормони и ето ти конфликт. Днес сутринта, обаче, успях всичко онова, което избълвах срещу него предните дни, да го събера в разумни по обем думи и да му го обясня по-спокойно, че да го възприеме. Иначе останал бил с впечатлението, че аз не го уважавам, видиш ли! Мъжка му работа! Само му казах, че няма да мога като първата бременност да опъвам до края и подредя сама къщата след ремонта. Както и да ходя и да избирам боята, която той трябва да хареса. Казала съм Боро за латекса, Баранж Инж за паркета и Лиа за ламината и точка.

Отивам да сменям зимни с летни обувки и да ги качва на тавана, докато е още разумен моя мъж

Ще ви чета в почивките!

# 629
Здравейте, бъдещи юлски мами  Heart Eyes

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ! С пожелание да сме много ведри, усмихнати и здрави през цялата година!

И аз най-накрая се престраших да се включа във форума (не знам защо отлагах до сега ...). Това ми е първа бременност, на 25 години съм. Моят термин е на 12 Юли 2012 и за сега чакаме момче (каквото си и пожелахме от Дядо Коледа). Все още нямам кой знае какво коремче (по-скоро приличам да много добре похапнала, отколкото на бременна), имайки предвид че съм качила 3 кг откакто забременях, но бебо си се развива нормално и явно си проправя път на вътре в корема Simple Smile
Ще се радвам да ме добавите и в официалната страница във Фейсбук!

Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт