ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 600

Аз също съм възмутен
[/quote]
Няма да споря с вас! Нито ме познавате, нито познавате детето ми! Говорите ей така за спора!

# 601
Не знам кой какво цели, но оспамихте много грозно темата. Има друга, отворена специално за случая, дебатирайте там, ако щете на лични. Едно е да кажете по реплика, но не е мястото да се обяснявате кой точно колко е обиден!!!!!!!!!

# 602
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

днес бях на консултация и трябваше да сложат първата ваксина (срещу 6 болести  Shocked).
отказах. дадаха ми да подпиша едни листчета.
лекарят прегледа бебето, каза, че се развива добре и ме помоли учтиво да си потърся друг лекар.
каза, че при него има само ваксинирани деца и той не може повече да следи детето, когато той и родителите са на различна гледна точка. за него нямало вече база, на която да се гради доверие...

та, тва е. не само в Бг натискът е голям....
и тук педиатърът се опита да ме убеди да сложа ваксината. не му хареса, че се противопоставих. разбира се бяха ми спестени викове, обвинения и прочие.

сега трябва да си търся педиатър, който да следи неваксинирани бебета Mr. Green
и няма да ми е лесно Tired

П.П. май съм офф топик Blush
но исках да споделя, че дори в държава, където ваксините се слагат по желание, натискът пак е голям!

# 603
Има ли право педиатър да отказва да бъде ЛЛ на дете?  Rolling Eyes
Кой тогава ще извършва задължителните профилактични прегледи (ако има такива, както примерно в БГ)?

# 604
asyalein,

и аз да си кажа тогава, защото и ние бяхме (на тези контролните прегледи). Предния път беше доста отдавна и той вече беше забравил, че ми държа реч, та сега си я повтори - изворите от които съм четяла били писани от мошеници, той би предложил да отида на нещо като обучение, защото съм изпаднала в заблуждение и така едва ли не съм опасна, какво ще правя ако детето падне и се удари без тетанус и още много...много, но всичко културно и без налагане (то само това ми е достаъчно да го обичам след като съм била в подобна ситуация като на veshtitzata (VeshtitzataPraynig надявам се при вас всичко вече да е добре и никога повече да не ви се случва) ). Та още много ми говори и след като сестрите ни прекъснаха за 10-ти път и вече беше станала опашка в заключение каза, че то така аз подлагам на съмнение, че е добро това, колко бебета е ваксинирал и изглеждаше така все едно за пръв път се замисля над тази вероятност (може и да ми се е привидяло). Не ме кара нищо да подписвам, но на листа за прегледа отбеляза "без ваксини" с хиксче, отдолу обаче, където има място пак за отбялазване с да и не резултата от цялостния преглед остана празно и хикса е по средата, тоест не е ясно за кое е Simple Smile Аз междувременно опитах да търся друг лекар, но поне в квартала не е толкова лесно да си намеря, оставам при този и се надявам до следващия път да ме е забравил пак Simple Smile
Междувременно мисля, че най-после намерихме място в градина, имахме разговор с директорката и нищо не са ме питали за ваксини, дано  Praynig няма проблеми в това отношение, ще пиша пак.

Успех, със сигурност по-добре е станало така при вас (вие сте още мънички)  Hug

# 605
Има ли право педиатър да отказва да бъде ЛЛ на дете?  Rolling Eyes
Кой тогава ще извършва задължителните профилактични прегледи (ако има такива, както примерно в БГ)?

ами явно може.
сега трябва да си потърся друг Simple Smile
до следващия профилактичен преглед трябва да съм си намерила друг лекар, защото се пращат едни формуляри до някъде си, че съм завела бебето на преглед.
ако не го водя редовно идва Закрила на детето да проверяват защо не го водя...

Шанта, педьо също културно води разговорът, но беше в рамките на 5 мин.
общо взето ме попита защо не искам и дали смятам, че болестите са по-добрият вариант.
аз му казах, че бебето си има имунна система и той взе бла бла, че епидемии били така предотвратявани и прочие и той ваксинирал всички деца.
аз му казах, добре, ама моето не искам да е ваксинирано и той каза: тогава не мога да го следя, при мен всички са ваксинирани, всичко друго е в разрез с разбиранията ми и на тази база не мога да работя. та тва беше. той директно ми заяви, че не иска повече да е лекар на бебо...
иначе тук ми дадаха 3 листовки - да се информирам за ваксините. тях подписах, че отказвам да го ваксинирам бебо... в книжката незнам дали са писали нещо, трябва да погледна после.

мъжът ми много ще се зарадва като му съобщя тази вечер... той без това иска да му слагаме ваксините  Whistling
абе битка на няколко фронта Crazy

# 606
А, мъжа ми и той сигурно е най-големия защитник на ваксините. Напоследък обаче май му е станало по-важно да не полудявам, защото сега принципно си е против, но ме подкрепя, даже ми дава акъл какво да говоря в детската Simple Smile

# 607
Изобщо няма право да отказва консултация.Но ти имаш право да го смениш.И недей да подписваш нищо повече-ако много настоява,искай листа,за да се консултираш c адвоката си.Просто извъртай без да се обясняваш.Кажи,че засега си решила да оставиш ваксините за по-нататък,или ще ваксинираш в Бг,защото след време се връщате да живeeте там,а там работят по друга схема и много държат на нея и пр.Та ако ваксинираш и по немския календар ще стане много натоварено.
Кажи му,че вярваш много в съвременната медицина и в него като лекар,а с напредъка на медицината всичко е лечимо.
И говори така,все едно си вярваш Peace

# 608

И говори така,все едно си вярваш Peace

Simple Smile ама аз си вярвам...
Ом, честно казано аз не държа да стоя толкова при него.
ще потърся друг.
сега погледнах - в книжката нищо не са писали Peace

иначе си права за подписването - следващия път така ще направя, благодаря  Hug

# 609
asyalein, в Германия ли си?
Не се притеснявай, че отказва да бъде педиатърът ви, може би така е по-добре за всички.
При нас в Испания може и от държавното, така и от частното здравеопазване да поставят ваксини.

Щом това е бил първият контролен, то следващият е доста скоро, но ако ти отказват да бъдат ЛЛ, заради ваксините, пиши една жалба, да не те подгонят че не водиш детето на контролните им прегледи.

# 610
Не се притеснявай, че отказва да бъде педиатърът ви, може би така е по-добре за всички.
При нас в Испания може и от държавното, така и от частното здравеопазване да поставят ваксини.
Би ли споделила как стоят правно нещата в Испания относно ваксините? Задължителни ли са, може ли да посещава детето детска градина без ваксини?

# 611

...ако не го водя редовно идва Закрила на детето да проверяват защо не го водя

Шанта,

Няма такьв закон в Германия,ако не си водиш детето на прегледи да ти пуснат Югендамт.
Намерете си някой по алтернативен лекар,с който няма да се водят такива дискусии и да имаш спокойствие.
И изобщо се успокой!Ако имаш вьпроси,на лс ще те посьветвам какво да направиш и как. Wink

# 612
Би ли споделила как стоят правно нещата в Испания относно ваксините? Задължителни ли са, може ли да посещава детето детска градина без ваксини?

Испанският имунизационен календар е препоръчителен. Има и допълнителни ваксини, които не влизат в него, някои се поемат частично от сегуридата, а други се заплащат изцяло от родителите.
По принцип педиатрите ги препоръчват горещо+ новите, още с неисвестно действие, но нямат правото да задължат който и да било да си постави ваксина.
Относно ДГ, тук има много малко държавни, ние във Валенсия нямаме. Но се изисква информация за здравен статус на дете, това е една бланка, на която се пишат общи неща, ваксините поименно не са упоменати. Не отказват прием заради ваксини.
В училище е по същият начин.
Имало е документирани случаи на отказ на дадено училище да приеме дете без ваксини, но тъй като това е противозаконно и дискриминационно, родителите се справят много бързо. Подават жалба в общината срещу училището с нужните документи и имат мястото, плюс документ от общината, че липсващите ваксини не са пречка да им бъде отказано образование.

Засега е това практиката. През различни интервали някое лекарско съсловие наддава вой, че трябва да ги направят задължителни, но засега ги приземяват успешно.  Grinning

# 613

Няма такьв закон в Германия,ако не си водиш детето на прегледи да ти пуснат Югендамт.
Намерете си някой по алтернативен лекар,с който няма да се водят такива дискусии и да имаш спокойствие.
И изобщо се успокой!Ако имаш вьпроси,на лс ще те посьветвам какво да направиш и как. Wink

отскоро идват, поне в Хессен Peace
днес занесах една бланка за У4, която се подписва и подпечатва от лекаря и се праща в амта.
специално и акушерката, и в болницата, в която родих, ми казаха да спазвам периодите, в които трябва да ходим на тези прегледи, иначе идвали от амта...

иначе този алтернативен педиатър го търся още Rolling Eyes, акушерката ми препоръча един, но бил малко странна птица. ти можеш ли да препоръчаш някого?
иначе не съм се притеснила особено Simple Smile
мъжът ми каза, че след като неваксинирането е в разрез с разбирането на лекаря, трябвало да приема неговата позиция и да си търся друг лекар...

Марица, това не е първият контролен преглед, а вторият. Peace
следващият е юли месец. до тогава все ще съм намерила някой лекар...

# 614
Марица, ехххх, това което чета е чудесно. Една либерална държава с мислене за гражданите си.

Общи условия

Активация на акаунт