ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 207
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Ние с моя мъж нямаме разногласия относно ваксините.Преди да родя трябваше да си избера педиатър за бебето,и тъй като така или ина4е не ги познавам оставих на болницата автомати4но да ми назна4и.
Та родих аз и на втория ден дойде и педиатъра,оказа се 4е е от Египет но практикува от дълги години тук в Калифорния.Още от самото на4ало категори4но му отказахме ваксините,той се опита да ни пробута 3 от тях които за него били важни и за другите не се интересувал/сори но не ги запомних даже и кои са/,но ни предупреди 4е щом няма да ваксинираме ако детето се разболеело от нещо трябвало по обстойни изследвания да му прави.След първия месец отидох на консултация,пак ми спомена ваксините но аз отказах,сестрата кроти4ко ми подаде листа да подпиша 4е по религиозни при4ини и персонални вярвания аз отказвам ваксина.Друго което се опита д ами пробута е да си захраня детето след 4-тия месец,което за мен е абсурдно,аз първото си дете захраних след 7 мес. та сега ли ще захраня по рано,разбирам след 6 ама след 4 ми е малко рано.Абе имам малко разногласия с него но,знаете ли тук е много либерално и той много добре знае 4е с всяка своя постъпка може и да не го харесам и да го сменя на секундата,а той не иска това,въпреки 4е не взима пари4ки за ваксинки,все пак си взима за консултацииката.Аз съм доволна и той е доволен,разбира се не пренебрегвам неговия дългогодишен труд и у4ение.Просто имахме малки разногласия които изглаждаме с времето,та нали трябва да градим доверие Wink
Следващата ми стъпка е у4илището на дъщеря ми,там все още не мога да кажа какво ще е,но ако откажат да я запишат е противозаконно,никое у4илище не иска съд.А тук се съдят под път и над път.Така 4е за сега вси4ко е в наша полза.
Ася,съжелявам да 4уя 4е педиатърът ти не е съгласен,ама за всеки влак си има пътници,пък и педиатри много:)Успех! Peace

# 616
Lethal Injection - History of vaccination - http://youtu.be/zW3HaN8rpkI - 1:32h

Определено това е най-добрият филм, на който съм попадал! Казвал съм го и преди.
Доста работа има още по него, но бавно и славно напредвам Wink

# 617
Съжалявам, че нямам административна власт да отменя задължителността на ваксинациите.

Съдейки по активността на пишещите в този форум, вероятно 2/3 ще престанат да ваксинират децата си, а останалите ще се замислят, когато държавата се оттегли и от задължението си да осигурява безплатни, скъпи ваксини от най-добрите производители, които да са винаги на разположение. Някои може и да се разбунтуват от недостига, но ваксините не са като краставиците – ако нямаме наше производство, да си внесем от някъде. Производителите не държат на склад, а западните страни знаят въз основа на дългогодишни наблюдения, какъв е горе-долу процентът на отказващите ваксинации и поддържат малък резерв.

Но в нашата сбъркана държава ще стане това, което става във всички сфери. Ще процъфти търговията. Първо педиатрите и РО ще започнат да продават безплатните ваксини (този сценарий е вече проигран неколкократно), а после ще се промени и законът и ще се легализират частните ваксинални кабинети.

Аз пък все още нямам деца, но когато имам ще ги ваксинирам, дори да трябва да купувам ваксини от чужбина.

Но си мисля, дали пък малка България не би могла неволно да заложи един доброволен, безплатен експеримент, който да покаже:
- дали намаляването на инфекциозните болести, спрямо които се прави ваксиниране, наистина се дължи на подобрени условия на живот, а не на ваксинациите;
- дали усложненията и смъртните изходи от естествените инфекции са в пъти по-малко или в много пъти повече от тези след съответната ваксинация
- дали няма да има аутизъм сред неимунизираните деца и т.н. и т.н. newsm78

Аз съм сравнително млад човек, както повечето от вас и мисля, че заедно ще доживеем да видим последиците. Пък и публикувайки в този форум предположението си, се надявам да ме вземат в екипа, който ще направи оценка на експеримента.

Само ви моля да не ме съветвайте какво да прочета или гледам. Аз съм дипломиран общопрактикуващ лекар, който по силата на своята професионална мотивация и някои лични причини, съм изчел много неща. Живял съм в чужбина, знам перфектно два чужди езика и ползвам още два.

Надявам се тези мои съображения да не са в противоречие с правилата на форума. Пожелавам на вас и децата ви да бъдете много здрави    bouquetи наистина ще се радвам, ако бъде премахната задължителността на ваксинациите.  Peace

# 618

Ползвате метода:
"Ще кажа малко истина,за да се приеме голямата льжа"
Не стана опита Ви!

# 619
Аз съм дипломиран общопрактикуващ лекар, който по силата на своята професионална мотивация и някои лични причини, съм изчел много неща. Живял съм в чужбина, знам перфектно два чужди езика и ползвам още два.

А ние тук сме прости, без образование, и не сме чели нищичко, което оформя гледната точка. Чакаме някой посветен да ни отвори очите. Добре дошъл, докторе.  Flutter

И аз съм на мнение, че ако отпадне задължителния характер на ваксините теми като тази няма да имат толкова голяма активност и по-слабо ще се популяризира вредата от тях. За съжаление законотворецът не вдява, че по този начин сам си вреди.  Wink

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 10:50 от lady Green

# 620
DoctorAl, чак не ми се отговаря...  ТУК е това, което мога да кажа...

# 621
Аз съм дипломиран общопрактикуващ лекар, който по силата на своята професионална мотивация и някои лични причини, съм изчел много неща. Живял съм в чужбина, знам перфектно два чужди езика и ползвам още два.

А ние тук сме прости, без образование, и не сме чели нищичко, което оформя гледната точка. Чакаме някой посветен да ни отвори очите. Добре дошъл, докторе.  Flutter

Някой илюминиран да ни отвори очите... Sunglasses

# 622
Не ставам за спаринг-партньор – твърде зает съм, пък и е безсмислено. Но наистина ми се иска да имам необходимата власт или позиция да посъветвам тези, които могат да го направят, да отменят задължителността на ваксинациите. Все пак, мисля, че заслужавам на добрия тон, да ми отговорите с добър. Peace

# 623
Не ставам за спаринг-партньор – твърде зает съм, пък и е безсмислено. Но наистина ми се иска да имам необходимата власт или позиция да посъветвам тези, които могат да го направят, да отменят задължителността на ваксинациите. Все пак, мисля, че заслужавам на добрия тон, да ми отговорите с добър. Peace
Разбира се господине.
Ще се учудите ли как няма да има епидемия или може би ви е страх,че наистина няма да има?

# 624
  • Пловдив
DoctorAl, поздравявам те за позицията ти!
В крайна сметка, според мен, най - важното е родителите да имат избор!  Peace
Евалла, на лекари, които мислят така! Не е важно дали конкретен човек е ЗА или ПРОТИВ ваксините, важно е хората сами да могат да вземат решението дали да ваксинират!

# 625
Какво му е на тона - аз мисля, че поздравих съвсем любезно и учтиво.  bowuu
Но пък не смятам, че е нужно някой (при това анонимен) да си развява образованието и квалификациите, за да звучи по-авторитетно. Тук има хора със завиден интелект и прекрасни професии, които са достатъчно информирани. Ако имате някаква конкретна теза, моле бъдете така добър да използвате аргументи, за да я докажете. Ето например един прекрасен руски учен, при това жена Simple Smile, как е изложил своите. Оборете ги ако можете.

Някой би ли е заел със субтитри на беседите с тази лекарка?
http://www.liveinternet.ru/users/2957307/post146888654/
Мен руския ме затруднява.

# 626
Докторе, нека  поговорим за полио - http://www.youtu.be/mK6cMQfqA6M
Знам, че е в абсолютно противоречие, но погледнете реалността! Аз, за разлика от вас съм баща на почти 3 годишно момиче, което не е ваксинирано с нищо след родилното. Този факт я прави с пъти по-здрава от абсолютно всички деца в квартала (Младост 2, София)

Съжалявам и за тези в родилното, но все пак тогава все още осъзнавах огромната вреда, която нанасят ваксините. Защо казвам всичко това? Ами защото си нося с мен един МС - http://vaksinite.info/Ekspertno_Reshenie_2450_fron_latest_.jpg
И да, след ваксина е! Някога ще опиша всичко в сайта, който се каня да направя от много време, но вече наближи много. Този в подписа ми....

# 627
Казах ви, че не ставам за спаринг партньор и не искям да си мерим нищо, нито образованието, нито културата, нито други работи. Има си специалисти по ваксините. Да влизат с вас в дискусия. Само че вие сте писали, че темата е САМО за вредата.

Аз съм за свободния избор и свободата човек да поема отговорност. Подписвайки отказ от дадена ваксинация, родителят поема отговорност за евентуалните последици от това.

Толкова. Излизам от форума ви. Laughing Приемете, че има и такива общопрактикуващи лекари, които не искат да носят отговорност за нечие родителско решение, но не искат да носят и административна отговорност за това, че не са си ваксинирали всички деца. И още по-малко да лъжат, че са направили ваксинация, а да не са. Тези, които си позволяват последното, стават съучастници в измама с непредвидими последици.  Mr. Green

Затова, аз съм за информиран свободен избор. Като дойде времето да ваксинирам собствените си деца, аз ще направя собствения си избор. А тези, които имат сега деца, нека си решават.
 newsm78 Hug

# 628
Казах ви, че не ставам за спаринг партньор и не искям да си мерим нищо, нито образованието, нито културата, нито други работи. Има си специалисти по ваксините. Да влизат с вас в дискусия. Само че вие сте писали, че темата е САМО за вредата.

Аз съм за свободния избор и свободата човек да поема отговорност. Подписвайки отказ от дадена ваксинация, родителят поема отговорност за евентуалните последици от това.

Толкова. Излизам от форума ви. Laughing Приемете, че има и такива общопрактикуващи лекари, които не искат да носят отговорност за нечие родителско решение, но не искат да носят и административна отговорност за това, че не са си ваксинирали всички деца. И още по-малко да лъжат, че са направили ваксинация, а да не са. Тези, които си позволяват последното, стават съучастници в измама с непредвидими последици.  Mr. Green

Затова, аз съм за информиран свободен избор. Като дойде времето да ваксинирам собствените си деца, аз ще направя собствения си избор. А тези, които имат сега деца, нека си решават.
 newsm78 Hug
Предвидими са последиците за измами в България. Mr. Green
За справка: ежедневните новини от десетки години насам.
А да имаш деца е Божия воля.Не всеки може да има,колкото и да иска.

# 629
 newsm78 Hug

Тук сме на едно мнение.  Peace
Но е хубаво човек да е добре информиран преди да вземе решение. Ето тук например има новини за вас - "Bedrock of vaccination theory crumbles as science reveals antibodies not necessary to fight viruses"

Но си мисля, дали пък малка България не би могла неволно да заложи един доброволен, безплатен експеримент, който да покаже:
- дали намаляването на инфекциозните болести, спрямо които се прави ваксиниране, наистина се дължи на подобрени условия на живот, а не на ваксинациите;
- дали усложненията и смъртните изходи от естествените инфекции са в пъти по-малко или в много пъти повече от тези след съответната ваксинация

Статистиката от имунизационния доклад за 2007 на Уницеф показва, че държавите с незадължителни ваксини като Австрия, Германия, Обединеното кралство, Швеция и др. имат най-ниските нива на детска смъртност. Докато държави със задължително имунизиране и имунизационно покритие от 98-99 % показват значително по-високи нива на детска смъртност, например държавите от Източна Европа. Изводите всеки може да си ги направи сам.  Tired

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 13:07 от lady Green

Общи условия

Активация на акаунт