ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 323
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Persimon, много точно казано.
Фалшифицирам си и хич не ми пука.На тях пука ли им.Не ми е гузно,а и смятам,че щом плщам на тая държавица по 600 лева осигуровки на месец и с тях плащам и заплатата на педиатъра той при добро желание ще се съобрази с мен.И Mirama, чак ми досади от твоя спор.Просто излизаш от тук ако не ти харесва.

# 196
stelt77, за какво трябва да ми се налага? детето ми не е на детска градина, нито получавам детски, нито каквото и да било друго от държавата.

Аnuca, защо ти не излезеш от тук като не ти харесва?
И на мен ми е омръзнало от такива като теб навсякъде. КОито се бият в гърдите как не ваксинират, но паспортите на децата им пълни...

# 197
Мирама, ще те замоля да не ми даваш оценки на живота и кое на какво ми пречело, защото нито си в позиция нито имаш компетенциите. Като ме хване някой в нарушаване на закона, да ми се обади. Peace Изобщо не очаквам някой да и ръкопляска. Просто ни най-малко не ме вълнува нечия оценка за действията ми. Ни на йота. Нали не очакваш, че би ме вълнувало като на кантара е живота на децата ми? Впрочем не съм фалшифицирала нищо, просто не бих се поколебала да го направя ако се налага.

Разкажи какво си правила ти, тогава. Рабираме, че не ваксинираш, не фалшифицираш документи и не водиш дела. Явно си от Хогуорт и прилагаш обливиатус чарм на службите? Laughing

# 198
persimon, от къде знаеш какви позиции и компетенции имам?
Защо трябва да прилагам каквито и да било действия върху службите? Нещо не ми е ясно???
Срещи със служби не съм имала, няма и да имам.

# 199
Persimon, много точно казано.
Фалшифицирам си и хич не ми пука.На тях пука ли им.Не ми е гузно,а и смятам,че щом плщам на тая държавица по 600 лева осигуровки на месец и с тях плащам и заплатата на педиатъра той при добро желание ще се съобрази с мен.И Mirama, чак ми досади от твоя спор.Просто излизаш от тук ако не ти харесва.

Оставаше и да ти е гузно, че си спасяваш децата. Laughing  Peace

Мирама, не разбрах как точно се е стигнало до там, че "да ти писне" от таива, които имали печати в паспорта. Нещо ти обива ли тоя паспорт на чуждите деца, обриви ли получаваш от него, какво? Как точно ти влиза в работата има ли някой печат или не? И до тука не видяхме как предлагаш човек да се спаси от незаконните действия на държавата. Само си против родителите, които са намерили начини, друго не стана ясно. Ми сподели, и ние да станем такива съвестни граждани като тебе.

# 200
Mirama, явно падаш от луната или тази тема ти е изключително далечна (поради някакви лични събития, въпреки предишните ти спорадични проявления).

Появяваш се изневиделица, обвинявайки наред всички останали, че или са куковци, заради мотивите за отказ от ваксини, или престъпници, защото не се изправят срещу системата. С допълнението как  съвременната медицина я ползваме всички и е много успешна..  ooooh!

Ти коя си и каква си? След като не харесваш мотивите на другите, твоите лични какви са? Ако не одобряваш методите им  за справяне с очевидната дискриминация, как ти самата постигна успехи? И постигна ли нещо изобщо, влизайки тук да раздаваш справедливост, при това предимно с претенции?!

# 201
persimon, от къде знаеш какви позиции и компетенции имам?
Защо трябва да прилагам каквито и да било действия върху службите? Нещо не ми е ясно???
Срещи със служби не съм имала, няма и да имам.

Ако педиатърът ти докладва на риокоз или там които бяха, че дететето ти няма ваксини и ти натрещят няколко глоби, искам да знам как се оправяш с това. За всички ни е любопитно, защото тук има много майки с тоя проблем, които не се борят ни за детска градина ни за детски, но ги викат да дават обяснения защо нямат ваксини децата им и им слагат глоби.

# 202
persimon, ако ти определяш това като намиране на начин, то не означава, че е такъв.
Начин за какво? Да се прее..е държавата, както тя нас?
Защо да не ми влиза в работата дали едно дете се ваксинира, или не? Нямам ли право като редовен данъкоплатец и гражданин на тази държава да знам кой е с ваксини и кой не? И аз мога да кажа, че ми нарушавате правата с това, че укривате факти за здравословното състояние на децата си, нали така?
Ами че станете си съвестни, кой ви пречи? Няма какво аз да споделям нещо, което е ясно.

Кой е казал, че ми "натрещят" няколко глоби?

lady Green, далеч не аз започнах този абсурден дебат. Не ме интересува кой, как лекува себе си, децата си, дали е фанатик, сектант, или някакъв друг.
Аз съм си аз, а ти каква си? Че ми обясняваш аз как да си живея живота, в какво да вярвам и какво да използвам?
Къде точно видя от мен да раздавам справедливост? Все бях виждала абсурдно тълкувание на думи, но чак такова като тук...

# 203
Marima, ти не ми харесваш, всичко друго тук си е добре.

# 204
stelt77, за какво трябва да ми се налага? детето ми не е на детска градина, нито получавам детски, нито каквото и да било друго от държавата.

Ахам, точно това казах... Не ти се налага да пращаш детето си на детска градина и не ти се налага да чакаш еди-коя-си-дата, за да си изтеглиш детските надбавки и да позакърпиш месеца... На някои хора им се налага... Едни решават да действат "правилно" и завеждат дела, за да не нарушават закона, а други действат "неправилно" и направо нарушават закона... Ти явно си против и двете действия... Какво предлагаш тогава? Седим си у дома, лишаваме себе си и семействата си от финансови средства, гледаме си децата вкъщи, а като дойде оная тетка с полиция, най-накрая ни отървава от това бреме...

Mirama, ще ме извиниш, но ти нямаш никакво законово и морално право да знаеш каквото и да било за здравословното състояние на децата ми...

# 205
Marima, ти не ми харесваш, всичко друго тук си е добре.

Съжалявам, не може всички да ти се харесват. )

# 206
Тук много интересно станало! Че и една моя вече любима особа в главната роля.

На колко хора сте помогнали по някакъв начин от тази тема и с какво? Какви реални действия се предприемат? Какви реални случаи и примери се дават?
Освен, че се говори и за хомеопатия, ГНМ и не знам какво още, за които неща си има отделни теми.
Тук няма как да остана безучастна, защото благодарение на хора, пишещи в тази тема моите "неща" покрай ваксините се задвижиха. Няма да споменавам поименно, за когото говоря си знае  Hug

Когато вземеш едно решение, то трябва да си носиш последствията от него.
Чакай пак да погледна, това ти ли го каза? Да напомням ли да решения, последствия и лъжи???

Мирама, и аз пак не разбрах - кое според теб е правилно? Дела да не водим, да не фалшифицираме имунизации? Всички на митинг и ще си постигне целите! Ау, как не се бях сетила преди. Много си проницателна!

persimon, е как не разбра? Мъжът и работи, не взема детски, детето и не посещава ДГ - ясно е плаща си глобите. Но както каза Стелт - Ситият на гладния не вярва..

# 207
stelt77, то много неща не са морални и законови, но се нарушават.
Повечето хора, които не могат да си позволят да стоят в къщи и разчитат на детските, дори не се и замислят да не ваксинират.
И да, казвам, че за мен лично не е редно...а не че това ще спре да се прави.
Но всички бързат да скачат и да ми четат някакъв абсурден морал, без дори да са си направили труда да разберат какво точно пиша.

Грозното Пате, ами хайде напомни. Аз съм взела решението за моето дете и си нося последствията от него. Но нито фалшифицирам картони, паспорти, или други от сорта, нито детето ми ходи на градина.
Колко хора могат да кажат същото от тази тема тук?

# 208
Не, Мирама нямаш право да държиш сметка дали някой е ваксиниран или не. Нито е твоя работа. Нито си ощетена с нещо ако е или не е ваксиниран. Не само ти си плащаш данъците. А и да не плаща някой данъци, това не е повод за отмяна на човешките му права сред които е да откаже всяка интервенция.  Така че намесването на плащенето на данъци беше доста неадекватно.

Начин е нещо, което е начин. Т.е ако работи и няма лоши последици то Е начин. Без значение какво мислиш ти. А и не ми става ясно как е "прецакана" държавата от това дали аз ваксинирам или не? Да обясниш?

Ами чудесно, че не са ти натрещяли глоби, точно така трябва. Въпросът е КАК СИ УСПЯЛА, защото ние, явно сме по-тъпички и не знаем как да не ни докладва педиатъра като същевременно е забранено да намерим такъв, който да слага печатите. Каза че и делата не са решение...Осветли ни кое е решението, чакаме с нетърпение.

# 209
persimon, не е и твоя работа или на който и било друг тук да ми обяснява аз в какво трябва да вярвам и какво мнение трябва да имам. Но го правите, нали така?

А как съм успяла, тук доста често се цитира един закон, който обаче явно само се цитира, а не се чете. Детето ми отдавна е минало годините и периода, в който могат да ме глобят за непоставяне на ваксини. Но понеже всички сте много наясно с нещата, явно това някак си сте го пропуснали....Язък ви за цялото разбиране и вникване в тематиката.

Общи условия

Активация на акаунт