Отговори
# 600
  • Варна
Според мен трябва да протестираме поне да не влиза със стара дата. Не е честно. Аз от отглеждане на малко дете влизам в бременност с друго. Постоях си и на борсата известно време. Не е моя вината, че обезщетението за безработица ми се изчислява на база 240 лв. обезщетение за отглеждане на малко дете, а работих на много висока заплата. Никак не ми се струва справедливо. Сега съм се примирила, че ще получавам минималната работна заплата, а на всичко отгоре излиза, че даже няма да мога и това да получа. Как искат да раждаме тогава. Идеята с тези високи обезщетения беше да се стимулират да раждат работещите жени с високи заплати. И беше факт, че раждаемостта скочи и много майки с български етнически произход се решиха да родят по едно, две деца. Моите години никак не са малко. Започнах да раждам на 29г. Много мои съученички направиха същото. По-рано не се решаваха. Сега отново ще спрем да раждаме.

# 601
Добро утро, мили момичета!

smilekris  и на мен косата ми спря да капе. Е пада по някой друг косъм, но не е така като преди .

Приятен пролетен ден!

# 602
Добро утро на всички!
Ами да ви кажа отдавна разбрах,че на държавата не може да се разчита Simple SmileМинах по доста труден път и преживях такова голямо унижение,когато баща ми почина.Бях на 15 и с майка ми решихме да опитаме да получим помощ.Да,ама не...В крайна сметка тя замина,остави ме сама и9 така изплувахме.
Да е жив и здрав мъжа ми,на майчинство не мога да разчитам.Имам само една година стаж,нищо че заплатата ми беше висока ще си вземам 200,250 лв Grinning
Ами това е!Да не се чудят защо няма раждаемост.Много ще си помисля преди да реша дали да имам още едно дете.
Колкото до бременноста...При всеки е различно.Аз бях се наслушала и начела колко прекрасни са месеците от нея,как едва ли не летиш и цъвтиш.Уви не е така #CrazyКосата ми е под всякаква критика,лежа и не мога да мръдна до магазина...подувам се и приличам на плондер.Какво остава да помисля за разходка #CrazyИма и такива като мен-факт Grinning НО...ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ РОЖБАТА СИ.Ще бъда най-щастливия човек,когато я прегърна-тогава живота за мен ще започне от начало,ще се събудя от дългата летаргия и ще дишам пак!Тежка или лека бременност-важен е живота който се заражда...
Мили майчета,целувам ви и пожелавам весел и успешен ден Hug

# 603
  • София
Здравейте,сладурки Heart Eyes

Минавам да ви пожелая хубав и слънчев ден Hug

Аз изчезвам по задачки,че ще имам гости тези дни.И после малко на разходка с малчо,като го взема от училище на обяд.

Рали, Hug.Сигурна съм,че всички ще сме добре до края и ще си гушкаме сладките бебчета.Разбирам те перфектно,с първата бременност легнах в 8 г.с и лежах до раждането.Имах 1 единствена разходка за цялото това време,но всичко си заслужава Grinning

Целувки,момичета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 09:11 от Ками

# 604
Добро утро юлски мами,
Как сте тази сутрин - аз мисля да забъркам нещо сладко за тати и принцесата. Тя като се върне от градина задължително хапва и след 2 часа пак вечеря с нас. А не е пълно детенце - много спортно човече е и редовно ни прави компания като тенираме. /Аз вече само колело и малко гири/.
Да ви кажа и моята коса е супер - лъскава и гъста. После като си помисля как ще пада... направо с есенния листопад. Първия път започна да пада 3-4 месеца след раждането и около 6 месеца си беше страшно.
H и М имат готини дрешки за бременни. Не са по-скъпи от тези в магазините за бременни. Аз си купих рокля - с къс ръкав за 25 лева и много ми хареса как ми стои. Като цяло не обичам сега да се гледам в огледалото - не харесвам този си вид - и да си призная не виждам нищо привлекателно в големия ми корем... не знам вие как се чувствате, но мен това ме изважа от релси и може да ми скапе настроението.  newsm45 Сега като свалих и зимните дрехи ... ще се започне "ОООО бременна ли си?"... Ужас! Не понасям разни любопитни съседи да правят коментари, но в крайна сметка няма да ми го спестят. smile3511

# 605
добро утро и от мен мами
аз от първия ден като видях теста за бременост съм хремава та до ден днешен ту ми минава ту пак се появява аман вече а и от вчера ми се появи една суха дразнеща кашлица трябва да си взема нещо че ме тормози Mr. Green
пожелавам ви хубав пролетен ден

# 606
  • София
Буболинка,защо не си харесваш коремчето,бе мила Mr. Green
Майтап,повечето имаме такива чувства от време на време мисля Wink
Ами няма как да сме слабички и секси,какво да се прави.Ама трябва да се чувстваме добре в кожите си.Аз така се настройвам и се чувствам все по-добре.Въпреки,че вече не ми стават на шкембата клинчетата и панталоните,които си накупих преди няколко седмици Crazy
А това със зяпането на корема от знайни и незнайни и мен ме изнервя много сериозно #Cussing out
Много мразя да ме зяпат,а има и простаци,които свиркат по улиците Shocked.Е това вече е крайно извратено,но за жалост се случва Rolling Eyes.
Аз съм намерила решение на въпроса със зяпането на корема-шалчета.Зимата се снабдих със десетина бройки,а сега си купих 4-5 тънички летни.Като ги пусна над корема и ми е много по-добре hahaha Като искам някой да го види,шала настрани и това е Joy

Хайде да бягам,че нямам време Hug

# 607
  • София
Добро утро мамчета!
Днес настъпва астрономическата пролет! Зимата свърши! Честита пролет на всички!
Пожелавам ви добро настроение и по-малко болежки и притеснения!

# 608
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте, мами!
Благодаря ви за пожеланията! много сте мили всички! Минах малко по диагонал днес през темата.
мама Рая, видях че си се насочила към Токуда. Имаш ли актуална информация как са цените там, че и мен все към нея ме влече? Simple Smile

# 609
  • Sofia
Добро утро, момичета!!!
В страхотно настроение и с отворени обятия посрещам днешния първи пролетен ден. Пожелавам ви и вас да ви завладее този ентусиазъм, който витае в мен Simple Smile Нека с усмивка дочакаме нашите малки юлски бебоци.

На този свят трудно се появява дете, още по-трудно се отглежда, а най-сложното е да го възпиташ и да създадеш истински човек!!! Трудностите и препятствията ни правят по истински!
Аз съм намерила своя начин да се чувствам щастлива. Пълна заетост и ангажираност отвсякъде, нямам време да мисля за бременността в подробности, просто се наслаждавам на ритничетата на бебка отвътре и се храня редовно! Възрастта ми помага да осъзная много неща и да не прибързвам с решения и заключения и може би най-важното е, че се чувствам безкрайно спокойна! Аз все пак съм на малка крачка от оставащите ни 3-31/2 месеца до финала и тогава ще навърша 40 години. Много съм щастлива от всичко това и си се радвам всеки ден. Знам, че притежавам и волята и силата да изглеждам и сега и после красива и си го повтарям всеки ден с усмивка. От днес нататък ще има само слънчеви дни, които ще ни зареждат допълнително с енергия!
Честит празник отново, то след тази дълга и снежна зима, това е май най чаканата пролет с изключение на онази далечната през 1996г., когато се роди Ива.
Много позитивна и усмихната пролет пожелавам и през топлия месец ЮЛИ ще чакаме малките бебочета да ни стоплят и осмислят живота! Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 10:03 от zarady

# 610
  • София
Пак нахълтвам, дано не досаждам  Embarassed писаха ми мами, които не са от София... към момента националната тъканна банка взима проби само от 3 болници и то в София - Майчин дом, Света София (Тина Киркова) и Токуда.

# 611
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ! Нека да е слънчева и топла!

zarady,страшно много ми хареса това което си написала  Hug

rali1213,, незнам дали знаеш , но ако нямаш 2 години стаж изобщо, като цяло досега, дори да е разкъсан, не можеш да вземеш майчинство повече от 100лв на месец и то в рамките само на 1 година - това е социално майчинство.
Аз нямам последните 2, но пък имам като цяло и мисля,че ща съм на 240 лв, и то на тях им се правят удръжки през първата година, втората са чисти. Но здраве да е, важното е ние да сме добре.

# 612
Добро утро  Hug

Честита пролет,нека ни донесе много топлина в сърцата и много усмивки!
Заради много правилно си го написала  Hug  А това слънчево дете...ммм накараме да се усмихна широко   bouquet
Момичета я повече кураж, изминахме не малко път,остава най-хубава част!Ей сега между разходките и пазара ще се чудите кога е дошло време да се ражда.
Рали майка ми винаги ми повтаря "Лежи си,почивай си,сега ти се е паднало.После ще искаш да спиш-няма,ще искаш да излезеш сама-няма,ще си вързана" Все не и вярвах,но като се роди щерката разбрах колко е права.Приеми лежането като предварителна почивка,после ще ти се реве от разходки  Crazy  Hug
Буболинката даааа,любопитните погледи и подмятания и на мен не са ми по вкуса,но това което най-много мразя е стремежа на всеки да те пипне по корема  #Cussing out  #2gunfire Аууу откачам...айде по-близки приятели-приемам го...ама не сме се виждали 1 година и да се нахвърли да ме пипа по корема  ooooh! Аз да не съм вълшебната лампа-да ме погалиш и да излезе духче,да ти изпълнява желания....
Хубав ден  Hug И да не ви пука за хорските очи!

# 613
Добро утро, момичета  Hug Hug Честита пролет  Hug Hug

Аз не съм ви чела въобще 2 дена, че ходих до Шумен да видя още по-хубаво време от нашето тук. Но бързам да ви се похваля, взех си държавния изпит и вече и аз съм официално филолог  Laughing Laughing LaughingНаправо не мога да повярвам  Laughing Laughing
Похвалих се вече отивам да се разхождам  Hug Hug
Топъл, слънчев и усмихнат ден ви желая на всички  Hug Hug  bouquet

# 614
Здравейте сладурки!
Честита първа пролет!  Hug  bouquet
Сузи1 чак ти завидях за пътуването, на мен как ми се ходи някъде, но сега няма как…А свекитата как протестират като чуят, че искам да пътувам, лелеее ужас  #Cussing out. Свекървата се обажда на мен да ми мрънка да не пътувам, а свекъра на мъжо. Вчера се опитах тактично да и обясня, че ако нямам забрана от доки ще си ходя където искам. Е то пък не може цяла бременност да не излизам от София, аз ще полудея  Crazy. Мъжлето ми има РД на 04 април и първия уикенд сме планирали да го празнуваме на хижа, само 150 км са до там, а те си мислят, че аз няма да му отида на рождения ден. Направо онемях… Shocked ooooh!
Decu ужасно е, че са го приели! Tsankova и аз съм на мнение, че трябва да протестираме! То наистина има много жени, които не постъпват коректно, но пък да ги въвеждат промените със задна дата не е нормално. Лично при мен няма разлика, защото съм на една и съща заплата от повече от две години, но не ми се струва редно.
bubolinnkata аз пък умирам от кеф като си гледам коремчето, което хич не е малко. Вече съм + 8 килограма и повечето от тях са ми на корем. Но момента със съседите и други подобни, наистина е досаден. Аз се опитвам любезно да ги отрежа и да не ме занимават, а колко рязка да не кажа зла мога да бъда, направо не е истина  Mr. Green.
danita05 и аз съм така, хрема и запушен нос от месеци. Не съм болна, само хремата ми е, но не минава. От сухия въздух ли е от какво не знам, но ми омръзна…
zarady много позитивен е поста ти, дано всички да сме така настроени- позитивни и спокойни  Hug.
zuzullina честито за изпита! Много е удовлетворяващо! Късмет в професията занапред!   bouquet
Айде стига толкова, че пак стана много дълго  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт