ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 194
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
В Австрия, Германия, Англия колко процента са неваксиниращите?

# 631

И на мен ми е интересно.
По телевизията! Wink казват, че само Финландия (май) води някаква строга статистика колко и кой ваксинира. За другите страни не се водела никаква статистика. Аз обаче се чудя като отказваш това не стига ли до касата или до която там институция трябва, ще ми е интересно някой ако знае повече да пише.

# 632
По-скоро в нормалните вържави би трябвало да стига информация кой е ваксиниран, нали някой трябва да го плати. На сайта на СЗО има данни за всяка ваксина какво е покритието.

# 633
дай линк

# 634
Към Доктора, след като сте живяли навън и знаете езици, сигурно сте наясно, че препоръчителни, не значи не покривани от здравните осигуровки?
И към момента има Ваксинационни кабинети. 100 лв са искали на позната да ваксинират детето и с ваксина по ЗК. Заплащането е поради факта, че въпросният процес се случва в частния кабинет на медицинслото лице, което пък си набира клиенти (поне в този случай) в спешното на болницата, в която работи  Whistling.

Ето линкове, които намерих на първо четене
http://www.who.int/immunization_monitoring/data/bgr.pdf - България 2010 в графики.
http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/cou … eresult.cfm?C=deu - за всяка държава има статистика - покритие и репортвани случаи на разполяване.
За да изберете друга държава, кликнете на линка "back to .." в горния десен ъгъл, изберете си държава като кликнете на името и.

# 635
Аз пък, след изявата на Mirama, започвам да се питам какви всъщност са мотивите на всеки ( в тази тема) срещу ваксините.. Thinking
Мненията на изтъкнати лекари изследователи ме накараха да повярвам, че ваксините са не само вредни, но са и престъпление срещу човечеството.
„Единственият опасен вирус може да се намира само на вашия харддиск!” д-р Щ. Ланка

"Здравните власти, медицинските асоциации и лекарите крият, че всяка ваксина съдържа отрови като живак, алуминий, разтворители и т.н., без които „серумът” никога не би направил реакция!" -
"Доказването на съществуването на „вирус”, който причинява заболяване изисква термионна микроскопска снимка на изолирания вирус и биохимична характеристика на вирусните компоненти. Тъй като такова доказателство не съществува никъде, става ясно, че нервните отрови във ваксините се вкарват умишлено в населението."  - Д-р Щ.Ланка - микробиолог

д-р Калокеринос - "Ваксините изчерпват запасите на организма от витамин С; деца в шок или колапс често пъти се възстановяват за минути след инжектиране на витамин С."
Джонас Солк, откривателят на инжекционната полиомиелитна ваксина, свидетелства пред сенатската подкомисия, че почти всички епидемични взривове след 1961 г., са предизвикани от оралната полиоваксина.

Трябва да изберем на кого да дарим вярата си. На недоразуменията, които обитават парламента или на тези достойни учени, които застават срещу подлостта, невежеството и лакомията. Всеки честен човек знае, че борбата срещу тези пороци не са безопасни.

# 636

Ето тук се вижда процентът имунизирани с БЦЖ по държави - http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … tscoveragebcg.htm

От най-горният ред могат да се избират болестите, срещу които се имунизира а надолу може да се избере конкретна държава... Например Австрия - http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=AUT

Само нещо ми се губи Англия, а съм сигурна, че я имаше преди...  newsm78

И да допълня, че това все пак е статистика и данните не отговарят на действителността...  Peace

# 637
И аз си поиграх да разглеждам и да сравнявам. И знаете ли какво открих, при това високо имунизационно покритие у нас, докладваните случаи на проблеми след ваксинация (Monitoring of Adverse Events Following Immunization (AEFI) са едва 39, от които сериозните били 21.  Shocked

Поради липса на място съм копирала само за                      2010    2009    2008г.    

България
Nº AEFI were reported?       number                                               39    29    35    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number    21    17    28    

За сравнение - ето ги за Австрия:
Nº AEFI were reported?    number                                                   4659  2700    1904            
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number     457    306      

Германия:
Nº AEFI were reported?    number                                                    2187    1814    2273    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number    1552    1290    1644

Великобритания:
Nº AEFI were reported?    number                                                   2247    2454    1872    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number     452       703       397            

И как да им имаме доверие на лекарите, явно политиката им е такава - бодат наред и не ги интересува какви са последиците.   ooooh!

# 638
То това е ясно, мулти... Не може в листовката да пише, че еди-коя-си реакция се случва 1 на 1000, ние да имаме ваксинирани стотици хиляди деца с тази ваксина и да нямаме нито един случай от гореспоменатата реакция... И така за всяка описана реакция във всяка ваксина... Хайде де...

# 639
  • София

Ех, докторе докторе... най-обичам, да ме съветват хора, които не само че нямат деца, нямат представа как се отглеждат деца, но пък за сметка на това, са учили много и много знаят и разбират, кое е най-доброто за тях.  Mr. Green
Пък това ми е любимата фраза "Аз съм за свободния избор и свободата човек да поема отговорност. Подписвайки отказ от дадена ваксинация, родителят поема отговорност за евентуалните последици от това".
Ние родителите, си поемаме отговорноста, когато децата ни са имали нежелана реакция след ваксина, а вие докторята само констатирате "ами... това е невъзможно да е от ваксината".
Ние родителите, си поемаме отговорността, когато децата ни са надлежно ваксинирани, но въпреки това се разболяват от коклюш, паротит, рубеола...
Никой освен нас родителите, не иска да поема отговорност, когато заради докторското действие или бездействие си отиват деца...
Хайде, останете си със здраве и дано един ден наистина да си понесете отговорностите от вашите решения.

# 640
И аз си поиграх да разглеждам и да сравнявам. И знаете ли какво открих, при това високо имунизационно покритие у нас, докладваните случаи на проблеми след ваксинация (Monitoring of Adverse Events Following Immunization (AEFI) са едва 39, от които сериозните били 21.  Shocked

Поради липса на място съм копирала само за                      2010    2009    2008г.    

България
Nº AEFI were reported?       number                                               39    29    35    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number    21    17    28    

За сравнение - ето ги за Австрия:
Nº AEFI were reported?    number                                                   4659  2700    1904            
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number     457    306      

Германия:
Nº AEFI were reported?    number                                                    2187    1814    2273    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number    1552    1290    1644

Великобритания:
Nº AEFI were reported?    number                                                   2247    2454    1872    
Nº AEFI were categorized as "serious" adverse events    number     452       703       397            

И как да им имаме доверие на лекарите, явно политиката им е такава - бодат наред и не ги интересува какви са последиците.   ooooh!
След това би трябвало да се увеличат : Simple Smile
http://dnes.dir.bg/news/lekarstva-falshifitzirane-stranichni-efe … od-11027803?nt=13

# 641
много интересен линк  за покритието по държави   Hug
обаче,какво мис е набива в очи -„ * Polio refers to all polio cases (indigenous or imported), including polio cases caused by vaccine derived polio viruses (VDPV);
it does not include cases of vaccine-associated paralytic polio (VAPP) and cases of non polio acute flaccid paralysis [AFP]).“
  #Cussing out

# 642
  • София - Варна - Бургас
http://www.blitz.bg/news/article/137547

"4-годишно момченце заразено със СПИН.  Родителите абсолютно здрави, комисия разследва случая

...След разразилия се скандал родителите и всички близки са си направили изследвания. Никой от възрастните не носи вируса на СПИН. Майката предполага, че синът й е заразен или в родилния дом, или във въпросната детска болница. “Това не се хваща от въздуха. Може да е заразен с инжекция, с ваксина, или с някаква друга манипулация”, казва съсипаната млада жена."

# 643
http://www.blitz.bg/news/article/137547

"4-годишно момченце заразено със СПИН.  Родителите абсолютно здрави, комисия разследва случая

...След разразилия се скандал родителите и всички близки са си направили изследвания. Никой от възрастните не носи вируса на СПИН. Майката предполага, че синът й е заразен или в родилния дом, или във въпросната детска болница. “Това не се хваща от въздуха. Може да е заразен с инжекция, с ваксина, или с някаква друга манипулация”, казва съсипаната млада жена."

Интересно, кога го откриха този вирус и кой го откри? Защото д-р Ланка твърди, че в човека , животните и растенията вируси няма. Още се твърди, че понятието омаломощен или мъртъв вирус няма. За да се установи причинителя на дадена болест трябва да се изолира, да му се направи термионна микроскопска снимка и биохимична характеристика на компонентите му. И понеже за вируса на СПИН тези изисквания не са спазени, то ясно е, че проблемите на детето са от друго естество и лечението изисква друг подход. Подхода е внимание, любов и храна богата на витамини, минера и соли. Детето не трябва да разбере за притесненията на своите родители.

# 644
Разбира се, че българчетата не проявават странични реакции, защото  са здрави копелета, които пият живак за закуска и това ги прави устойчиви на всичко.
Не докладват случаите, най-вече защото се възползват от невежеството на родителите по въпроса с ваксините. Знаете, че на родителите не им се предоставя информация в кабинета и те често не четат дори листовките. Алгоритъмът е преглед - ваксина - панадол.
Когато преди години синът ми направи тежка алергична реакция след МПР, на мен изобщо не ми хрумна, че може да е заради ваксината. Естетсвено, че не е докладван.

Общи условия

Активация на акаунт