Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 86

• 51 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

(22 еп)

кликни върху надписа

Ето 22 серия на Ако бях облак на български. Превод от сръбски: gphilipova, субтитри mariana51. Приятно гледане.

# 391
gphilipova, mariana51  bouquet  bouquet  bouquet newsm51 smile3525 newsm51

Благодаря! Прекрасно утро с Облака!

# 392
  • Пловдив
Добро утро  Hug Охаааа, какво имам за закуска  newsm44 newsm44 newsm44

gphilipova, mariana51.

да съм ви казвала скоро, че ви обичам 

# 393
  • София
Благодаря на момичетата за превода на 22 епизод от Облака. smile3501
и на Дани за превода на интервюто. Страхотни сте.

# 394
Добро утро! Laughing

Епизода снощи май бе преходен за последващите събития.....И кристалното ми кълбо не ме излъга,бях писала,че татко Фахретин ще стреля.... Peace
Интерсно как „смелите лъвски сърца” Селим и Ердоан предадоха Решат с бягството си и много ми хареса момента,когато Перихан му връча чантата,нещо което отдавна трябваше да направи,да видим сега пред кого в килията ще маже и лъжи....А да ,и момента на арестуването,на мен лично ми липсваше духовия оркестър и мажоретките newsm18  ura за по голяма показност на събитието....Мустафат,колко още може да падне ,в кашоните бе като лалучер из дупка ...Хубав ден!

# 395
  • София

На вас приятен уикенд, а за мен ..... време е за киноооо без умопомрачителни рекламни паузи.    

# 396
Добро утро!
asha, hrissi_sz, какви разбори по първи петли?! Кога спахте?
hrissi_sz, мерси за превода!
Да се изкажа и аз. Очаквах сутринта чувството ми на неудовлетвореност да се е изпарило, но не. Вече много ми натежават последните епизоди, особено с излишното преекспониране на „онази особа”. Мързи ме да разсъждавам над филмите в които сам се вкарва с помощта на небезизвестните Едже и Мелек. Бактън!  Mr. Green
За Яшаранови мисля, че радостта за близкия им край е преждевремнна. Очаквам още в следващия епизод Решат да излезе под гаранция и едва ли пак ще изпадне в депресия. За младежкото крило на клана просто нямам думи. Бийвъс и Бътхед.   newsm05 Тръгнаха да бягат все едно са двама тийнейджъри. Тези сякаш още не са излезли от пубертета?! Селим като някакво девойче и бележка написал… Направо са инфантилни на моменти. То май единственият мъж в семейството е Перихан.
Чаках романтик, романтик и си я получих най-накрая. Толкова влюбени и прегърнати пред цял свят… Мммммм, разтапящо.  Heart Eyes
А за това Фатмагюл сама да целуне Керим, hrissi_sz, и аз това искам да видя. Няма какво да я уча. Когато му дойде времето.
От слуховете има малко несбъднати или поне аз не видях да се случи нещо на Керим, което да ни натъжи. Слава Богу и Хаджер е жива. Честно казано не съм и никакъв фен, но не искам да и се случва нищо от подсказаното.   Praynig

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 08:53 от Cruela

# 397
Добрутро и от мен, момичета, хубав петъчен ден ви пожелавам!

Снощи до късна доба не можах да заспя, едно напрежение ме беше стиснало за гърлото.... мислих ги нашите хора...

И малко встрани от темата - днес се очаква да стана леля - жената на девер ми ще ражда секцио всеки момент, чакаме да се роди бебо, стискайте палци всичко да е наред!!! Grinning

# 398
  • София
Добро утро,мили момичета!!!Пожелавам ви хубав петъчен ден!!!

Така ...при този пространен и всеобхватен трейлър на 65 серия  Mr. Green Mr. Green Mr. Green , както и изчерпателния предварителен снимков материял  може твърдо да се каже ,че всички основни събития бяха предизвестени - "нищо ново под слънцето ". Честно казано доста равна като настроение ми се видя ; въздържам се да употребя думата "скучна " . Може би защото предната ни вдигна адреналина на макс с този екшън ...та чаках да видя и нещо остатъчно тук , може би ... Ядец! Както вече беше казано - малко като набързо монтирана , претупана  стои .Като да не е без хич , демек да не се пропуска серия. Героите наистина изглеждаха уморени ! И имат право , милите .....трябва им почивка , но сценаристите са на друго мнение ....За сега .
Нещата , които не ме изненадаха , защото бяха предварително споменати - Яшаранови - младши решиха да бягат . Мусти избяга . Решат го разкрасиха с белезници .
Нещата , които очаквах да се случат по някое време в сюжетното действие , и те станаха точно сега  - чантата с документи , подготвена от Перихат най сетне отиде по предназназначение в полицията .
И не на последно място - малките изненади в серията :
Мисля , че чухме за първи път от устата на Керим обръщението " Татко !" .Поправете ме ако греша , но това си беше първата изненада за мене . Та , ако съм права ,то това се и преломен момент в отношенията им като цяло , както и доказателство с огромна стойност в полза на казуса " Прошка " . Щом веднъж се случи , няма пречка в един последващ момент Керим  да чуе и заветното "Прощавам ти ! " от устето на Фатмето .
Втората изненадка беше инициативността на Селимча ... Бре , от де го извади този ентусиазъм това момче - май много му запари под краката ..Нали казват , че като тръгне да потъва кораба , първо плъховете го напускали . И Ердоан изненадващо му хукна по "свирката " - явно и той е обмислял подобни "сценарии" ....Тъй , тъй ....гузен , негонен бяга ..... Mr. Green Mr. Green
Третата изненадка -  Керим - имаше толкова унил вид сутринта , особенно при вида на охраната .Чак да го съжалиш . Виждах някакво огорчение , разочарование ...Сякаш с този " външен охранител" му подбиваха авторитета пред Фати .Сякаш той не може да я защити , да я предпази , та други ще му вършат работата ....и хукна с колата на някъде ....Като се настани до къщата на Яшаранови  ми мина през ума , че пак ще скопоса някоя недомислица в типично негов импулсивно емоционален стил.... И ето , момчето се намърда в къщата . Очаквах кавги , разправии и прочие ....Да , ама нееее! Имаше нещо дяволито през цялото време в погледа му докато говореше .Нещо в стил " Аз знам нещо , дето вие не знаете и сега ви гледам сиира ..." И беше един такъв ведър , спокоен , чак благ ....Да му се ненадяваш даже , при неговия потенциял и капацитет за импулсивни избухвания . И наистина събитята не закъсняха - чифт полицейски гривни на едни заслужили ги отдавна ръчички  hahaha hahaha....
Черешката на следоледа беше съзаклятническото смигване м/у Керим и Кадир . Е ,те тогава ми обраха точките  Mr. Green  А от кратката ретроспекция , стана ясно , че всичко е било постановка.С каква цел  и защо ще ни предстои да разберем . Но , да се върна на Керим . Тази му внезапна еволюция в поведението на мене ,лично , много ми допадна . Явно дойде време да се научи на малко търпение , или инъче казано , да брои до 10 , преди да хукне през глава да прави нещо .  Аферрим!
Следващата изненада , всъщност не е такава . Нали има една приказка , че ако в началото на една пиеса се появи пушка , то до края все ще гръмне .Та и тук така .След като бяха събрани едни компромати в едно куфарче и вече веднъж бяха "размахани " заканително , то те при всички положения щяха да излязат на светло до края на серияла по един или друг начин. Перихан отдавна беше се подготвила психически за тази си постъпка - беше въпрос на време . И ето времето дойде .Кое беше катализаторът в случая . Дали бягството на сина й я освободи от бремето на съвестта  , че ще предаде собственото си дете ? Дали го беше решила независимо от събитията ....Но определено беше сигурна в резултата - предварително стегна куфарчето на мъжО си за ареста .О това по-ясно казано " Айде гит бурда ! "здраве му кажи  hahaha hahaha

За останалите - Фати /Берен ...явно не й се наложи да си налага влизане в образ  - направо си изглеждаше скапана . Дано е от болестта и дано бързо да се оправя , милата .... Може би и за това й бяха свели присъствието до символично ...
Мустафа . Thinking Thinking ...Ей, този наш супергерой .... На това му казвам измъкване с " клизма " , зорлям демек . Явно още им трябва на сценаристките жив и го поддържат с чудеса ....Да бяха поне малко по -реалистични . Обяснявам си го само с това , че се е наложило вероятно да прекрояват на бързо части от сценария заради болестта на Берен и са му дали доста допълнително екранно време  .Съответно - недообмисленото спасение е на лице ...

Загадката , която хвърлиха като " мостче " към следващата серия  е мистериозното изчезване на Хаджер . Отново Яшаранови ли са намесени ? И къде евентуално ще я държат . Дали всичко това няма да предизвика преждевременно раждане и евентуалният фатален край на героинята ?
asha,мила,не знам какво повече може да се добави....страхотна си!!!Освен,че всичко каквото разказваш е вярно,го и предаваш толкова интересно,че си го прочитам по два пъти smile3501Браво,не знам какво работиш,ама в резюметата нямаш равна на себе си!!!Афферим!!!

# 399
  • В Града на липите
Добро утро и хубав ден на всички.

Събуждам се и какво да видя - "Облачно" и то благодарение на неуморните   gphilipova, mariana51, на които  благодаря от сърце  newsm51  newsm51

Дани, и на теб за превода на интервюто.  newsm51  Много ми беше интересно.

Прочетох всичко, снощи е имало доста репортажи и то детайлни. Браво и на репортерките.

п.п. Круела, напълно съм съгласна с теб. Решат го виждам с бодра стъпка да излиза и да опрята ръкави. Не се очертават повече депресии на хоризонта. Кукловода отново ще е на линия. Да видим обаче на кого ще дърпа конците, че то почти не останаха кукли. Онези двете кукли, направо ги мисля. Единия без вуйчо не е свикнал, другия без мама.
Снощи нещо се разсеях и пропуснах да изкоментирам ситуацията с Хаджер. Доколкото разбрах, Сами я отведе в своя апартамент. Склонна съм да вярвам, че Всемогъщия Мустафа, изпрати двама „воини” от новосформираната си армия от клошари, за да я заведат на някое „безопасно място”. Сякаш Яшаран в този момент бяха по-заети да мислят за изчезналото домочадие, отколкото за нея. Но да видим.
п.п. Стигнах и до извода, че прорезната рана от брадва боли много повече от прострелната. Докато татко Фахретин не гъкна, наш глезльо доста охка и стена. Но то вече здраво място не му остана. Да се спират вече тия сценаристки, чакаме си чок романтика.

# 400
ПРЕРАЗКАЗ НА 65 ЕП НА ФГ от http://www.facebook.com/pages/Engin-Akyurek-Bulgarian-Fans/147354205378843
Фахретин рани Мустафа. Мустафа рани Керим и Фахретин леко. Мустафа избяга. Селим се кара на Ердоан, че заради него сега трябва да се занимават и с Нил, защото Нил отворила в нета блог за подкрепа на ФГ. Селим казва по тел на баща си, че журналистката Синем е навързала в нета историята за отвличането на ФГ и Мустафа с Яшаранови и че на другия ден ще са на първа страница на вестниците. Мерием каза по тел на Рахми какво се е случило. Фахретин е видял, когато Керим слезна от полицейската кола и се досетил, че Керим пак ще прави нещо на своя глава. Затова го проследил, защото иначе Керим щял да се ядоса, ако го види. Керим благодари на баща си, че им спаси живота с ФГ. Селим иска да избягат, защото усеща, че вече са загазили. Мюнир казва на Селим, че ако избягат, все едно признават, че са виновни и ще отидат на вятъра усилията им до моента. Доносникът на Яшаранови им докладва, че ФГ е намерена, а Мустафа е избягъл. Дали са успокоителни на ФГ. Ще им вземат показания полицаите.
  Сами каза, че вече няма да остави Асу сама, няма да я закара на хотел, а у него ще отседне. Асу се страхува да не се появи Мустафа, а Сами я успокоява, че след като е ранен Мустафа, няма да може да избяга надалеч и скоро ще бъде заловен. Фахретин, ФГ и Керим са в добро здравословно състояние според лекарите. Полицаите разбраха откъде е избягъл Мустафа по следите от кръв на входа на шахтата. Също разбраха и накъде е тръгнал след това. Рахми каза на ФГ, че когато е видял дрехите и обувките на ФГ, си помислил, че е умряла и че повече няма да я види. Мукадес пита Фахретин откъде имал оръжие, той й каза, че има разрешително за пистолета. Мукадес го попита дали е скрил от полицаите, че е стрелял по Мустафа, той каза, че е казал всичко в показанията си пред полицаите. ФГ иска да махне тези дрехи от себе си, а Мукадес я пита дали Мустафа й ги е облякъл.
 ФГ разказва на Мерием, че не можела да стори нищо, освен да вика, но че и гласът и виковете й нямало кой да чуе. Мерием й казва да не мисли повече за това. Керим чу на вратата, когато Фг каза на Мерием, че толкова се страхувала Мустафа да не я насили, ч е искала да умре. Керим остави съобщение на Асу по тел и я пита дали знае къде може да се крие Мустафа. Йомер казал, че и Асу е изчезнала със Сами. Фахретин каза, че лесно ще намерят Сами чрез колегите му таксиметрови шофьори. Фг е много изморена, но не може да заспи. Фг каза на Керим: "Ами ако баща ти не бе дошъл...". Керим я успокоява, че всичко е минало и вече са си вкъщи, че кошмарът свършил и ще заловят Мустафа. Селим отново увещава Ердоан да бягат. Ердоан се дърпа, но Селим го убеждава, като му напомня за това, когато бяха в затвора преди. Плануват да наемат кола, за да излезнат от града, а след това да наемат и корабче/лодка. Искат да се измъкнат тайно от къщата. Две момчета скитници намериха Мустафа и помислиха, че е умрял, щяха да го оберат, но той им размаха пистолета, после им каза, че ще им даде много пари, но да му помогнат.
 Мустафа иска тези момчета да му купят един вестник, за да види какво пише за него. Появи се някакъв познат на тези 2 момчета. Той погледна раната на Мустафа, каза, че е изгубил много кръв, инфектирала се раната, каза, че първо ще похапне, а после ще се опита да помогне на Мустафа за раната. ФГ не могла да заспи цялата нощ, едва на сутринта успяла да заспи. Фахретин не иска да казва на Дениз, че е ранен, но Керим му каза, че и без това ще прочете в интернет и вестниците. Полицаят доведе в къщата охранителя на ФГ - Мирзат. Решат се притеснява, че вече е свършено с тях, а Перихан иронично му каза, че нищо няма да им се случи, защото както и преди ще измислят нещо с Мюнир. Ердоан се кара на Селим, че бягат, а той си е взел и тел и така могат да ги проследят къде са, после взе и изхвърли телефона му.
  Селим оставил бележка на родителите му, че бягат с Ердоан, да не се притесняват къде са Grinning Ердоан обяснява на Селим да изтеглят достатъчно пари от кредитните си карти сега, за да не ги използват по-късно, та да не ги проследят по този начин къде са. Също така синковците са изпразнили семейните сейфове с пари Simple Smile Охранителят на ФГ ще я придружава навсякъде, когато излиза извън дома си. Всички ще са по-спокойно, след като Фг има бодигард. Бездомниците прочетоха във вестника за Мустафа, чудят се дали полицията ще им даде пари, ако го предадат, но пък се опасяват, че ще ги обвинят в съучастничество, защото са го укривали. Мустафа им каза да не го предават на полицията и че ще им даде много пари, но за целта трябва да му осигурят мобилен телефон. Те му казват, че трябва да иде на лекар. Мустафа иска помощ по тел от Яшаранови да го укрият. Мюнир му отказа. Полицаите подслушаха разговора им. Перихан си помисли, че Мустафа е сторил нещо на Селим и Ердоан.
 Ердоан и Селим похапват сладки неща, Ердоан казва, че били като деца, отиващи на пикник Grinning Ендер и Мелтем имат проблеми с бизнеспартньорите си, след като последните научили от вестниците за Мустафа и Яшаранови. Фахретин обяснява по тел. на Дениз, че нещата с ФГ не са такива, както са описани в пресата, че всички са добре, че ще остане още, за да помогне на Керим да започне нова работа (излъга я). Сами каза на Фахретин да не докарва повече проблеми на Асу, да не я натъжава. Фахретин му каза, че няма да й навреди. Асу изчезнала от дома на Сами с двама младежи. Фахретин си помисли, че са били хора на Мюнир. Йомер искаше да не бъде освободен Яшар, но полицаите му казаха да не им се бърка в работата. Кадир каза на Йомер, че има добри новини.
  ФГ се притесни, че Керим е излязъл. Рахми се чудеше защо и Керим няма охранител. ФГ се притеснява, че Керим пак ще върши нещо на своя глава. Керим ги излъга, че отива в полицейския участък за новини около Мустафа. Мустафа има много висока температура, положението му е сериозно. Мустафа иска помощ от знахарката, тя пита какво ще получи в замяна, той й даде ключа от колата си, да я закарат, да я продадат и да вземат парите от продажбата. Перихан се обади на Ядигер, че е дошло време да изпълни дадените й преди време заръки от нея самата. Ердоан се обади на последната си любов и й каза, че по-късно ще поиска помощ от нея. Той не се притеснява да й звъни, защото никой не би се досетил да подслушва нейния тел в офиса.
 ФГ се притеснява, че Керим още не се е прибрал. Мерием я успокоява, че всичко е наред. Фахретин каза, че имат хубави новини за ФГ. Селим недоволства, че Ердоан е намерил евтин хотел без топла вода и удобно легло. Ердоан му каза, че вече ще живеят като бегълци, без удобства. Знахарката е успяла да свали температурата на Мустафа, обещава му, че до 1 седмица ще го вдигне на крака. Тя го пита от кой бяга, той казва-от враговете си. Тя го пита да не би той да е врагът, Мустафа казва, че заедно ще разберат дали той е врагът или не. Решат и Мюнир казват на Керим да се маха от дома им,че иначе ще извикат полоцията. Керим каза да се обадят на полицията, тъкмо ще разберат за Яшаранови и Мустафа. Мюнир викна по тел Яшар. Керим им каза, че е дошло време на разплата. Керим им каза, че са дали оръжие на Мустафа да го убие, за да може ФГ да остане сама и така да й запушат устата. Керим им каза, че полицията има доказателства с/у тях. Каза на Перихан: "Не е ли така?". Някой звънна на вратата. Керим:"Да видим да не би да са дошли Селим и Ердоан." Simple Smile Полицаите задържат Решат и Мюнир. Преди това Кадир е разубедил Керим да не ходи на своя глава у Яшаранови, защото полицията е намерила доказателства за задържането им. Ето това е грижовна съпруга - Перихан предварително бе приготвила багажа на Решат за в затвора - Браво на нея! Simple Smile Kerim:"ФГ, това еначалото, тепърва започваме." КРАЙ. Simple Smile

# 401
# 402
Добро утро!

От снощната серия имам няколко любими момента:
1. Гаргата в кашона! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много хубава хрумка на сценаристките, нагледно показват мястото на гаргата - вече само в боклука! hahaha Това почти ме накара да им простя, че продължават да ни навират недоразумението Мусти, бактън от него. Отдавна му е дошло времето или да се пресели на оня свят, или при Мюмюн голямата паламарка. Mr. Green Мнооого разтакават вече с него Едже и Мелек... Crossing Arms
2. Перихан! Grinning Стягането на бохчичката за затвора на Решат беше култово. Евалла.
3. Финала - освен хубавата прегръдка на Керим и Фатмагюл, страшно ме изкефи и погледа на Решат и Мюнир към Фатма - коя си ти, защо не можем да се справим с теб?! А тя милата стои като крехко цвете срещу тях и сякаш им казва с невероятна сила в очите - няма да се отървете, ще си платите! Peace

И последно - DAMON (Силвия-Мария, баба Мара Mr. Green) ще ти бъда благодарна да ни спестиш смехотворните си коментари. Пожелавам ти да имаш до себе си човек като Мусти, след като толкова ти харесва. А за Фатмето и за нас останалите по един Керим! Grinning

# 403
Ееее, Радост, прекрасен превод, страхотно - и резюмето и всичко, изясниха се така много неща! Благодаря ти много

p.s.Дизилер, ето така се прави. Да знаеш другия път - не да си губиш времето в критика какво някой не е направил, а ти да направиш повече!
 Grinning

# 404
РАДОСТ НИКОЛОВА , ти си радост за очите ми!  Hug Hug Hug Hug Hug

ПРЕРАЗКАЗ НА 65 ЕП НА ФГ от http://www.facebook.com/pages/Engin-Akyurek-Bulgarian-Fans/147354205378843
Мукадес го попита дали е скрил от полицаите, че е стрелял по Мустафа, той каза, че е казал всичко в показанията си пред полицаите. ФГ иска да махне тези дрехи от себе си, а Мукадес я пита дали Мустафа й ги е облякъл.

Няма такава гадина!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт